Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

4-6 φορές λιγότερους διοικητικούς υπαλλήλους έχει το Παν. Ιωαννίνων από το ΤΕΙ Ηπείρου

Δημοσίευση: 08/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διαθέτει 4-6 φορές λιγότερους διοικητικούς υπαλλήλους, αναλογικά με τον αριθμό των εξυπηρετούμενων μελών ΔΕΠ και φοιτητών, σε σχέση με το ΤΕΙ Ηπείρου”, τονίζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και υπογραμμίζει:

Α. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διαθέτει τον μικρότερο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων μετά από τις δυο διαθεσιμότητες της περιόδου 2012-2014 σε σχέση με τα άλλα ΑΕΙ της χώρας.

Β. Η ενίσχυσή του, λοιπόν, με νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων και η απορρόφηση και αξιοποίηση όλων των διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ Ηπείρου αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση του υπό νομοθέτηση σχεδίου ανάπτυξης του Ιδρύματος.

Η Σύγκλητος επισημαίνει προς τον Κώστα Γαβρόγλου το δικαίωμά της να σταθμίσει την κανονική και ορθή λειτουργία του Ιδρύματος, προβαίνοντας σε λογική κάλυψη των κενών σε προσωπικό.

“Οι τοποθετήσεις των διοικητικών υπάλληλων του ΤΕΙ που θα απορροφηθούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εργάζονται σε πόλεις εκτός των Ιωαννίνων, θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία από το Πρυτανικό Συμβούλιο, αφού ληφθεί υπόψη η οικογενειακή κατάστασή τους και άλλες παράμετροι παρόμοιου χαρακτήρα”, προτείνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .  

Η διάταξη για τους υπαλλήλους του ΤΕΙ Ηπείρου όπως θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή

Οποιαδήποτε μετακίνηση διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Ηπείρου θα γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου.

Αυτό ξεκαθαρίζει διάταξη η οποία θα συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ειδικότερα η διάταξη, όπως θα κατατεθεί στο Σχέδιο Νόμου,  έχει ως εξής:

Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικό προσωπικό που υπηρετεί κατά την 1η-10-2018 στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, μεταφέρεται αυτοδικαίως στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε αντίστοιχη θέση αυτής που κατέχει (οργανική θέση ή προσωποπαγή) με την ίδια εργασιακή σχέση, στην ίδια κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα, στον ίδιο κλάδο, στην ίδια ειδικότητα και με το βαθμό που κατέχει, παραμένοντας στην ίδια έδρα (πόλη) εργασίας.

Εάν επιθυμούν τη μετακίνησή τους σε άλλη πόλη από αυτή που εργάζονται, είναι δυνατή η επανατοποθέτησή τους, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη  τις υπηρεσιακές ανάγκες  και συνεκτιμώντας την οικογενειακή κατάσταση, λόγους υγείας, καθώς και λοιπά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι δικηγόροι με σύμβαση αορίστου χρόνου και πάγια έμμισθη εντολή μεταφέρονται αυτοδίκαια και εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να ασκούν τα καθήκοντά τους στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την ίδια εργασιακή σχέση, τους ίδιους όρους και την ίδια διάρκεια.

Σχόλια (10)

 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΤΕΙ
09 Ιουλ 2018 09:31

Το διοικητικό προσωπικό θα πληρώσει τη ''συνέργεια'' των δύο Ιδρυμάτων; Τι σημαίνει υπηρεσιακές ανάγκες; έχουμε ανάγκες στα Γιάννενα ξεριζωθείτε από τα σπίτια σας και τρέξτε για το μισθό των 800€/μήνα;
Τι σημαίνει οικογενειακή κατάσταση, λόγοι υγείας, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια; μήπως είσαι ανύπαντρος να σε στείλω σε άλλη πόλη να βρεις γαμπρό /νύφη; είσαι καλά στην υγεία σου να σε αλλάξω πόλη να αρρωστήσεις; κοινωνικά και οικονομικά πως τα πας μήπως να αλλάξεις πόλη να σε καταστρέψω οικονομικά και να σου κάνω και αλλαγή περιβάλλοντος;
Προσέξτε πως γράφετε τους νόμους πριν αρχίσετε να καταστρέφεται ανθρώπους. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Το νέο υπερπανεπιστήμιο να δεσμευτεί να μην μετακινήσει κανέναν χωρίς τη θέληση΄του και αν έχει ανάγκες να πάει στην κινητικότητα και να ζητήσει να τις καλύψει ανά πόλη!

 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
09 Ιουλ 2018 10:28

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΤΊΞΟΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
09 Ιουλ 2018 11:45

ΑΝΑΦΈΡΕΤΈ "... αφού ληφθεί υπόψη η οικογενειακή κατάστασή τους και άλλες παράμετροι παρόμοιου χαρακτήρα."

ΤΙ ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ????
ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 
Έχω απορίες!!!
09 Ιουλ 2018 13:23

Tο γεγονός ότι ένα Πανεπιστήμιο με 16 Tμήματα λειτουργούσε, έστω και δύσκολα, με το ένα έκτο του προσωπικού του TEI, το οποίο έχει οκτώ Tμήματα, δεν προβληματίζει κανένα;

 
Διοικητικός
09 Ιουλ 2018 14:43

Το ΤΕΙ Ηπείρου έχει τρία τμήματα στην Άρτα και από ένα σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα.

Εν τω μεταξύ, Άρτα - Ιωάννινα έχουν οδηγική απόσταση μόλις 70 χιλιόμετρα. Ηγουμενίτσα - Ιωάννινα και Πρέβεζα - Ιωάννινα, 80 και 100 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Δηλαδή, ούτε μια ώρα δρόμος.

Λίγη ψυχραιμία χρειάζεται.

 
@Διοικητικός
09 Ιουλ 2018 16:26

Ψυχραιμία παιδιά τι είναι το άρτα - γιάννενα και το ηγουμενίτσα - γιαννενα 80+80 χλμ =160 χλμ καθημερινά επι 5 μέρες= 800χλμ / εβδομάδα. Σχεδόν τίποτα. Τους υπαλλήλους τους ρωτάς αν έχουν καν αυτοκίνητο ή η Σύγκλητος θα μισθώσει λεωφορεία για να τους μετακινεί ενώ το 8ωρο θα έχει γίνει 11ωρο

 
@ Έχω απορίες
09 Ιουλ 2018 18:20

Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν περισσότεροι διοικητικοί στο ΤΕΙ Ηπείρου, που είναι νεότερο και το μισό σε μέγεθος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων;

Επίσης, θα έπρεπε τα τμήματα σε Ηγουμενίτσα (τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων) και Πρέβεζα (τμ. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής) να μετακινηθούν, αφού το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών.

Δεν μπορεί ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα να συντηρεί αποκομμένα τμήματα.

@ Διοικητικός

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι είναι αδύνατον να υπάρχει απαίτηση να διατηρηθούν όλα τα τμήματα και όλες οι θέσεις ακριβώς όπως ειναι σήμερα. Ποια θα είναι η βελτίωση αν διατηρηθεί ακέραια η υφιστάμενη κατάσταση;

Επειδή μάλλον κάποιοι έχουν μπερδευτεί τόσα χρόνια, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τα τμήματα σ' ένα πανεπιστήμιο δε λειτουργούν προκειμένου να προσφέρονται θέσεις εργασίας που βολεύουν τους διοικητικούς υπαλλήλους. Άλλη είναι η αποστολή τους.

 
@ Διοικητικός
09 Ιουλ 2018 18:41

Οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν καμία θεσμική δικαιοδοσία να απαιτούν να καθορίζεται η δομή και η λειτουργία ενός πανεπιστημίου σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες τους.

Αν υπάρχουν υπεράριθμοι κάπου θα πρέπει να μετακινηθούν εκεί που υπάρχουν ελλείψεις, όχι να απαιτούν νέες προσλήψεις στις υπηρεσίες, στην ίδια περιφέρεια μάλιστα. Έτσι το μόνο βέβαιο είναι ότι θα δημιουργηθούν παντού υπεράριθμοι και θα υπάρχουν και άλλες εντάσεις σε λίγα χρόνια.

Ασχολίαστο το τραγελαφικό γεγονός ότι, αναλογικά με τον αριθμό τμημάτων, φοιτητών και μελών ΔΕΠ, το παν. Ιωαννίνων λειτουργεί με λιγότερο διοικητικό προσωπικό σε σχέση με το ΤΕΙ Ηπείρου. Άλλη μια επιτυχία του σχεδίου λειτουργίας τμημάτων σε 4 πόλεις...

 
ΑΝΘΡΩΠΟΣ
10 Ιουλ 2018 09:11

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ, ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΑ, ΜΕ ΚΑΚΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ( Λίγη ψυχραιμία χρειάζεται. Ή Οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν καμία θεσμική δικαιοδοσία να απαιτούν να καθορίζεται η δομή και η λειτουργία ενός πανεπιστημίου σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες τους.)
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΆΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΧΡΗΜΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.
ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΈΜΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ..... ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΈΞΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.
"Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ…"Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957,
"Να τους αγαπάς όλους, να εμπιστεύεσαι λίγους, να μη βλάπτεις κανέναν."
Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616,
"Το να βοηθάς τους συνανθρώπους σου είναι ωραίο, αλλά μόνο όταν γίνεται με χαρά, με όλη σου την καρδιά και με ελεύθερο πνεύμα."
Περλ Μπακ, 1892-1973, Αμερικανίδα συγγραφέας, Νόμπελ 1938
"Μετά το ρήμα «αγαπώ», το «βοηθώ» είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο."
Bertha von Suttner, 1843-1914,

 
Kοινωνία των ανθρώπων
10 Ιουλ 2018 11:56

Όλοι άνθρωποι είμαστε, μέλη της ίδιας κοινωνίας. Στους θεσμούς μιας οργανωμένης πολιτείας, όπως είναι εκπαίδευση, δεν υπάρχει χώρος για ευνοιοκρατία:

Η θέση του προσωπικού κάθε βαθμίδας, μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ/ΕΔΙΠ, διοικητικοί, είναι να στηρίζουν την εκπαιδευτική και ερευνητική αποστολή του πανεπιστημίου όχι να απαιτούν ειδική μεταχείριση.

Συγκεκριμένα, με ποιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσουν να λειτουργούν δύο τμήματα σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, απομονωμένα από τα υπόλοιπα σε Άρτα και Ιωάννινα; Είναι δυνατόν οι διοικητικές υπηρεσίες στην πανεπιστημιούπολη στα Ιωάννινα, με 15 τμήματα, να απασχολούν αναλογικά λιγότερους υπαλλήλους;

Ποια λύση προτείνουν όσοι αντιδρούν; Να μην αλλάξει τίποτα και να σπαταλήσουμε άλλα 30 χρόνια αφήνοντας τα πάντα να μαραζώνουν;

Προφανές είναι ότι θα πρέπει το αργότερο σε βάθος τριετίας να γίνει αναδιάρθρωση των τμημάτων του νέου πανεπιστημίου.

Επιτέλους, ας σκεφτούν όλοι το κοινό καλό, το μέλλον των παιδιών *όλης της κοινωνίας*, όχι μόνο τους εαυτούς και τις δικές τους οικογένειες.

Ας σκεφτούν τους φοιτητές και τους γονείς τους, κι αυτοί άνθρωποι είναι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ