Οριστικά αφαιρέθηκε το άρθρο 28 για τους ΕΔΙΠ-ΤΕΙ από το νομοσχέδιο “Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις”

31/07/2018

Ενημερώθηκε: 01/08/2018, 08:37

Άκουσε το άρθρο

Ανακοινώθηκε κι επισήμως σήμερα στη Βουλή η αφαίρεση από το νομοσχέδιο “Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις”, το άρθρο 28 για το μισθολόγιο τα μέλη ΕΔΙΠ-ΤΕΙ.

Πρόκειται για την ακόλουθη διάταξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (19)

K. G.
|

Αγαπητέ ΕΔΙΠ η 4η λύση θεωρητικά υφίσταται, πρακτικά όμως; Και να γίνω ποιο σαφής, ας ζήτηση, αύριο κιόλας, μέλος ΕΔΙΠ ΤΕΙ να τον αποδεσμεύσει το τμήμα του, γιατί θέλει να μεταταχθεί σε Πανεπιστήμιο. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει τμήμα ΤΕΙ που θα αποδεσμεύει μέλος ΕΔΙΠ του, να μεταταχθεί σε Πανεπιστήμιο. Δοκιμάστε το....

Βιογραφικά Προσωπικού
|

Ο κλάδος των ΕΔΙΠ πρέπει να αξιολογηθεί, το ίδιο και ο κλάδος των ΔΕΠ.

Μετά, αφού καθοριστούν οι ανάγκες, να γίνουν οι όποιες αλλαγές.

Σύνηθες φαινόμενο να μετακινούνται σε μόνιμες θέσεις ΑΕΙ (πανεπιστημίων και ΤΕΙ) απλοί πτυχιούχοι και κατόπιν να αναβαθμίζουν το βιογραφικό τους, με παράλληλη απόκτηση μεταπτυχιακών ή και διδακτορικών τίτλων.

ΕΔΙΠ_ΤΕΙ_μεταταγμένος
|

Περί μεταταγμένων σε ΕΔΙΠ ΤΕΙ
Πώς να μην νιώθεις ο βλάκας της παρέας Αφού :
Από μια θέση με μισθό πλήρους απασχόλησης πήγες σε μια θέση με μισθό ημιαπασχόλησης, χωρίς οι ώρες εργασίας να αλλάξουν σημαντικά (16 αντί 18).
Από μια θέση δημοσίου λειτουργού πήγες σε μίας θέση ακαδημαϊκού συμπληρώματος.
Από μια θέση που ήσουν φαβορί για προϊστάμενος πήγες σε θέση που θα δε θα πάρεις ποτέ θέση ευθύνης.
Ο τελικός μισθός σου θα είναι 30% λιγότερος από την θέση που είχες.
Για όλους εμάς που ήρθαμε από την Α/μια και Β/μια η εμπειρία μας σαν ΕΔΙΠ είναι σχεδόν δραματική με βασικό αίτιο το μισθολογικό. Στο σχολείο, με τα όσα κακά και να είχε, τουλάχιστον εργαζόμενοι με ίδια προσόντα αμείβονταν το ίδιο. Φυσικά ούτε εκεί αλλά και ποσό δε μάλλον στην νέα θέση δεν υπάρχει αξιολόγηση οπότε δεν μπορεί να ξεχωρίσει ο καλός από τον καλύτερο. Από την ανυπαρξία αξιολόγησης και την ισοπέδωση τουλάχιστον η υπεραξία των προσόντων έχει να σου δώσει κάτι υλικά σε πρώτη φάση και ηθικά.
Κάτι τελευταίο
ΕΔΙΠ σε ΤΕΙ με 20 χρόνια υπηρεσία Διδακτορικό πολλές δημοσιεύσεις h-intex >10 που διδάσκει 16 ώρες μαθήματα 4ου έτους λαμβάνει μισθό καθαρά 1050€
EEΠ με μεταπτυχιακό και 20 χρόνια που «διδάσκει» σε πανεπιστημιακό Γυμναστήριο λαμβάνει καθαρά περίπου 1300 € ενώ αν έχει διδακτορικό και μετατάχθηκε στο Παν/μιο με τον ίδιο νόμο με αυτόν που μετατάχθηκε ο πρώτος ο μισθός του προσεγγίζει τα 1400 €. ΄
Ο μισθός του πρώτου και του τρίτου πριν 1 χρόνο ήταν ο ίδιος και ενδεχομένως σε 6 μήνες να είναι στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Αυτά βλέπουμε όσοι μεταταχθήκαμε από τη Β/μια σε ΤΕΙ και αισθανόμαστε οι βλάκες της παρέας.

Σιδερης Κωνσταντίνος
|

Ας μην ξεχνάμε ότι η Νομοθεσία ήταν και είναι ξεκάθαρη για μεταταξεις σε θέσεις ΕΔΙΠ στα ΑΕΙ!

Σιδερης Κωνσταντίνος
|

@Acis

Ανατρέξτε στην Νομοθεσία!

@ΚΩΣΤΑΣ
|

Αναφερεσαι στους "ΔΕΠ" των ΤΕΙ; Συμφωνω μαζι σου

ΚΩΣΤΑΣ
|

Αξιολόγηση για όλους από το μηδέν, αλλιώς μη ζητάει κανείς αναβάθμιση χωρίς κόπο και θυσίες.

ΕΔΙΠ
|

4. Λύση(;) αίτηση μετάταξης ως ΕΔΙΠ σε Πανεπιστήμιο...

Γιώργος Τασκασαπλίδης
|

Ας κάνουμε τους αφελείς και αναρωτηθούμε: Αν την πρώτη φορά που αποσύρθηκε η διάταξη (άρθρο 108), ήταν υπαίτιο το ΓΛΚ (που σε καμία περίπτωση δεν ήταν το ΓΛΚ), τότε την δεύτερη φορά, γνωρίζοντας το πρόβλημα αυτό το υπουργείο πως επανέφερε την διάταξη χωρίς να αποφύγει ένα γνωστό πρόβλημα;
Αν την πρώτη φορά αποσύρθηκε για άλλους διαφορετικούς λόγους (άρα εγκρίθηκε από το ΓΛΚ), τότε τη δεύτερη φορά γιατί να μην εγκριθεί; Τροχός της τύχης δεν είναι το ΓΛΚ.
Το ΓΛΚ στην έκθεση του ανέφερε ξεκάθαρα πως το αρμόδιο Υπουργείο δεν προσκόμισε στοιχεία για τον υπολογισμό δαπάνης (αν και κατατέθηκε η διάταξη για δεύτερη φορά!).
Υφίσταται πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες μας, πλέον το γνωρίζουμε και σύντομα θα γίνει γνωστό και το γιατί.

Acis
|

Πρόταση για την Μισθολογική εξομοίωση ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ Πανεπιστημίου και ΤΕΙ:
1. Στην κατηγορία ΕΔΙΠ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα εντάσσονται ΜΟΝΟ οι κάτοχοι ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ.
2. Στην κατηγορία ΕΤΕΠ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα εντάσσονται οι κάτοχοι ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ.
Έτσι πιστεύω ομαλοποιούνται τα θέματα που έχουν προκύψει και ίσως προκαλούν τροχοπέδη στην λύση τους.

K. G.
|

ΠΡΟΤΑΣΗ για τους μεταταχθεντες: Ανάκληση της μετάταξης και όποιοι ακόμη θέλουν να γίνουν ΕΔΙΠ επιλέγουν Πανεπιστήμιο.
Το πρόβλημα φυσικά παραμένει στους ΕΔΙΠ που υπηρετούν στα ΤΕΙ, αλλά δεν προήλθαν από μετάταξη.
1. Λύση: Μετατάσσονται στην Β/θμια εκπαίδευση.
2. Λύση: Παραμένουν ΕΔΙΠ και παίρνουν προσωπική διαφορά, περιμένοντας τις συγχωνεύσεις με τα Πανεπιστήμια.
3. Λύση: Αν μπορεί να γίνει επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση, Δηλ. ΕΤΕΠ.

Edip
|

@Dr Το νέο μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ ψηφίστηκε περισυ το καλοκαίρι,ενω οι αιτήσεις μετάταξης ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια και ήδη είχαν προχωρήσει...

SO
|

@Dr
Όχι δεν το γνωρίζαμε. Κάναμε αιτήσεις μέχρι 31/3/2017 γνωρίζοντας ότι τα μέλη ΕΔΙΠ των ΤΕΙ πληρώνονται βάσει ενιαίου μισθολογίου (δηλαδή θα παίρναμε όσα και στο σχολείο). Τον Ιούνιο του 2017 ψηφίστηκε το πανεπιστημιακό μισθολόγιο όπου περιλαμβανόταν και το μισθολόγιο των ΕΔΙΠ (πανεπιστημίων και ΤΕΙ). Ο υπουργός, αμέσως δήλωσε ότι έγινε λάθος με το μισθολόγιο των ΕΔΙΠ και θα γίνει διόρθωση ώστε να επανέλθει ο μισθός τους στα προηγούμενα επίπεδα. Έτσι, κανένας μας δεν ανακάλεσε την αίτηση μετάταξης του. Η διόρθωση έγινε 4/10/2017 αλλά μόνο για τους ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων (ποσοστό από 56% έως 63% του μισθου του καθηγητή πανεπιστημίου + επίδομα έρευνας και διδασκαλίας 150ε) και ενώ τα ονόματα των μεταταχθέντων ήταν ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο και το σχετικό ΦΕΚ βγήκε 3 ημέρες μετά.

Κανένας εκπαιδευτικός δεν θα υπέβαλε αίτηση σε θέση ΕΔΙΠ - ΤΕΙ γνωρίζοντας οτι αυτό θα ήταν το μισθολογικό καθεστώς. Όλοι θα επέλεγαν πανεπιστήμιο.

Η πολιτική ηγεσία πρέπει να καταλάβει ότι αν οι μεταταχθέντες σε ΤΕΙ ανακαλέσουν τη μετάταξη τους, το κόστος για το δημόσιο θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του άρθρου 28

Επίσης, στα ΤΕΙ, οι ΕΤΕΠ εξακολουθούν να αμείβονται βάσει ενιαίου μισθολογίου. Πολλοί ΕΤΕΠ με προσόντα (μεταπτυχιακά και διδακτορικά) μεταπήδησαν σε θέσεις ΕΔΙΠ γνωρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει κάτι στο μισθό τους. Αλλά, τώρα αμείβονται με λιγότερα χρήματα από ότι αν είχαν μείνει στις προηγούμενες θέσεις τους.

Μόνο στην Ελλάδα αυτά τα τραγελαφικά...

ΕΔΙΠ_ΤΕΙ_μεταταγμένος
|

Όλοι κι όλοι οι ΕΔΙΠ σε ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα είμαστε καμία 100στή άτομα οι περισσότεροι με Διδακτορικό και καλύβουμε ανάγκες ΔΕΠ. Σε δύο (2) Νομοσχέδια φέρνουν ρύθμιση για να έχει αύξηση ο καθένας από εμάς κατά μέσο όρο 300 €. Το δημοσιονομικό κόστος δεν ξεπερνά τα 30000 €/μήνα δηλαδή το κόστος περίπου 30 αναπληρωτών (μισός ανά νομό ).
Η αύξηση αυτή θα φέρει το μισθό του ΕΔΙΠ σε ΤΕΙ λίγο κάτω από τον μισθό που λαμβάναμε σαν εκπαιδευτικοί στο Δημόσιο Σχολείο.
Συγνώμη αλλά νομίζω ότι κάπου κάτι δεν στέκει. Γιατί το ΓΛΚ να κόβει 2 φορές μια τέτοια γελοία δαπάνη όταν περνάει σημεία και τέρατα ? Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την όλη κατάσταση. Οικονομικό θέμα πραγματικά δεν υπάρχει. Αν υπάρχουν δομικά προβλήματα θα μπορούσαν οι ΕΔΙΠ ΤΕΙ να επιστρέψουν στο Ενιαίο Μισθολόγιο και όχι να δημιουργούνται αδικίες.
Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Dr
|

Θέλω να ρωτήσω το εξής: όταν κάνατε τη μεταταξη από πρώτο/δευτεροβαθμια εκπαίδευση σε θέση ΕΔΙΠ, δε γνωρίζατε το μισθολόγιο; Η λογική " ας πάω και μετά βλέπουμε" σας έκανε ομήρους της κάθε κυβέρνησης. Πρώτα προσπαθείς συλλογικά για την αποκατάσταση της αδικίας και μετά κάνεις αίτηση μεταταξης. Η γνώμη μου....

Έλενα
|

@SO
Το κόστος είναι τώρα μηδαμηνό.

Μην ξεχνάτε ότι το υπουργείο έδωσε εντολή στα ΑΕΙ να καταγραφούν οι συμβασιούχοι με σκοπό την εργασιακή τους αποκατάσταση (https://www.esos.gr/arthra/58042/odigia-sta-aei-gia-katagrafi-olon-ton-…).

Οι συμβασιούχοι θα μπορούσαν να αποκατασταθούν μόνο ως ΕΔΙΠ και να αναλάβουν μεγάλο μέρος εργαστηριακών μαθημάτων κυρίως σε ΤΕΙ αφού θα μειωθεί το διδακτικό ωράριο των μελών ΔΕΠ και θα γίνει ίδιο με το ωράριο των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων.

Το υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει απλά ρίχνει το φταίξιμο σε άλλους.

Δρ. Εδιπ μεταταγμενος
|

Για ποιο λόγο. Άς δώσουν τουλάχιστον την προσωπική διαφορά. Βάζουν ένα σωρό κριτήρια για την μετάταξη και δίνουν 300 λιγότερα λεφτά χωρίς προσωπική διαφορά. Τέτοια μείωση μισθού ούτε το 2010.

Left edip
|

Δεύτερη φορά Αριστερα ..Τι αλλο να περιμένεις...

SO
|

Ας μας πει κάποιος το γιατί; 2η φορά μπαίνει και βγαίνει και δεν ακούσαμε το γιατί.

Οι δικαιολογίες περί ΓΛΚ είναι φτηνές. Το κόστος είναι μηδαμινό

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ