Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Μετεγγραφές: Αντιστοιχίες τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Χωρίς αντιστοιχίες το Παν. Δυτ. Αττικής -Τι ισχύει για τις μετεγγραφές
Δημοσίευση: 30/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι  νέες αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, για τις μετεγγραφές των φοιτητών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Σε σχέση με πέρσι όσον δεν έχουν αλλάξει οι   προυποθέσεις για να πάρει μετεγγραφή ένας φοιτητής

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Χωρίς αντιστοιχίες το Παν. Δυτ. Αττικής

Στον πίνακα  με τις  χωρίς αντιστοιχίες, περιλαμβάνεται το σύνολο των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα αντιστοιχίες δεν έχουν τα εξής τμήματα:

Ετικέτες: 
Μετεγγραφές

Σχόλια (12)

 
Μουρικης
30 Ιουν 2018 15:34

Tα τμήματα του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ΜΗ αντίστοιχα με οποιοδήποτε άλλο τμήμα!!!
Καλή αρχή...

 
@Μουρίκης
30 Ιουν 2018 17:19

Και τι σημαίνει αυτό; δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι δεν έχουν τρέξει καν τα προγράμματα σπουδών ακομα; έχεις ιδέα για το πως βγαίνουν οι αντιστοιχίες ή έτσι απλά είπες να πεις μια εξυπνάδα; να σε πληροφορήσω λοιπόν ότι δεν γίνεται η αντιστοίχιση σε μια μέρα και πρέπει αρχικά να κινηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία προς κάθε τμήμα η οποία είναι αρκετά χρονοβόρα..

 
Λιζίδης Πέτρος
30 Ιουν 2018 18:18

@Μουρικης

Eχετε δεί τμήματα σχολής που δεν εχουν αντιστοιχηση με κανένα τμημα πανεπιστηίου στην χώρα μας .... οχι βέβαια ...ΠΑΔΑ σαν την καλαμιά στο κάμπο θα είναι ... καλά τα γράφεις πάντως

@Μουρίκης
κύριε, εγώ εχω γνωση πως βγαινουν οι αντιστοιχήσεις , δεν ξέρεις τι λές ,ο φίλος εξέφρασε την απορία του και ενα προβληματισμό, και το πηρες απο τα μούτρα....

 
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 2022
01 Ιουλ 2018 20:02

Ακαδημαϊκές αντιστοιχίες για μετεγγραφές είναι λογικό να γίνουν τα επόμενα χρόνια, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να λειτουργήσουν και να οργανωθούν τα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών.

Σε 4-5 χρόνια, όταν θα αποφοιτούν οι πρώτοι εισακτέοι του νέου ιδρύματος, θα φανεί ξεκάθαρα ότι οι σπουδές δεν έχουν καμία διαφορά από άλλα πανεπιστήμια και θα εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένα κανονικό ΑΕΙ.

Επιμέρους αλλαγές φυσικά θα γίνουν στην πορεία. Μια χαρά θα τα πάνε τα νέα τμήματα στο Παν. Δυτικής Αττικής, ας μην φοβόμαστε.

 
Μαριάς Γεώργιος
02 Ιουλ 2018 08:00

@Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 2022

Στο απώτερο μέλλον , αν λειτουργήσει πουθενά σχολή μηχανικών τετραετους φοιτήσεως .... που δεν νομίζω !!!! ( γιατί τα άλλα ΤΕΙ εντάσσονται σε πανεπιστήμια - συνέργειες συμφωνα με το υπουργείο)

Γιατί το πολυτεχνείο και οι πολυτεχνικές σχολές αποκλείεται να γινουν 4 χρόνια .. ετσι για να συνεννοούμεθα... αρα αυτό που έγινε ειναι μια τρύπα στο νερό

Εξάλλου αν δείτε τα μαθήματα των ηλεκτρολόγων -ηλεκτρονικών του ΠΔΑ με εκείνα των πολυτεχνικών σχολών θα δείτε την λούμπα που πέσανε ,ουδεμία σχέση .... χαιρε βάθος αμέτρητο....

Και να θυμάστε μεταξύ της φαντασιώσεων και της πραγματικότητας κερδίζει πάντα η πραγματικότητα ..

καλημέρα σε όλους σας

 
Νίκος Λουκόπουλος
02 Ιουλ 2018 08:11

Οι σχολή Μηχανικών του ΠΔΑ θα βγάζουν πιστοποιημένους βοηθούς Μηχανικούς - με την βούλα του ΤΕΕ και θα είναι οι μόνοι που θα βγαινουν από σχολές 4ετους φοίτησης αρα θα έχουν δουλειά (θυμάστε οι παλαιότεροι σαν εμένα το διάσημο μικρό πολυτεχνείο-σχολές υπομηχανικών ) γιατι τα περισσότερα ΤΕΙ ανά την χώρα εντάσσονται σε ήδη λειτουργούντα τμήματα πανεπιστημίων

και η ζωή συνεχίζεται οπως πάντα .....δύσκολα

να στε καλά

 
Σγουρός Ευάγγελος
02 Ιουλ 2018 10:29

@Μαριάς Γεώργιος
@Νίκος Λουκόπουλος

Όλη η αλήθεια σε λίγες γραμμές.... μπράβο και παλι μπράβο

ΥΓ. Το μόνο που θα ηθελα να προσθέσω ειναι οτι το ΠΔΑ χτίστηκε πρωτιστώς πάνω στις πλάτες των αποφοίτων τους οποίους όλοι... πετάξανε στο καλάθι των αχρήστων.

 
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 2022
02 Ιουλ 2018 10:30

@κ. Γ. Μαριά, κ. Ν. Λουκόπουλε

Όλα τα νέα τμήματα του Παν. Δυτικής Αττικής είναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ.

Η ίδρυση του Πανεπιστημίου που τα ενσωματώνει είναι η κυριότερη βελτιωτική αλλαγή σε σχέση με την προϋπάρχουσα κατάσταση.

Είναι φανερό ότι τα τμήματα έχουν πολύ καλύτερη ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ενταγμένα σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Αυτό είναι το κέρδος και, δεδομένων των τεράστιων λαθών που έγιναν κατά το παρελθόν, είναι μια σαφής βελτίωση.

Τα ΤΕΙ δεν έχουν καμία σχέση με Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση άλλων χωρών και καλώς σταδιακά καταργούνται.

Η βαθμίδα των ΤΕΙ (ίδρυση με τον νόμο 1404, το 1983) ήταν μια β' κατηγορίας βαθμίδα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς στέρεη ακαδημαϊκή θεμελίωση, η οποία σχεδιάστηκε και συντηρήθηκε επί τέσσερις δεκαετίες για ψηφοθηρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα για τα οκτώ τμήματα (*) της Σχολής Μηχανικών, τίποτα δεν τα εμποδίζει στο μέλλον να γίνουν πενταετούς διάρκειας.

Δείτε το παράδειγμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (έτος ίδρυσης, 1970): το 2013 το τετραετές τμήμα Πληροφορικής (έτος λειτουργίας, 1993) έγινε ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής και Η/Υ και το ίδρυμα έχει πλέον μια Πολυτεχνική Σχολή.

(*) Κανονικά, θα έπρεπε να είναι 6 τα νέα τμήματα της Σχολής Μηχανικών. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να διορθωθούν τα λάθη της υπερεξειδίκευσης των σχολών.

α) Τμήματα [Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών + Μηχ. Πληροφορικής και Η/Υ] = Νέο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών.

β) Τμήματα [Πολιτικών Μηχανικών + Μηχ. Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής] = Νέο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογράφων.

 
@Νίκος Λουκόπουλος
02 Ιουλ 2018 11:03

Προφανώς, το τμήμα του ΠΔΑ θα πρέπει να μετονομαστεί σε Τμήμα Βοηθών και Υποβοηθών Μηχανικών των πολυτεχνείων και να δημιουργηθεί μία νέα κατηγορία στο δημοσίο μεταξύ ΤΕ και ΠΕ (πχ ΒΕ Βοηθητικής Εκπαίδευσης)

 
ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
02 Ιουλ 2018 11:04

Δυστυχώς οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι φοιτητές που εισήχθησαν σε περιφερειακά ΤΕΙ γνωρίζοντας ότι έχουν δικαίωμα μετεγγραφής για Αττική , αιτήθηκαν μετεγγραφής το 2017-2018 είχαν 5 μόρια από οικονομικά κριτήρια δηλαδή Οικογενειακό Εισόδημα μικρότερο 3000 κατά κεφαλή ,οι οικογένειές τους είναι σε απόλυτη οικονομική εξαθλίωση πολλοί δε από αυτούς έχουν και κοινωνικά κριτήρια, δεν κατάφεραν να πάρουν μετεγγραφή για τη μόνιμη κατοικία της οικογένειάς τους στην Αττική. Όταν ψηφίστηκε ο νόμος για τις μετεγγραφές αδερφών έλαβαν υπόσχεση από τον κ. Υπουργό ότι το θέμα τους θα λυθεί τον Σεπτέμβριο με τις μετεγγραφές 2018-2019.
Ο κ.Υπουργός δεν πρέπει να ξεχάσει την υπόσχεσή του και να λάβει μέριμνα για αυτά τα παιδιά που είχαν ανήλικα αδέλφια και όχι φοιτητές και να μπορούν να πάρουν μέρος στις αιτήσεις μετεγγραφών για Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και αυτό το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 όπως έλαβε μέριμνα για τα αδέρφια που δικαιούνταν μετεγγραφής από ΤΕΙ σε ΠΔΑ. Ο ίδιος ο Υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να μη σπουδάζουν παιδιά για οικονομικούς λόγους. Ας μην αποκλείσει μόνο αυτή την ομάδα φοιτητών από το δικαίωμα μετεγγραφής και τους αφαιρέσει το δικαίωμα στην μόρφωση.

 
Μαριάς Γεώργιος
04 Ιουλ 2018 07:24

Ναι ρε σείς μονοι μας , δεν θέλουμε κανέναν και να σταματήστε να τραγουδάτε το ....

Σαν την καλαμιά στον κάμπο
έχω μείνει ορφανός
κι `μαι πάντοτε θλιμμένος
όπως ο μαύρος ουρανός

Μαύρε θλιμμένε ουρανέ
που κλαις σαν την καρδιά μου
κλάψε μαζί μου σήμερα
τα μαύρα βάσανα μου

γιατί μας έχετε τρελάνει ... αντε πιά

 
Μουρικης
09 Ιουλ 2018 10:43

@ @Μουρίκης
Και πριν περάσει μια βδομάδα...
https://www.esos.gr/arthra/57858/antistoihies-tmimaton-toy-panepistimioy...

Αναφέρομαι στην απαξιωτική αναφορά
"... έχεις ιδέα για το πως βγαίνουν οι αντιστοιχίες ή έτσι απλά είπες να πεις μια εξυπνάδα; να σε πληροφορήσω λοιπόν ότι δεν γίνεται η αντιστοίχιση σε μια μέρα και πρέπει αρχικά να κινηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία προς κάθε τμήμα η οποία είναι αρκετά χρονοβόρα.."

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ