ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευκρινίσεις σχετικά με τις εγγραφές μαθητών/τριών στα ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2018- 2019

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δημοσίευση: 11/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά από σχετικά ερωτήματα το υπουργείο Παιδείας απέστειλε στα ΕΠΑΛ  τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

Α. Στην περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός των μαθητών/-τριών που ζητούν να εγγραφούν και έχουν επιβεβαιωθεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-eggrafes» είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μαθητών/-τριών που μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα, τότε προτεραιότητα εγγραφής έχουν οι μαθητές/-τριες οι οποίοι δεν κατέχουν άλλον τίτλο (απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο).

Β. Εάν ο αριθμός των μαθητών/-τριών οι οποίοι δεν κατέχουν άλλον τίτλο είναι μικρότερος από ή ίσος με τον αριθμό των μαθητών/-τριών τους/τις οποίους/-ες μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα, τότε εγγράφονται όλοι/-ες όσοι δεν κατέχουν άλλον τίτλο (απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο). Για τις θέσεις που ενδεχομένως παραμείνουν κενές, διενεργείται κλήρωση ανάμεσα σε όσους/-ες μαθητές/-τριες κατέχουν άλλο τίτλο.

Γ. Εάν ο αριθμός των μαθητών/-τριών οι οποίοι δεν κατέχουν άλλον τίτλο είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μαθητών/-τριών τους/τις οποίους/-ες μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα, τότε διενεργείται κλήρωση μόνο μεταξύ αυτών των μαθητών/-τριών.

Δ. Επίσης, στις περιπτώσεις αδερφών, εάν ο ένας/ μία αδερφός/-ή είναι ήδη εγγεγραμμένος/-η σε οποιαδήποτε τάξη των ΕΠΑ.Λ., ο άλλος αδελφός ή η άλλη αδελφή που επιθυμεί να εγγραφεί σε ΕΠΑ.Λ., εγγράφεται κατά προτεραιότητα.

Ε. Τέλος, εάν αδέρφια επιθυμούν να εγγραφούν σε τάξη/τάξεις ΕΠΑ.Λ. στην οποία/στις οποίες διενεργείται κλήρωση, αυτά συμμετέχουν στην κλήρωση και εφόσον κληρωθεί ο ένας/ μία από τους/τις δύο, ο/η άλλος/-η εγγράφεται κατά προτεραιότητα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.