Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Με το ισχύον σύστημα οι Μετεγγραφές φοιτητών

Για τα αδέρφια θα ισχύσει η περσινή εγκύκλιος
Δημοσίευση: 04/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με το ισχύον σύστημα (σ.σ. αυτό που ίσχυσε και πέρσι)  θα γίνουν και φέτος οι μετεγγραφές φοιτητών από ΑΕΙ σε ΑΕΙ , ανακοίνωσε στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι  για τα αδέρφια θα ισχύσει η περσινή εγκύκλιος.

Δείτε εδώ  τι ίσχυε πέρσι και τις αντιστοιχίες τμημάτων που θα ισχύσουν φέτος

Αδιαφορία από τα πολιτικά κόμματα πλην τρία

Ο υπουργός Παιδείας επέκρινε τα πολιτικά κόμματα ότι αγνόησαν την έκκλησή του να καταθέσουν προτάσεις για νεό σύστημα μετεγγραφών φοιτητών, λέγοντας τα εξής:

Η πρόταση: Είχα κάνει μια πρόταση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να μπορέσουμε τα Κόμματα να έρθουμε σε μια συνεννόηση για το θέμα των μετεγγραφών και τους είπα ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου είναι στη διάθεσή τους για οτιδήποτε στοιχείο ζητήσουν και πράγματι πρέπει να είναι μια πρόταση που να βασίζεται σε στοιχεία.

Ποια κόμματα ανταποκρίθηκαν: Μας ζητήθηκαν στοιχεία ορισμένες φορές νομίζω δώσαμε στοιχεία που ήταν περίπου 1.000 σελίδες, αλλά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Μας έστειλαν προτάσεις μόνο το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Δεν έχουμε πάρει προτάσεις από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Περιμένουμε τις προτάσεις: Εμείς περιμένουμε τις προτάσεις τους για να μπορέσουμε να δούμε αν υπάρχει μια δυνατότητα σύνθεσης όλων αυτών των προτάσεων για να υπάρχει επιτέλους ένα σύστημα μετεγγραφών. Άρα από τον Σεπτέμβριο θα πάμε με το υπάρχον σύστημα. Ευθύνη των υπόλοιπων Κομμάτων που δεν έστειλαν, είναι να στείλουν ώστε να δούμε τι λέει ο καθένας μας και να έρθουμε σε μια συνεννόηση για ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να αντανακλά μια κοινωνική πραγματικότητα. Αλλά ταυτόχρονα να μην διαταράσσει και το ακαδημαϊκό.

 

Σχόλια (5)

 
@yiannis
06 Ιουλ 2018 10:32

Αγαπητέ yiannis σου διαφεύγουν τα παρακάτω:
1) Οι φοιτητική δύναμη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αυτή τη στιγμή είναι φοιτητές που περάσαν σε ΤΕΙ τα προηγούμενα έτη.
2) Οι φοιτητές που πήραν μετεγγραφή πριν από 2 μήνες και ήταν αδέρφια ήταν φοιτητές ΤΕΙ
3) Οι φοιτητές που ζητούν να μετεγγραφούν και να τηρηθούν οι υποσχέσεις του Υπουργού είναι φοιτητές που θα μετεγγραφούν στο 3ο εξάμηνο ή και μεγαλύτερο και θα είναι στο ίδιο εξάμηνο με του φοιτητές που εισήχθησαν τα προηγούμενα έτη στα ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι στο ΠΔΑ
4)Τα παιδιά με την εισαγωγή τους θα ακολουθήσουν τις αναβαθμισμένες σπουδές όπως και αυτοί που πήραν το προηγούμενο έτος μετεγγραφή για ΠΔΑ από ΤΕΙ
5)Πολλοί φοιτητές που πήραν μετεγγραφή το 2017-2018 με το ευεργέτημα του νόμου έχουν μικρότερη βαθμολογία στις Πανελλήνιες από αρκετά 5άρια. Αυτοί δεν ρίχνουν το επίπεδο των σπουδών η φτώχεια το ρίχνει;
6) Μην υποβιβάζεται τους φοιτητές των ΤΕΙ γιατί υπάρχουν ΤΕΙ σε μεγάλες πόλεις που έχουν εισακτέους με μεγαλύτερη βαθμολογία από εισακτέους κάποιων ΑΕΙ και ήταν επιλογή των φοιτητών γιατί τους άρεσε το αντικείμενο

ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΑΠΑΡΙΘΜΩ ΟΤΑΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
05 Ιουλ 2018 21:40

κ.Γαβρόγλου τι απέγινε εκείνη η περιβόητη συναίνεση που θα ζητούσατε απο τα άλλα κόμματα για το θέμα των μετεγγραφών;εσείς δεν είχατε ζητήσει να σας πουν τις προτάσεις τους τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα;

 
.
05 Ιουλ 2018 19:55

εγω θυμαμαι πολυ εντονα οτι ειχε πει πως πολλα φτωχα παιδια(5μορια) που δεν εχουν αδερφια ή καποιο αλλο κοινωνικο προβλημα αδικουνται απο το συστημα και πως θα ερθει ρυθμιση για αυτους!!!!!Ελπιζω να μην τα εχει ξεχασει αυτα ο υπουργος

 
yiannis
05 Ιουλ 2018 12:57

Και κάπως έτσι κ με τις ανάλογες πιέσεις θα βγεί μια υπουργική απόφαση για μεταγραφές από ΤΕΙ σε ΠΑ.Δ.Α. Αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα είναι ΠΔΑ αλλά ΠΑΝΔΥΑ !

 
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ
05 Ιουλ 2018 07:51

Το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 φοιτητές που έκαναν αίτηση για μετεγγραφή από Περιφερειακά ΤΕΙ και για ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΑ και δεν εγκρίθηκε αν και είχαν 5 μόρια γιατί οι οικογένειές τους βρίσκονταν σε απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, αρκετοί δε είχαν και κοινωνικά κριτήρια, διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας από τον κ. Υπουργό να τους βοηθήσει να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να τους μετεγγράψει όπως είχε συμβεί τα προηγούμενα έτη για όσους είχαν 5 μόρια.
Όταν εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών που επέτρεπε τις μετεγγραφές και από ΤΕΙ προς Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν αίτηση γιατί δεν είχαν αδέρφια φοιτητές αλλά ανήλικα αδέλφια έλαβαν όμως την διαβεβαίωση ότι ο κ. Υπουργός από Σεπτέμβριο θα μεριμνήσει και για αυτούς τους φτωχούς φοιτητές.
Παρακαλούμε ο κ. Υπουργός να μην ξεχάσει την υπόσχεσή του και να επιτρέπει σε αυτούς τους φοιτητές που έκαναν αίτηση το 2017-18, τον εμπιστεύτηκαν και αδιαμαρτύρητα περίμεναν το Σεπτέμβριο να έρθουν στην Αττική, να μπορούν να ξανακάνουν αίτηση για μετεγγραφή από ΤΕΙ περιφερειακά στο ΠΔΑ το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 με κάποιο άρθρο ή εγκύκλια που να ισχύει μόνο για αυτούς όπως επέτρεπε στα αδέρφια που αν και είχε γίνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μπορούσαν να κάνουν αίτηση μετεγγραφής . Να μην εγκλωβίσει αυτή την μικρή ομάδα φοιτητών να ξεκινήσει τις σπουδές του γιατί αυτά τα παιδιά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε ούτε στην εξεταστική.
Κύριε Υπουργέ μη μας ξεχάσετε!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.