Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

“Χτυπούν” υπερωρίες οι 1.178 υπάλληλοι της Κ.Υ. του υπ. Παιδείας για 19 λόγους

Δείτε τους 18 λόγους
Δημοσίευση: 08/08/2018
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπερωριακή απασχόληση για τους 1.178 υπαλλήλους  της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου , για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών   που δημιουργούνται (μέχρι και τον Δεκέμβρη), κυρίως από:

1.  Την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως ζητημάτων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του νέου Οργανισμού του Υπουργείου μας.

2.  Την ανάγκη το προσωπικό που έχει διατεθεί στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού, Αναπλ. Υπουργού, υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων να προσφέρει τις υπηρεσίες του και πέραν των ωρών υποχρεωτικής εργασίας, για την κάλυψη των αναγκών των προαναφερθέντων γραφείων.

3.  Την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων, για το σχολικό έτος 2018-2019.

4. Τη διαδικασία στελέχωσης των σχολικών μονάδων και των συντονιστικών γραφείων εκπαίδευσης του εξωτερικού.

5.  Την υλοποίηση αποσπάσεων εκπαιδευτικών στις Γενικές Γραμματείες του ΥΠΠΕΘ και τοποθέτησής τους στις προβλεπόμενες από το π.δ. 18/2018 οργανικές μονάδες αυτών.

6.  Την υλοποίηση εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών στις Γενικές Γραμματείες του ΥΠΠΕΘ και αντίστοιχη τοποθέτησής τους στις οργανικές μονάδες.

7.  Την εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας των υπαλλήλων των Δημοσίων Υπηρεσιών.

8. Την έκδοση μεγάλου αριθμού κανονιστικών πράξεων για ζητήματα δομής και λειτουργίας των ΑΕΙ.

9. Την διεκπεραίωση μετατάξεων εκπαιδευτικών Α ́θμιας και Β ́θμιας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σε θέσεις Ε.ΔΙ.Π., Ε.Ε.Π.

10. Την εκκαθάριση και έκδοση εντολών πληρωμής των αποδοχών και λοιπών επιδομάτων των Γενικών Γραμματειών και Ανεξάρτητων Αρχών του ΥΠΠΕΘ.

11. Την εκκαθάριση, έκδοση εντολών πληρωμής και εξόφλησης των δαπανών των Γενικών Γραμματειών και Ανεξάρτητων Αρχών του ΥΠΠΕΘ.

12. Την ανάγκη ολοκλήρωσης των ενεργειών υλοποίησης του ν. 4369/2016 (ΦΕΚ 33 Α ́) «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια– αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης) και άλλες διατάξεις».

13. Την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΠΕΘ.

14. Την διαχείριση του Προγράμματος Δράσης «Στρατηγικής Ανάπτυξης Ερευνητικών Κέντρων 2014-2020 σε συνεργασία με ΕΥΔ-ΕΠΑΝΕΚ.

15. Την έκδοση νέων οργανισμών εποπτευόμενων (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) ερευνητικών φορέων.

16. Τις διαδικασίες για την ίδρυση νέων Ινστιτούτων σε εποπτευόμενα Ερευνητικά Κέντρα.

17. Την διαδικασία προκηρύξεων Διευθυντών, Υποδιευθυντών καθώς και εκπαιδευτικού προσωπικού των δομών της Δια Βίου Μάθησης[Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας(ΣΔΕ), Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης].

18. Την προετοιμασία έναρξης της κατάρτισης στα ΔΙΕΚ καθώς και της έναρξης του σχολικού έτους στα ΣΔΕ καθώς και την εξέταση των ενστάσεων επί του συνόλου των προκηρύξεων των αναθέσεων στους εκπαιδευτές ενηλίκων

19. Την προκήρυξη νέων διορισμών και εξελίξεων σε ανώτερη βαθμίδα μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ

Σχόλια (3)

 
Στράτος
08 Αυγ 2018 18:51

Κουράζεσαι μόνο να διαβάζεις τους λόγους της υπερωρίας. Σκέψου αυτούς που τις κάνουν...
Όλοι στεκόμαστε δίπλα τους! ! !

 
Κώστας
09 Αυγ 2018 18:16

Εμείς που στα Πανεπιστήμια βαράμε υπερωρίες όλα αυτά τα χρόνια ποιος μας τις πλήρωσε; Εμείς δεν ανήκουμε στο Υπ. Παιδείας;;

 
edip tei
14 Αυγ 2018 11:04

Ξεχάσατε να βάλετε και αυτούς που ετοιμάζουν το προεδρικό διάταγμα που υποσχέθηκε ο Υπουργός για να λύσει την αδικία που γίνεται με τους ΕΔΙΠ ΤΕΙ και την τροποποίηση που πήρε χαρακτηριστικά απο το γιοφύρι της Αρτας.

Είχα πολύ καιρό να νοιώσω σαν τον τελευταίο και καταιδρωμένο επιβάτη που μόλις προλαβαίνει να ανέβει στο αστικό δεν μπορεί να ανέβει τις σκάλες και η αυτόματη πόρτα που κλείνει τον πετάει πάλι έξω.. Εκει καταντήσαμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean