ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Κατατέθηκαν 43.000 αιτήσεις για Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Δημοσίευση: 04/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έληξε  χθες Τρίτη 3 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους φοιτητές για τη χορήγηση Στεγαστικού Φοιτητικού Επιδόματος, ύψους χιλίων ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου  περίπου 43.000 φοιτητές κατέθεσαν αίτηση για το επίδομα, 6.000 περισσότεροι από πέρσι

 Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, εγκρίθηκε και δόθηκε σε 37.359 δικαιούχους το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα 

Σχόλια (5)

 
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΖΑΠΟΥΝΙΔΟΥ
29 Οκτ 2018 20:09

είναι άδικο και πονηρό να δίνεται τόσο μικρή προθεσμία για την κατάθεση του φοιτητικού επιδόματος και η παράταση που δόθηκε, μόνο 5 ημέρες. Θέλω να ελπίζω ότι θα δοθεί ξανά παράταση μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού υπάρχουν δικαιούχοι που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν αιτήσεις. Ας τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν την αίτηση και αν δεν το δικαιούται ας κοπούν . Αν το δικαιούνται όμως, γιατί το κράτος αφήνει να χαθεί αυτή η ευκαιρία για την οικογένεια? Ποιός ο λόγος της προθεσμίας? και μάλιστα τόσο μικρή για πρώτη φορά. Πραγματικά αναρωτιέμαι......

 
Kiriakos Parlapanidis
24 Οκτ 2018 08:51

Αδικία , πολλοί δεν προλάβαμε να υποβάλλουμε οριστική αίτηση . Θα πρέπει να δοθεί νέα παράταση

 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
10 Ιουλ 2018 07:28

Έκπληξη προκαλεί το φετινό γεγονός της θέσης των προθεσμιών για την υποβολή των αιτήσεων του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, το οποίο ανακουφίζει ένα όχι αμελητέο ποσοστό των οικογενειών της χώρας με παιδιά φοιτητές σε πόλεις εκτός αυτής της μόνιμης κατοικίας τους. Και ενώ το για το έτος 2015-2016 η προθεσμία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, όπως και το έτος 2016-2017 η προθεσμία έληξε στις 25 Οκτωβρίου μετά από παράταση (!!), φέτος πολλοί δικαιούχοι κατελήφθησαν εξαπίνης, με τις προθεσμίες να φτάνουν μόνο μέχρι τις 3 Ιουλίου. Το παράδοξο βέβαια έγκειται στο γεγονός ότι οι προθεσμίες για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για το πλέον πρόσφατο φορολογικό έτος έχουν παραταθεί μέχρι τις 26 Ιουλίου, με αποτέλεσμα τη δυνατότητα δημιουργίας εκ του μηδενός της φορολογικής δηλώσεως ή την τροποποίηση αυτής. Αντιθέτως, σχετικά με το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε φέτος να θέσει σε τόσο πρώιμο χρόνο τις προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων, ώστε πολλά νοικοκυριά να αποκλείονται από την χορήγηση αυτού, προτού καλά καλά ολοκληρώσουν την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων!!! Δεν χρειάζεται βαθύς αναστοχασμός για να καταλάβουμε ότι η πρόβλεψη αυτή θίγει την οικονομική ελευθερία των δικαιούχων προσώπων ενώ δοκιμάζει υπέρμετρα τη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στις ευεργετικές ρυθμίσεις που το ίδιο το κράτος έχει θέσει. Αιτούμαστε, λοιπόν την παράταση των προθεσμιών ώστε να μπορέσουν όσον το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι να αιτηθούν το εν λόγω επίδομα, χωρίς να βρίσκουν τέτοιου είδους τυπικά προσκόμματα.

 
ΜΑΡΙΑ
09 Ιουλ 2018 15:59

Συμφωνώ με την παραπάνω κυρία και εγώ είμαι από αυτούς που για οικογενειακούς λόγους δεν υπέβαλα δήλωση έως τις 3/7/2018. Στις 5/7/2018 κατέθεσα την φορολογική μου δήλωση, δεν είναι κρίμα να το χάσουν τα παιδιά μου? δύο σπουδάζουν από την οικογένεια. Γιατί δώσανε παράταση για τις δηλώσεις και δεν δίνουν για το επίδομα αφού είναι απαραίτητη η υποβολή της δήλωσης? Μήπως είναι επίτηδες για βρεθούνε πολύ απ΄ έξω?

 
Olga
05 Ιουλ 2018 11:46

Μήπως θα έπρεπε να ανοίξει ξανά για κάποιο χρονικό διάστημα η εφαρμογή υποβολής των αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν να καταθέσουν??
Είναι λογικό αν δεχθεί κανείς ότι
α) η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, απαραίτητο στοιχείο για την κατάθεση της αίτησης για το επίδομα, πήρε σχεδόν ένα μήνα παράταση και
β) είναι η πρώτη φορά που γίνονται χρονικά τόσο νωρίς αυτές οι αιτήσεις και σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς κάποια παράταση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ