Aντιστοιχίες Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ακαδημαϊκού έτους 2018- 2019

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

06/07/2018

Ενημερώθηκε: 06/07/2018, 17:26

Άκουσε το άρθρο

Τη διατύπωση γνώμης για την αντιστοίχιση πέντε τμημάτων του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ζήτησε το υπουργείο Παιδείας από την ΑΔΙΠ προκειμένου οι φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής.

Η διοίκηση της ΑΔΙΠ στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα εκδώσει τις αντιστοιχίες, οπότε μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου θα υπογράψει τη σχετική συμπληρωματική απόφαση.

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας ζήτησε την αντιστοίχιση για τα ακόλουθα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής:

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ

α) Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης,

β) Διοίκησης Τουρισμού,

γ) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής,

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ

Νοσηλευτικής

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ
Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Σχόλια (18)

Γεωργόπουλος Πέτρος
|

@Νικόλαος

α) Στην Ελλάδα, στο πολυτεχνείο
β) Στην Ελλάδα, οι απόφοιτοι του πολυτεχνείου ( και το master πτυχίο είναι !!!)
γ) Γιατί δώσαμε τον επιστήμη ,την φιλοσοφία και τις τεχνες σε όλους τους υπόλοιπους και εχουμε το superiority

ευχαριστώ και ελπίζω να σας κάλυψα

Νικόλαος
|

Σε ποια χώρα του κόσμου για να πάρεις πτυχίο μηχανικού πρέπει να σπουδάζεις 5 χρόνια;
Σε ποια χώρα του κόσμου τούτου οι απόφοιτοι παίρνουν μόνο MSc και όχι πτυχίο;
Ποιο είναι το λογικό να προσαρμοστεί η ανώτατη εκπαίδευση της Ελλάδος στα ισχύοντα σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη Γη ή να προσαρμοστεί η λογική στον Ελληνικό παραλογισμό;

Δημητριάδης Νικόλαος
|

@Γαβριλος Εμμανουήλ

θα σας πάρει χρόνο από ότι φαίνεται για να καταλάβετε ότι το ΠΔΑ δημιουργήθηκε στο γόνατο και αυτο συνέβη για πολιτικούς λόγους οπως πλεον ο καθένας καταλαβαίνει....

Οι συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ ανα την χώρα κοιλοπονάνε και πιθανοτατα να βγεί κατι καλό γιατί οι πρωτοι έχουν το πλεονέκτημα και έχουν και εμπειρία λειτουργίας ενος πανεπιστημιακου ιδρύματος, το νεοιδρυθεν ΠΔΑ οχι

Οσο για τις αντιστοιχίσεις τμημάτων , η αναφορά γίνεται για τα τμηματα της σχολής μηχανικών και μόνο ....

Οπότε λέξεις οπως κακίες, φανφάρες κακεντρεχείς οι σχολιαστές επειδή έχουν διαφορετική θεώρηση δεν βοηθάνε

ΥΓ Ο κος Γαβριλος Εμμανουήλ αναφέρθηκε στους συγκεκριμένους για τους λόγους που ολοι σας ... όλοι μας γνωρίζουμε

καλημέρα σας

Γιαννης Μ.
|

Το ότι ο υπουργός καλεί για συγκεκριμένα τμήματα την ΑΔΙΠ σε εκ νέου διατύπωση, όπως αναφέρει το έγγραφο, ενώ ήδη είχε γνωμοδοτήσει σχετικά με τις αντιστοιχίες, είναι λίγο περίεργο. Θυμίζει αυτό που γίνεται σε ορισμένα νομοσχέδια. Όταν δεν περνάνε ολόκληρα ή κάποια άρθρα τους, γίνεται αναδιατύπωση χωρίς ουσιαστική αλλαγή, για να περάσουν. Τί προέκυψε από την προηγούμενη γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ και πρέπει για τα τμήματα αυτά να υπάρξει νέα διατύπωση; Η οποία, στην τελική, δεν είναι και απαραίτητη, αφού σύμφωνα με το άρθρο 21, παρ.13 του Ν.4332/2015 που αναφέρεται στο έγγραφο, αν σε 10 ημέρες δεν γνωμοδοτήσει η ΑΔΙΠ μπορεί και από μόνος του ο υπουργός να εκδώσει τις αντιστοιχίες.

Ν αγιάσει το πληκτρολόγιο!!
|

Τα είπε όλα ο Τέλος στα ΤΕΙ.
Μόνο κέρδος υπάρχει από την αλλαγή. Χρειάζεται χρόνος και θετική ενέργεια. Οποίος θέλει κανει και ευχέλαιο, αν πιστεύει.
Σε όποιον εχει πρόβλημα προτείνω : Ξύδι, βοηθάει κι αυτό.

Τέλος στα ΤΕΙ
|

@all

Για πόσο καιρό θα συνέχιζαν να λειτουργούν τα 40 και πλέον τμήματα στις σχολές του ΤΕΙ Αθηνών και του ΤΕΙ Πειραιά, δίπλα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ, Γεωπονικό κτλ.); Μέχρι να απαξιωθούν εντελώς τα προγράμματα σπουδών τους, χωρίς καμία προοπτική αναβάθμισης;

Ποιος αξιόλογος καθηγητής ή αριστούχος φοιτητής προτιμά να ενταχθεί σ'ένα τμήμα ΤΕΙ όταν υπάρχει αντίστοιχο πανεπιστημιακό τμήμα στην ίδια πόλη;

Το να σπουδάζεις ή να διδάσκεις σε Πανεπιστήμιο προσφέρει καλύτερη προοπτική, επαγγελματικά και ακαδημαϊκά, από το να είσαι φοιτητής ή καθηγητής στα ΤΕΙ, που κανείς δε δικαιολόγησε ποτέ επαρκώς τον λόγο της ίδρυσή τους.

Μόνο αόριστες υποσχέσεις που δεν είχαν καμία σχέση με την ελληνική ή ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Κάποια στιγμη πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν το αδιέξοδο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μακάρι αυτό να είχε συμβεί νωρίτερα, με καλύτερο τρόπο, χωρίς να σπαταλήσουν τόσο χρόνο για τόσους ανθρώπους.

Αυτή είναι η αλήθεια και τίποτα δε λύνεται αυτομάτως, ως δια μαγείας, όταν τόσα χρόνια βαδίζαμε προς λάθος κατεύθυνση.

Solwn
|

Και όμως στην χώρα μας πρέπει να περαστεί στην συνείδηση του κόσμου, πως τετραετείς σχολές παντού στην Ευρώπη , είναι Πανεπιστήμια. Και τα περισσότερα τμήματα των ΤΕΙ είναι σε Πανεπιστήμια.

@Γαβριλος Εμμανουήλ
|

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι κακίες και η παραπληροφόρηση που αναρτήθηκαν μέχρι και πριν λίγες μέρες σχετικά με μη αντιστοίχιση των προγραμμάτων σπουδών του ΠΑΔΑ με άλλα Πανεπιστήμια αποδεικνύονται περίτρανα φανφάρες από διάφορους κακεντρεχείς.. Αυτή είναι η αλήθεια φίλε μου.

Viki
|

Συγγνωμη αλλα εδω να σας θυμησω οτι ποτε κανεις δεν εταξε επαγγελματικα δικαιωματα.....τα ιδια που ειχαν πριν θα εχουν.....το χε πει ο Γαβρογλου,απλα το χαρτι θα λεει πανεπιστημιο.

@all
|

Μα καλά μετά από τόσο καιρό κάνεις δεν κατάλαβε ότι όλο αυτό το εγχείρημα έγινε για να νιώσουν ευχαριστημένοι οι καθηγητές και οι φοιτητές του ΠΑΔΑ και στο τέλος (μετά τις εκλογές) κάνεις να μην πάρει τίποτα; (ούτε οι καθηγητές αύξηση μισθού, ούτε οι φοιτητές επαγγελματικά δικαιώματα), απλά όλοι θα λενε ότι είναι σε ένα πανεπιστήμιο

Γαβρίλος Εμμανουήλ
|

Αδελφια μας Χιωτίνη.Μαλατέστα ,Βαρελιδη ,Κοκκόση και λοιποί γιατί τέτοια σιωπή ρε σεις ....

Πέστε στον κόσμο την αλήθεια.....έστω και τώρα ...

Πολυτεχνική Σχολή ΠΑΔΑ
|

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι η διαδικασία έγινε ακριβώς όπως έπρεπε, αν και στο σημείο που βρισκόμαστε μάλλον αυτό θα ήταν ανέφικτο.

Όμως το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι ότι πλέον τα τμήματα Μηχανικών εντάσσονται σε Πανεπιστήμιο και όχι σε ΤΕΙ.

Μέχρι το 2020 όλα τα τμήματα της Σχολής Μηχανικών μπορούν και πρέπει να γίνουν ΠΕΝΤΑΕΤΗ και ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ με εκείνα των υπολοίπων πολυτεχνικών σχολών και πολυτεχνείων της χώρας - ένας απολύτως ρεαλιστικός στόχος.

Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν, με ιδρύματα που αρχικά δεν είχαν Πολυτεχνική Σχολή:

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το 2013 το τετραετές πανεπιστημιακό τμήμα Πληροφορικής αναβαθμίστηκε σε πενταετές Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής και Η/Υ. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εδώ και μια πενταετία έχει Πολυτεχνική Σχολή με τρία τμήματα.

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 1998 και το 2000 ιδρύθηκαν δύο τμήματα (Τμ. Πληροφοριακών Συστημάτων, Σάμος και Τμ. Σχεδίασης Προϊόντων, Σύρος) ως τετραετή. Αυτά το 2002 έγιναν πενταετή, ενώ η Πολυτεχνική Σχολή Αιγαίου ιδρύθηκε μόλις το 2017.

ΚΓ
|

Ήταν ένα μικρό ΠΔΑ, που ήταν α-α-αταξίδευτο, που ήταν α-α-αταξίδευτο....

bob mastoras
|

Το ποιός είναι μηχανικός δεν καθορίζεται στα σχόλια του esos όσο αξιόλογη σελίδα και αν είναι. Το ποιός είναι μηχανικός το καθορίζει το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας. Βέβαια θα το δούμε και αυτό. Το υπουργείο έχει δώσει σε ΑΕΙ (το ΠΔΑ) το δικαίωμα να δίνει ακαδημαϊκούς τίτλους μηχανικού αλλά άλλα κομμάτια του ελληνικού κράτους θα το παρακάμπτουν το γεγονός αυτό.

ΚΒ
|

@ΔΒ

κύριε οι μηχανικοί βγαίνουν απο τα πολυτεχνεία ....
οι μηχανικοι του ΠΔΑ , τι ειδους μηχανικοί θα είναι ....με τι επαγγελματικα δικαιώματα ??????

Δέν γνωρίζετε γιατί μιλάτε ειναι προφανές ....
Επιπεδο 6 εχουν και οι αποφοιτοι των τεχνολογικών ιδρυμάτων .. για την ενημέρωση σας το γράφω...

Μουρικης
|

ΕΛΕΟΣ !!!!

ΠΕΡΙΠΟΥ 10.000 υποψήφιοι έχουν ΗΔΗ οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους και ζητούν τη γνωμοδότηση ΤΩΡΑ ???!!!!
ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ???!!!!
ΣΟΒΑΡΟΤΙΣ ΜΗΔΕΝ

ΔΒ
|

Το πτυχίο είναι ΠΕ και είναι 6ης κατάταξης , επομένως έχει όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχει και ένας ΠΕ οποιουδήποτε Πανεπιστημίου σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα .

ΔΜ
|

τα τμήματα της σχολή μηχανικών δεν έχουν αντιστοιχηση με καμιά σχολή ηη τμήμα.....

ααααα.. ρε τυχεροι (εννοώ άτυχοι ...) που ειστε οσοι μπείτε, με τα ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ