Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Τα «Αριστεία Προόδου», «Βραβεία Προόδου», «Επαίνου Προσωπικής Βελτίωσης» και ο «Ειδικός Έπαινος»

Όλες οι τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στους μαθητές σε επίσημη τελετή κατά την Εορτή της Σημαίας.
Δημοσίευση: 10/08/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καθορίστηκε , με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο τύπος και οι διαστάσεις του «Αριστείου Προόδου», «Βραβείου Προόδου», «Επαίνου Προσωπικής Βελτίωσης» και «Ειδικού Επαίνου» για τους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα χαρακτηριστικά των  εντύπων είναι τα εξής: Μονόφυλλο, σχήματος Α4 (210 x 297 mm), σε χαρτί TINTORETTO, βάρους 140 γραμμαρίων και χρώματος CREMA, εκτυπωμένο σε μία όψη, ασπρόμαυρα.
 
Όλες οι τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν  στους μαθητές σε επίσημη τελετή κατά την Εορτή της Σημαίας. Στην τελετή αυτή προσκαλούνται να παραστούν οι τοπικές αρχές και οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών.

Στους/στις μαθητές/τριες που επιτυγχάνουν βαθμό ετήσιας προόδου «άριστα» απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Αριστείο Προόδου».

Στους/στις μαθητές/τριες κάθε τμήματος που επιτυγχάνουν τον μεγαλύτερο βαθμό ετήσιας προόδου και διαγωγή «εξαιρετική» απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Βραβείο Προόδου». Σε περίπτωση ισοβαθμίας το «Βραβείο Προόδου» απονέμεται σε όλους/ες τους μαθητές/τριες που ισοβάθμισαν.

Στους/στις μαθητές/τριες οι οποίοι/ες έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση της επίδοσης τους, απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Έπαινος Προσωπικής Βελτίωσης».
Στους/στις μαθητές/τριες που διακρίνονται για ιδιαίτερες πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και για πράξεις που εκφράζουν πνεύμα ανιδιοτελούς φιλαλληλίας απονέμεται ειδικός έπαινος.

Σχόλια (5)

 
Ένας εκπαιδευτικός
10 Αυγ 2018 12:06

Ο Έπαινος Προσωπικής Βελτίωσης είναι κάτι καινούργιο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη με ποια κριτήρια απονέμεται. Πώς ακριβώς προσδιορίζεται η βελτίωση; 1 μονάδα, 2, 3, πόσο; Κι αυτή η βελτίωση σε ποια περίοδο αφορά; Από τη μια τάξη στην άλλη ή εντός της ίδιας σχολικής χρονιάς;

 
Καρκαμάνης Γεώργιος
10 Αυγ 2018 13:18

Για τον έπαινο προσωπικής βελτίωσης θα πρέπει να δοθούν ορισμένες διευκρινήσεις και κάποια παραδείγματα μέσα απο τα οποία γίνεται ξεκάθαρα το πως ορίζεται η προσωπική βελτίωση.

 
Στράτος
10 Αυγ 2018 15:54

Εκτός από τα πεδία του ονόματος του μαθητή, του σχολείου, του πατρώνυμου κλπ. καλό θα ήταν να μείνει κενό και το πεδίο του ονόματος του Υπουργού Παιδείας. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου που απονέμονται οι τίτλοι δεν θα έχει γίνει ανασχηματισμός; Είναι βέβαιη η παραμονή Γαβρόγλου στο Υπουργείο Παιδείας; Γιατί αν υπάρξει αλλαγή οι επανεκτυπώσεις χιλιάδων τέτοιων εντύπων (τυπώνονται σε χαρτί καλής ποιότητας) θα κοστίσει ουκ ολίγα.

 
Makis
13 Αυγ 2018 14:21

Ποιος σοβαρός άνθρωπος (μαθητής, γονέας, εκπαιδευτικος) ασχολείται με τέτοια θέματα? Λίγη ουσία και σοβαρότητα στη σχολική ζωή...

 
Ιωάννης Κωντζόγλου
14 Αυγ 2018 09:32

Θα συμφωνήσω με τον Makis και θα προσθέσω. Τί αξία έχει ένα τέτοιο έγγραφο όταν στην λυκειακή μου ηλικία έχω πάρει ένα τέτοιο για κάθε τάξη του λυκείου και τώρα μεταπτυχιακός όντας, καταλαβαίνω ότι αν όχι άχρηστα παντελώς αλλά μόνο για κορνίζα τα έχω.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean