Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΕΣΣ προς υπ. Παιδείας: Λειτουργούμε χωρίς υποδείξεις

“Η Αίτηση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ θα συζητηθεί εντός του Ιουλίου, για αυτό το λόγο δεν δόθηκε, προφανώς, η προσωρινή Διαταγή”
Δημοσίευση: 13/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ΠΕΣΣ χωρίς  «υποδείξεις»  λειτουργεί πάντα με υπευθυνότητα και αναλαμβάνει την ευθύνη να τοποθετείται στα εκπαιδευτικά ζητήματα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης.

Την απάντηση αυτή δίνει η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ), στο ανακοινωθέν του υπουργείου Παιδείας (Δείτε εδώ την ανακοίνωση του υπ. Παιδείας), και σημειώνει τα εξής:

Α. Η ΠΕΣΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να απαντήσει στη σημερινή αδικαιολόγητα επιθετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις νομικές ενέργειες που έχουν ασκηθεί από την πλευρά  μας - υλοποιώντας την ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  (24ης Μαρτίου 2018) και τις επανειλημμένες ΟΜΟΦΩΝΕΣ Αποφάσεις του ΔΣ -  για την προάσπιση των έννομων συμφερόντων των μελών μας.

Β. Για  αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Η ΠΕΣΣ έχει ασκήσει,  από 29 Ιουνίου 2018, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ): α) αίτηση ακυρώσεως και β) αίτηση αναστολής.

2) Η Αίτηση ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο ΣτΕ την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018.

3) Η Αίτηση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ θα συζητηθεί εντός του Ιουλίου, για αυτό το λόγο δεν δόθηκε, προφανώς,  η προσωρινή Διαταγή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΣΣ
 

Σχόλια (23)

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
14 Ιουλ 2018 07:07

Προκαλεί θλίψη η στάση των κκ ΣΣ που με τις ενέργειές τους και τα λεγόμενά τους δείχνουν ότι θεωρούν τον εαυτόν τους ισόβιους στην θέση που κατείχαν .
Επιτέλους ας καταλάβουν ότι η εκπαίδευση θα υπάρχει και μετά από αυτούς....

 
Κυριακή
14 Ιουλ 2018 10:48

Προκαλεί θλίψη για άλλη μία φορά και η Προκρούστεια λογική του νομοθέτη να εξομοιώσει τα εξατομικευμένα προσόντα και τις ικανότητες πολλών άξιων ΣΣ, οι οποίοι επί σειρά ετών δοκιμάστηκαν και άφησαν πίσω τους σπουδαίο έργο! Κάποιοι από αυτούς δεν είχαν καν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στη διαδικασία λόγω έλλειψης διδακτικών ετών! Όμως, αντί αυτών διέθεταν πανεπιστημιακή και θεωρητική εμπειρία που την κατέθεταν καθημερινά στην πράξη της σχολικής τάξης με τις δειγματικές διδασκαλίες που έκαναν τόσα χρόνια σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και με την επιστημονική ενημέρωση που διέθεταν. Προκαλεί θλίψη το φτωχό πνεύμα του νομοθέτη, ο οποίος θα μπορούσε να είχε συμπεριλάβει στο νέο νόμο ένα «καλάθι» από προσοντούχους επιστήμονες της εκπαίδευσης όπως και εκπαιδευτικούς της πράξης χωρίς αποκλεισμούς.

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ
14 Ιουλ 2018 12:14

Ό,τι και να γίνει, αυτό θα διαρκέσει ένα το πολύ σχολικό έτος, μέχρι να έρθει η επάρατος δεξιά για να επανέλθει η κανονικότητα. Από "αριστερές" ιδεοληψίες χορτάσαμε.

 
νικητας
14 Ιουλ 2018 13:43

@ΓΙΩΡΓΟΣ
προκαλεί θλίψη το να θεωρείται ως αιωνόβιος και να αμύνεται με νόμιμους τρόπους κάποιος σχολικός σύμβουλος όταν με 10 χρόνια διδακτικά να παίρνει μηδέν μόρια.

Ενώ να παίρνει 10 μόρια ο άλλος που έχει άθροισμα 10 χρόνια συνδικαλιστική άδεια μαζί με άδεια λοχείας και άδεια ανατροφής τέκνου, ενώ το υπόλοιπο μέχρι την συμπλήρωση των 10 διδακτικών ήταν σε γραμματειακή υποστήριξη (πραγματικό γεγονός).

Παρόλο όμως που ο συντάκτης του "εξαμβλώματος" στην πράξη νομοθετικού του πονήματος αναγορεύτηκε για την προσπάθεια διδάκτορας η πλειοψηφία (>90%) όπως δείχνουν τα πράγματα των σχολικών συμβούλων που θα υποβάλουν αίτηση θα γίνουν συντονιστές.

Και εις άλλα με υγεία με τιράντες και με κουλη.

 
Δάσκαλος αποκλεισμένος του 2011
14 Ιουλ 2018 21:52

Είμαι και εγώ αποκλεισμένος από τις επιλογές συμβούλων του 2011,τότε που γίνατε εσείς.Έκανα λοιπόν τα δικαιολογητικά μου από την άνοιξη του 2011 και περίμενα τις συνεντεύξεις για το καλοκαίρι.Έλα όμως που δεν έγιναν και έγιναν των διευθυντών σχολείων πρώτα.Τέλος πάντων έγινα διευθυντής και περίμενα τις επιλογές των συμβούλων.Σε περίπου 25 μέρες και αφού κάναμε ανάληψη υπηρεσίας μέσα στον Αύγουστο του 2011 έρχεται εγκύκλιος της Διαμαντοπούλου και λέει ότι αν θέλουμε να συνεχίσουμε για τις επιλογές συμβούλων έπρεπε πρώτα να παραιτηθούμε από διευθυντές σχολείων που γίναμε πριν 25 μέρες.Και είμασταν πολλοί.Πάρα πολλοί .Ποιο πολλοί από αυτούς που αφορούσε η εγκύκλιος.Τέλος πάντων κανείς μας δεν παραιτήθηκε γιατί καταλάβαμε για ποιο λόγο έγινε και αποσύραμε τις υποψηφιότητες μας.Επειδή ήμασταν πάνω από τους μισούς γίνατε εσείς που ήσασταν ήδη σύμβουλοι και ήσασταν οι μόνοι που δεν αφορούσε η εγκύκλιος.Σημειώνω ότι όταν συνάδελφοι σας πήραν μέρος στις επιλογές διευθυντών σχολείων το 2015 και 2017 καθώς και στις επιλογές διευθυντών εκπαίδευσης του 2016 δεν σας ζητήθηκε να παραιτηθείτε πρώτα και μετά να είστε υποψήφιοι.Σας ρωτάω στα ίσα λοιπόν.Τώρα διαμαρτύρεστε και πάτε στα δικαστήρια για τον αποκλεισμό σας που ισχυρίζεσθε ότι γίνεται.Το 2011 που αποκλεισθήκαμε εμείς και γίνατε εσείς πως τον αποκαλείτε;Τι έχετε να πείτε για αυτό;Γιατί ποτέ δεν είπατε τίποτε;

 
ΣΣ
14 Ιουλ 2018 23:37

@Δάσκαλος αποκλεισμένος του 2011

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ?

 
Δημήτρης
15 Ιουλ 2018 01:39

@Δάσκαλος αποκλεισμένος του 2011
Λογικά φίλε μου, θα έπρεπε να το διεκδικήσετε νομικά, το ό,τι δεν το πράξατε δε σημαίνει, ότι δεν πρέπει να το πράξουν και οι άλλοι που έχουν έννομο συμφέρον. Κάνατε μία επιλογή και είχατε την ευκαιρία να προχωρήσετε σε άλλη. Τώρα κάποιοι άνθρωποι κόβονται εξ αρχής μη έχοντας καμία άλλη επιλογή. Αλλά ας το κρίνουν τα δικαστήρια... Κοντός ψαλμός αλληλούια!

 
Δάσκαλος αποκλεισμένος του 2011
15 Ιουλ 2018 14:35

@ΣΣ.Τα βαριά ποινικά αδικήματα που λες παραγράφονται σε 10 ή 20 χρόνια και όχι σε 7 που απαντάς.Και εσύ αν είχες αποκλειστεί έτσι, θα το θυμόσουν.Τώρα που συμβαίνει στους ΣΣ αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι νιώσαμε εμείς τότε για να γίνουν αυτοί;Ήμασταν οι αποκλεισμένοι περίπου το 52% των υποψηφίων.Ούτε ένας ,ούτε δυο αλλά οι περισσότεροι .Περίπου 1.100 στην Πρωτοβάθμια.Μιλάμε για μαζικό αποκλεισμό.
@Δημήτρης.Ένα μήνα πριν είχαμε μέσα στο καλοκαίρι δώσει συνέντευξη για Διευθυντές ενώ έπρεπε να γίνει το αντίθετο.Δηλαδή πρώτα επιλογές ΣΣ και μετά Διευθυντών Σχολείων.Κάναμε παραλαβή των σχολείων.Ποιος θα είχε το κουράγιο σε λίγο καιρό να ξαναμπεί σε αυτήν την διαδικασία;Υπήρχε και το αίσθημα της τιμής.Παραλαμβάνεις Αύγουστο και σε λίγες μέρες υποβάλεις παραίτηση;Θα ήταν ένας δραματικός τραγέλαφος.Μόνο οι αναίσθητοι θα το έκαναν αυτό.Άρα από λόγους τιμής και ηθικής δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην άλλη επιλογή που λέτε.Τώρα μπορείτε να νιώσετε αυτό που νιώσαμε εμείς για να γίνετε εσείς;Καλή επιτυχία στα δικαστήρια που θα ολοκληρωθούν σε μια τριετία,όπως γίνεται πάντα.Δηλαδή όταν λήξει η τριετής θητεία των Συντονιστών.Έχω και έναν επιπλέον προβληματισμό.Αφού οι περισσότεροι ΣΣ θα γίνουν Συντονιστές και ιδιαίτερα όλοι οι Προιστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των Περιφερειών, σε περίπτωση που κερδίσει η προσφύγουσα ΠΕΣΣ την δίκη τι θα γίνει αφού οι περισσότεροι Συντονιστές που θα επιλεγούν είναι μέλη της;Θα έχει ενδιαφέρον.

 
Μαρία
15 Ιουλ 2018 19:25

@Δάσκαλος αποκλεισμένος του 2011
Αγαπητέ/ή γιατί τόσο μένος; Τι σχέση έχουν όλα αυτά που λέτε με αυτόν τον απαράδεκτο νόμο επιλογής που και ο πιο άσχετος καταλαβαίνει αν τον μελετήσει προσεχτικά, ότι φτιάχτηκε με μοναδικό σκοπό την καρατόμηση των παλαιών σχολικών συμβούλων. Δηλαδή εσείς υποστηρίζετε την παροιμία "Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". Πολύ καλά έκαναν οι σύμβουλοι και προσέφυγαν δικαστικά και μακάρι να τα κερδίσουν για να μην εφαρμοστεί αυτός ο απαράδεκτος νόμος που μόνο ιδεοληψίες εξυπηρετεί.

 
Μαινόμενος
15 Ιουλ 2018 23:42

@Μαρία.Που είδατε την καρατόμηση των παλαιών σχολικών συμβούλων;Η συντριπτική τους πλειοψηφία ,και καλά κάνουν ,είναι υποψήφιοι.Για πόσους "καρατομημένους "μιλάμε στο σύνολο των 500 περίπου σχολικών συμβούλων που δεν έχουν Β2 ή διδακτικά;Για 40-50;Τί είδους ...καρατόμηση είναι αυτή όταν είναι υποψήφιοι οι υπόλοιποι 450-460 που σχεδόν όλοι τους θα ξαναγίνουν;Και ποιοί θα κερδίσουν δικαστικά;Αυτοί οι 40-50 που αποκλείστηκαν σε βάρος των 450-460 που θα γίνουν οι περισσότεροι;Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν κερδίσουν οι 40-50 και ακυρωθούν οι επιλογές των 450-460 που θα γίνουν;Αναμένω με ενδιαφέρον αν και προβλέπω ότι όσοι γίνουν θα αποστασιοποιηθούν αμέσως από την προσφυγή.

 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
16 Ιουλ 2018 00:26

Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα της Μαρίας!!!!!!

 
Ειρήνη Π.
16 Ιουλ 2018 01:21

Έλεος, ποια καρατόμηση, αφού πριμοδοτούνται με γενναία μοριοδότηση οι διατελέσαντες σχολικοί σύμβουλοι; Προς τι η απόγνωση; Δεν επίκειται απόλυση, στη δουλειά τους θα επιστρέψουν όσοι δεν ξαναγίνουν σύμβουλοι, στα σχολεία.Γιατί πια τόσος πόνος, μίσος, αλληλοσπαραγμός;

 
Μαρία
16 Ιουλ 2018 12:28

@Μαινόμενος και Ειρήνη Π.
Καταρχάς γιατί τόσος εκνευρισμός; Σοβαρολογείτε ότι δεν υπάρχει καρατόμηση των παλαιών σχολικών συμβούλων; Μάλλον δεν έχετε διαβάσει προσεχτικά τον νόμο.
1) Μόνο για τους σχολικούς συμβούλους είναι προαπαιτούμενη και όχι μοριοδοτούμενη η ξένη γλώσσα. Ούτε για τους περιφερειακούς διευθυντές που διαχειρίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα ούτε για τους διευθυντές εκπαίδευσης .Γιατί άραγε;
2) Προσμετράται σαν διδακτική υπηρεσία η συνδικαλιστική άδεια ενώ οι σύμβουλοι για όσα χρόνια είναι σύμβουλοι παίρνουν μόνο δυο μόρια το μάξιμουμ. Γιατί άραγε;
3) Οι κρίσεις ξεκίνησαν από τους συμβούλους και όχι από τους περιφερειακούς διευθυντές όπως θα έπρεπε. Γιατί άραγε;
Το ότι δηλαδή "τόλμησαν" και έβαλαν υποψηφιότητα και κάποιοι "δυστυχώς" δεν αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση αυτό σημαίνει@Μαινόμενε ότι θα γίνουν κιόλας;Που το ξέρεις και το λες με τόση βεβαιότητα;Επίσης δεν έχουν το δικαίωμα να πάνε δικαστικά εφόσον θεωρούν ότι αδικούνται; Έλεος πια, όπως λέει και η φίλτατη Ειρήνη Π. Νομίζω ότι έχουμε δημοκρατία. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος θόρυβος για την προσφυγή της ΠΕΣΣ.Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν είμαι ούτε σύμβουλος ούτε διεκδικώ κάποια θέση. Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και δεν μου αρέσουν καθόλου οι αδικίες!!

 
Ιωάννα, εκπαιδευτικός
16 Ιουλ 2018 16:18

Μαρία [16 Ιουλ 2018 12:28]
Έχεις απόλυτο δίκαιο Μαρία... Πραγματικά επικρατεί μια άνευ προηγουμένου επιθετικότητα εναντίον των σχολικών συμβούλων. Και εντελώς αβάσιμη. Κι εγώ εκπαιδευτικός είμαι. Δεν είμαι ούτε σύμβουλος, ούτε στέλεχος από άλλο πόστο.. Αλλά με απόλυτη ειλικρίνεια παραδέχομαι ότι και πολλές αδικίες έχουν γίνει κατά των συμβούλων από την πολιτεία και πολύ άσχημη αντιμετώπιση είχαν από εμάς τους εκπαιδευτικούς. Δεν επιτρέπεται να τους βάζουμε όλους στο ίδιο "τσουβάλι". Αυτοί που δεν πρόσφεραν ή πρόσφεραν λίγο ήταν η εξαίρεση. Η πλειοψηφία των συμβούλων -με τις δυνατότητες που τους δίνονταν και οι οποίες ήταν ελάχιστες- έκαναν ό, τι καλύτερο μπορούσαν. Και πολλοί υπήρξαν ιδιαίτερα αξιόλογοι. Κρίμα για τις αδικίες εις βάρος τους. Κι αν, όπως λέγεται, οι περισσότεροι εξ αυτών λάβουν θέση συντονιστή, αυτό δε σημαίνει ότι αυτομάτως "διαγράφεται" όλη αυτή η "λασπολογία" και οι αδικίες που δέχτηκαν. Θα διεκδικήσουν το καλύτερο. Δικαίωμά τους. Δικαστικά και δημοκρατικά. Απόλυτα σεβαστό και δίκαιο. Όσο για τους εκπαιδευτικούς που παριστάνουν τους έξυπνους, γιατί "ξεφορτώθηκαν" τους συμβούλους, έχω να τους πω ένα: Σε λίγο καιρό η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα αναζητά το "παλιό" καλό καθεστώς των συμβούλων, γιατί απλά αυτό που έρχεται με τους συντονιστές, όχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά θα δημιουργήσει τέτοιο χάος που θα αποσυρθεί άμεσα. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε άμεση ανάγκη για υποστήριξη κι αυτό μπορούσε να μας το προσφέρει μόνον ο θεσμός του συμβούλου. Σύντομα λοιπόν ο θεσμός των συμβούλων πρέπει να επανέλθει και να αναβαθμιστεί και όχι να καταργηθεί οριστικά. Ας σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας... Έχουμε ανάγκη εμείς οι ίδιοι και θα τους ζητάμε εμείς οι ίδιοι... Πέσαμε πολλοί εύκολα σε παγίδες του τύπου "σιγά τι τους χρειαζόμαστε, αφού δεν κάνουν τίποτα" ή "ας γυρίσουν στην τάξη, για να δουν πώς είναι"... Όλο αυτό όμως θα γυρίσει "μπούμερανγκ" σε εμάς... Και τέλος, ποιοι είμαστε εμείς και αξιολογούμε έτσι αυθαίρετα τα πεπραγμένα των άλλων... Τα δικά μας πεπραγμένα είναι τόσο αξιόλογα;;; Εμείς είμαστε τόσο αψεγάδιαστοι και κοιτάμε τα σφάλματα των άλλων;;; Αν έλθει κάποια στιγμή που οι άλλοι θα κρίνουν εμάς έτσι αυθαίρετα, πώς θα μας φανεί;;;

 
Μαινόμενος
16 Ιουλ 2018 21:57

@Μαρία.Προφανώς δεν κατανοήσατε το σχόλιο που απαντάτε.Σε σύνολο 500 συμβούλων αποκλείονται,και αν,40 με 50 και θεωρείται αυτό καρατόμηση;Οι Περιφερειακοί και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης ,κάκιστα, θεωρούνται πολιτικές επιλογές και άρα τα κριτήρια επιλογής τους είναι άλλα και όχι η ξένη γλώσσα και τα λοιπά προσόντα.Το προσόν είναι ένα και αυτονόητο.Δεν θυμάστε το 2015 στο Ευρωκοινοβούλιο που ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων κατάγγειλε τις επιλογές των Περιφερειακών σαν κομματικές;Το έδειξαν όλα τα ευρωπαικά κανάλια.Δεν θυμάστε στις επιλογές των Διευθυντών Εκπαίδευσης του 2016 όπου οι πρώτοι υποψήφιοι σε ψήφους και προσόντα στην συνέντευξη έγιναν τρίτοι και οι τρίτοι πρώτοι;Το έσος δημοσίευσε δεκάδες σχετικές καταγγελίες.Το λυπηρό είναι πως οι εκπαιδευτικοί το αποδέχονται σαν αυτονόητο με την λογική του "φύγετε εσείς για να έρθουμε εμείς".Τώρα ετοιμάζονται για αυτές τις θέσεις αυτοί που θα έρθουν σύντομα στην εξουσία.Οι κρίσεις ξεκινάν από τους συμβούλους και όχι από τους Περιφερειακούς για τον απλό λόγο ότι τους έδωσαν παράταση μέχρι να πλησιάσουν οι εκλογές γιατί γνωρίζουν ότι μόλις έρθει η ΝΔ αυτοί και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα αντικατασταθούν άμεσα ,'Οτι δηλαδή έκαναν αυτοί στους προηγούμενους.Το ότι θα γίνουν σχεδόν όλοι οι Σύμβουλοι Συντονιστές φημολογείται πανελληνίως.Το ότι πάνε στο δικαστήριο καλώς πάνε.Όσο για την διδακτική υπηρεσία δεν την παίρνει ούτε η διετής φοίτηση στο Διδασκαλείο ,ούτε ακόμη και οι εκπαιδευτικές άδειες ,ούτε και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης.Ούτε και οι Περιφερειακοί διαχειρίζονται ευρωπαικά προγράμματα.Τα διαχειρίζονται τα αρμόδια τμήματα των Περιφερειών τα οποία διαθέτουν και τους μεταφραστές.Το θέμα είναι ότι ο Προιστάμενος της ΔΟΥ δεν θα επιστέψει ποτέ στην θέση του απλού υπαλλήλου,ο Προιστάμενος του τομέα καθαριότητας του Δήμου δεν θα επιστρέψει ποτέ στην καθαριότητα των δρόμων ή του απορριματοφόρου,ο Τμηματάρχης της Περιφέρειας δεν θα επιστρέψει στην θέση του υπαλλήλου Πρωτοκόλλου κλπ.Ο Σύμβουλος όμως μπορεί να επιστρέψει στην τάξη από όπου ξεκίνησε.Αυτό είναι στρεβλό και παράλογο και από όλο τον δημόσιο τομέα μόνο στην εκπαίδευση γίνεται.Προφανώς γιατί είναι οι ποιο ...μορφωμένοι.

 
δάσκαλος
17 Ιουλ 2018 06:14

@Δάσκαλε αποκλεισμένε το 11 ήσουν ήδη διευθυντής στις προηγούμενες κρίσεις των συμβούλων και όπως λες κάνατε παραλαβή των σχολείων και δεν είχες το κουράγιο να ξαναμπείς στη διαδικασία. Ποιος σου φταίει; Γιατί δεν διεκδίκησες το συμβουλίκι αφού μέχρι σήμερα το έχεις απωθημένο; Όσο για το αίσθημα τιμής και την αναστάτωση που θα ακολουθούσε την αυγουστιάτικη παραίτηση σου, δεν μένουν κενά στη ζωή. Πόσο μάλλον στην εκπαίδευση. Καλοκαίρι ήταν. Τα σχολεία ήταν κλειστά και ο επόμενος στη λίστα έτοιμος να αναλάβει! Παραδέξου ότι δεν ήθελες να ρισκάρεις! Ήταν επιλογή σου!

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό οι κρίσεις να γίνονται χωρίς να ακολουθείται η ιεραρχία. Αλλά για τις επιλογές και τα απωθημένα μας δε φταίνε οι άλλοι.

Όσο για τους σχολικούς συμβούλους (α/θμιας), θα έχει γούστο δίπλα στη βαθμολογία τους, όταν επιλεγούν, να φαίνονται και τα χρόνια υπηρεσίας τους. Να είστε σίγουροι ότι το 80% θα έχει πάνω από 34 με 35 χρόνια υπηρεσίας! Είναι λίγες οι θέσεις συντονιστών στις Περιφέρειες και θα τις καταλάβουν οι παλαιότεροι των σχολικών συμβούλων που έχουν βιογραφικά, χρόνια στην τάξη, αλλά υπηρέτησαν και σε διθέσια.

Τι έγινε λοιπόν; Μια τρύπα στο νερό!
Εκτός και αν η συνέντευξη ανατρέψει πλήρως τις λίστες.... Ποιος ξέρει;

 
Δάσκαλος αποκλεισμένος του 2011
17 Ιουλ 2018 14:12

@δάσκαλος.Οι 1.100 (52%)που αποκλείστηκαν δεν ήθελαν κατά την άποψη σου να ρισκάρουν εκ νέου μέσα σε λίγες μέρες και ως εκ τούτου τους έμεινε το απωθημένο.Εσύ θα το έκανες;Φαίνονταν καθαρά ότι η τροπολογία Διαμαντοπούλου ήταν σκόπιμη και αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τους ήδη υπηρετούντες σχολικούς συμβούλους από το 2007.Φάνηκε από το ότι δεν τηρήθηκε η ιεραρχία για να γίνουν πρώτα οι σχολικοί σύμβουλοι και μετά την επιλογή τους να στελεχώσουν τα συμβούλια επιλογής.Αντίθετα αυτά τα συμβούλια τα στελέχωσαν οι απερχόμενοι.Φάνηκε γιατί αποκλείστηκαν όλοι όσοι κατείχαν θέση ευθύνης(Διευθυντές Εκπαίδευσης που είχαν επιλεγεί ένα χρόνο πριν,Διευθυντές Σχολείων που είχαν επιλεγεί 20 μέρες πριν,Προιστάμενοι Εκπαιδευτικών Θεμάτων που είχαν επιλεγεί λίγο καιρό πριν,Προισταμένες Νηπιαγωγείων,Προιστάμενοι ΚΕΔΔΥ κλπ).Αποκλείστηκε όλη η ιεραρχία της εκπαίδευσης.Ποιό ήταν λοιπόν τότε το συμπέρσμα;Ότι θα επιλεγούν οι ίδιοι που ήταν από το 2007 και δεν χωρούσε άλλος.Όλοι το καταλάβαμε και δεν ήταν θέμα ρίσκου αλλά βεβαιότητας περί του αποτελέσματος γιατί κάτι τέτοιο δεν είχε ξαναγίνει και ούτε πρόκειται να ξαναγίνει.Ωμά ήταν εκκαθάριση των περισσοτέρων υποψηφίων για να γίνουν οι εναπομείναντες και αυτό το ξέρουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και το παραδέχονται εκτός φυσικά των σχολικών συμβούλων.Επομένως για αυτό κατ εσένα το απωθημένο φταίει η κα Διαμαντοπούλου που το υπέγραψε και οι σύμβουλοι της που το εισήγήθηκαν.Γιατί το εισηγήθηκαν οι σύμβουλοι της κας Διαμαντοπούλου;Ποιοί αποκλειστικά και μόνο οφελήθηκαν από αυτήν την εγκύκλιο;Την απάντηση την ξέρεις.

 
ΜΑΡΙΑ
17 Ιουλ 2018 19:29

@ Μαινόμενος Προφανώς εσείς δεν έχετε καταλάβει ή κάνετε ότι δεν έχετε καταλάβει το πλαίσιο επιλογής των συμβούλων. Καταρχάς μόνο στην Αττική αν δεν κάνω λάθος σε σύνολο 590 αιτήσεων δεν έγιναν δεκτές οι 120 ,ποσοστό 20%.Τέτοιο μεγάλο ποσοστό απόρριψης δεν έχει γίνει σε καμία άλλη κρίση στελεχών. Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος κάποιες αιτήσεις απορρίφθηκαν γιατί οι υποψήφιοι ξέχασαν να υπογράψουν την αίτηση.Άκουσον-Άκουσον.Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να το είχαν δει οι υπάλληλοι των διευθύνσεων εκπαίδευσης που έκαναν τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι των οποίων οι αιτήσεις έγιναν δεκτές θα γίνουν σύμβουλοι,όπως γράφετε Πρέπει νομίζω να βγουν και τα αντικειμενικά μόρια Στα αντικειμενικά μόρια λοιπόν οι παλαιοί σύμβουλοι ασφαλώς και καρατομούνται δεν νομίζετε; Εφόσον παίρνουν μόνο 2 μόρια στα διδακτικά μπορεί να έχουν φουλ τυπικά προσόντα αλλά θα βρεθούν πολύ πίσω αφού το μάξιμουμ των διδακτικών είναι 10 μόρια.Και θεωρώ ντροπή εφόσον μοριοδοτούνται σαν διδακτικά χρόνια οι συνδικαλιστικές άδειες να μην μοριοδοτούνται τα χρόνια που κάποιος ήταν σχολικός σύμβουλος ή ήταν αποσπασμένος και δίδασκε σε πανεπιστήμιο . Αλήθεια θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, ένας καθηγητής πανεπιστημίου με 8 χρόνια διδακτικά σε σχολική τάξη και 20 χρόνια διδακτικά στο πανεπιστήμιο αν έβαζε υποψηφιότητα για σχολικός σύμβουλος πόσα μόρια θα έπαιρνε στα διδακτικά;Επιπλέον εφόσον λέτε ότι οι περιφερειακοί διευθυντές και οι διευθυντές εκπαίδευσης θεωρούνται πολιτικές επιλογές νομίζετε ότι είναι σωστό να συμμετέχουν στα συμβούλια επιλογής των σχολικών συμβούλων;

 
δάσκαλος
19 Ιουλ 2018 06:29

@Αγαπητέ φίλε αποκλεισμένε του 11, εγώ αν είχα τα προσόντα σου και ήθελα να γίνω σχολικός σύμβουλος θα άφηνα την τάξη μου και θα δήλωνα υποψήφιος. Δεν νομίζω να σου το απαγόρευε κανείς. Αν σε αδικούσαν και δεν γινόσουν, θα μπορούσες να τους καταγγείλεις ή να διεκδικήσεις τότε, όχι τώρα. Περσινά ξινά σταφύλια!

Άραγε τι αντοχές είχες για το σχολείο σου, τόσα χρόνια και με τόση πικρία; Η εκπαίδευση έχει πολλά προβλήματα για να φορτώνεται και τις ματαιώσεις του καθενός.

Όσο για τη Διαμαντοπούλου οι εκπαιδευτικοί την τιμώρησαν, για την πρέσα, τις οργανικές και τις αποσπάσεις και όχι γιατί 1.100, όπως λες, που είχαν μια χαρά θέση παρέμειναν στην θεσούλα τους! Μην τρελαθούμε!!!

Άντε και καλή επιτυχία τώρα που δεν είσαι αποκλεισμένος....

 
@αποκλεισμένος του 211 (μαζί με 1100 μόνο από την Α/θμια)
19 Ιουλ 2018 17:21

@δάσκαλος.Αν διάβαζες προσεκτικά το σχόλιο θα καταλάβαινες.Και δεν το διάβασες και λάθος απαντάς.Οι δάσκαλοι των τάξεων δεν αποκλείστηκαν παρά μόνο τα όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης,εκτός φυσικά των σχολικών συνβούλων.Έγινα Διευθυντής σχολείου.Για να καταλάβεις όμως τη διαφορά ούτε ο Κουράκης ,ούτε ο Φίλης αλλά ούτε και ο Γαβρόγλου απαγόρευσαν τους σχολικούς συμβούλους να είναι υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων το 2015 και το 2017 καθώς και στις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης του 2016.Έτσι οι σύμβουλοι ήταν παντού υποψήφιοι και αν δεν γίνονταν παρέμειναν στη θέση των συμβούλων.Ενώ με την εγκύκλιο Διαμαντοπούλου και παραιτήσουν και αν δεν γινόσουν επέστρεφες όχι στην προηγούμενη σου θέση αλλά στην τάξη σκέτα.Αυτή είναι η διαφορά της Διαμαντοπούλου από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.Εσύ αλήθεια αν γινόσουν Διευθυντής σχολείου θα παραιτήσουν μετά 20 μέρες για να διεκδικήσεις θέση συμβούλου και σε περίπτωση που δεν θα γινόσουν θα επέστρεφες στην τάξη για 4 χρόνια;Δεν θα παραιτήσουν και για αυτό άσε την κριτική και τα υπονοούμενα και διάβαζε καλύτερα τα σχόλια που απαντάς σχολιάζοντας και επικρίνοντας τα.

 
δάσκαλος
20 Ιουλ 2018 18:09

@ αποκλεισμένε του 211 (2011) Το σχόλιο το διάβασα μια χαρά και το κατάλαβα. Εσύ δεν εννοείς να καταλάβεις ότι κανένας δεν σου απαγόρευε να κάνεις αίτηση! Και αν ξαναγύρναγες στην τάξη τι έγινε; Αυτός δεν είναι ο φυσικός σου χώρος; Γιαυτό δε γίνεται τόση φασαρία σήμερα με τους συντονιστές και τη μοριοδότηση; Τι είναι η τάξη κάτι υποδεέστερο; Έχουμε κάτι εμείς που υπηρετούμε το επάγγελμα χρόνια τώρα και με χαρά μπορώ να πω; Εκτός και αν το θέμα σου ήταν το επίδομα και πες το μας να λήξει η συζήτηση!

 
αποκλεισμένος του 2011
20 Ιουλ 2018 23:20

@δάσκαλος.Ούτε διάβασες το σχόλιο και ούτε το κατάλαβες.Το καίριο θέμα ήταν
η πρωτοφανής εγκύκλιος της Διαμαντοπούλου που ζητούσε πρώτα τις παραιτήσεις των στελεχών της εκπαίδευσης και μετά να συνεχίσουν να είναι υποψήφιοι για σχολικοί σύμβουλοι.Δεν έγινε ποτέ στην ιστορία της εκπαίδευσης και ούτε πρόκειται να ξαναγίνει.Είναι η ίδια υπουργός που εισηγήθηκε να γίνει η αγγλική επίσημη γλώσσα της χώρας.Αν δεν θέλεις να το καταλάβεις υποστηρίζοντας την υπουργό και αυτό που έκανε τότε είναι δικό σου θέμα.

 
δάσκαλος
22 Ιουλ 2018 02:48

@ αποκλεισμένε του 2011. Εμένα η Διαμαντοπούλου με έστειλε στην άλλη άκρη της χώρας αγαπητέ, εγώ θα την υποστηρίξω;
Το θέμα όμως είναι και στο ξαναλέω, αν είχες καημό να γίνεις σύμβουλος να έδινες παραίτηση κι αν γινόσουν. Μη μας πρήζεις 10 χρόνια μετά, εσύ και οι άλλοι 1100 ότι αποκλειστήκατε γιατί δεν μπορέσατε να περάσετε τράμπα από τη μια θέση στην άλλη. Γιατί δεν θες να το καταλάβεις;
Όποιος θέλει μια θέση να έχει τα κότσια και να παραιτείται, για να τη διεκδικήσει!
Γιατί τώρα συμφωνούμε στους κόφτες; Πολύ σωστά έβαλαν τα χρόνια, τη γλώσσα, κλπ; Αλλά αν σας έβαζαν να παραιτηθείτε και από τις θέσεις για να γίνετε συντονιστές εκεί ήθελα να σας δω!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean