Η ρύθμιση για το προσωπικό του π. ΤΕΙ Χαλκίδας

Ένταξη του Προσωπικού του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

04/07/2018

Ενημερώθηκε: 04/07/2018, 10:14

Άκουσε το άρθρο

Μετά την απορρόφηση του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας από το ΕΚΠΑ, από τα 6 Τμήματα του ΤΕΙ, υπολογίζεται να ενταχθούν στο ΕΚΠΑ 50 Καθηγητές όλων των βαθμίδων (25 Καθηγητές, 11 Αναπληρωτές, 14 Επίκουροι), 17 Καθηγητές Εφαρμογών και 16 ΕΤΕΠ.

Το ακαδημαϊκό προσωπικό του ΤΕΙ προτείνεται να ενταχθεί στο ΕΚΠΑ σε ειδικές προσωποπαγείς θέσεις.

  Όσο τα μέλη ΔΕΠ που προέρχονται από το ΤΕΙ παραμένουν σε ειδική προσωποπαγή θέση, θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Καθηγητές Πανεπιστημίου, αλλά δεν θα μπορούν να εκλέγονται ή να ορίζονται σε όργανα διοίκησης και να συμμετέχουν σε εκλεκτορικά σώματα.

Μετά από αίτησή τους, θα μπορούν να κριθούν από εκλεκτορικά σώματα του Πανεπιστημίου, τα οποία θα ορίζονται με τη συνήθη διαδικασία, σε οποιαδήποτε μόνιμη βαθμίδα επιθυμούν και να ενταχθούν πλήρως στο ΔΕΠ του Πανεπιστημίου.

Εφόσον πρόκειται για κρίση στην ίδια ή σε μικρότερη βαθμίδα από εκείνη που κατέχουν, η κρίση θα είναι κλειστή. Η κρίση για μεγαλύτερη βαθμίδα θα είναι ανοικτή.

Στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου, ανάλογα με το γνωστικό τους αντικείμενο, μετά από θετική εισήγηση της Γ.Σ. του Τμήματος υποδοχής και απόφαση της Συγκλήτου.

Οι Καθηγητές Εφαρμογών, με Μεταπτυχιακό τίτλο ή Διδακτορικό, και οι ΕΤΕΠ θα ενταχθούν σε αντίστοιχες Πανεπιστημιακές θέσεις.

Το διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙ, θα ενταχθεί σε ακαδημαϊκές και διοικητικές μονάδες του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ, μετά από σχετική απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

 

Σχόλια (1)

Α.Π.
|

Οι τριετίες για μονιμοποίηση καταργούνται;

Ή θα μετρήσουν τα χρόνια προϋπηρεσίας στο προηγούμενο ΑΕΙ;

Χωρίς ρύθμιση για προσμέτρηση προϋπηρεσίας σε άλλο ΑΕΙ για όλα τα μέλη των ΤΕΙ και Πανεπιστημίων, όλα είναι στο κενό...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ