Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Έκλεισε η συμφωνία συγχώνευσης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ Κ.Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας Θράκης

Ευρεία σύσκεψη στο Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
Δημοσίευση: 29/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόλυτη συμφωνία  να ενταχθεί το  ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης  στο νέο έτοιμο σχήμα συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τα ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας Θράκης, υπήρξε
 στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη , παρουσία του υπουργού Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου και με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών των τεσσάρων ΑΕΙ.

Η συζήτηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας και των Πρυτάνεων πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, και αποφασίστηκε η διευρυμένη επιτροπή “Γραβρόγλου” να πιάσει άμεσα δουλειά με στόχο να ετοιμάσει  το νέο πόρισμα συγχώνευσης των τεσσάρων Ιδρυμάτων μέχρι και 25 Αυγούστου.

Οπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας στις Πρυτανικές  Αρχές θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα η νομοθέτηση του νέου σχήματος των τεσσάρων ΑΕΙ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Επιδίωξή μας, είπε ο υπουργός Παιδείας, είναι το Σχέδιο Νόμου να ψηφιστεί στη Βουλή το Φθινόπωρο.

Οι Σχολές και τα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου που θα φέρει την ονομασία “ Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος” θα ενταχθούν στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το έτος 2019.

Το πόρισμα για τη συγχώνευση των τριών ΑΕΙ ( Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και τα ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν Μακεδονίας Θράκης) το οποίο δημοσίευσε κατ αποκλειστικότητα το esos     (Διαβάστε εδώ) η Επιτροπή το παρέδωσε ήδη στον υπουργό Παιδείας.

Η συμφωνία που υπήρξε στην ευρεία σύσκεψη ήταν να μην υπάρξουν ουσιαστικές τροποποιήσεις , με την ένταξη του ΑΕΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Σχόλια (7)

 
Κωνσταντίνος
01 Αυγ 2018 20:14

Αδελφέ,στο είπα ότι βιάζεσαι και τώρα πραγματικά κάνεις μεγάλο λάθος.
Όπως έχεις καταλάβει,υπάρχει μία μεγάλη μουγκαμάρα από τα ΜΜΕ στο θέμα της συγχώνευσης των ιδρυμάτων της Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Μάλλον,γιατί δε θα γίνει ποτέ αυτή η συγχώνευση που προβλήθηκε έντονα από τους κυβερνητικούς κύκλους.
Βέβαια,εγώ θα έπρεπε να θριαμβολογώ γιατί έτσι σώθηκε το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που άδικα θα θυσιαζόταν γιά να γίνει ένα Πανεπιστήμιο που ούτε οι ίδιοι οι Θεσσαλοί δεν το ήθελαν γιατί ήταν εστιασμένοι στις δικές τους τοπικές και μικροπολιτικές διαφορές κι ανταγωνισμούς.
Αφού λοιπόν δε γίνονται συγχωνεύσεις σ' αυτά που είναι προγραμματισμένα και γίνεται γι'αυτά διάλογος εδώ και καιρό,πόσο μάλλον σ'αυτά που εσύ οραματίζεσαι και που είναι ουτοπικά,αφού ξεπερνούν τα όρια μιάς Περιφέρειας.

 
Συγχώνευση πανεπιστημίων
31 Ιουλ 2018 15:38

Θετικό βήμα η συνένωση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το ΔΠΕ και το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ήταν καλύτερα να ενωθεί με το ΔΠΘ.

Πέρα από τα ΤΕΙ πρέπει να συμφωνηθεί διακομματικό σχέδιο (για την επόμενη βουλή 2019-2023) για τη συγχώνευση και των πανεπιστημίων.

πχ. 1) Πανεπιστήμιο ΠΑΤΡΩΝ + Παν. Πελοποννήσου

2) Πανεπιστήμιο Κρήτης + Πολυτεχνείο Κρήτης

3) Χαροκόπειος + Πάντειος + Παν. Πειραιά + ΟΠΑ

4) ΑΠΘ + Παν. Μακεδονίας

5) Παν. Ιωαννίνων + Παν. Δυτικής Μακεδονίας

Μέσα στην επόμενη διετία να δεσμευτούν όλοι να εξορθολογιστεί το χαοτικό τοπίο ώστε την επόμενη δεκαετία να καταρτιστεί εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης για τα ΑΕΙ.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
31 Ιουλ 2018 07:39

Αναμένουμε και την συγχώνευση των ΤΕΙ Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 
ΑΠ
30 Ιουλ 2018 16:09

@Δημητριος
Τα ΤΕΙ ειναι ΑΕΙ.

 
Solwn
30 Ιουλ 2018 09:35

@Δημήτριος
Τα ΤΕΙ απ'το 2001,θες καλώς θες κακώς είναι ΑΕΙ όπως και τα Πανεπιστήμια. Είτε το ΤΕΙ που πέρασες μετεξελιχθεί σε Πανεπιστήμιο είτε παραμείνει ως έχει , πτυχιούχος ΑΕΙ θα είσαι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση εσυ θα ενταχθείς αυτόματα στο νέο Πανεπιστήμιο.

 
AA
30 Ιουλ 2018 09:04

@Δημήτριος
Όπως και στα άλλα ΤΕΙ θα ενταχθούν στο υφιστάμενο πρόγραμμα σπουδών και θα πάρουν τον τίτλο του υφιστάμενου προγράμματος. Απλά στο πτυχίο το χαρτί δεν θα υπογραφεί ως ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας αλλά ως Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Για δυνατότητα λήψης του πτυχίου από το νέο πρόγραμμα σπουδών αυτό θα εξεταστεί κατά περίπτωση αφού κάποια τμήματα παραμένουν σχεδόν ίδια, κάποια αλλάζουν ελαφρώς το γνωστικό τους αντικείμενο κάποια το αλλάζουν πολύ και κάποια τμήματα συγχωνεύονται-εξαφανίζονται...

 
Δημήτριος
30 Ιουλ 2018 08:33

Καλημέρα
Τι θα γίνει με αυτούς που έδωσαν φέτος πανελλήνιες και πέρασαν στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας; Θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα σπουδών και θα πάρουν πτυχίο ΑΕΙ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ