Υπουργός: Όλα καλά στο Παν. Δυτ. Αττικής

01/08/2018

Ενημερώθηκε: 02/08/2018, 08:34

Άκουσε το άρθρο

Το γεγονός ότι κανείς Βουλευτής δεν ανέφερε-κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή επί του νομοσχεδίου   «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»- κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , επισήμανε σήμερα  ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Κ. Γαβρόγλου: Κανένα κόμμα δεν ανέφερε ούτε ένα πρόβλημα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Και αυτό είναι κάτι το θετικό. Εγώ δεν λέω ότι πρέπει να κάνετε αυτοκριτική, κλπ, γιατί δεν νομίζω ότι πρέπει να λειτουργεί έτσι το Κοινοβούλιο. Το Κοινοβούλιο πρέπει να λειτουργεί με αμοιβαίες μετακινήσεις.

Κανένα, λοιπόν, κόμμα…

Γ. Μαυρωτάς: Δεν λειτούργησε.

Κ. Γαβρόγλου: Δεν λειτούργησε. Ε, τι να κάνουμε που λειτουργεί εδώ και έξι μήνες. Καταλάβατε; Βλέπετε, εγώ δεν θέλω να σας κακολογήσω ότι έχετε έγνοια των προβλημάτων, αλλά όταν έχεις μία διοικούσα και κάνει αυτό το εγχείρημα, ξέρετε πόσα πράγματα πρέπει να γίνουν για να δεχθεί φοιτητές; Εσείς νομίζετε ότι κάτι λειτουργεί μόνο όταν δέχεται φοιτητές. Δεν είναι έτσι. Πρέπει να προετοιμαστεί.

Χ. Κεφαλίδου: Μην μας υποτιμάτε! Από διοίκηση ξέρουμε.  

Κ. Γαβρόγλου: Από διοίκηση ξέρετε. Χαίρομαι. Άρα, αφού ξέρετε, ένας λόγος παραπάνω επειδή δεν αναφέρατε…

Χ. Κεφαλίδου:  Γι’ αυτό σας τα λέμε.

Κ. Γαβρόγλου: Αυτό λέω. Ένας λόγος παραπάνω, αφού ξέρετε από διοίκηση, το ότι δεν αναφέρατε ούτε ένα πρόβλημα –γιατί είναι διοικητικά μέχρι τώρα- στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Χ. Κεφαλίδου:  Ερώτηση σας έχουμε καταθέσει.

Σχόλια (4)

@αποφοιτος ΤΕΙ
|

Οι μισθοί των ΔΕΠ απλα εγιναν μισθοι καθηγητων Πανεπιστημίου αντί ΤΕΙ με συνέπεια να υπαρχει μια μικρή αύξηση..
Για να μη λεμε οτι Θέλουμε..
Εσυ πιστεύεις ότι έπρεπε να παραμεινουν καθηγητές ΤΕΙ απλά για να μη δοθεί καμία αυξηση;

Απόφοιτος ΤΕΙ
|

@ Φοιτητής ΠΔΑ

Φοιτητή ΠΔΑ, γιατί οι μισθοί των καθηγητών έπρεπε να αυξηθούν; Ως φοιτητής, ποια είναι η γνωμη σου; Επίσης γιατί οι απόφοιτοι πρέπει να δώσουν επιπλέον μαθήματα; Το πτυχίο τους έχει ήδη 240 διδακτικές μονάδες. Τα επιπλέον θεωρητικά μαθήματα που λες ότι χρειάζεται το πτυχίο ΠΔΑ είναι τα εργαστηριακά μαθήματα των ΤΕΙ τα οποία καταργήθηκαν. Εϊναι λογικό εφόσον καταργείς τα εργαστηριακά, να προσθέτεις νεα θεωρητικά. Όμως την ύλη των νεων θεωρητικών μαθημάτων την κάλυπταν οι φοιτητές των ΤΕΙ στα εργαστηριακά που καταργήθηκαν. Ωραία η σκέψη πάντως, να παρακολουθεί κάποιος μαθήματα 280 διδακτικές μονάδες καιβάλε, προκειμένου να αποκτησει ένα πτυχίο με 240 ΔΜ.

φοιτητης πδα
|

@αποφοιτος τει, γιατι υποβαθμιστηκε; τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα εχουν. επιπλον το πτυχιο του τει θα ειναι πιο εξιδηκευμενο και αρα πιο αποροφισιμο στην αγορα. αν θες πτυχιο πδα δινεις επιπλεον μαθηματα, τα τμηματα που συγχωνευθηκαν εγιναν πιο δυνατα, οπως το δικο μου, οι μισθοι επερεπε να αυξηθουν!

Απόφοιτος ΤΕΙ
|

Οι μισθοί των καθηγητών αυξήθηκαν, τμήματα συγχωνεύτηκαν, το πτυχίο των αποφοίτων υποβαθμίστηκε, όλα καλά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ