Τροπολογία “Καμμένου-Γαβρόγλου” για αποσπάσεις εκπαιδευτικών συζύγων στρατιωτικών

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο

04/07/2018

Άκουσε το άρθρο

Τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, σύζυγοι στρατιωτικών να αποσπώνται, με αίτησή τους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει 20 χιλιόμετρα από τη στρατιωτική μνάδα που υπηρετεί ο/η σύζυγος τους, κατατέθηκε από τους υπουργούς Αμυνας Π. Καμμένο και Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Η τροπολογία ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

 

Σχόλια (23)

keli
|

Οι υπόλοιποι ένστολοι δηλαδή δεν μετατίθενται και οι οικογένειες τους δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τις οικογένειες των στρατιωτικών. Οι δε εκπαιδευτικοί, λοιποί δημ.υπάλληλοι κλπ στον Καιάδα.

ΠΠ
|

Υπηρεσία με υπηρεσία έχει διαφορά. Άλλο να υπηρετεί ο/η στρατιωτικός στην παραμεθόριο ή σε νησιά της παραμεθορίου και να ζητά η γυναίκα του/άντρας της να είναι στα 20 χμ. κι άλλο να υπηρετεί στα εκατοντάδες στρατόπεδα κεντρικών πόλεων Αθήνα, Πάτρα, Θεσ/νίκη, Καλαμάτα, Βόλος, Λάρισα κτλ. και να ζητά η/ο συζυγός του/της να είναι σε απόσταση 20 χμ. μετρημένη....! Κάτι πρέπει να αλλάξει στην τροπολογία αυτή, διότι δημιουργεί υποψίες για μεγάλο προεκλογικό ρουσφέτι...! και θεωρώ πως θα πρέπει να βρουν αντίθετη όλη την εκπαιδευτική κοινότητα τέτοιου είδους πρακτικές και εξαιρέσεις...!! Επίσης δημιουργεί απορία πως θα επιτευχθεί αυτό που ζητούν, γιατί σε κάθε νομό γίνονται οι τοποθετήσεις από υπεραριθμίες πρώτα, και μετά οι τοποθετήσεις αποσπασμένων και οι εσωτερικές αποσπάσεις και υπάρχουν νομοί με ειδικότητες που είναι φουλ στην υπεραριθμία. Άρα τι θα κάνουν τα ΠΥΣΠΕ&ΠΥΣΔΕ δε θα δίνουν θέσεις στους υπεράριθμους για να βολέψουν τις γυναίκες και τους άντρες στρατιωτικών...ή θα τις/τους κρατάνε στα γραφεία για να τους τοποθετήσουν στη διάρκεια της χρονιάς σε κενή/κενούμενη θέση;;;
Και μη χειρότερα!!!

Θάνος
|

αντίστοιχη ρύθμιση υπάρχει και για τους συζύγους εκπαιδευτικών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η ρύθμιση είναι τόσο απαράδεκτη που ο,η σύζυγος αποσπάται μόνο στην πόλη του ΑΕΙ-ΤΕΙ και όχι εκτός αυτής, δηλαδή πιο προνομιακά και από τους συζύγους των ενστόλων . Φέτος ικανοποιήθηκαν 89 αιτήσεις εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι όπως ανέφερα έχουν σύζυγο μέλος Δ.Ε.Π.. Η νομοθεσία είχε γίνει επί Αρβανιτόπουλου .

farsatotal@yopmail.com
|

Τό ρουσφέτι...Ξεκίνησε η προσπάθεια για να μαζευτούν οι ψήφοι...

sxxsxx
|

Γιατί να μείνουμε εκεί; Προτείνω χτίσιμο σχολείου απέναντι από το εκάστοτε στρατόπεδο συνυπηρέτησης. Έτσι θα μετακινούνται και μαζί και θα βλέπονται και μέσα στην ημέρα.

Πατσιουρης Παναγιωτης ΠΕ 86 (Πρωην ΠΕ 20.01)
|

Πρωτον, Καλο Καλοκαιρι σ' ολους !!!!! Τωρα, οσ' αναφορα για την συγκεκριμενη τροπολογια, ειχε δημοσιευθει μεσω facebook κλπ, κλπ. απο μερες ότι θα έβγαινε, οποτε συζητωντας σε αποχαιρετιστηριο καφε, με συναδέλφους λόγω λήξης της σχολικής χρονιάς, μεταξύ σοβαρού και αστείου, λέγαμε ότι όλες οι ελεύθερες καθηγήτριες, δασκάλες κλπ, κλπ θα ψαχνονται να παντρευτούν Αξιωματικό, (Υπολοχαγο, Ταγματαρχη, Συνταγματαρχη, κλπ,κλπ, κλπ. ....... ΤΑΞΙΑΡΧΟ !!!!!!!!!!!) και πάει λέγοντας !!!!!!!!

Γεωργία Π.
|

Προσπαθεί ο Καμένος να μαζέψει ψήφους μετά την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας;

Η θεία από το Σικάγο
|

θα γίνουν περιζήτητοι γαμπροί και νύφες οι στρατιωτικοί στους ατυχούντες ελεύθερους εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να πάρουν απόσπαση.

@KAMENOS FOR EVER
|

ΕΛΕΟΣ! MΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ......!
ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.......!

ΟΟ
|

Δηλαδή, σύζυγος στρατιωτικού ή παπά χωρίς παιδιά ή αιρετός σε δήμο προηγείται στις αποσπάσεις σε σχέση με μια χήρα με δύο παιδιά ή με μια τρίτεκνη μητέρα.

Όμηρος
|

Με τρία παιδιά και παίρνω απόσπαση σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα, ούτε καν σε όμορο νομό. Μόνο και μόνο γιατί η σύζυγός μου, που είναι εκπαιδευτικός κι αυτή, υπηρετεί σε διαφορετικό νομό από αυτόν που κατοικούμε. Αυτή η αδιαντροπιά περίμενα από μια κυβέρνηση της αριστεράς να τελειώνει, αλλά τελικά αποδεικνύονται χειρότεροι από αυτούς τα θέσπισαν.

Βικτωρία
|

Καταλαβαίνω απόλυτα τους συναδέλφους που αγανακτούν γιατί χωρίζονται από τις οικογένειές τους, αλλά καλό είναι να μην συγκρίνουμε καταστάσεις που είναι τελείως διαφορετικές. Οι στρατιωτικοί μετατίθενται όχι όπου δηλώσουν αλλά όπου κρίνει η υπηρεσία τους, οι εκπαιδευτικοί αν δεν δηλώσουν π.χ Νομό Έβρου δεν πρόκειται να τους στείλει κανείς με το ζόρι! Δεν είναι το ίδιο, πόσο μάλλον όταν ένας στρατιωτικός έχει ασκήσεις, υπηρεσίες και ένας θεός ξέρει τι άλλο.
Ο νόμος αυτός υπήρχε πάντα, απλά αφορούσε απόσπαση στον ίδιο νομό, χωρίς τον προσδιορισμό των 20 χιλιομέτρων. Ρωτήστε λοιπόν τις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούσαν σε μονάδες μικρών νησιών του Αιγαίου - που με το ζόρι έχουν ένα Δημοτικό Σχολείο - πόσο εύκολα περάσανε! Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα πρέπει να ψοφήσει και ο γάιδαρος του γείτονα!!

MΑΡΞΑΣΤΕ ΠΥΡ
|

Άλλος ένας πυροβολισμός εναντίον του συντάγματος.

Πλατάρος Γιάννης
|

Κι όμως , η ρύθμιση είναι λογική, σωστή και δίκαιη και δεν πρόκειται για συντεχνιακό ρουσφέτι. Και υπήρχε και ανάλογη διάταξη πολλές δεκαετίες.
Ρουσφέτι απροκάλυπτο ήταν διάταξη που αφορούσε συζύγους δικηγόρων. Νομίζω ισχύει ακόμα...
Οι στρατιωτικοί, παλαιόθεν, με τις συχνές μεταθέσεις δημιουργούσαν στα παιδιά τους πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα ένταξης στο νέα σχολεία. Πασίγνωστο φαινόμενο και πολλαπλώς μελετημένο. Η αιτιολογική έκθεση είναι ΣΩΣΤΗ.
Δεν αφορά άλλους ένστολους που έχουν εξασφαλίσει σχεδόν το αμετάθετο από τον τόπο συμφερόντων τους.

Σε λίγο θα τελειώσουν όλα με το τριαντάωρο όπου θα ενταχθούν και ισόωρες υποχρεωτικές απασχολήσεις, πάντα προαιρετικά. Αυτό θα γίνει, διότι έχουμε εντάξει ως Έλληνες, την αντιφατικότητα στην καθημερινότητα.

executed
|

Το επομενο ρουσφετι στους ενστολους των ενοπλων δυναμεων(;) ποιο ειναι;
Η υποχρεωτικη τοποθετηση των συζυγων τους σε οποιο σχολειο
επιθυμούν εκτοπιζοντας συναδελφους τους με οργανικη;

Εκπαιδευτικός Λυκείου
|

Οι διάφορες κοινωνικές κατηγοριοποιήσεις που οδηγούν σε προνομιακή μεταχείριση ορισμένους εκπαιδευτικούς δεν δικαιολογούνται με τίποτα!!! Ότι πρόσχημα και να συνοδεύει την εκάστοτε νομοθετική ρύθμιση. Αυτό που παρουσιάζεται ως δίκαιο αίτημα ορισμένων εκπαιδευτικών (ή οικογενειών), την ίδια στιγμή δημιουργεί κατάφωρη αδικία απέναντι σε άλλους συναδέλφους. Όταν για παράδειγμα, κάποιος εκπαιδευτικός απαλλάσσεται από εφημερίες ή εξωδιδακτικές υποχρεώσεις (βλ. τρίτεκνους, πολύτεκνους) κάποιοι από τους υπόλοιπους επωμίζονται αυτές τις υπηρεσίες. Παρομοίως, όταν σύζυγος ένστολου υπαλλήλου καταλαμβάνει μια θέση με παρέκκλιση από τις αντικειμενικές διαδικασίες, κάποιος άλλος/η σύζυγος (που δικαιούται βάσει μορίων αυτή τη θέση) ταλαιπωρείται - αδικείται, αυτός και η οικογένεια του.
Αρκετά προβλήματα μας έχει συσσωρεύσει η χρόνια προβληματική αντίληψη περί "δίκαιων" αιτημάτων. Αντίληψη που διευθετεί προβλήματα μεταθέτοντας τα στις πλάτες άλλων εργαζομένων. Φτάνει πια!!!

ΝΙΚΟΣ
|

δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί δεν είναι της ίδιας κατηγορίας με αυτους που έχουν συζύγους στρατιωτικούς κι ας έχουν δύο και τρία παιδιά. αυτοί ας είναι χιλιόμετρα μακριά απο την οικογένεια τους....κράτος δικαίου σου λεει μετά!

Απορία
|

Αν το ΠΥΣΔΕ απόσπασης έχει ήδη πλεονάζοντες στην ειδικότητα που και με ποια σειρά θα τοποθετηθεί αυτός που έχει προτεραιότητα; Υπάρχει περιοχή που οι πλεονάζοντες διατίθενται σε σχολεία 40-50 χλμ από την οργανική τους για συμπλήρωση ωραρίου. Ο/η σύζυγος στρατιωτικού θα προηγείται και αυτών αφού ο νόμος λέει μέχρι 20 χλμ από τη μονάδα;
Πριν να κάνουν νόμους θα πρέπει να ρωτάνε πρώτα αυτούς που καλούνται να τους εφαρμόσουν αν είναι πραγματικά εφαρμόσιμοι.

ΝΤΡΟΠΗ
|

Ρουσφετολογική διάταξη στο τετράγωνο!!! Όχι μόνο κατ’ εξαίρεση στο Νομό, αλλά και δίπλα στο σπίτι!!! Την ίδια στιγμή που δε μπορούν να αποσπασθούν σε Ελληνικά σχολεία του εξωτερικού εκπαιδευτικοί με σύζυγο μόνιμο κάτοικο εξωτερικού και μάλιστα χωρίς επιμίσθιο! Την ίδια στιγμή που σύζυγοι του ιδιωτικού τομέα είναι αναγκασμένοι να χωρίζουνε από τα παιδιά και τους συζύγους τους! Ντροπή και αίσχος για μια πολιτεία που το ρουσφέτι βαπτίζεται κοινωνική δικαιοσύνη!

Προτεραιότητα και για τους εκπαιδευτικούς
|

Στην ειδική κατηγορία αποσπάσεων γιατί να μην είναι και οι σύζυγοι εκπαιδευτικοί ; Τόσα χρόνια δεν έχουμε καταφέρει ούτε τα αυτονόητα να έχουμε.
Αν έχεις παντρευτεί αστυνομικό, αξιωματικό, ακόμη και ΕΠ.ΟΠ προηγείσαι στις αποσπάσεις κ πας εκεί που είναι ο/η σύζυγος, αν έχεις παντρευτεί εκπαιδευτικό όμως την πάτησες ! ! !

Ερμής
|

Μήπως να σκεφτεί κάποιος αν υπάρχει κάποιος λόγος απορρήτου σε κάποιες περιπτώσεις που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν τέτοιες αιτήσεις/αποσπάσεις!

Παναγιώτης
|

Απαράδεκτη και εντελώς ρουσφετολογική η συγκεκριμένη τροπολογία!!! Καλώς έρχονται οι σύζυγοι στρατιωτικών κατά προτεραιότητα στο νομό αλλά από εκεί και πέρα το σωστό είναι να τοποθετούνται ανάλογα με τα μόριά τους σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους οι οποίοι έχουν κι αυτοί οικογένειες και υποχρεώσεις. Θα δημιουργηθούν προβλήματα λειτουργικά στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τρομερές αδικίες εις βάρος των υπόλοιπων εκπαιδευτικών. Δυστυχώς μπροστά στην ψηφοθηρία κάποιοι δεν υπολογίζουν τίποτα...

yp_t_symΠΕ03
|

Γιατί δεν ισχύει και το αντίστοιχο κε Γαβρόγλου για τους εκπαιδευτικούς ;;;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ