Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπόμνημα μελών ΕΔΙΠ στη Σύνοδο Πρυτάνεων ΤΕΙ

Δημοσίευση: 12/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιότιμοι κ. Πρυτάνεις,

Ο κλάδος του ΕΔΙΠ ΑΕΙ είναι ουσιαστικά και νομικά μια ενιαία οντότητα από το 2011, δηλαδή από τον νόμο 4009/11. Δηλαδή, ουδεμία διάκριση ή ακόμη και αναφορά γίνεται μεταξύ των μελών ΕΔΙΠ ΤΕΙ και ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου. Έκτοτε, έγιναν αρκετές διακρίσεις μεταξύ των μελών ΕΔΙΠ των ΤΕΙ και Πανεπιστημίων. Οι διακρίσεις αυτές (σε μισθολόγιο, βαθμίδες, επιδόματα) με την πάροδο του χρόνου αντί να μειώνονται - εξαλείφονται, δυστυχώς γιγαντώνονται.

Ο Υπουργός ενώ υποσχέθηκε λύση, σε εμάς και σε εσάς (σε προηγούμενες συνόδους σας) και εισήγαγε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή που επιλύει αρκετά προβλήματα μας. Στο τέλος όμως την απέσυρε, χωρίς επίσημες εξηγήσεις και χωρίς ως σήμερα να την επαναφέρει. Η διάταξη υφίσταται, κρίθηκε απαραίτητη για λόγους ισονομίας από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕ.Ν.Ε.) της Βουλής και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εισαχθεί - ψηφισθεί και εφαρμοστεί.

Πλέον τούτων, το Υπουργείο φανερώνει τις πραγματικές προθέσεις του, όταν σε μελλοντικές συνέργειες, μεταξύ ΤΕΙ και Πανεπιστημίων, συνεχίζει ακόμη τις διακρίσεις σε βάρος μας. Τα νέα Ιδρύματα, σε επίπεδο νομοσχεδίων θα έχουν ΕΔΙΠ "δύο ταχυτήτων" (στο ίδιο πλέον Ίδρυμα). Αυτό καταδεικνύει τις μάταιες υποσχέσεις που δίδονταν για επίλυση και άρση αδικιών εις βάρος μας.

Κύριοι Πρυτάνεις τα ΤΕΙ προοδευτικά και με την πάροδο του χρόνου δεν θα υφίστανται με την τωρινή μορφή, τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά που υπάρχουν σήμερα. Δεν μπορεί λοιπόν μια καταφανή αδικία (που την παραδέχονται όλοι,  - Κυβέρνηση και αντιπολίτευση) όχι μόνο να μην επιλύεται, αλλά και να κληροδοτείται, χωρίς την σθεναρή αντίδραση σας, στα νέα ιδρύματα που θα προκύψουν.

Ενόψει των προαναφερθέντων και του γεγονότος ότι το ΕΔΙΠ είναι ήδη ουσιαστικά, τυπικά και νομικά μια οντότητα σε όλα τα ΑΕΙ, σας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να ζητηθεί από τον Υπουργό αφενός να δεσμευτεί ρητά και σε συγκεκριμένο χρονικά πλαίσιο την άμεση άρση αυτών των αδικιών και αφετέρου, να τεθεί παράλληλα ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνέργεια Ιδρυμάτων ΤΕΙ, η εξομοίωση των μελών ΕΔΙΠ από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των νέων Ιδρυμάτων που θα προκύψουν, διότι αυτό επιτάσσει ακόμη και η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

Με τιμή,
Εκ μέρους των μελών Ε.ΔΙ.Π. των  Τ.Ε.Ι.:

❖ Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Τασκασαπλίδης
❖ Κρήτης Δρ. Ευάγγελος Μαρκάκης
❖ Θεσσαλονίκης Δρ. Χρυσούλα Χατζηγεωργίου
❖ Ηπείρου Δρ. Χαράλαμπος Κουτσούκης
❖ Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Βάκαλος
❖ Ανατολικής Μακεδονίας Κων/νος Ταραματζάς
❖ Θεσσαλίας Νίκος Καρανίκας
❖ Δυτικής Ελλάδας Δρ. Νίκος Βλάχος
❖ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Κων/νος Σιδέρης

Σχόλια (6)

 
Στοχαστής
12 Ιουλ 2018 11:05

Το πρόβλημα θεωρώ πως έγκειται στον υπουργό. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί (υπόσχεται, αποσύρει διατάξεις, επαναλαμβάνει λάθη που και ο ίδιος παραδέχθηκε) δημιουργεί εκνευρισμό, έλλειψη εμπιστοσύνης και ανασφάλεια.

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ
12 Ιουλ 2018 11:43

Ελεος πια.. Για 20 άτομα με μετάταξη και 110 περίπου που υπήρχαν απο πριν..

Ουτε το Κυπριακό να ήταν

 
ΕΔΙΠ
12 Ιουλ 2018 18:53

Αποσύρεται αυτή η διάταξη για τους συναδέλφους των ΤΕΙ, ανακαλείται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ τροπολογία που έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ για την εξέλιξη ΕΔΙΠ με αντίστοιχα σε Επίκουρους, τί γινεται τελικά; Νιώθω να είμαι στο στρατό και σε κάποιους να τους αρέσει να μας κάνουν καψώνια...

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
13 Ιουλ 2018 02:35

Το πρόβλημα είναι μεγάλο έχει λύση απλά το υπουργείο κάνει τα απλά δύσκολα.
Είναι απλό και δίκαιο, υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα να πληρώνονται ίδιο πόσο ποιο απλό πόσο ποιο έντιμο. Τι έχουν κάνει? Το απόλυτο μπάχαλο.
Ειδικά μετά τις μετατάξεις το πράμα γίνεται ιδιαίτερα έντονο.
Υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα στο σχολείο, τι ποιο φυσιολογικό, πληρώνονταν το ίδιο. Αν μεταταχθούν σε θέσεις με παρόμοιες υποχρεώσεις η αμοιβή τους θα είναι εντελώς διαφορετική.
ΕΕΠ σε Παν/μιο με 20 χρόνια υπηρεσίας και Διδακτορικό θα αμείβεται με το 62 % ενός καθηγητή Α βαθμίδας με 20 χρόνια υπηρεσία και 300 € επίδομα διδασκαλίας και έρευνας (το αντικείμενο του είναι εκτός αντικειμένου που θεραπεύει το τμήμα του τι έρευνα να κάνει !!!!!).
ΕΔΙΠ σε Παν/μιο πάλι με με 20 χρόνια υπηρεσίας και Διδακτορικό θα αμείβεται με το 62 % ενός καθηγητή Α βαθμίδας με 20 χρόνια υπηρεσία και 150 € επίδομα διδασκαλίας και έρευνας.

ΕΔΙΠ σε ΤΕΙ με 20 χρόνια υπηρεσία θα αμείβεται με το 55 % ενός καθηγητή Α βαθμίδας με 18 χρόνια υπηρεσίας χωρίς επίδομα διδασκαλίας και έρευνας . ΓΙΑΤΙ ?
3 κατηγορίες ανθρώπων που έχουν τα ίδια ακριβώς προσόντα, αμείβονται με εντελώς διαφορετικές αμοιβές οι οποίες έχουν τεράστια διαφορά.
Στο παράδειγμά μας ΕΕΠ μικτά : 1987 €
ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου μικτά :1837
ΕΔΙΠ σε ΤΕΙ μικτά 1465 €
Διαφορά Από την πρώτη στην τελευταία κατηγορία :522 €
Γιατί μήπως οι ΕΕΠ προσφέρουν μεγαλύτερο έργο ? Μάλλον όχι το πιθανότερο το αντίθετο (ποιο ΕΕΠ κάνει 16 ώρες ?
Γιατί ????

 
ΕΔΙΠ-ΤΕΙ
13 Ιουλ 2018 09:44

Η αδικία είναι ξεκάθαρη και γνωστή σε όλους τους εμπλεκόμενους γιατί δεν "κλείνει" το θέμα και το βασανίζουν τόσο; Έλλειψη αποφασιστικότητας εκ μέρους του υπουργείου ή αναποτελεσματικότητα του; Ότι και να είναι η αδικία παραμένει αδικία και προσβολή προς την κοινωνία.

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
13 Ιουλ 2018 13:19

Κοιτάζεις τα ειδικά μισθολόγια που θεσμοθέτησε η παρούσα κυβέρνηση και σου έρχεται τρέλα. Για την ίδια ακριβώς δουλειά με τα ίδια προσόντα 4-5 διαφορετικά μισθολόγια με πεδίο εφαρμογής τριψήφιο στην καλύτερη περίπτωση αριθμό ατόμων !!!!
Θα ήθελα πραγματικά το υπουργείο να μου απαντήσει πόσοι είναι συνολικά ΕΔΙΠ ή άλλο προσωπικό σε ΤΕΙ, ΑΕΝ ΑΣΕΙ, ΑΕΣ κλπ. Συνολικά δεν ξεπερνούν τους 500 αν προσθέσεις προσωποπαγής λέκτορες σε ΤΕΙ και παν/μια ΕΕΠ και ΕΔΙΠ Παν/μιων ο αριθμός δεν ξεπερνά τις 2000 !!! Γιατί αντί να βάζουν τον Γυμναστή ή τη Δασκάλα Αγγλικών στην Σχολή Θ.Ε να λαμβάνει 500 ευρώ μικτά από τον ΕΔΙΠ με τα ίδια προσόντα ή και τον Λέκτορα Εφαρμογών σε ΤΕΙ δεν θα ήταν καλύτερα να μπουν όλοι μαζί σε μία κατηγορία. Ποιο απλά και ποιο δίκαια. Θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ενιαίο ? Γιατί όχι ?
Η δική μου πρόταση
Ειδικά μισθολόγια ΜΟΝΟ σε Καθηγητές, Αναπληρωτές, Επίκουρους.
Όλοι οι άλλοι να ενταχθούν σε μια κατηγορία “Λεκτόρων” ανάλογα με τα προσόντα τους και να μισθοδοτούνται παράλληλα με το ενιαίο μισθολόγιο, με πιλότο το Ενιαίο του 11.
Δηλαδή (ενδεικτικά ):
5 βαθμίδες Λεκτόρων.
5η βαθμίδα. Εισαγωγική με χρόνο παραμονής από 1-3 χρόνια κατατάσσονται όσοι έχουν ανώτατο προσόν το μόνο 1 πτυχίο (μισθός ανάλογος ΤΕ δημοσίου).
4η βαθμίδα Χρόνος παραμονής 5 χρόνια εξελίσσονται από την 5η βαθμίδα μετά από 3 χρόνια παραμονής το πολύ και κατατάσσονται σε αυτήν οι έχοντες Μεταπτυχιακό Δίπλωμα και χρόνο υπηρεσίας μέχρι 8 χρόνια (μισθός ανάλογος ενιαίου μισθολογίου ίδιων προσόντων (+2 ΜΚ)).
3η Βαθμίδα. Χρόνος παραμονής 5 χρόνια, εξελίσσονται από την 4η βαθμίδα και κατατάσσονται σε αυτήν κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού μετά από 6 χρόνια υπηρεσίας καθώς και πάσης φύσης προσωποπαγείς “ΔΕΠ” χωρίς Διδακτορικό Δίπλωμα με λιγότερο από 8 χρόνια υπηρεσίας (μισθός ανάλογος του Ενιαίου με επίδομα θέσης 100 ευρώ).
2η Βαθμίδα. Χρόνος παραμονής 8 χρόνια εξελίσσονται από την 3η βαθμίδα και κατατάσσονται σε αυτήν κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος και λέκτορες χωρίς Δ.Δ αλλά με 8 χρόνια υπηρεσίας τουλάχιστον, ή κάτοχοι μεταπτυχιακού με 21 χρόνια υπηρεσίας τουλάχιστον (μισθός ανάλογος του Ενιαίου με επίδομα θέσης 200 ευρώ).
1η Βαθμίδα. Εξέλιξη από τη 2η και ένταξη σε αυτήν όλων των Επίκουρων που αποτυγχάνουν να εξελιχθούν σε Αναπληρωτές. ( μισθός ανάλογος του Ενιαίου με επίδομα θέσης 450 ευρώ). Η εξέλιξη στην 1η βαθμίδα να γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και δεν θα είναι αυτονόητη.
Δικαίωμα εκλέγειν και λόγο στην Γ.Σ. τμήματος να έχουν μόνο οι 2 πρώτες βαθμίδες και με αντιπροσώπευση οι υπόλοιπες. Οι δύο πρώτες βαθμίδες αντικαθιστούν τους Λέκτορες και τους μόνιμους επίκουρους ενώ η όλοι λογική πατάει στους ΕΛΕ των Ε.Κ.

Σαν ιδέα η παραπάνω ενοποιεί τόσο θεσμικά και μισθολογικά με τον δικαιότερο τρόπο τις διάφορες φυλές ακαδημαϊκού προσωπικού που έχουν εμφανιστεί στην Γ/μια εκπαίδευση. Δίνει δικαίωμα εξέλιξης σε ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, κλπ κατηγορίες προσωπικού χωρίς να τους κάνει ΔΕΠ. Για τις 3 δε κατηγορίες ΔΕΠ προκήρυξη θα γίνεται ΜΟΝΟ με ΑΝΟΙΚΤΕΣ διαδικασίες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean