Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής Λ. Βρυζίδης

Δημοσίευση: 26/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιπροέδρου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο Καθηγητής , πρώην Πρύτανης του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, Λάζαρος Βρυζίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Βρυζίδη.

Η παραίτηση κατατέθηκε στο γραφείο του υπουργού την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του  υπουργείου Παιδείας στο κείμενο της παραίτησης ο κ. Βρυζίδης δεν αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σ αυτή την απόφαση.

Οι αρμοδιότητες του Αντιπροέδρου

Οι επιμέρους επιμέρους αρμοδιότητές του παραιτηθέντος Αντιπρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής Λ. Βρυζίδη, ήταν:

α) Θέματα εκπαιδευτικής διαδικασίας, θέματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς και θέματα σχετικά με τις φοιτητικές εκδηλώσεις κάθε μορφής.

β) Άδειες απουσίας, μετακινήσεις και θέματα υπηρεσιακής κατάστασης του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και υπογραφή των αντίστοιχων διοικητικών πράξεων.

γ) Θέματα σχέσεων και ανταλλαγών με άλλα ιδρύματα της χώρας ή της αλλοδαπής.

δ) Έγκριση πραγματοποίησης εκπαιδευτικών εκδρομών των φοιτητών των Τμημάτων των Σχολών στο εσωτερικό της χώρας και υπογραφή των αντίστοιχων διοικητικών εγγράφων.

ε) Θέματα Συμβουλίου Φοιτητικής Λέσχης και Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας.

στ) Θέματα της Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης, του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης και του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

ζ) Εποπτεία της υπηρεσίας πληροφόρησης για ζητήματα σταδιοδρομίας, της υπηρεσίας συμβουλευτικής σταδιοδρομίας για την υποστήριξη των φοιτητών και του αυτοτελούς γραφείου με την επωνυμία «Συνήγορος του φοιτητή».

η) Υπογραφή συμβάσεων και καταστάσεων μηνιαίας μισθοδοσίας του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

θ) Εποπτεία του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων.

ι) Εποπτεία του Γραφείου Διασύνδεσης.

 

Σχόλια (57)

 
Ιnsider
25 Ιουν 2018 23:28

Χμ...
Καρφωτή από τον Ντόν μάλλον.

 
ΑΠ
25 Ιουν 2018 23:46

Άρχισαν τα όργανα. Χαχαχαχαχα. Επαγγελματικά δικαιώματα είναι οι λέξεις κλειδιά

 
Γιαννης Μ.
26 Ιουν 2018 02:11

Λέτε να κηρύξει "ανένδοτο" για τους απόφοιτους; :-P

 
Περαστικός
26 Ιουν 2018 06:16

κ. Βρυζιδη δεν θα μας πείτε τους λόγους της παραίτησης;

 
Σωσίδης Παναγιώτης
26 Ιουν 2018 06:41

Να υποβάλει παραίτηση και ο προεδρος της σχολής ηλεκτρολογων -ηλεκτρονικών για το προγραμμα που έβγαλε καθώς και όλη η ΔΕ που το ενέκρινε

 
Κοσμίδης Αλέξανδρος
26 Ιουν 2018 06:45

Διαλύσανε τα δύο καλύτερα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας , καταξιωμένα στην κοινωνία που θα γινόντουσαν συντόμως δύο τεχνολογικα πανεπιστημια πρώτης γραμμής
αλλα ποτέ δεν είναι αργά ...

 
Απόφοιτος
26 Ιουν 2018 07:46

Είπαμε...έχουμε να δούμε ωραία πράματα απο δω και πέρα....

 
Απόφοιτος Αει Πειραιά ΤΤ
26 Ιουν 2018 08:11

Να μας πει ο Υπουργός τον λόγο για τον οποίο έκανε δεκτή την παραίτηση απ τη στιγμή που το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι ο Βρυζίδης δεν εξηγεί στο κείμενο τους λόγους παραίτησής του.Απ τη στιγμή που ο Υπουργός έκανε δεκτή τη παραίτηση πάει να πει πως ήξερε τους λόγους δια μέσω άλλης πηγής.....

 
Jack
26 Ιουν 2018 08:27

@Σωσιδης

Το καλύτερο πρόγραμμα Έβερ. Το λέει και η κυρά Μάρω η αλεπού.

 
Γεωργίου Τάσος
26 Ιουν 2018 08:38

κε Βρυζίδη , τα γαλόνια πρέπει να φοράς και οχι μόνο να τα φέρεις
για βγείτε τώρα να απολογηθείτε για τα πεπραγμένα σας αρχίζοντας απο την περιφημη επιτροπη συγχώνευσης να δούμε εαν θα έχετε υποστηριξη κανενός ... δεν νομίζω .....

 
@Κοσμιδης Αλέξανδρος
26 Ιουν 2018 08:52

Το καλύτερο ΤΕΙ είναι αυτό στην Κρήτη (δείτε αξιολογήσεις), μη λέμε οτι θέλουμε. Ευχαριστώ.

 
ΕΔΙΠ
26 Ιουν 2018 09:11

@Σωσίδης Παναγιώτης
"Να υποβάλει παραίτηση και ο προεδρος της σχολής ηλεκτρολογων -ηλεκτρονικών για το προγραμμα που έβγαλε καθώς και όλη η ΔΕ που το ενέκρινε"

Συγνώμη που σας το λέω Κύριε Σωσίδη, αλλά το σχόλιο σας έχει αρκετά λάθη:
-Οι Ηλεκτρολόγοι και Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, είναι Τμήμα και όχι Σχολή.
-Ο Πρόεδρος του Τμήματος, δεν "βγάζει" το πρόγραμμα σπουδών, υπάρχει ειδική επιτροπή καθηγητών που συλλέγει τις προτάσεις, η επιτροπή συντάσσει και προωθεί το πρόγραμμα στην Συνέλευση του Τμήματος και αν εγκριθεί από το σώμα, ο Πρόεδρος του Τμήματος προωθεί το πρόγραμμα σπουδών στην Δ.Ε. για τελική έγκριση.
-Η Δ.Ε. δεν ενέκρινε (ακόμα) το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος.

Σημείωση: Το πρόγραμμα του Τμήματος είναι αρκετά καλό, τουλάχιστον όσο αφορά την κατεύθυνση των ηλεκτρολόγων, για την οποία μπορώ να έχω άποψη.

 
Γιώργος Παπαδόπουλος
26 Ιουν 2018 10:09

@ ΕΔΙΠ
Δηλαδή θα υπάρχουν κατευθύνσεις ή θα χορηγείται ενιαίο πτυχίο;

 
Αγγελίδης Ιωάννης
26 Ιουν 2018 10:10

//-Η Δ.Ε. δεν ενέκρινε (ακόμα) το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος.//

τότε γιατί το ανεβάσατε στην ιστοσελίδα κύριε ,αφου δεν εχει εγκριθεί το πρόγραμμα //

αυτό και μόνο φανερώνει οτι είσαστε ανεμόμυλος ,μπατε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε

 
θεόδωρος χαλκιδης
26 Ιουν 2018 11:45

@ΕΔΙΠ

// Το πρόγραμμα του Τμήματος είναι αρκετά καλό, τουλάχιστον όσο αφορά την κατεύθυνση των ηλεκτρολόγων, για την οποία μπορώ να έχω άποψη//

τύφλα να έχει το προγραμμα στο πολυτεχνείο !!!!

 
Μπαμπης
26 Ιουν 2018 12:01

Μια χαρα εγκριθηκε το προγραμμα των ηλεκτρολογων . Τι δικαιωματα θα εχουν τα παιδια; Τπτ οπως εμεις οι μηχανικοι Τ.Ε;;; Που το τεε μας πεταει πλεον εξω απο ολα. Εφυγε ο αντιπρυτανης και σιγουρα ολοι ξερουν γιατι

 
Σωτήρης
26 Ιουν 2018 12:01

Αξιότιμε κ Υπουργέ ...ελπίζω να αντικαταστήσετε τον κ.Βρυζίδη με κάποιον που να έχει στόφα πανεπιστημιακή σαν αυτή του κ.Μουτζούρη .

 
Τι σημαίνει Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο;
26 Ιουν 2018 12:02

@Κοσμίδης Αλέξανδρος

Δεν καταλαβαίνω την εμμονή τα ΤΕΙ να γίνουν Τεχνολογικά Πανεπιστήμια. Ποια η διαφορά των Τεχνολογικών Πανεπιστημίων από τα Πανεπιστήμια;

Ας είμαστε προσεκτικοί και να μην διατυπώνουμε άποψη αν δεν γνωρίζουμε τα ζητήματα των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ).

Το ΤΕΙ Κρήτης μπορεί να είναι το καλύτερο αλλά είναι ΤΕΙ (και αν παραμείνει ΤΕΙ για πάντα θα είναι υποδεέστερο στα μάτια όλων). Συνεπώς ας σταματήσει η νοσταλγία για τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιώς. Πολύ σωστά εξελίχθηκαν σε Πανεπιστήμιο (δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των ΤΕΙ).

 
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
26 Ιουν 2018 12:16

Θοδωρή, αν περίμενες να δεις τα δύο μεγαλύτερα ΤΕΙ της Ελλάδας, σε μια νυχτα, λόγω της συνένωσης να γίνουν πολυτεχνείο... θα σε δυσαρεστησω!
Σύντομα όμως, και μετά από πολύ προσπάθεια η σχολή μηχανικών του ΠΑΔΑ, θα γίνει εφάμιλλη των πολυτεχνείων.

 
Άλλα ΤΕΙ τα 2-3 καλύτερα
26 Ιουν 2018 12:17

Ούτε τα πρώην ΤΕΙ Αθήνας & ΤΕΙ Πειραιά, ούτε το ΤΕΙ Κρήτης στα καλύτερα, που λένε ορισμένοι. Βάσει αξιολογήσεων, τα τρία καλύτερα ήταν Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Μεσολογγίου και μετά όλα τα άλλα. Ειδικά το ΤΕΙ Μεσολογγίου, που ήταν στα top3 αριστείας, αποδομήθηκε πια με το σχέδιο Αθηνά.

 
Απόφοιτος ΑΤΕΙ Πειραιά
26 Ιουν 2018 12:18

Κύριε Μουτζούρη για ποιον ακριβώς λόγο παραιτήθηκε ο Βρυζίδης?Εσείς σίγουρα ξέρετε να μας διαφωτίσετε.

 
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
26 Ιουν 2018 12:19

Μπάμπη, τι σχέση μπορεί να έχει το πρόγραμμα σπουδών με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων;
Δύο διαφορετικά πράγματα...

 
Απόφοιτος 2
26 Ιουν 2018 12:26

Στην ιστοσελίδα του κατηργημένου ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ υπάρχει ανακοίνωση για πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της διοικούσας.Γιατί κύριε Μουτζούρη δεν έχετε αναρτημένη την ημερήσια διάταξη;Τόσο κρυφή έγινε ξαφνικά αυτή η συνεδρίαση της διοικούσας ?

 
Thomas Paschalis
26 Ιουν 2018 12:27

Ρε παιδιά με εκείνα τα επαγγελματικά δικαιώματα τι γίνεται?? Γνωρίζει κανείς εάν εκείνες οι περιβόητες επιτροπές συνεδριάζουν?? Κυπριακό ζήτημα κατάντησε!

 
@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
26 Ιουν 2018 12:29

Η σχέση που έχει το (προπτυχιακό) πρόγραμμα σπουδών με τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι, ότι τα δεύτερα απορρέουν, βάσει νομοθεσίας για όλους, από το πρώτο.

Παλαιόθεν, όσοι έχουν τελειώσει Πολυτεχνείο με 5 έτη σπουδών με ~60 μαθήματα, Μηχανικοί & επαγγελματικά δικαιώματα ΤΕΕ. Όσοι έχουν ΚΑΤΕΕ/ΤΕΙ με 3/4 έτη σπουδών και ~30-40 μαθήματα, επαγγελματικά δικαιώματα Υπομηχανικοί/Μηχανικοί ΤΕ. Όσοι έχουν τελειώσει τα 2,5ετή ΙΕΚ ή 3/4ετή ΕΠΑΛ με ~15-20 μαθήματα, επαγγελματικά δικαιώματα ΔΕ.

 
Μπαμπης
26 Ιουν 2018 12:35

Δεν εχει το προγραμμα σπουδων σχεση. Η διαρκεια σπουδων εχει.Οσο τα πολυτεχνεια εχουν 5της φοιτηση θα θεωρουνται στα ματια του κοσμου ανωτεροι και θα το χουν σαν δικαιολογια να εχουν ολα τα Ε.Δ
Εξαλλου οπως καθηγητης μελος κεντρικο επιτροπης ειπε οτι οι επιτροπες των ηλεκτρολογων και των μηχανολογων εχουν κολλησει.

 
Γιώργος Γ.
26 Ιουν 2018 12:40

@ΕΔΙΠ
Απόλυτα σωστός στην τοποθέτησή σου σχετικά με την διαδικασία του προγράμματος σπουδών, απλά να συμπληρώσω ότι η έγκρισή του από την διοικούσα είναι τυπική διαδικασία, ότι στέλνει το τμήμα το εγκρίνει.

 
Δρ. Μηχανικός
26 Ιουν 2018 12:57

@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Πώς δεν έχει σχέση; Αν είναι 4ετές το πρόγραμμα σπουδών τότε οι Ηλεκτρολόγοι-Ηλεκτρονικοί του ΠΑΔΑ θα είναι υπομηχανικοί, όπως οι μηχανικοί των ΤΕΙ. Αντιθέτως, αν είναι 5ετές, τότε οι οι Ηλεκτρολόγοι-Ηλεκτρονικοί του ΠΑΔΑ θα είναι μέλη του ΤΕΕ, άρα θα είναι πραγματικοί μηχανικοί εδώ στην Ελλάδα.

 
Γιώργος Παπαδόπουλος
26 Ιουν 2018 13:04

@ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Ειλικρινά πιστεύεις ότι το πρόγραμμα σπουδών δεν έχει σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα; Δηλαδή από πού θα προκύψουν οι επαγγελματικές δραστηριότητες που θα μπορεί να ασκεί ένας πτυχιούχος, αν όχι από τα μαθήματα που έχει διδαχθεί;
Σύμφωνα με την άποψη αυτή για ποιο λόγο εγώ (ηλεκτρολόγος μηχανικός τει) να μην μπορώ να υπογράψω (πχ) αρχιτεκτονικά ή ένας ναυπηγός να μην μπορεί να υπογράφει τοπογραφικά;
Τα παραδείγματα που αναφέρω είναι επίτηδες ακραία, ακριβώς για να δείξω το παράλογο της άποψης σου.

 
@ Τι σημαίνει Τεχνολογικό Πανεπιστήμιo
26 Ιουν 2018 13:28

Ότι σημαίνει για το ΜΙΤ και για πολλά άλλα από τα καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ