ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο ΕΣΕΠ Πειραιά για την παραίτηση του Λ. Βρυζίδη

Δημοσίευση: 05/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Δ.Σ του ΕΣΕΠ Πειραιά στη συνεδρίαση της 4ης Ιουλίου 2018 αισθάνθηκε την υποχρέωση να τοποθετηθεί στην παραίτηση του Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρώην Πρύτανη του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ, Καθηγητή Λάζαρου Βρυζίδη.

Η ιστορία του πρώην ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ συνδέεται άμεσα με την παρουσία του Καθηγητή Λάζαρου Βρυζίδη στο τιμόνι του Ιδρύματος τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η συνεισφορά του στην εξέλιξη του πρώην ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ σε ένα από τα κορυφαία Ιδρύματα  της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπήρξε όντως σημαντική.

Επιστέγασμα υπήρξε η δημιουργία των 18 ΠΜΣ, άλλων αυτοδύναμων και άλλων με συνεργασία ημεδαπών Πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ) ή Πανεπιστημίων της αλλοδαπής City Seattle University, (USA) Kentucky University (USA), Kingston (U.K), Herriot Watt (U.K), ή και ΠΜΣ σε συνεργασία με επιμελητήρια όπως το ΕΒΕΠ.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα προγράμματα FP6, FP7, HORIZON 2020, κ.ά, δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις,  έτσι ώστε το πρώην ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ να ικανοποιεί πλήρως τα απαιτούμενα ακαδημαϊκά και ερευνητικά κριτήρια που τελικά οδήγησαν στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε συγχώνευση με το ΤΕΙ Αθήνας.

Το Δ.Σ του ΕΣΕΠ Πειραιά θεωρεί ότι η απουσία του από την Αντιπροεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα αφήσει  πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Καλούμε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλη ΔΕΠ,  ΕΤΕΠ,  ΕΔΙΠ και το Διοικητικό Προσωπικό, να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα και αίσθημα ευθύνης, στις μεγάλες προσδοκίες που ανοίγονται μπροστά τους, με την ίδρυση του Πανεπιστημίου, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν με επιτυχία τους 4300 νέους φοιτητές τον προσεχή Οκτώβριο.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας      
 Απόστολος  Κοκκόσης                             Πέτρος Καλαντώνης

Σχόλια (7)

 
Τα πράγματα είναι απλα
08 Ιουλ 2018 16:16

Η παραίτηση είχε την λέξη Όπως Μου Ζητήσατε. Άραγε ποιος να το ζήτησε;

 
Δρ. ΕΤΕΠ ΤΕΙ.
06 Ιουλ 2018 22:33

O Καθηγητής Λάζαρος Βρυζίδης, εργάστηκε ακούραστα και ως καθηγητής και ως Πρόεδρος και ως Πρύτανης για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του πρώην ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. σε ένα από τα νέα καινοτόμα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.
Επιπλέον, η βοήθεια, η συμπαράσταση και η προστασία των διαφόρων κατηγοριών προσωπικού του πρώην ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. που παρείχε πάντοτε με προθυμία ήταν πολύ σημαντικές για όλους.
Για να παραιτηθεί από την Αντιπροεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ένας τέτοιος άνθρωπος και επιστήμονας θα έχει σοβαρούς λόγους ...
Γιατί δεν μας λέτε τους λόγους που παραιτήθηκε ;

 
Όλοι κορυφαίοι
05 Ιουλ 2018 20:58

Τί γίνεται βρε παιδιά; Πόσα και πόσα ΑΕΙ της ημεδαπής χαρακτηρίζονται ως "κορυφαία" τελευταία;

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
05 Ιουλ 2018 18:57

Αυτό το αίσθημα ευθύνης προς τους αποφοίτους, παλιούς και μελλοντικούς, πρέπει να οδηγήσει σε ένα νέο ίδρυμα, μακριά από τα λάθη των προηγουμενων ετών.

Ας απομακρυνθούμε επιτέλους από την παράδοση διαχωρισμού πανεπιστημίων-ΤΕΙ.

 
ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ
05 Ιουλ 2018 16:44

"Καλούμε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ και το Διοικητικό Προσωπικό, να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα και αίσθημα ευθύνης, στις μεγάλες προσδοκίες που ανοίγονται μπροστά τους, με την ίδρυση του Πανεπιστημίου, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν με επιτυχία τους 4300 νέους φοιτητές τον προσεχή Οκτώβριο."
Δεν πρέπει να έχουν αίσθημα ευθύνης και για τους απόφοιτους τους;

 
Apofoitos
05 Ιουλ 2018 16:18

Για πείτε τους λόγους που παραιτήθηκε

 
Απόφοιτος
05 Ιουλ 2018 13:39

Πείτε τωρα γιατί παραιτήθηκε και αφήστε τους βερμπαλισμούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ