Σύσταση Γραφείου Νομικού Συμβούλου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην Ακαδημία Αθηνών

26/06/2018

Άκουσε το άρθρο

Διάταξη που περιλαμβάνεται  το Σχέδιο Νόμου  για τις συγχωνεύσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίου Πανεπιστημίου - ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕ.Ν.Ε.) της Βουλής, προβλέπει τα εξής:

1. Στην Ακαδημία Αθηνών συνιστάται Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.).

2. Στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου προΐσταται Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, ο οποίος έχει:

α) τη γενική εποπτεία του Γραφείου, την επιμέλεια για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του και τη διεκπεραίωση των πάσης φύσεως υποθέσεων αρμοδιότητάς του, και

β) τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα σε νομικής φύσεως ερωτήματα που υποβάλλει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Οργανισμού του Ν.Σ.Κ. (ν. 3086/2002, Α ́324).

3. Τα όργανα διοίκησης της Ακαδημίας υποχρεούνται να παρέχουν στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου κάθε έγγραφο που κατέχουν, το οποίο τους ζητείται από αυτό για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του.

4. Η Ακαδημία Αθηνών υποχρεούται να παρέχει στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου την απαραίτητη για τη λειτουργία του υλικοτεχνική υποδομή. Για τη γραμματειακή υποστήριξη του Γραφείου, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας διαθέτει μέχρι δύο (2) διοικητικούς υπαλλήλους της Ακαδημίας για χρονικό διάστημα έως δύο (2) ετών που μπορεί να παραταθεί.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ