Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ίδιες οι εκτιμήσεις ως προς την ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων

Πέρσι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα ΑΕΙ πραγματοποιήθηκαν από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου
Δημοσίευση: 21/08/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παραμένουν ίδιες οι εκτιμήσεις (σ.σ. όπως το esos έγραψε στις 10 Αυγούστου) των παραγόντων του υπουργείου Παιδείας που ασχολούνται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ότι οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν από 27 έως 29 Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται και η 30η Αυγούστου

Αυτό προέκυψε από τη σημερινή επικοινωνία του esos υψηλόβαθμο  στέλεχος  του υπουργείου Παιδείας .

Το ίδιο υψηλόβαθμο  στελέχους του υπουργείου Παιδείας απέκλεισε την πιθανότητα  τα αποτελέσματα  να εκδοθούν πριν τις 25 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις  24 Αυγούστου

Από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

Πέρσι  οι εγγραφές των  επιτυχόντων   στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,πραγματοποιήθηκε από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΙ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ  ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (σ.σ Δεν περιλαμβάνεται το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής)

Για την εγγραφή των επιτυχόντων πέρσι λειτούργησε  το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την περσινή εγκύκλιο:

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

 Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην εφαρμογή στο  πλαίσιο με τίτλο  «Προσωπικά Στοιχεία Επιτυχόντα (Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ)», δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην άμεση διόρθωση και ενημέρωση των λανθασμένων στοιχείων τους στα συστήματα του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω σχετικής αίτησης σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Δεν θα προβούν σε διορθώσεις για τα στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στο πλαίσιο με τίτλο «Στοιχεία Πανελλαδικών Εξετάσεων». Ο επιτυχών, αφού ελέγξει την ορθότητα των προβαλλόμενων τροποποιημένων στοιχείων, θα πρέπει να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική εγγραφή του εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια υπουργεία.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

Ετικέτες: 
undefined

Σχόλια (5)

 
Όρια στις δηλώσεις σχολών
25 Αυγ 2018 12:12

Θα μπορούσαν στο υπουργειο να θεσπίσουν ένα κατώτατο και ανώτατο όριο στο πόσες σχολές μπορεί να δηλώσει ένας υποψήφιος.

πχ. Το ελάχιστο 3 (μία κύρια, και δύο άλλες ως εναλλακτικές) και το μέγιστο 20 (γιατί το μηχανογραφικό δελτίο που περιλαμβάνει όλες τις δυνατές επιλογές μάλλον απόγνωση φανερώνει παρά επιθυμία για σπουδές)

Έτσι θα προστατεύονται οι μαθητές από επιλογές σχολών για τις οποίες δεν έχουν καμία σχετική κλίση.

Επίσης, οι εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές θα μπορούσαν να διενεργούνται στις αρχές Μαΐου, πριν τις γενικές απολυτήριες και εισαγωγικές.

Με αυτή την απλή μετάθεση στη σειρά των εξετάσεων δε θα καθυστερούσε ένα μήνα η ανακοίνωση των βάσεων.

 
Δήμητρα
21 Αυγ 2018 17:28

Το υπουργείο οφείλει να λάβει υπόψη του πως καθώς προχωράμε προς το Σεπτέμβρη οι οικογένειες επανέρχονται σε ρυθμό καθημερινότητας οι άδειες γονέων λαμβάνουν τέλος τα σχολεία ξεκινούν και δυστηχώς φέρνουν εκτός από πολλαπλασιασμό του άγχους στους υποψήφιους φοιτητές και πολλαπλά προβλήματα στην Ελληνική οικογένεια. Οι Κυπριακές πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν μαζί με τις Ελληνικές και 8 Αυγούστου δώσανε αποτελέσματα. Και επιπλέον οφείλει το υπουργείο μια επίσημη ανακοίνωση .

 
Provlimatismenos
21 Αυγ 2018 14:44

Γιατί τόσο αργά. Το Υπουργείο Παιδείας έχει την δυνατότητα να ανακοινώσει τα αποτελέσματα νωρίτερα. Γιατί οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους να ζουν στην αγωνία και το άγχος;

 
Makis
21 Αυγ 2018 14:27

Απαράδεκτη καθυστέρηση και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση...

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
21 Αυγ 2018 13:13

Μετά τα αποτελέσματα των στρατιωτικών σχολών που ανακοινώθηκαν χθες 20-8 τι άλλο περιμένει το υπουργείο για να ανακοινώσει τα αποτελέσματα;
Μήπως τη τροποποίηση για τους πληγέντες από τη φωτιά που διαβάζω αλλά αυτό είναι γνωστό εδώ και ένα μήνα και αν ήταν να γίνει κάποια αλλαγή μάλλον έχει γίνει.
Μήπως την εκτύπωση των καταστάσεων ανά περιφέρεια διεύθυνση σχολείο και την αποστολή τους στα σχολεία που υπολογίζω ότι απαιτεί χρόνο 2-3 ημερών;
Σε κάθε περίπτωση ας ανέβουν τα αποτελέσματα να τα δουν οι υποψήφιοι και οι καταστάσεις ας σταλούν σε δεύτερο χρόνο ώστε να μη χαθεί μια εβδομάδα ακόμη!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ