Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Επανακαθορισμός περιοχών μετάθεσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ
Δημοσίευση: 11/08/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση με την οποία επανακαθορίζονται οι  περιοχές μετάθεσης ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Σχόλια (8)

 
ditto
11 Αυγ 2018 17:00

Η Μαγνησία δεν υπάρχει πουθενά στο ΦΕΚ.

 
απορών
11 Αυγ 2018 17:39

η Μαγνησία; (μας έχουν τρελάνει στις ανακοινοποιήσεις αυτοί , καλά, σε άλλους ορόφους γίντονται 2πλές και 3πλές θα πεις, μία ίσον καμμία)

 
Καλλέργης Νίκος
11 Αυγ 2018 19:02

Μα καλά είναι δυνατόν να ξέχασαν έναν νομό; Γεωγραφία δεν ήξερε αυτός που συνέταξε τον πίνακα;

 
Στράτος
11 Αυγ 2018 20:14

Πριν πάντως προχωρήσουν στην αναγκαία λόγω Μαγνησίας ανακοινοποίηση, ας λάβουν υπόψη τους επίσης ότι πλέον δεν υπάρχουν Νομοί αλλά Περιφερειακές Ενότητες (π.χ. Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και όχι Νομός Τρικάλων).

Και κάτι για την ουσία. Προφανώς ετοιμάζεται η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων όπως είχαν προαναγγείλει οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ. Βασικό ερώτημα εκτός της νέας κοινής για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια μοριοδότησης των περιοχών μετάθεσης, είναι η αναδρομική ή όχι εφαρμογή της νέας μοριοδότησης.

 
ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ
13 Αυγ 2018 22:44

Πέρα από το πρόβλημα με το νομό Μαγνησίας (το οποίο μάλλον οφείλεται σε αβλεψία) η υπουργική απόφαση κινείται γενικά στη σωστή κατεύθυνση αλλά εμφανίζει και κάποιες προκλητικές ρυθμίσεις / αδυναμίες

Θετικό στοιχείο αποτελεί η πλήρης εναρμόνιση των περιοχών μετάθεσης των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης

Θετικό στοιχείο επίσης αποτελεί ο πληρέστερος εξορθολογισμός που έχει γίνει σε σύγκριση με την προηγούμενη απόφαση του 2012

Αρνητικό και προκλητικό στοιχείο αποτελεί η χαριστική εξαίρεση δύο νομών από το γενικό κανόνα που ουσιαστικά εφαρμόζεται από το 2012 και σύμφωνα με τον οποίο μέσα στα πλαίσια του ιδίου νομού ή της ίδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης χωριστές περιοχές μετάθεσης δημιουργούνται αποκλειστικά και μόνο για νησιωτικές περιοχές. Δυστυχώς κατά τρόπο προκλητικό ο κανόνας αυτός δεν εφαρμόζεται για την Ανατολική Αττική και την Εύβοια.

Ως προς την Ανατολική Αττική, τη στιγμή που έχουν 'ισοπεδωθεί' τα πάντα μετά το 2012 και τεράστιοι σε έκταση και με μεγάλα προβλήματα στη μορφολογία τους νομοί (πχ Ιωαννίνων) λογίζονται ως μία ενιαία περιοχή μετάθεσης, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και εξήγηση γιατί η Ανατολική Αττική πρέπει να έχει δύο περιοχές μετάθεσης. Πρόκειται για χαριστική και απαράδεκτη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας χάριν της συγκεκριμένης περιοχής. Όταν τα χωριά Πράμαντα και Πωγωνιανή του νομού Ιωαννίνων εντάσσονται στην ίδια [ενιαία και μοναδική] περιοχή μετάθεσης, γιατί στην Ανατολική Αττική πρέπει να έχουμε δύο περιοχές. Τόσο δύσκολη και προβληματαική είναι η γεωμορφολογία της Ανατολικής Αττικής ή μήπως οι Αθηναίοι, σε αντίθεση με τους επαρχιώτες, δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται

Ως προς την Εύβοια, στο νομό αυτό πρέπει να υπάρχει δεύτερη περιοχή μετάθεσης στην οποία θα εντάσσεται μόνο η Σκύρος (όπως συμβαίνει με τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, την Ιθάκη, Αγ Ευστράτιο, Φούρνους, Οινούσες, Παξούς, Ιθάκη κλπ). Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη εφαρμοσθεί στην προκειμένη περίπτωση η γενικότερη αρχή που διαπνέει τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση και σύμφωνα με την οποία τα χερσαία τμήματα των μεγάλων νομών της χώρας δεν χωρίζονται σε περιοχές μετάθεσης (πχ Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία, Σέρρες)

Είναι επιβεβλημένο να αρθούν οι δύο προκλητικές αυτές εξαιρέσεις ώστε να επέλθει πλήρης εξορθολογισμός και στη συνέχεια το σύστημα των περιοχών μετάθεσης να εφαρμόζεται όχι μόνο για τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών αλλά και για τις αποσπάσεις τους, οι οποίες πρέπει να γίνονται από περιοχή σε περιοχή και όχι από νομό σε νομό

Η ανακοινοποίηση που θα γίνει για το νομό Μαγνησίας προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία στο Υπουργείο Παιδείας για να διορθώσει τα λάθη αυτά

 
inside
17 Αυγ 2018 09:34

Η ΥΑ με ΑΔΑ: 7ΖΛΚ4653ΠΣ-ΜΥΠ. Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 3399 τ. Β΄/10-08-2018 και διόρθωση σφάλματος (παράλειψη Μαγνησίας από το Ε.Τ.) στο Φ.Ε.Κ. 3419 τ. Β΄/16-08-2018.

 
Γιώργος
24 Αυγ 2018 17:44

Η αναμοριοδοτηση ισχύει αναδρομικά;

 
panos
24 Αυγ 2018 21:05

@Γιώργος
Βεβαίως ισχύει αναδρομικά, ξεκινώντας από το κρυφό σχολειό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean