Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Προβλήματα μοριοδότησης υποψηφίων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στον κλάδο της αειφορίας

Δημοσίευση: 11/07/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπάρχει πρόβλημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στον κλάδο της αειφορίας, κατά τη μοριοδότηση της Επιμόρφωσης Β  επιπέδου στις ΤΠΕ. 

Σύμφωνα με το νόμο 4547/2018, για τo συγκεκριμένο  κλάδο μπορούν να είναι υποψήφιοι όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανεξάρτητα από ειδικότητα.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο,  η επιμόρφωση Β΄ επιπέδου στις ΤΠΕ μοριοδοτείται με 1 μόριο.

Κάποιοι κλάδοι όμως, όπως για παράδειγμα της Μουσικής ή της Φυσικής Αγωγής,  ουδέποτε είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν στις ΤΠΕ Β επιπέδου, καθώς ποτέ το υπουργείο δεν υλοποίησε πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους κλάδους αυτούς.

Κατά τις κρίσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων το 2017, που έγινε σύμφωνα με το νόμο 4473/2017, η επιμόρφωση στις ΤΠΕ Β  δεν μοριοδοτήθηκε, ακριβώς για το λόγο, ότι δεν είχε δοθεί στους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων δυνατότητα να επιμορφωθούν.

Τώρα όμως και προκειμένου για τον κλάδο της αειφορίας, όπου υποψήφιοι μπορούν να είναι εκπαιδευτικοί οποιασδήποτε ειδικότητας, δημιουργείται πρόβλημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων.

Το υπουργείο οφείλει να εξετάσει το ζήτημα και να δώσει δίκαιη λύση.

 

Σχόλια (13)

 
Δημήτρης
11 Ιουλ 2018 19:35

Οι συντονιστές της αειφορίας είναι αναγκαίο να γνωρίζουν τι είναι αειφορία. Συνεπώς ένα μεταπτυχιακό στη διδακτική των μαθηματικών ή διδακτορικό στην αναπαραγωγή των βακτηρίων δεν τους καθιστά κατάλληλους για τη θέση. Δυστυχώς η επιμόρφωση ΤΠΕ Β Επιπέδου είναι μια μικρή ακόμα ανωμαλία στον τρόπο επιλογής. Εκτιμώ ότι η πιο αυθαίρετη επιλογή συντονιστών θα γίνει για τις θέσεις της αειφορίας.

 
Τυθ
11 Ιουλ 2018 21:01

Και το διδασκαλείο μό ο για δασκάλους είναι.

 
Ειρήνη Π.
11 Ιουλ 2018 23:34

Υπάρχει κι άλλη ανισότητα, η μοριοδότηση του Διδασκαλείου, το οποίο δεν υφίσταται για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 
Κώστας
12 Ιουλ 2018 00:21

Το θέμα με τον τίτλο διδασκαλείου εκπαίδευσης που δίνει 3 μονάδες μόνο στους Δασκάλους και στους Νηπιαγωγούς που το έχουν παρακολουθήσει αλλά βέβαια κανένας εκπαιδευτικός της Β'θμιας δεν έχει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει δε σας έκανε εντύπωση;;;;
Και αυτό δημιουργεί πρόβλημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων στον κλάδο της αειφορίας!!!
Πολλά τα στραβά και τα παράδοξα αυτού του νόμου....δε νομίζετε;;;;

 
δάσκαλος
12 Ιουλ 2018 00:43

Το τπε β΄επιπέδου ενόχλησε;
Η μοριοδότηση για την ετήσια επιμόρφωση ΣΕΛΔΕ και ΣΕΛΜΕ που έχει καταργηθεί εδώ και 25 χρόνια και πολλοί δεν την γνωρίζουν αν υπήρξε δεν ενόχλησε;;;;

 
Μαρία Λελε
12 Ιουλ 2018 07:56

Οταν κάποιος εχει διδακτορικό και ΜΔΕ θεωρείτε κανονιλά ότι το ΜΔΕ αποτελεί 2ο τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΑΚΟΥ ΔΗΛΑΔΗ 6+4=19 δηλαδή 9.Αλλά 6 +2=8

 
tito
12 Ιουλ 2018 08:51

Ένα θέμα είναι και αυτό της τριετής θητείας των διευθυντών που έχουν υπογράψει και δεν παραιτήθηκαν για να θέσουν υποψηφιότητα. Εδώ οι νομικοί τι λένε;

 
panpefgr
12 Ιουλ 2018 09:59

Δεν υπαρχει μοριοδότηση απολυτα δίκαιη για ολους, οπως και να εμπαινε παντα καποια πραγματα θα μενουν απέξω, ας γίνει επιτέλους αυτό το βημα ας δοκιμαστει και μπορουν να γίνουν αναπροσαρμογες

 
Ελένη
12 Ιουλ 2018 10:08

Δεν υπάρχει διδασκαλείο στη δευτεροβάθμια, αλλά υπάρχουν δεύτερα πτυχία. Ας φροντίζατε να τα αποκτούσατε.

 
Πανος
12 Ιουλ 2018 10:42

Τα δευτερα πτυχία είναι για όλους εμεις λέμε για την ανισοτιμία τβν α/θμιων με β/θμιους όπουστονένα προσφέρεται και στον άλλο οχι.

 
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
12 Ιουλ 2018 12:52

Το πρόβλημα με την μοριοδότηση για το β' επίπεδο αφορά και σε άλλους κλάδους όπως π.χ τους ξενόγλωσσους, οι ο΄ποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα. Φέτος μόλις οι αγγλικής κάνουν β' επίπεδο (τουλάχιστον στη Θεσσαλία) και η πιστοποίηση δεν έχει δοθεί ακόμη αφού δεν έχουν γίνει οι εξετάσεις. Οφείλουν να τα δούν όλα αυτά στο υπουργείο.Όταν κάτι αφορά και τις δύο βαθμίδες και όλους τους κλάδους, τότε υπάρχει θέμα ισονομίας αν ξεκινάει η μοριοδότηση από διαφορετικές αφετηρίες.

 
Επιτέλους καταλάβετε ότι θα γίνουν οι σύμβιυλοθ
12 Ιουλ 2018 16:57

Συντονιστές.Μην ασχολείστε με μοριοδοτήσεις και χαλάτε τον εαυτό σας και τις διακοπές.Οι ίδιοι σχολικοί σύμβουλοι θα γίνουν και ας είστε χιλιάδες υποψήφιοι.Τους ακούτε άλλο να αρθρογραφούν ή να σχολιάζουν στο εσος;Απόλυτη σιγή.Αυτό δεν σας προβληματίζει;Ήδη κυκλοφορούν και τα ονόματα αυτών που θα γίνουν.Εσείς ζήστε στις ψευδαισθήσεις σας.

 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΜΕΑ
12 Ιουλ 2018 18:29

Επειδή κάποιοι διαμαρτύρονται για τη μοριοδότηση των δασκάλων από τα Διδασκαλεία, θα ήθελα να διαβάσουν πρώτα το Ν.Δ. 4379/1964, άρθρο 23, παρ. 3 με το οποίο προβλέπεται επιμόρφωση εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Κατόπιν να δουν τι έκανε η ΔΟΕ για την υλοποίηση και τι έκανε η ΟΛΜΕ για την καταστρατήγηση του θεσμού. Όταν δε θες την επιμόρφωση για τους όποιους δικού; σου λόγους, μη διαμαρτύρεσαι, όταν κάποιοι άλλοι κοπίασαν και ανταμείφτηκαν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ