ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Χωρίς τα ονόματα η ανάρτηση στα Λύκεια των βαθμολογιών των υποψηφίων των ΑΕΙ

Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του,οι Διευθυντές Λυκείων γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο
Δημοσίευση: 27/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Οι Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες (σ.σ. την Παρασκευή)  μόνο  τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς υποψηφίων.

Β. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνtαι οι Διευθυντές Λυκείων να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που του έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Τα παραπάνω αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η οποία στάλθηκε στα Λύκεια .

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τονίζει στην εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας, θα γίνει την Παρασκευή.

Ο Διευθυντής κάθε Λυκείου μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, μόλις παραλάβουν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις καταστάσεις και τα αποκόμματα , πρέπει να προβούν  στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο Βαθμολογικό Κέντρο και τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης Εφαρμογών  του υπ. Παιδείας, για τη σχετική διόρθωση.

 

Σχόλια (20)

 
Μαρία
28 Ιουν 2018 11:45

@ Αλέξανδρος Παντάκας, «Αν δεις ότι ο Γιωργάκης έγραψε 20, ακόμα και αν ξέρεις ότι ο Γιωργάκης δεν ξέρει να κάνει 1+1» τότε ξέρεις πως το σύστημα ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ !!!! ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ????

 
κώστας
28 Ιουν 2018 00:21

ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ...

 
Ε.Σ
27 Ιουν 2018 23:50

Και γιατί θα πρέπει να εκτυπωθούν τόσες χιλιάδες σελίδες, όταν ο υποψήφιος μπορεί να μπει στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου και να δει τους βαθμούς του; Από τη στιγμή που κόπτονται για τα προσωπικά δεδομένα, δε θα έπρεπε καν να υπάρχουν εκτυπώσεις.

 
Β.Σ
27 Ιουν 2018 22:54

Οι κωδικοί δίνονται με την σειρά, κατά ομάδα προσανατολισμού και αλφαβητικά. Συνεπώς ο καθε μαθητής ξέρει στη χειρότερη περίπτωση τον προηγούμενο και τον επόμενο. Στην καλύτερη όλους τους συνυποψηφίους του στο σχολείο του. Έτσι η προστασία των προσωπικών δεδομένων πάει περίπατο. Αν θέλουμε στην πραγματικότητα προστασία, ο κάθε μαθητής να παραλαμβάνει από το διευθυντή η κάποιον εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτικό σε έντυπο (μπορεί να τυπώνεται και στο myschool) τη βαθμολογία του. Αν είναι να κάνουμε κάτι τουλάχιστον να το κάνουμε σωστά.
Ευχαριστώ

 
Αλέξανδρος Παντάκας
27 Ιουν 2018 22:04

Γκρινιαρίτιδα (η), αυτοάνοση ασθένεια που πλήττει σε κάθε απόφαση που λαμβάνεται.
Επιχείρημα 1ο) Πλήττεται η διαφάνεια
--> Δηλαδή όταν δημοσιεύεται στο 3ο γελ πέρα ραχούλας ότι ο Γιωργάκης έγραψε 20 στα μαθηματικά, ο γιαννάκης στο γελ κάτω πορτοκαλιάς που έγραψε 4 και δεν πέρασε στη σχολή του, μπορεί να διασταυρώσει ότι ο Γιωργάκης όντως έγραψε 20; Δηλαδή η διαφάνεια καθορίζεται και εδραιώνεται στη δημοσιοποίηση σε κάθε γελ των ονομάτων των υποψηφίων και όχι στην ανώνυμη βαθμολόγηση και την τυχαία επιλογή θεμάτων;
Μην μπερδευεστε!!
Δε μιλάμε για αξιολογικό πίνακα διευθυντών, όπου ο Χ θα δει ότι στον Ψ κατοχυρώθηκαν μόρια μεταπτυχιακού, ενώ δεν έχει, και θα υποβάλει ένσταση.
Μιλάμε για πανελλαδικές. Αν δεις ότι ο Γιωργάκης έγραψε 20, ακόμα και αν ξέρεις ότι ο Γιωργάκης δεν ξέρει να κάνει 1+1, δε δικαιούσαι ένστασης. Άρα το να γνωρίζεις ποιος έγραψε τι, διευκολύνει μόνο το κοτσομπολιό της γειτονιάς .

 
Β.Μ.
27 Ιουν 2018 21:59

ΣΕ ΛΙΓΟ ( ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ) ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΞΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ .ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...….

 
Β.Μ.
27 Ιουν 2018 20:38

ΣΥΡΙΖΑ - ΣΥΡΙΖΑ
Χάλια - Χάλια

 
Ηλίας
27 Ιουν 2018 20:34

@Μαρία

Δηλαδή αν δεις πως ο Χ έγραψε 20 τι αλλάζει? Μπορείς να το επιβεβαιώσεις/διασταυρώσεις ή να το ελέγξεις? Μπορείς να ζητήσεις αναβαθμολόγηση στα γραπτά άλλων? ΟΧΙ

Άρα που βλέπεις το πλήγμα στη διαφάνεια?

 
petran
27 Ιουν 2018 20:04

Απόλυτα σωστή απόφαση!!!!!!!!!!!!!!!1

 
Επιτελους
27 Ιουν 2018 17:06

Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε αν ψόφησε η κατσίκα του γείτονα για να χαιρόμαστε εμείς. Το σύστημα ήταν και είναι αδιάβλητο , δεν άλλαξε κάτι στη διαδικασία επιλογής θεμάτων ούτε στον τρόπο αποστολής, ούτε είμαστε κάθε μέρα στα δικαστήρια για να διαπιστώσουμε ότι οι δικαστές δικάζουν αμεροληπτα . Όλα τα αλλα είναι προφάσεις.
Απόλυτα σωστή απόφαση που τεκμηριώθηκε επαρκώς από την πρόταση της κ. Μπασδρα.

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
27 Ιουν 2018 16:06

ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ....... ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥ ΣΟΥ......... ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ .........ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ........ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ...... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ .....ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ...... ΣΩΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ...... ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.........ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ..........ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ.......

 
Πάνος
27 Ιουν 2018 15:41

Μονίμως γκρινιάζετε. Δε βλέπω ουσιαστικό πρόβλημα από τη μη κοινοποίηση των ονομάτων.

 
Γιώργος
27 Ιουν 2018 14:51

Πάει κ το μοναδικό αξιοκρατικο σύστημα σ αυτή τη χώρα. Άλλη μια φορά οι "ισχυροί" κάνουν ότι θέλουν προς όφελος τους

 
Δημήτρης
27 Ιουν 2018 14:17

Τι ωραία κοινωνία είναι αυτή που οραματιζόμαστε όπου ο ένας δεν ξέρει τίποτα για τον διπλανό του και όλους μας ξέρουν κάποιοι που δεν ξέρουμε !!!!

 
Ν.Τ.
27 Ιουν 2018 13:15

Μάλιστα. Οι βαθμοί στο διαγωνισμό είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, ενώ το "θρήσκευμα" είναι κάτι που πρέπει να βλέπουν όλοι.

 
Καθηγήτρια Δέσποινα Π.
27 Ιουν 2018 11:37

Όλη η ευαισθησία για τα προσωπικά δεδομένα και την προστασία των μαθητών εξαντλούνται σε αυτή την εγκύκλιο.
Ο υπουργός κινήθηκε άμεσα μετά την προτροπή της καθηγήτριας της Ιατρικής.
Στο θέμα όμως της Βιολογιας
Ουδέν Σχόλιον Μπράβο στον υπουργό

 
Μαρία
27 Ιουν 2018 10:30

Αδιαφάνεια παντού !!!.
Πως θα αναρωτηθείς πως πήρε κάποιος 20 όταν δεν τον ξέρεις ???

 
Στράτος
27 Ιουν 2018 10:03

Δυστυχώς. Το Υπουργείο ακολούθησε τη συμβουλή της κ. Μπάσδρα (*). Κάνουν λάθος. Είναι η αρχή ενός δρόμου που οδηγεί με πρόφαση την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στην πλήρη αδιαφάνεια και τελικά στην επαναφορά όλων μας στο ρουσφέτι, τις εν κρυπτώ προσλήψεις κ.α. πολλά δεινά του νεοελληνικού δημόσιου βίου μας.

(*) https://www.esos.gr/arthra/57675/vathmologies-panelladikon-prosopika-ded...

 
Δημητρης
27 Ιουν 2018 09:58

Σωστή απόφαση για ευνόητους λόγους.

 
Evi
27 Ιουν 2018 08:30

Να 'χαμε να λέγαμε... Τα προσωπικά στοιχεία σκόπιμο θα ήταν να διαφυλάσσονται απ' το Μεγάλο Αδερφό κι όχι απ' το συμμαθητή και το γείτονα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ