Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Το υπ. Παιδείας ζήτησε από μαθητές να υποβάλουν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις

Δημοσίευση: 22/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γιάννης Ανδριανός Αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας

Η ανευθυνότητα του Υπουργείου Παιδείας έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο καθώς με εντελώς απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές μεθοδεύσεις ζήτησε από τους μαθητές των ΕΠΑΛ να υποβάλουν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις για να καλύψει νέα του ολιγωρία.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο της 19ης Ιουνίου ανακάλεσε εκδοθέντες απολυτήριους τίτλους από τα ΕΠΑΛ και κάλεσε τα σχολεία να απαιτήσουν από τους αποφοίτους να υποβάλουν υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία να αναφέρεται ότι ουδέποτε παρέλαβαν το απολυτήριο. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση τον παιδαγωγικό ρόλο του Κράτους. Την επόμενη μέρα, το Υπουργείο έσπευσε κακήν-κακώς να διορθώσει αυτή την απαράδεκτη απαίτηση ζητώντας από τους αποφοίτους να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ότι παρέλαβαν τον τίτλο, αλλά δεν τον έχουν πλέον στην κατοχή τους.

Η νέα αυτή ολιγωρία του Υπουργείου έρχεται να προστεθεί στο προηγούμενο αντίστοιχο λάθος με τον αλγόριθμο του myschool για την έκδοση αποτελεσμάτων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καθώς και με την εγγραφή των μαθητών από τα Γυμνάσια στα Γενικά Λύκεια και την ανανέωση της εγγραφής τους από την Α’ στη Β’ και από τη Β’ στη Γ’ τάξη των Γενικών Λυκείων. Είναι η πρώτη όμως φορά που το Υπουργείο κάλεσε μαθητές να υποβάλουν καταφανώς ψευδή υπεύθυνη δήλωση για την κάλυψη δικών του σφαλμάτων.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα ζητήματα που εγείρονται, να αποδώσει ως οφείλει προσωπικά και άμεσα ευθύνες εκεί όπου ανήκουν, τόσο για την εντελώς απαράδεκτη αυτή μεθόδευση, όσο και για το λάθος στα εκδοθέντα απολυτήρια που ταλαιπωρεί αχρείαστα τους μαθητές και τις οικογένειές τους και και να λάβει κάθε προσήκον μέτρο ώστε η αυτή σειρά των σφαλμάτων από πλευράς Υπουργείου να σταματήσει επιτέλους εδώ.

Σχόλια (3)

 
Βάρσος Δημήτριος
23 Ιουν 2018 09:07

Υποψιάζομαι, ότι θα χρειαστεί να ανακαλέσει και τους απολυτήριους τίτλους της Γ Λυκείου και Γυμνασίου των Μουσικών σχολείων, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία σχέση με όσα υπαγορεύει το πολύ πρόσφατο ΦΕΚ 2127/8-6-2018.

 
Β.Γ.
23 Ιουν 2018 16:42

Πολλές αλλαγές προσπαθούν να κάνουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου σε πολύ λίγο χρόνο. Πάντως το πρώτο έγγραφο για την υπεύθυνη δήλωση ήταν ακόμη χειρότερο από το λάθος στα απολυτήρια.
Παιδιά, όποιος βιάζεται σκοντάφτει!

 
Ι.Τ.
23 Ιουν 2018 19:09

Σε κάθε περίπτωση θα περιμέναμε από τη Ν.Δ. να αναδεικνύει σημαντικότερα θέματα της εκπαίδευσης και όχι γραφειοκρατικού τύπου λάθη που έγιναν λόγω βιασύνης. Για παράδειγμα, γιατί ο κ. Ανδριανός δεν αναδεικνύει το θέμα της μη εφαρμογής εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας των δύο αποφάσεων του ΣτΕ (660/2018 και 926/2018) για τα Θρησκευτικά; Γνωρίζει ότι ήδη στα σχολεία έφτασαν οι Φάκελοι Μαθητή που στηρίζονται στα Προγράμματα Σπουδών που ακυρώθηκαν με τις δύο αποφάσεις του ΣτΕ; Γιατί δεν απαιτεί την εφαρμογή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και την επανατύπωση και αποστολή στα σχολεία των βιβλίων Θρησκευτικών (αντί των Φακέλων Μαθήματος);

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean