Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργός: Επανήλθε η κανονικότητα και η δημοκρατία στα ΑΕΙ

Δημοσίευση: 04/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου 4485/17 για την οργάνωση και τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης επανήλθε η κανονικότητα και η δημοκρατία στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές της νυν Κυβέρνησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και υπογράμμισε τα εξής:

 • Με τον νόμο αυξήθηκαν τα δωρεάν μεταπτυχιακά σε 259 φέτος από 211 πέρσι, έγιναν πρυτανικές εκλογές σε 17 ιδρύματα και φυσικά η επαναφορά του ασύλου μια δημοκρατική κατάκτηση συνοδεύτηκε από τη σύσταση της Επιτροπής Παρασκευόπουλου η οποία εργάζεται μεθοδικά για κάθε ίδρυμα ξεχωριστά, μελετώντας τις ειδικές συνθήκες και πολύ σύντομα θα καταθέσει το πόρισμά της.
 • Τα λέω αυτά γιατί κατά την ψήφιση του νόμου αλλά και μετά, οι Κασσάνδρες καταστροφολογούσαν και έλεγαν ότι τίποτα από αυτά δεν θα υλοποιηθεί.
 •  Διαψεύσθηκαν πανηγυρικά.
 • Η εμβληματική ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής άνοιξε τον δρόμο για την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια και στόχο την ισχυροποίηση των Ιδρυμάτων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
 • Επιπλέον, τα δωρεάν μεταπτυχιακά για οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές και η δυνατότητα για μετεγγραφές αδελφών, ώστε καμία οικογένεια να μη συντηρεί τρία σπίτια, όπως και μια σειρά καινοτόμων και τολμηρών πολιτικών αποφάσεων οικονομικού και θεσμικού χαρακτήρα, έθεσαν τα θεμέλια της ενίσχυσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 • Οι κυβερνήσεις που έσυραν τη χώρα στα μνημόνια προσπάθησαν να κόψουν κάθε πηγή οξυγόνου από τα πανεπιστήμια.
 • Μας κατηγόρησαν για ιδεοληψίες, όταν δίναμε είτε στη Βουλή είτε με τους θεσμούς τη μάχη στήριξης της δημόσιας δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Όταν εμείς μιλούσαμε για δωρεάν μεταπτυχιακά, εκείνοι κραύγαζαν ότι τα καταργούμε.
 • Όταν ανοίγαμε τις μετεγγραφές για τα αδέλφια φοιτητών των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών και χρηματοδοτούσαμε φέτος με 135 εκατομμύρια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μετά από 5 χρόνια οικονομικής ασφυξίας, εκείνοι μαγνητοσκοπούσαν τρομολαγνικά βιντεάκια έξω από πανεπιστήμια παρουσιάζοντάς τα ως… άνδρο της βίας και της ανομίας.
 • Όταν μιλούσαμε για ακαδημαϊκές συνέργειες μεταξύ ιδρυμάτων και για τον ενιαίο χώρο ανώτατης εκπαίδευσης, εκείνοι μιλούσαν για καταργήσεις και όταν βάζαμε δημοκρατικούς κανόνες στην εκλογή πρυτάνεων εκείνοι –ως μάντεις κακών- έλεγαν ότι θα μείνουν ακέφαλα τα Πανεπιστήμια.
 •  Ήδη οι εκλογές έγιναν σε απόλυτα ήρεμο κλίμα. Είπαν πολλά, καταστροφολόγησαν, έκαναν το παν να μειώσουν τη δημόσια εκπαίδευση συνολικά, αλλά η διάψευσή τους ήρθε από την ίδια την πραγματικότητα».

Σχόλια (2)

 
Ολιγαρχία
04 Ιουλ 2018 17:19

Η δημοκρατία στο μεγαλείο της:
Υποθετικό σενάριο σε εκλογές:
Α ομάδα εκλεκτόρων (ΔΕΠ): Σύνολο 100
Υποψήφιος 1 (70), υποψήφιος 2 (30)
Β ομάδα εκλεκτόρων (ΕΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ/Διοικητικοι): Σύνολο 100
Υποψήφιος 1 (0), υποψήφιος 2 (100)
Τελικά αποτελέσματα
Υποψήφιος 1 (70*1+0*0,25=70), υποψήφιος 2 (30*1+100*0,25=55)
Ζήτω η δημοκρατία!!!!

 
Απόφοιτος
04 Ιουλ 2018 18:36

Βέβαια.Τι συζητάς τώρα! Τη δημοκρατία και την κανονικότητα εμείς οι απόφοιτοι την νιώσαμε στο πετσί μας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.