ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ανάκληση της παραίτησης του Λ. Βρυζίδη ζητά η Διοικούσα του Παν. Δυτ. Αττικής

Δημοσίευση: 26/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ενημερώθηκε στη σημερινή συνεδρίασή της για την υποβληθείσα στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κων/νο Γαβρόγλου παραίτηση του Αντιπροέδρου της, Καθηγητή κ. Λ. Βρυζίδη.

Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή του Αντιπροέδρου στη διαδικασία ίδρυσης του ΠΑ.Δ.Α. και τις έως σήμερα εργασίες της Δ.Ε., ομόφωνα του ζητεί την ανάκληση της παραίτησής του.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΠΑ.Δ.Α.

http://teipir.gr/index.php/el/2013-06-17-12-27-13/2013-08-27-08-01-28/ge...

 

Σχόλια (16)

 
Απόφοιτος
28 Ιουν 2018 14:26

@ Ενημέρωση

Ευχαριστώ.Είμαι μαζί σας!

 
Ενημέρωση
28 Ιουν 2018 11:44

Υπάρχει ειδικό γκρουπ στο facebook με τίτλο Απόφοιτοι ΤΕΙ Αθήνας που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το θέμα της ισοτίμησης των πτυχίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν μέλη.

 
Γιαννης Μ.
28 Ιουν 2018 11:22

@AP
Η πρώτη φορά είναι που συνάδελφοι χωρίς ΕΔ θα έχουν πάρει υποσχέσεις και τελικά θα μείνουν στην αναμονή; Εδώ ανέφεραν ισοτίμηση πτυχιούχων όταν ανακοινώθηκε πρώτη φορά το ΠΑΔΑ και μετά το πήραν πίσω και με σιωπηρή ανοχή μεγάλης μερίδας της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένη η πολιτική ηγεσία σε περισσότερους απόφοιτους, ακόμα και από κλάδους με ΕΔ.
Οι επιτροπές ορίστηκαν, όλως τυχαίως το Δεκέμβριο όπου το ΠΑΔΑ ήταν στην δημόσια συζήτηση, για να "μαλακώσουν" οι αντιδράσεις των αποφοίτων, όσο καιρό διαβουλεύονταν και συζητούσαν στη Βουλή το ΠΑΔΑ και να μπορούν να επιχειρηματολογούν στην κριτική που υπήρχε. Ε τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, μην είδατε τον Παναή. Ίσως αν εξελιχθεί ομαλά η κοινοβουλευτική θητεία, να γίνει κάτι για να λένε ότι προχωράει το θέμα, μήπως και εξασφαλιστούν μερικά ακόμα ψηφαλάκια, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος.
Αν έχει δει κανείς κανένα πρακτικό ουσιαστικής συνεδρίασης κάποιας επιτροπής για τα ΕΔ να μας ενημερώσει.

@Πτυχιουχος
"Το σαθρό οικοδόμημα του ΠΑ.ΔΑ ,είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Ομαδικές και ατομικές αγωγές τώρα για να μην αφήσουμε να προχωρήσει."
Δεν ξέρω κατά πόσο σαθρό ή όχι είναι, σίγουρα όμως σκοπός δεν είναι να το "γκρεμίσουμε", αλλά να το αξιοποιήσουμε υπέρ μας. Η λογική της "κατσίκας του γείτονα" δηλαδή, αφού σε εμάς δε δίνουν αυτό που θέλουμε, τότε να το εξαφανίσουμε, δεν με βρίσκει σύμφωνο και σίγουρα δεν βοηθάει ως επιχείρημα, για να περάσουν οι θέσεις μας.
Σχετικά με τις αγωγές, οι ατομικές είναι για όσους την οικονομική άνεση να υποστηρίξουν τα δικαστικά-δικηγορικά έξοδα, επειδή ακόμα και αν το κερδίσει κάποιος δεν έχει άμεσα οικονομικό κέρδος, όπως πχ αν έκανε αγωγή για δεδουλευμένα. Θα έχει όταν αποφασίσει η εκτελεστική εξουσία να εφαρμόσει την όποια θετική απόφαση. Όσες αποφάσεις δικαστηρίων έχω δει, στο σκεπτικό τους, επισημαίνουν τη διαφορά Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αφού αυτό αναφέρει το νομικό καθεστώς της χώρας μας. Μπορεί να κάνω και λάθος. Υπάρχει απόφαση που να δικαιώνει κάποιον για την ισοτιμία; Για μη έκδοση ΕΔ υπάρχουν.
Σε ομαδικό επίπεδο ίσως είναι πιο εύκολο για να επιμεριστούν τα όποια έξοδα για καλύτερη νομική εκπροσώπηση και φυσικά να ληφθεί υπόψη ότι το θέμα ίσως χρειαστεί να φτάσει μέχρι ΕΕ, που σημαίνει και άλλα έξοδα και χρόνος.

 
Απόφοιτος
28 Ιουν 2018 10:07

Συνάδελφε, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία οργάνωση.Καμιά φορά κάποιοι σχολιαστές εμφανίζονται στο esos και πετάνε κάτι βόμβες ότι το πράμα σε λίγο θα πάρει το δρόμο της διακαιοσύνης, κάποιοι άλλοι λένε ότι οργανώνονται ήδη και θα κινηθουν νομικά και όταν τους ρωτάμε ποιοι είναι, που μπορούμε να τους βρούμε για να συνεισφέρουμε και εμείς ή εν πάσει περιπτώσει όταν ζητούμε κάποια πιο συγκεκριμένη ενημέρωση σφυρίζουν κλέφτικα.Κοινώς, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Υ.Γ.Όσον αφορά τον σύλλογο αποφοίτων του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.Μόνο βαρύγδοπες ανακοινώσεις έβγαζαν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ότι δήθεν δε θα τους περάσει και ότι θα κινηθούν νομικά...Πλέον βρίσκονται σε λύθαργο ξαφνικά.Δυστυχώς ο μεγάλος Σιάχος Δημήτρης έφυγε νωρίς απο κοντά μας...

 
Πτυχιουχος
28 Ιουν 2018 09:23

Συνάδελφοι,
Ενωθείτε και αφήστε τα περί 4ετων και 5ετων σπουδών ,διότι αποπροσανατολίζουν από την ουσία του θέματος που είναι η ισοτιμηση όλων των πτυχιούχων τώρα.
Το σαθρό οικοδόμημα του ΠΑ.ΔΑ ,είναι έτοιμο να καταρρεύσει .
Ομαδικές και ατομικές αγωγές τώρα για να μην αφήσουμε να προχωρήσει.
Νομικοί μου λένε ότι αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται και εύχονται να μην γίνουν ποτέ αγωγες διότι το δίκαιο του αιτήματος μας είναι εξόφθαλμο .
Μην περιμένετε από τον σύλλογο αποφοίτων του ΤΕΙ Πειραιά .
Αυτός ήταν δυνατός όσος ηταν εν ζωή ο παλαιός του πρόεδρος ο μοναδικός ΣΙΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ .

Αφηστε το πληκτρολόγιο και κινητοποιηθειτε σήμερα .

 
AP
27 Ιουν 2018 23:40

@thomas

Αν ισχύει αυτό που λες, για διακοπή της διαδικασίας ΕΔ, τότε ο Υπουργός είναι εκτεθειμένος και υπόλογος σε χιλιάδες αποφοίτους ΤΕ που τους υποσχέθηκε άμεση έκδοση ΕΔ, και ίδια ακριβώς με το ΠΑΔΑ.

 
@ΤΗΟΜΑΣ + @ΧΙΩΤΙΝΗ
27 Ιουν 2018 23:36

@Thomas
Αυτό που λες ότι έχει σταματήσει η διαδικασία για τα ΕΔ των ΤΕΙ το γνωρίζεις ή το εικάζεις;
Ο κ. Χιωτίνης γνωρίζει κάτι; κ. Καθηγητά βγείτε να μας πείτε τι γίνεται με τη διαδικασία!

 
Απόφοιτος
27 Ιουν 2018 20:54

Κύριε Βρυζίδη, είναι αλήθεια ότι κάνατε πολλά, αλλά οι απόφοιτοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ την παραβίαση της κόκκινης γραμμής σας εις βάρος τους,διότι κύριε Βρυζίδη το ίδρυμα δεν το αναδείξατε και δε το γιγαντώσατε μόνος σας αλλά με τις πλάτες των χιλιάδων αποφοίτων που την τελευταία στιγμή των πετάξατε στα τάρταρα.Αυτός ήταν ο σεβασμός σας σε τόσους χιλιάδες αποφοίτους.Μείνατε στην μετονομασία του ιδρύματος για το φαίνεσθαι και όχι για το είναι, μόνο και μόνο για να καταγράψετε στο βιογραφικό σας και αυτή την επιτυχία η οποία διστυχώς έτυχε να μην είναι επιτυχία αλλά ο μεγαλύτερος παραλογισμός στην παγκόσμια ιστορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Ο υπουργός με το ηθικό πλεονέκτημα σας πέταξε το τυράκι .

 
Γιαννης Μ.
27 Ιουν 2018 20:08

@THOMAS
Αυτό που ακόμα δεν έχουν καταλάβει πολλοί είναι ότι όλοι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ θα έχουν μέρος των ΕΔ των αποφοίτων όχι μόνο του ΠΑΔΑ, αλλά οποιουδήποτε πανεπιστημιακού τμήματος, προκύψει από συγχώνευση ΤΕΙ με Πανεπιστήμιο, για να διατηρηθεί και επί της ουσίας η "υπεροχή" των πανεπιστημιακών τμημάτων στην αγορά εργασίας. Ο λόγος είναι προφανής. Οι ίδιοι οι μελλοντικοί απόφοιτοι του ΠΑΔΑ θα διεκδικήσουν περισσότερα ΕΔ, σε σχέση με τους παλιούς και είναι απόλυτα λογικό, αφού θα λένε ότι σπούδασαν πιο σύγχρονα και πιο απαιτητικά μαθήματα. Τότε τι θα τους πουν; Θα πάρετε τα ίδια με των ΤΕΙ, χωρίς να υπάρχει ισοτιμία τίτλων; Ξεχάστε το.
Όταν το πάρουν πρέφα οι απόφοιτοι των ΤΕΙ σε 5-6 χρόνια και ειδικά αυτοί που σήμερα τους λες για κατάργηση των ΤΕΙ και λένε "ωχ αδελφέ", τότε να τους δεις πως θα ουρλιάζουν και θα διαμαρτύρονται μέσω των επαγγελματικών ενώσεων,.

 
THOMAS
27 Ιουν 2018 19:03

@Φοιτητής ΠΔΑ
Έχει αναβληθεί η όλη διαδικασία για τα ΕΔ των ΤΕ, για μετά από πέντε χρόνια, όπου θα βγουν οι πρώτοι απόφοιτοι του ΠΑΔΑ , επίσης ακούγετε ότι οι ΤΕ θα έχουν μέρος των ΕΔ από αυτά που θα έχουν οι μηχανικοί ΠΕ του ΠΑΔΑ

 
Κάποτε όλα τα ωραία τελειώνουν
27 Ιουν 2018 18:48

Μην ξεχνάτε ότι είναι ο άνθρωπος που γιγάντωσε το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, ήταν Ο Εκλεγμένος Πρύτανης για μεγάλο χρονικό διάστημα,ήταν ο άνθρωπος που πάντα είχε την καλή διάθεση να ακούσει ακόμα και την διαφωνία σου,ήταν από τους ανθρώπους που χαιρόσουν να συνεργαστείς μαζί του γιατί πάντα θα έφευγες γεμάτος από εμπειρία και γνώση,ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε την δημιουργία του ΠΑ.Δ.Α.Αυτος ήταν ο κ. Λάζαρος Βρυζίδης.

 
Περαστικός
27 Ιουν 2018 17:10

@ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΊΑ
Αν αληθεύουν όσα αναφέρετε γιατί δεν μας γνωστοποιεί τους λόγους της παραίτησης του;

 
Πυθαγόρας
27 Ιουν 2018 15:49

Θετικός άνθρωπος, θετική συνεισφορά εξάλλου ήταν και των θετικών επιστημών (Μαθηματικός)
Άνθρωπος με όραμα, μακάρι να βρει συνεχιστές το έργο του.

 
Με αγάπη για την παιδεία
27 Ιουν 2018 13:55

Για όσους δε γνωρίζουν ο κ. Βρυζίδης υπήρξε εκλεγμένος Πρόεδρος του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. με μεγάλη προσφορά για τον τόπο μας.
Ένα δείγμα της δουλειάς του είναι ότι παρέλαβε εγκαταστάσεις 20.000τ.μ. και παρέδωσε 48,000τ.μ. νέων κτηρίων με χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ.
Επίσης η συμβολή του στο εκπαιδευτικό έργο υπήρξε πολύ μεγάλη.
Το σημαντικότερο έργο του είναι η παρακαταθήκη δημοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούσε πάντα.

 
Φοιτητής ΠΔΑ
27 Ιουν 2018 11:39

Με τα ε.δ. τι έγινε τελικά;;

 
apofoitos 6
27 Ιουν 2018 09:09

Δε θα λείψει καθόλου ... Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.