Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Προτεινόμενες Τροπολογίες της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ ενόψει του Σχεδίου Νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»

Δημοσίευση: 04/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ στη συνεδρίαση της 2ας Ιουλίου 2018 ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει τις παρακάτω τροπολογίες ενόψει του σχεδίου νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις» τoυ Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Έρευνας:

1. Ν 4521/2018 Άρθρο 4 παρ. 1 εδάφιο  γ, αντικαθίσταται από το:

Τα μέλη ΔΕΠ που παραμένουν σε προσωποπαγείς θέσεις διατηρούν το μισθολογικό καθεστώς της θέσης που κατέχουν κατά την έναρξη του παρόντος μέχρι την 31-12-2018, με την επιφύλαξη της περίπτωσης δ. Από 1-1-2019 τα μέλη ΔΕΠ του ΠΑ.Δ.Α σε προσωποπαγή θέση υπάγονται στο αντίστοιχο μισθολογικό καθεστώς μέλους ΔΕΠ Πανεπιστημίου.

2. Ν 4521/2018  Άρθρο 4 παρ. 2 εδάφιο δ, αντικαθίσταται από το:

Οι υπηρετούντες λέκτορες (πρώην καθηγητές εφαρμογών), που εντάχθηκαν σε προσωποπαγείς θέσεις «λεκτόρων εφαρμογών», κατά την έναρξη ισχύος του Ν.4521/2018 και διατηρούν το μισθολογικό καθεστώς των καθηγητών εφαρμογών, σύμφωνα με το εδάφιο δ, της παραγράφου 2, του άρθρου 4 του Ν.4521/2018, στα συγχωνευθέντα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.4521/2018 και δεν είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, εντάσσονται αυτοδίκαια στους υπηρετούντες λέκτορες, σε προσωποπαγή θέση διατηρώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και της συμμετοχής στα συλλογικά όργανα διοίκησης του Ιδρύματος. Ως προς το ωράριο διδακτικής απασχόλησης και το μισθολογικό καθεστώς (από 1-1-2019) ισχύει η νομοθεσία   που διέπει τους υπηρετούντες λέκτορες πανεπιστημίου.

Είναι προφανές ότι οι παραπάνω προτεινόμενες τροπολογίες δεν αφορούν μόνο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά θα ισχύουν για όλες τις συγχωνεύσεις μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Πάγια θέση της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ είναι η ολοκλήρωση της υλοποίησης της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας με στόχο τη δημιουργία, ισχυρών πολυθεματικών ΑΕΙ, που να μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις τεχνολογίες αιχμής, με ανανέωση εξοπλισμού και αναβάθμιση των υποδομών τους.

Ζητάμε από την Πολιτεία την αύξηση της χρηματοδότησης στα ΑΕΙ, με προκήρυξη νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και Διοικητικού Προσωπικού, για μια  Δημόσια, Δωρεάν και Ποιοτική Ανώτατη Εκπαίδευση, προς όφελος της κοινωνίας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Ε.Ι. (Ο.Σ.Ε.Π. - Τ.Ε.Ι.)                                                                                                

Ο Πρόεδρος Κοκκόσης Απόστολος
Η Γενική Γραμματέας Μαρία Παραλίκα

Ετικέτες: 
ΟΣΕΠ-ΤΕΙ

Σχόλια (11)

 
Κωστας
05 Ιουλ 2018 11:25

Καθηγητης εφαρμογων με πτυχιο ΚΑΤΕΕ=λεκτορας
Γι αυτο γινονται οι "συνεργειες"; Αυτη ειναι η αναβαθμιση;

 
δεπ
05 Ιουλ 2018 10:32

@Lar
Κανεις ΛΑΘΟΣ. στον καθηγητή Α βαθμίδας ΔΕΝ ειναι τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ζητουμενα προσόντα ιδια. μεχρι το 2018 για τα πανεπιστημια ήταν 3 ετη διδασκαλια σε ΠΜΣ/επιβλεψη διδακτορικών που ΔΕΝ ζητουντο στα ΤΕΙ.
Βεβαια αυτά ειναι τα ελαχιστα προσόντα. Καθε πανεπιστήμιο με βάση το ονομα/κυρος και την ακαδημαική του ιστορία επέλεγε και συνηθως στα "δυνατα" Πανεπιστημια [ΕΚΠΑ-ΑΠΘ-Κρήτη] η επιλογή ήταν κατα πολύ ΑΝΩ των ελεχίστων.
Χαμογελώ οταν ακουω το επιχείρημα σας γιατι σκεφτομαι οτι αν το ΜΙΤ ήταν στην Ελλάδα καποιοι με αυτο το επιχειρημα και υπουργική απόφαση ...θα ηταν καθηγητες ΜΙΤ -)))

 
Lar
05 Ιουλ 2018 07:49

Sd, τα τυπικά προσόντα είναι ίδια τόσο για το εκπαιδευτικό των Πανεπιστημίων όσο και των ΤΕΙ από το 2001. Αυτό που λες δεν ισχύει εκτός και αν μιλάς για βοηθητικό εργαστηριακό προσωπικό. Για να γίνεις καθηγητής σε ΤΕΙ πρέπει να έχεις διδακτορικό, σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων και συμμετοχών σε επιστημονικά συνέδρια και επιπλέον των Πανεπιστημιακών πρέπει να έχεις και σημαντική αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα του αντικειμένου που διδάσκεις.

 
Sd
04 Ιουλ 2018 23:42

Υπαρχουν μονιμοι σε τει χωρις διδακτορικο ακομη και χωρις μεταπτυχιακο! Καθηγητες πανεπιστημιου και αυτοι; τελικα οι απορροφησεις των τει απο τα πανεπιστημια εγιναν για τους καθηγητες των τει;

 
Γιαννης Μ.
04 Ιουλ 2018 19:29

Τους απόφοιτους γιατί τους ξεχνάτε;

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
04 Ιουλ 2018 18:06

Με αφορμή τις συνενώσεις είναι ευκαιρία να τακτοποιηθούν διάφορες αγκυλώσεις αδικίες αλλά και τελικά ΤΡΕΛΕΣ του συστήματος. Με τις αλχημείες των συμπράξεων θα υπάρχουν:
Διδάσκοντες:
Α’ Βαθμίδας Παν/μιου
Α’ Βαθμίδας προσωποπαγούς από ΤΕΙ
Β’ Βαθμίδας Παν/μιου
Β’ Βαθμίδας προσωποπαγούς από ΤΕΙ
Μόνιμος Επίκουρος Παν/μιου
Μόνιμος Επίκουρους προσωποπαγούς από ΤΕΙ
Επίκουρος Παν/μιου
Επίκουρος προσωποπαγούς από ΤΕΙ
Υπηρετούντας Λέκτορας Από Παν/μιο
Υπηρετούντας Καθ. Εφαρμογών προσωποπαγούς από ΤΕΙ
ΕΕΠ Με Δ.Δ.
ΕΕΠ Με Μεταπτυχιακό
ΕΕΠ με Απλό Πτυχίο
ΕΔΙΠ με Δ.Δ
ΕΔΙΠ με Μεταπτυχιακό
ΕΔΙΠ με απλό πτυχίο
ΕΔΙΠ σε ΤΕΙ
ΕΤΕΠ

18 κατηγορίες διδασκόντων σε ΑΕΙ με αλλοπρόσαλλές αρμοδιότητες αλλά και μισθοδοσία
Μήπως πρέπει να μαζευτεί το Πράγμα ?

 
Κωνσταντινος
04 Ιουλ 2018 17:27

Εμείς που δεν έχουμε διδακτορικό γιατί να γίνουμε λέκτορες; Δεν υπάρχει αυτή η βαθμίδα. Να γίνουμε επίκουροι με πλήρη δικαιώματα και φυσικά το ανάλογο ερευνητικό επίδομα. Το διδακτορικό δεν είναι απαραίτητο για να διδάσκεις σε ΑΕΙ....

 
Κ.Α
04 Ιουλ 2018 16:23

Τα χρόνια προϋπηρεσίας σε άλλο ΑΕΙ προσμετρώνται και με ποιον τρόπο;
Κυρίως σε θέματα τριετίας μονιμοποίησης (καθώς και αίτησης εξέλιξης).
Πρέπει να υπάρχει ρύθμιση για προσμέτρηση της προϋπηρεσίας σε διαφορετικό ΑΕΙ.

 
Δρ. ΕΔΙΠ
04 Ιουλ 2018 15:32

Για τους ΕΔΙΠ με Διδακτορικό Δίπλωμα τι έχετε να πείτε; φυσικά να παραμείνουν ΕΔΙΠ.
Πάρτε θέση έστω και τώρα, αν είστε υπέρ της εξέλιξης των μελών ΕΔΙΠ σε θέση ΔΕΠ.

 
gs
04 Ιουλ 2018 13:41

Σιγά μην τυχόν και σας ένοιαζε το θέμα των αποφοίτων.

 
Γιωργος
04 Ιουλ 2018 12:01

Υπηρετούντες λέκτορες αυτοί που δεν έχουν διδακτορικό; Αυτό συνιστά τεράστια πρόκληση. Εξόχως ρουσφετολογικό και συντεχνιακό. Αν θέλετε να γίνετε λέκτορες να αποκτήσετε πρώτα τα τυπικά προσόντα και μετά διεκδικήστε την εκλογή σας από ανοιχτή διαδικασία!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.