Ο υφ. Παιδείας για τις επιλογές Υποδιευθυντών ΙΕΚ

14/08/2018

Άκουσε το άρθρο

“Η μοριοδότηση έγινε βάσει των Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών (Π.Υ.Μ), όπως αυτά έχουν εκδοθεί από τις Διευθύνσεις Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης στις οποίες ανήκουν οι εκπαιδευτικοί και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, χωρίς καμία διάκριση για όλους τους υποψηφίους”.

Αυτό τονίζει ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης σε γραπτή απάντηση , η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Χρήστου Μπυκώρου (Πατήστε εδώ για την ερώτηση), ενώ υπογραμμίζει τα εξής::

Α. Η αναγνωρισμένη, προ διορισμού, προϋπηρεσία στην εκπαίδευση ενηλίκων για όλους τους υποψηφίους ανεξαιρέτως, προσμετράται στη διδακτική εμπειρία στην τυπική εκπαίδευση.

Β.Αντίθετα, η διδακτική εμπειρία σε όλες τις δομές που αφορούν στην εκπαίδευση ενηλίκων και η οποία έχει πραγματοποιηθεί μετά το διορισμό των εκπαιδευτικών, καθώς και η διδακτική προϋπηρεσία ωρομισθίων σε Σ.Δ.Ε. η οποία δεν έχει αναγνωριστεί για διορισμό στην τυπική εκπαίδευση, προσμετρώνται σε ώρες στο πεδίο εκπαίδευση ενηλίκων, εφόσον αποδεικνύονται με βεβαιώσεις στις οποίες αναγράφονται οι πραγματοποιηθείσες ώρες διδασκαλίας.

Γ. Κατόπιν τούτων προκύπτει σαφώς ότι, η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης, εφαρμόζοντας με συνέπεια τους όρους της Πρόσκλησης και της Υπουργικής Απόφασης, σε καμία περίπτωση δεν παρέβλεψε την αντικειμενικά αποκτηθείσα διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και δεν απέκλεισε κανέναν υποψήφιο από τη θέση του Υποδιευθυντή.

Δ.  Αντίθετα, τους αξιολόγησε όλους με τα ίδια ακριβώς κριτήρια προκειμένου να διαμορφωθούν οι οριστικοί πίνακες των Υποδιευθυντών των Δημοσίων ΙΕΚ και στη συνέχεια να εκδοθεί η Υπουργική απόφαση απόσπασής τους.

Σχόλια (7)

Ελένη
|

Η απόφαση για τους Δ/ντές Δ.ΙΕΚ και Σ.Δ.Ε πότε θα βγει; Από αρχές Ιουλίου υπάρχουν οι οριστικοί πίνακες; Τι περιμένουν;

Σολομών μ.Χ.
|

Τόσες ανακοινοποιήσεις έχουν κάνει σε όλα. Ας βάλουν μυαλό, ας δουν τι έχουν κάνει. Αν είναι λάθος κάπου (κόντρα στην κοινή λογική- που έτσι φαίνεται σε κάποια σημεία τουλάχιστον), ας κάνουν την επόμενη εβδομάδα άλλη μία τη μοριοδότηση (η χοντρή δουλειά έχει γίνει ) και να γίνει ανακοινοποίηση στο ορθό των αποφάσεων (εξάλλου λίγες θα είναι ίσως οι αλλαγές, μπορεί και καμμία). Δεν βλάπτει... Επίσης, ας κρατήσουν και αρχείο που στέλνει ο κόσμος ξανά και ξανά τα ίδια χαρτιά , έλεος ! Στις μεταθέσεις που συμμετέχει όλη η Ελλάδα μπήκε ένα σύστημα !

Προβληματισμένη
|

Το ίδιο συνέβη στην μοριοδότηση των Υποδιευθυντών ΣΔΕ. Στο Π.Υ.Μ μου, αναφερόταν σαφώς ότι η αναγνωρισμένη προϋπηρεσία στην εκπαίδευση ενηλίκων πριν τον διορισμό μου, αποτελεί αναγνωρισμένη προϋπηρεσία για μισθολογική εξέλιξη και όχι διδακτική προϋπηρεσία, γι αυτό και εξαιρείται από την διδακτική εμπειρία στην τυπική εκπαίδευση. Πώς γίνεται για το ίδιο θέμα του ίδιου υπουργείου να υπάρχουν αντιφάσεις διοικητικών πράξεων και αποφάσεων, που προκαλούν την κοινή λογική; Επισημαίνω ότι εφαρμόστηκε μία πρακτική μοριοδότησης, που δεν αναφερόταν στην προκήρυξη Υποδιευθυντών ΣΔΕ (Κ1/53106/30-03-2018). Η Παναγιά σήμερα να φωτίσει όλους για την αποκατάσταση των αδικιών!!!

απορών ΙΙ
|

Ολες οι αναγνωρισμένες προϋπηρεσίες είναι διδακτικές; γιατί η εγκύκλιος 92665/Ε2/ 2017 άλλα λέει. Και μερικά ΠΥΜ. Δεν μπορεί για άλλες υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου να είναι διδακτική και για άλλες μόνο για βαθμολογική εξέλιξη κατά περίπτωση ! Αν δεν αναγνωρίζεται παρά μόνο βαθμολογικά (κατά περίπτωση υποψηφίου), τότε αδικήθηκαν άνθρωποι που με πολλά έτη (και πλήρες 4άρι) τούς ακυρώθηκε μοριοδότηση σε άλλο πεδίο. Το Α δηλαδή που αναφέρει ο υφυπουργός δεν ισχύει απόλυτα για όλους. Καλά το τα ίδια κριτήρια (σημείο Δ. ) είναι σχετικό... με αρκετά παραδείγματα. Αλλά άλλη ώρα αυτά...

απορών
|

Όλες οι προϋπηρεσίες θεωρούνται διδακτική προϋπηρεσία; Δεν ισχύει λοιπόν αυτό ; https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/egkyklios_dieyk… .

Γιατί , ειδικά αν κάποιος έχει το 4άρι από την τυπική από τα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, ίσως να αδικήθηκαν κάποιοι... Τα ΠΥΜ είναι ξεκάθαρα επ' αυτού, αλλά διαβάστηκαν όλα με το σωστό τρόπο; Και έτσι στον αέρα δεν έχει νόημα όλο αυτό. Να δούμε χωρίς όνομα καμμιά περίπτωση να καταλάβουμε.

Εν ενεργεία υποδιευθυντής ΙΕΚ
|

Για το ότι η θητεία μας έληγε 31 Αυγούστου 2018 και η γενική γραμματεία την μέτρησε μέχρι τέλος Μάρτη έχει να μας πει κάτι;
Η απάντηση ότι την μέτρησε για όλους τους υποψήφιους με την ίδια ημερομηνία δεν έχει καμία βάση, γιατί υποψήφιοι δεν ήταν μόνο οι εν ενεργεία υποδιευθυντές αλλά και συνάδελφοι που δεν ήταν υποδιευθυντές.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΕΚ
|

Μήπως θα μπορούσε ο κ.υφυπουργος να μας εξηγήσει με ποια κριτήρια σε κάποια ΙΕΚ τοποθετήθηκαν 2 υποδιευθυντές Χωρίς να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό σπουδαστών (180 Και άνω)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ