ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Από 27 έως 29 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθεί φέτος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανέλθει στις 74.692 (από 70.726 πέρσι)
Δημοσίευση: 10/08/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Πυρετωδώς” εργάζεται η ομάδα των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας που έχει επιφορτιστεί με τον τομέα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προκειμένου να εκδοθούν οι βάσεις εισαγωγής  και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου που επικοινώνησε το esos:

Α. Τα αποτελέσματα αποκλείεται  να εκδοθούν πριν τις 25 Αυγούστου.

Β. Ως πιθανές ημερομηνίες ανακοίνωσης των βάσεων και των ονομάτων θεωρούνται 27, 28 ή το αργότερο στις 29 Αυγούστου.

Αρχικά υπήρχε “φως” ότι τα αποτελέσματα ενδεχομένως να ανακοινώνονταν , όπως και πέρσι, στις 24 Αυγούστου, αλλά ο πρόσθετος φόρτος εργασίας, έκδοσης αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους από τις πυρόπληκτες περιοχές,μεταφέρει την ημερομηνία για 3 έως 5 ημέρες μετά.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθεί φέτος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανέλθει στις 74.692  (από 70.726 πέρσι) , δηλαδή σε σχέση με πέρσι οι θέσεις είναι   κατά 3.966 περισσότερες.

Ο αριθμός εισακτέων  έμεινε σταθερός στις Ιατρικές Σχολές, ενώ μειώθηκε στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Αυξήθηκε ο αριθμός εισακτέων κατά 6% στα υπόλοιπα Τμήματα, ενώ σε συγκεκριμένα Τμήματα (Ναυτιλιακά, Πληροφορικής, Τουριστικά, Ψυχολογίας, Γεωπονία ς, Χημείας κλπ) αυξήθηκε κατά 12,5%.

Ειδικότερα:

Α) Σε ό,τι αφορά το νεοσύστατο Παν/μιο Δυτικής Αττικής ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 4.633 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά ήταν 4.557 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 76 θέσεις.

Β) Σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια (εκτός του Παν/μίου Δυτ. Αττικής) ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 46.663 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα τμήματα ήταν 43.758 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 2.905 θέσεις.

Συγκεκριμένα, έμεινε σταθερός ο αριθμός εισακτέων στις Ιατρικές Σχολές, ενώ μειώθηκε στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Αυξήθηκε ο αριθμός εισακτέων κατά 6% στα υπόλοιπα Τμήματα, ενώ σε συγκεκριμένα Τμήματα (Ναυτιλιακά, Πληροφορικής, Τουριστικά, Ψυχολογίας, Γεωπονίας, Χημείας κλπ) αυξήθηκε κατά 12,5%.


Γ) Σε ό,τι αφορά στα ΤΕΙ (εκτός των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά) ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 23.396 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα Τμήματα ήταν 22.411 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 985 θέσεις.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός εισακτέων αυξήθηκε κατά 12,5% σε συγκεκριμένα Τμήματα (Πληροφορικής, Τουριστικά, Γεωπονίας, Φυσιοθεραπείας, Εργοθεραπείας, κλπ), ενώ στα υπόλοιπα Τμήματα έμεινε ίδιος με το 2017.


Επομένως, συνολικά για το 2018 οι θέσεις εισακτέων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 74.692 ενώ για το 2017 ήταν 70.726. Κατά συνέπεια η αύξηση ανέρχεται σε 3.966 θέσεις.

Σχόλια (9)

 
D_K
24 Αυγ 2018 11:50

Οι κύριοι του υπ.παιδείας έχουν την εντύπωση ότι αναφέρονται σε πολίτες,
οι οποίοι μετακινούνται υπό το φως του λύχνου ακόμα.
Επικαλούνται δε τα τραγικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν το περασμένο σχολικό και ακαδημαϊκό έτος.
Από την στιγμή που κατατίθενται τα μηχανογραφικά, η "σάρωση" και η καταχώρηση των αποτελεσμάτων (υποψήφιος---> σχολή), χρειάζονται ελάχιστο χρόνο προκειμένου να καταχωρηθούν στην Βάση Δεδομένων, εκτός αν οι του υπουργείου διαθέτουν επεξεργαστές ...κινητών τηλεφώνων περασμένων δεκαετιών. Επιπρόσθετος χρόνος χρειάζεται για την αποστολή των αποτελεσμάτων στα λύκεια της χώρας, όπερ σημαίνει όχι πάνω από μία εβδομάδα συνολικά.
Και ένας άλλος σοβαρός λόγος που θα έπρεπε να είχαν εκδοθεί. Ο Αύγουστος συνήθως είναι ο μήνας των αδειών για τους εργαζόμενους.
Ποιός εργαζόμενος θα πάει στην εργασία του την 1η Σεπτεμβρίου και στις 2 θα λάβει άδεια προκειμένου να αναζητήσει κατοικία για το παιδί του εάν αυτό
εισαχθεί σε σχολή εκτός του τόπου κατοικίας του ?
Πόσο μυαλό άραγε χρειάζεται?
Βασική αρχή της διοίκησης είναι η εναρμόνιση των οργανισμών με το περιβάλλον λειτουργίας τους.
Εσείς του υπουργείου, μάλλον ''συγγράφετε" νέο κεφάλαιο στην Διοίκηση...

 
ξφτλς
22 Αυγ 2018 09:31

Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο. Θα γυρίσουν αυτούσιοι νωρίτερα από τις διακοπές τους για τα αποτελέσματα?Πού ακούστηκε.

 
Φ. Κώστας
11 Αυγ 2018 14:07

Είναι ο στρατός που αργεί και γι'αυτό αργούν.

 
Αντωνης
11 Αυγ 2018 13:21

Κανονικα τ αποτελεσματα επρεπε να βγαινουν 24 ωρες μετα την ημερομηνια ληξης καταθεσης των μηχανογραφικων εφόσον υπάρχει software γι αυτό το σκοπό. Γιατι αργουν με το χερι τα βγάζουν?

 
Αμερόληπτος
11 Αυγ 2018 01:26

Οι μαθητές από τις πυρόπληκτες περιοχές δεν έγραψαν Πανελλήνιες, με τις ίδιες συνθήκες όπως και τα υπόλοιπα παιδιά; Το σωστό και δίκαιο θα ήταν να μεταγραφούν στην Αθήνα ανεξάρτητα από την πόλη στην οποία θα περάσουν. Γιατί θα πρέπει να επηρεαστούν οι βάσεις εξαιτίας του bonus που λαϊκίστικα δίνει ο συριζα;

 
Ιωάννης
11 Αυγ 2018 00:33

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί το άρθρο με τον πρόσθετο φόρτο εργασίας για τους υποψήφιους από τις πυρόπληκτες περιοχές !!! Τι σχέση έχει αυτό με την έγκαιρη έκδοση των αποτελεσμάτων ;;;

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
11 Αυγ 2018 00:08

Απαράδεκτο!!!!! Παρακαλούμε δράστε αποφασιστικά, επαγγελματικά, μεθοδικά και συντονισμένα!!!!!!! Έχουμε χάσει τον ύπνο μας!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Makis
10 Αυγ 2018 21:16

Τραγικοί! Πιο αργά δε γίνεται!

 
πολιτης της Μπανανιας
10 Αυγ 2018 16:08

Ας αφησει τις υπεκφυγες και τις απαραδεκτες καθυστερησεις το Υπουργειο παιδειας και ας βγαλει τα αποτελεσματα στις 24 Αυγουστου, οπως περυσι. για να εχουν οι οικογενειες μια βδομαδα περιθωριο ΠΡΙΝ ΛΗΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕς ΔΙΑΚΟΠΕΣ να πανε στις διάφορες πολεις της Ελλαδας για να νοικιασουνε σπιτι για τα παιδια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.