Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ενημερωτικό για τις αιτήσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στην ΠΔΕ Αττικής

Δημοσίευση: 13/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Της αιρετού στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής Πύρζα Φανής   των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων ΣΥΝΕΚ

Σας ενημερώνουμε ότι το συμβούλιο επιλογής για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου συνεδρίασε στις 11/7/2018 με θέμα την κατάρτιση των πινάκων δεκτών και μη δεκτών αιτήσεων. Κατατέθηκαν 590 αιτήσεις για 139 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί για τα έξι ΠΕΚΕΣ της περιφέρειας Αττικής. Από αυτές οι 123 δεν έχουν γίνει δεκτές επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τον Ν.4547/2018. Η κατανομή των θέσεων και των αιτήσεων ανά Κλάδο φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Οι 123 αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές για τους λόγους που φαίνονται συγκεντρωτικά στον παρακάτω πίνακα:

Οι ενστάσεις των υποψηφίων κατά των πινάκων θα πρέπει να κατατεθούν στην ΠΔΕ Αττικής, μέσα σε τρεις εργάσιμες από την ανάρτησή τους, δηλαδή από 13/7/18 έως και 17/7/18.

Είναι φανερό από το μέγεθος των αιτήσεων (467 δεκτές) ότι το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για τη μοριοδότηση των φακέλων των υποψηφίων αλλά και των συνεντεύξεων είναι ανέφικτο να υλοποιηθεί χωρίς να γίνουν λάθη στην κατάρτιση των αξιολογικών πινάκων. Επίσης στη διαδικασία των συνεντεύξεων που θα γίνει τον Αύγουστο, δεν θα μπορεί να δοθεί στους υποψήφιους ο απαραίτητος ποιοτικός χρόνος για τον καθένα. Σε περίπτωση επομένως, που το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί απαρέγκλιτα, δεν θα είναι δυνατόν να τηρηθούν σωστά όλες οι διαδικασίες ώστε να είναι αδιάβλητες, πράγμα που θα οδηγήσει στην καταγγελία και την πιθανή ακύρωσή τους.

Τέλος επειδή οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου θα έχουν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο που θα επιδρά στη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού έργου, στη λειτουργία των σχολείων αλλά και στο καθημερινό έργο των συναδέλφων, οι αιρετοί στα συμβούλια επιλογής οφείλουν να είναι ενεργοί και παρεμβατικοί, ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα των διαδικασιών, η διαφάνεια και η αξιοκρατία και ταυτόχρονα να διαμορφώνεται εκείνο το κλίμα και το πλαίσιο, ώστε να επιλεγούν  ως συντονιστές όσοι  έχουν πραγματικά τις δυνατότητες να ανταποκριθούν στο σύνθετο έργο τους, σε όφελος του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών.

 

Ετικέτες: 
Φανή Πύρζα

Σχόλια (4)

 
ΝΙΚΟΣ
16 Ιουλ 2018 00:58

Καλή η ενημέρωση αλλά υπάρχουν ερωτήματα που ζητούν απάντηση.
1. Πόσες φορές συνεδριάσατε ως Συμβούλιο επιλογής, εκτός από την αναφερόμενη ημερομηνία 11-7-2018;
2. Αν δεν έχετε συνεδριάσει άλλη φορά, πότε προλάβατε ως συμβούλιο να ελέγξετε τόσους φακέλους;
3. Έγινε κατανομή των φακέλων των υποψηφίων με τυχαίο τρόπο και φυσικά μόνο στα μέλη του συμβουλίου όπως προβλέπεται από το νόμο ;

 
ΓΙΑΝΝΑ
16 Ιουλ 2018 20:17

Πολύ σωστά και εύστοχα τα ερωτήματα του @Νίκου, αλλά δεν βλέπω να υπάρχουν απαντήσεις. Γιατί; Μήπως τα πράγματα δεν έχουν γίνει σωστά;Αναμένουμε!

 
ΤΑΣΟΣ
17 Ιουλ 2018 11:17

"...Είναι φανερό από το μέγεθος των αιτήσεων (467 δεκτές) ότι το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για τη μοριοδότηση των φακέλων των υποψηφίων αλλά και των συνεντεύξεων είναι ανέφικτο να υλοποιηθεί χωρίς να γίνουν λάθη στην κατάρτιση των αξιολογικών πινάκων. Επίσης στη διαδικασία των συνεντεύξεων που θα γίνει τον Αύγουστο, δεν θα μπορεί να δοθεί στους υποψήφιους ο απαραίτητος ποιοτικός χρόνος για τον καθένα. Σε περίπτωση επομένως, που το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί απαρέγκλιτα, δεν θα είναι δυνατόν να τηρηθούν σωστά όλες οι διαδικασίες ώστε να είναι αδιάβλητες, πράγμα που θα οδηγήσει στην καταγγελία και την πιθανή ακύρωσή τους..."
ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΦΡΑΣΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΦΑΚΕΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.

 
Χαρά
17 Ιουλ 2018 21:10

Αν διαβάσουμε αυτά που λέει η κ.Σκανδάλη στην ανακοίνωσή της καταλαβαίνουμε γιατί μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα του @Νίκου. Γιατί η διαδικασία προφανώς δεν γίνεται όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ