Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ετοιμάζεται “αρραβώνας” του Παν. Πειραιά με την ΑΣΠΑΙΤΕ

Ο υπ. Παιδείας συγκρότησε Επιτροπή
Δημοσίευση: 22/08/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αρραβώνας” ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την ΑΣΠΑΙΤΕ ετοιμάζεται μετά την “αποτυχημένη” προσπάθεια προσέγγισης της ΑΣΠΑΙΤΕ με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την ΑΣΠΑΙΤΕ, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου συγκρότησε   Επιτροπή, αποτελούμενη από τους :

1. Κότιο  Αγγελο  ,   Πρύτανη  του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

2. Κούτρα  Μάρκο, Αντιπρύτανη  Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

3. Παντελίδη  Παντελή  του Ισιδώρου,  Αντιπρύτανη  Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

4. Σαριδάκη Ιωάννη , Καθηγητή , Πρόεδρο  ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

5. Παγιατάκη  Γεράσιμο  , Καθηγητή , Πρόεδρο  Τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ.

6. Κουνενού Καλλιόπη του Εμμανουήλ,  Αν. Καθηγήτρια, Πρόεδρο  Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

7. Ερρίκο Χαϊμ Βεντούρα, Καθηγητή  Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η Επιτροπή μπορεί  να συνεδριάζει και από απόσταση, με τη χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης.


Η πρόταση του Παν. Πελοποννήσου για τη συγχώνευση με την ΑΣΠΑΙΤΕ

Γραπτή πρόταση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, απέστειλε     ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Αθ. Κατσής , τον περασμένο Μαίοι στον πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθ. Γιάννη Σαριδάκη, πάνω στην οποία θα τεθούν τα “θεμέλια”  για την έναρξη των συζητήσεων για τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων.
Προφανής η προσέγγιση αυτή δεν προχώρησε.  

Ειδικότερα, η  εισήγηση του Πρύτανη του Παν. Πελοποννήσου, την οποία παρουσιάζει κατ αποκλειστικότητα το esos, περιλαμβάνει τους εξής πέντε άξονες:

1. Οργανική και όχι χωροταξική ενοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ. Η έδρα της Σχολής παραμένει η ίδια.

2. Η ΑΣΠΑΙΤΕ εντάσσεται ακαδημαϊκά ως νέα, αυτόνομη Σχολή με το ίδιο όνομα στο Οργανόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

3. Η υλοποίηση της Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Επάρκειας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου γίνεται μέσω των Τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ.

4. Τα υπάρχοντα Τμήματα της Σχολής παραμένουν στη σημερινή τους μορφή και θα δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής μετακίνησης μελών ΔΕΠ.

5. Εξετάζεται ο εμπλουτισμός των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων της ΑΣΠΑΙΤΕ όπως η δημιουργία νέων Τμημάτων, ερευνητικών κέντρων και εργαστηρίων σε συνέργεια και με άλλες ακαδημαϊκές μονάδες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι παραπάνω προτάσεις, τονίζει ο Πρύτανης του Παν. Πελοποννήσου, αποτελούν ένα ουσιαστικό πλαίσιο ανοιχτού και γόνιμου διαλόγου για την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στην κατεύθυνση της συμπόρευσης των δύο Ιδρυμάτων.

Η περαιτέρω εξειδίκευση τους, σημειώνει ο κ. Κατσής,  μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων των δύο Ιδρυμάτων.

“Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω τόσο το προσωπικό μου ενδιαφέρον όσο και του Πρυτανικού Συμβουλίου για την οργανική ενοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου” τονίζει στην εισαγωγή της πρότασής του ο Πρύτανης του Παν. Πελοποννήσου, και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου καλύπτει πολλά γνωστικά αντικείμενα των οποίων η εκπαιδευτική διάσταση παρουσιάζει άμεση επιστημονική συσχέτιση με τις ακαδημαϊκές δράσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ επίσης μέσω του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναπτύσσεται δυναμικά στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή δημόσιων πολιτικών στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Β.  Είναι σαφείς, λοιπόν, οι ουσιαστικοί επιστημονικοί δεσμοί μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων αλλά και η μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που προδιαγράφεται μέσω της προτεινόμενης ενοποίησης.

 

Σχόλια (28)

 
asxetos
30 Αυγ 2018 09:45

ΑΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ:
Ο Πρόεδρος ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης ΜΔΠ...
Θα διαπραγματευτεί μια υποτίθεται αναβάθμιση της ΑΣΠΑΙΤΕ που επίσης έχει φοιτητές Μηχανολόγους Εκπαιδευτικούς....δηλαδή ανταγωνιστές στην αγορά εργασίας, με αυτούς της Κρήτης...
Δεν συνεχίζω ...''δεν περιγράφω άλλο'' που έλεγε και ο Χελάκης....

 
Solwn
24 Αυγ 2018 13:29

@Inspector

Εσύ με αυτήν την σκέψη να κοιμάσαι. Αυτό που λες θα κοστίσει πολλά στην Νεα Δημοκρατία από άποψη ψήφων οπότε ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ. Επίσης οι συγχωνεύσεις στα κρυφά γίνονται με τις ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας.

Υ.Γ. Τα ΤΕΙ έχουν μεγάλο πληθυσμό φοιτητών ψηφοφόρων ΔΑΠ (νέα Δημοκρατία). Ο Μητσοτάκης δεν θελει να τους στενοχωρήσει.

 
sisifos
24 Αυγ 2018 07:57

Ιτιά, ιτιά λουλουδιασμένη, αχ, πώς μοσχοβολάς καημένη
Ιτιά, ιτιά μέσα στο ρέμα, πως σ' αγαπώ δεν είναι ψέμα
Ιτιά μου σε παρακαλώ, σκύψε να κόψω τον ανθό
Στη Ρούμελη και στο Μοριά, όλοι χορεύουν την ιτιά

 
ΒΚ
24 Αυγ 2018 07:56

-Βγαίνετε από τα Μνημόνια;
-Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψήλωσε η κοντούλα λεμονιά.
Στα Σάλωνα δεν σφάζουνε αρνιά,
δεν πάει το παπάκι στη ποταμιά.

 
ΚΟΝΑΝ
24 Αυγ 2018 00:25

@inspector .Μην ελπίζετε στον Μητσοτάκη και πολύ.Οι ΗΠΑ, η Ευρώπη,το ΝΑΤΟ,ο Ερτογάν,η οικονομική ελίτ θέλουν Τσίπρα και το δηλώνουν ανοιχτά.Έδωσε επιπλέον πέντε βάσεις συν το όνομα της Μακεδονίας στις ΗΠΑ,ψήφισε όσα μνημόνια ήθελε η Μέρκελ, έδωσε δίγλωσσα νηπιαγωγεία και εκλογή μουφτήδων στην Θράκη όπως ζητούσε ο Ερτογάν ,ήρθε σε άμεση ρήξη με απελάσεις με τους Ρώσους ,πρώτος- πρώτος συμμετέχει στο εμπάρκο εναντίον της Ρωσίας και ας σαπίζουν τα ροδάκινα της Ημαθίας και της Πέλλας που εξάγονταν εκεί,και στο Ιράν όπως θέλουν οι ΗΠΑ ,έκανε την Ελλαδα αποθήκη όλων των λαθρομετσναστών του κόσμου όπως θέλει η Γερμανία και δέχτηκε επιστροφές μεταναστών από εκει. Που θα βρούν καλύτερο πρόθυμο συνεργάτη από αυτόν;Η δεξιά ούτε θα τολμούσε να σκεφτεί να τα κάνει.Για αυτό τον στηρίζουν με μανία.Και αν βγεί ο Μητσοτάκης το λένε ποια ανοιχτά ότι θα συγκυβερνήσει μαζι του θέλει δεν θέλει.Χώρια που τον Μητσοτάκη θα τον φάει η οικογενειοκρατία με την αδερφή του υποψήφια στα Χανιά και τον ανιψιό του υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας. Αυτό και μόνο θα του στερήσει ψήφους και αυτονόητα θα το εκμεταλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 
@inspector
23 Αυγ 2018 22:28

Και τι θέλετε να φοβηθούμε κύριε ας τα αλλάξει κανείς δεν είναι μόνιμος όπως θα πέσει αν πέσει ο τωρινός θα πέσει και ο Μητσοτάκης. Αλλά επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είστε απόφοιτος των πρώην ιδρυμάτων όσες φορές τους ψηφίσατε για να σας βγάλουν επαγγελματικά δικαιώματα άλλες τόσες θα καταργηθεί και ότι φτιαχτεί και το πανεπιστήμιο δυτικής αττικης. Αντιπολίτευση κάνουνε εσείς πιστεύετε ότι μόνο δυσαρεστημένοι υπάρχουν; Προεκλογικές υποσχέσεις είναι όλα και από τους μεν και από τους δε το θέμα είναι ποιος βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.Μέχρι στιγμής ο θόρυβος των δικών σας κραυγών απόγνωσης ενοχλεί μια συζήτηση που υποτίθεται ότι παρουσιάζονται απόψεις και μια ελαφριά κριτική μακριά από κομματικές προκαταλήψεις.

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ
23 Αυγ 2018 18:43

Αντί να ξεχωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι, κάνουμε ανάμιξη και έτσι .... γέγονεν αυτοίς τα πρώτα χείρονα τών εσχάτων.

 
Inspector
23 Αυγ 2018 18:36

Πολύ θόρυβο κάνετε, ο Κυριάκος έχει δηλώσει ότι θα τα αλλάξει όλα και θα καταργήσει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

 
πρόσκοπος
23 Αυγ 2018 17:40

Τρία άτομα από την ΑΣΠΑΙΤΕ στην επιτροπή. Και οι τρεις διορισμένοι. Δημοκρατικές διαδικασίες ΛΕΜΕ!!!
Δεν πάει να χτυπιέται ο ΣΕΠ. Αριστερόστροφες λογικές ΛΕΜΕ!!!
Κατά τα άλλα, θα έθετε σε ψηφοφορία τις προτάσεις ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ, βάζοντας στο παιχνίδι ακόμη και τους φοιτητές.
Λυπάμαι για την κατάντια μας, αλλά στέκω προσοχή στις δημοκρατικές διεργασίες που ακολουθούνται!!!
Λες και ο ΣΕΠ δεν είναι η ψυχή της Σχολής, δεν έχει ικανά στελέχη να τον αντιπροσωπεύσουν. Τους λείπουν τα αξιόλογα βιογραφικά και η διοικητική εμπειρία.
Αλλά τι λέμε; ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ. Όποιος δεν την ασπάζεται, άντε στην άκρη. Εύγε!!!

 
ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΠΑΔΑ
23 Αυγ 2018 16:31

Προσωπικά είμαι υπερ του Παν. Δυτικής Αττικής = τει Αθήνας + τει Πειραιά + ΑΣΠΑΙΤΕ, σαν μια εναλλακτική επιλογή με βάση τη λογική.

Η βέλτιστη λύση όμως είναι το ΟΠΑ, το ΕΜΠ, το ΕΚΠΑ, το Γεωπονικό και τα υπόλοιπα να ενσωμάτωναν στις υπάρχουσες σχολές τους τα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ.

Τότε θα είχε αποφευχθεί όλη αυτή η περιττή αναστάτωση με το υπό ίδρυση νέο τμήμα Φυσικοθεραπείας στο ΕΚΠΑ, την τετραετή Σχολή Μηχανικών στο ΠΑΔΑ, την ΑΣΠΑΙΤΕ που έμεινε εκτός εξελίξεων κοκ.

Στην Ελλάδα φαίνεται ότι αγαπάμε να περιπλέκουμε τα πράγματα και κατόπιν να πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό.

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
23 Αυγ 2018 16:25

@Ακαδημαϊκός Χάρτης

Σωστό ξέχασα την Γεωπονική και την ΑΣΚΤ χώρια τις Στρατιωτικές (αλήθεια δεν θα ιδρύονταν ελληνική Στρατιωτική Ακαδημία ? το ελληνικό West Point ?) Χαμός !!!!!
Με λιγότερα Ιδρύματα μεγαλύτερα καλύτερα δυναμικότερα και το προσωπικό τους καλύτερα πληρωμένο.

 
Συγχωνεύσεις σε Αττική και περιφέρεια
23 Αυγ 2018 16:16

Οι συγχωνεύσεις πρέπει να προχωρήσουν και κακώς καθυστέρησαν. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να είχαμε σταματήσει εγκαίρως όσους υπερφίαλους δημιουργούσαν τμήματα σαν τα μανιτάρια.

Τώρα θα περάσουν 4-5 χρόνια μέχρι να ανασυγκροτηθούν εκ νέου τα ιδρύματα και ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

@ Με το ΖΟΡΙ Δ Ε Ν ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΑΙΤΕ-ΠΑΔΑ

Σε μια ένωση πρέπει να υπάρχουν δύο πλευρές τουλάχιστον και να δηλώσουν επισήμως τη δέσμευσή τους.

Το ΤΕΙ Αθήνας και το ΤΕΙ Πειραιά ποια θέση κράτησαν; Οι καθηγητές και οι πρόεδροι αυτών των ιδρυμάτων στήριξαν επισήμως και κατηγορηματικά τα αιτήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ; Έλαβε χώρα κάποια κοινή συνάντηση επιτροπών με μέλη και από τα τρία ιδρύματα - αν ναι, υπάρχει κάποιο επίσημο κείμενο με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις στα οποία κατέληξαν και το οποίο να παραδόθηκε στο υπουργείο;

Καλό να υπάρχουν ανεξάρτητα δημοσιεύματα και ψηφίσματα αλλά, όπως καταλαβαίνετε, το να ψηφίσει υπερ ή κατά της ένωσης ο σύλλογος φοιτητών μικρή σημασία έχει.

 
@ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΔΑ
23 Αυγ 2018 15:56

Κύριε νομίζω ότι πετάτε μελάνι για να θολώσετε τα νερά. Επαναλαμβάνω μήπως γίνω κατανοητός.
-Οι καθηγητές της ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν επανειλημμένα εκφράσει απόψεις (και μέσω του παρόντος ιστοχώρου) για ενσωμάτωση στο ΠΑΔΑ της σχολής.
-Οι φοιτητές το Νοέμβριο του 2017 έκαναν γενική συνέλευση που ψήφισαν τελικά την πρόθεσή τους να γίνει αυτή η ένωση
-Οι φοιτητικές παρατάξεις των τριών ιδρυμάτων έχουν από καιρό ενιαία δομή και οργάνωση
-Οι διοικητικοί έχουν και αυτοί κάνει παρόμοιες προτάσεις στο παρελθόν

Τι δεν καταλαβαίνεις;;;;
Με το ΖΟΡΙ ΛΕΜΕ Δ Ε Ν ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΑΙΤΕ-ΠΑΔΑ

 
@ΠΟΛΙΤΗΣ
23 Αυγ 2018 15:49

Καλά μιλάμε εσύ ξέρεις μόνο να κάνεις κριτική, κάποια ιδέα ή έστω μια γνώμη για την πορεία που είναι καλύτερο να πάρουμε δεν έχεις;

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
23 Αυγ 2018 15:43

@Αισιοδοξος
Πολυ ομορφο το μυθιστορημα σου. Αναγεννηση, Διαφωτισμος, Επαναστασεις, "τρισχιλιετη γλωσσα", αιωνια σκυταλοδρομια....Τι ωραια που τα ταιριαξες ολα...δυστυχως η πραγματικοτητα δεν αλλαζει...αυτο το κυμα συγχωνευσεων ειναι το ιδιο φαιδρο με το προηγουμενο...τοτε τα τμηματα αλλαζαν πολεις αναλογα με το ποιος μητροπολιτης ή στρατηγος ή δημαρχος ή προεδρος επιμελητηριου επισκεπτοταν τον υπουργο...τωρα τα πανεπιστημια γινονται μια σουπα με τα ΤΕΙ με αντιστοιχα κριτηρια...ειναι για γελια...στην ακμη μας "δωσαμε" πολλα στον κοσμο...στην παρακμη που ζουμε εδω και 45 χρονια σχεδον...ειμαστε οι παλιατσοι για να γελανε ολοι...

 
Σιδέρης Κωνσταντίνος
23 Αυγ 2018 15:33

Επιτρέψτε μου να πω, ότι ουσιαστική προσφορά θα είχαν τα σχόλια, μόνο στην περίπτωση που θα ήταν με ονοματεπώνυμο, έτσι ώστε να μπορούν να απαντηθούν! Αν δεν γνωρίζεις από ποια οπτική γωνία βλέπει ο Καθένας το θέμα, δεν μπορείς να αξιολογήσεις ουσιαστικά και το σχόλιο Του!

Κ. Μ. Σιδέρης
ΕΔΙΠ στην ΑΣΠΑΙΤΕ

 
Αισιόδοξος
23 Αυγ 2018 14:38

Φίλε Πολίτη

Και οι "κουτόφραγκοι" σαν αγράμματοι άπλυτοι χωρικοί ξεκίνησαν πριν 500 χρόνια και με τον καιρό έφτιαξαν πανεπιστήμια και πόλεις, βιομηχανία και τέχνη. Πρώτα Αναγέννηση και Διαφωτισμός, και μετά ήρθε η Επιστημονική και Βιομηχανική επανάσταση.

Εμείς που την γλώσσα την έχουμε "μια και ενιαία και τρισχιλιετή" κάτι καλύτερο μπορούμε να καταφέρουμε στα 200 χρόνια της πρόσφατης ιστορίας μας.

Αφού δεν μπορούμε πια μόνοι μας, ας "δανειστούμε" μοντέλα από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, ΗΠΑ... Όπως στην ακμή μας "δώσαμε" στον κόσμο μερικές σημαντικές ιδέες, να μελετήσουμε τώρα πώς προχώρησαν και τι δημιούργησαν εκείνοι με τη σειρά τους.

Η Δημοκρατία και η Επιστήμη, δεν είναι πια αρχαίες ξεχασμένες λέξεις, είναι κοινό κτήμα της ανθρωπότητας που εξελίσσεται... Αιώνια σκυταλοδρομία είναι ο ανθρώπινος πολιτισμός όχι μοναχικός μαραθώνιος.

Μην τα μηδενίζουμε όλα. Αυτή είναι η ζωντανή Ιστορία όλων μας.

 
Τρέχα γύρευε
23 Αυγ 2018 13:53

Iδρύθηκαν υποβαθμισμένα τμήματα παντού, αφού τα τοπικιστικά και συντεχνιακά συμφέροντα πάντοτε καθόριζαν με ποιο τρόπο θα εξελιχθούν τα ΑΕΙ. Αναλογιστείτε όλες τι φαεινές ιδέες επαϊοντων έχουν καταγραφεί μόνο δημοσίως όλα αυτά τα χρόνια...

Εν τω μεταξύ πολλαπλασιάστηκαν οι θέσεις μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, πάσης φύσεως συμβασιούχων και δεκαπλασιάστηκαν τα μεταπτυχιακά προγράμματα και οι υποψήφιοι διδάκτορες αλλά, εξαιτίας της αδικαιολόγητης διασποράς τους, τα μεν τμήματα αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους οι δε αποφοιτοι κάθε επιπέδου δε βρίσκουν διέξοδο στην Ελλάδα και μεταναστεύουν κατά δεκάδες στο εξωτερικό.

Εκπαιδεύουμε νέους ανθρώπους με απίθανα στρεβλό τρόπο, σπαταλώντας όλες τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και εθνικούς πόρους που πλέον δεν έχουμε, ώστε στα 25-30 τους να πηγαίνουν να ενταχθούν στην οικονομία κάποιας ευρωπαϊκής χώρας!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό.

Η τριπλή ρίζα της ελληνικής κακοδαιμονίας: η Παιδεία, η Δικαιοσύνη και η Υγεία. Όλα τα κακά που έχουν στοιχειώσει το ελληνικό κράτος και το σαπίζουν από μέσα ξεπηδούν από αυτή. Το σύστημα της Παιδείας πρώτο πρέπει να αλλάξει γιατί κυρίως αυτό διαμορφώνει τους αυριανούς πολίτες.

Όποιος Υπουργός Παιδείας τολμήσει να βάλει τάξη στον αχταρμά και πάψει να δείχνει ανοχή στις διάφορες κλικες θα μείνει στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας σαν εθνικός ευεργέτης.

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
23 Αυγ 2018 13:52

Γελαω αφανταστα με τις προσπαθειες καποιων να δικαιολογησουν τις αστειες διαδικασιες συγχωνευσεων μεσα απο δεικτες, στατιστικες, παραδειγματα απο το εξωτερικο, κλπ κλπ. Αλλος μας λεει για "Α"ΤΕΙ και τη Γερμανια, την Ολλανδια ή το ΗΒ, αλλος θυμαται πως ξεκινησε το Πολυτεχνειο και το ΕΚΠΑ στα μεσα του 1800, αλλος μας λεει για h-index και αλλος μας λεει για τα ECTS.
Στο Ελλαδισταν ολα γινονται στο ποδαρι. Και οπως ειπε και προηγουμενος σχολιαστης σε αυτο το κυμα συγχωνευσεων οδηγος ειναι ο αλεφαντος. Ολα τα αλλα ειναι για να φτιαξουμε ενα αφηγημα για να δικαιολογησουμε την αρλουμπολογια που για μια ακομα φορα θριαμβευει σ αυτο τον τοπο.

 
Σωτήρης
23 Αυγ 2018 12:41

Το επίπεδο των συγχωνεύσεων Γαβρόγλου (ΟΛΩΝ των συγχωνεύσεων) είναι ανάλογο της ρήσης του θρυλικού Αλέφαντου: TAΠΑΝΤΑΟΛΑ.

 
Ακαδημαϊκός Χάρτης
23 Αυγ 2018 12:36

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και η ΑΣΚΤ, με έδρα την Αθήνα - και επιπλέον οι Στρατιωτικές Σχολές, με έδρα την Αττική.

Ορισμένα ιδρύματα στην Αθήνα μπορούν, για ακαδημαϊκους λόγους, να παραμείνουν ανεξάρτητα αλλά διοικητικά πρέπει όλα να ενταχθούν σε ένα "ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο" (Collegiate/Federal university). Φυσικά τα περισσότερα θα έπρεπε να έχουν ήδη ενοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια (πχ. Χαροκόπειος και Πάντειος, ΟΠΑ και ΠΑΠΕΙ, ΤΕΙ Πειραια-ΤΕΙ Αθηνας-ΑΣΠΑΙΤΕ)

Ο ακαδημαϊκός χάρτης όμως δεν μπορεί να ακολουθεί τον διοικητικό, διότι είναι άδικο τα περιφερειακά ιδρύματα να ανταγωνίζονται σε δυνατότητα ανάπτυξης με τα κεντρικά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) και έτσι μοιραία σε λίγα χρόνια πάλι θα δημιουργηθούν ΑΕΙ δύο ταχυτήτων, όπως σήμερα.

Συνεπώς, το Παν. Πατρών πρέπει να γίνει το νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ενώ ιδρύματα της Αττικής υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος, το μόνο νησί που πρέπει να έχει ΑΕΙ είναι η Κρήτη. Το σχέδιο που δρομολογείται με τη διασπορά του Ιονίου Πανεπιστημίου, και παλιότερα του Παν. Αιγαίου, αποδεικνύει ότι όντως δεν άλλαζουν εύκολα τα μυαλά.

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
23 Αυγ 2018 12:04

Υπάρχουν στην Αττική
1. Το ΕΚΠΑ
2. Το ΕΜΠ
3. Το Οικονομικό Παν/μιο
4. Το Χαροκόπειο Παν/μιο
5. Το Παν/μιο Πειραιώς
6. Το ΠΔΑ
7. Η ΑΣΠΑΙΤΕ
Άσε που μπορεί να ξεχνάω και κάποιο, μήπως πρέπει να τα μαζέψουμε ? Μήπως Πρέπει να υπάρχουν το πολύ 3 Δημόσια ιδρύματα στην Αττική, 2 το πολύ στην Μακεδονία και 1 ανά περιφέρεια στην υπόλοιπη Ελλάδα ? Ποιος πληρώνει το προσωπικό ? ποιος πληρώνει γραμματείες και τμηματάρχες, προϊστάμενους του …. εαυτού τους ? Τι νόημα έχουν τμήματα με 15 ( ή λιγότερα) μέλη ΔΕΠ ? 8 χρόνια μνημόνια τίποτα δεν μας έμαθαν ?
Το κακό είναι ότι αν δεν μαζευτούμε μόνοι μας θα μας μαζέψουν οι καταστάσεις, καλύτερα να μαζέψουμε το χάος από μόνοι μας. Στα ΑΕΙ της χώρας υπάρχει προσωπικό υψηλών προσόντων. Το προσωπικό αυτό πρέπει να μαζευτεί σε 15-20 ΑΕΙ και 5-10 Ερευνητικά ιδρύματα ανάλογα με τα προσόντα και την κατεύθυνση που θα έχει το κάθε ίδρυμα. Μετά τη τακτοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού θα πρέπει να ανοίξει η πόρτα για τα νέα μυαλά που βολοδέρνουν στο εξωτερικό. Το να σκορπά χρήματα το κράτος μας δεξιά και αριστερά για να εξυπηρετήσει ημετέρους και τοπικιστικές φωνές με σκοπό την προσέλκυση ψήφων είναι καλύτερα να προσελκύει επιστήμονες. !!!!!!!

 
ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΠΑΔΑ
23 Αυγ 2018 11:57

Για να είμαστε ξεκάθαροι, κανείς δεν υποστηρίζει ότι πρέπει *οπωσδήποτε* η ΑΣΠΑΙΤΕ να ενωθεί με ΤΕΙ Αθηνας-ΤΕΙ Πειραιά και να σχηματίσουν νέο πανεπιστήμιο.

Άλλωστε όλα τα τμήματα των ΤΕΙ Αττικής θα μπορούσαν να είχαν απορροφηθεί από το ΕΜΠ ή το ΕΚΠΑ, ανάλογα με την ειδίκευση, αν φυσικά υπήρχε καλή θέληση και δεν επικρατούσε η κοντόφθαλμη ωφελιμιστική λογική.

Από τη στιγμή όμως που επέλεξαν αυτόν τον δρόμο (ίδρυση ΠΑΔΑ) ας κάνουν έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για όλη την Αττική.

Και ερώτημα για τα πανεπιστήμια Αττικής: Γιατί δε προωθούν τουλάχιστον τη "συνέργεια" ανάμεσα σε Χαροκόπειο-Πάντειο-ΑΣΟΕΕ-Πειραιά ώστε να σχηματιστεί ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Αττικής, στα πρότυπα πχ. του University of London του Ην. Βασιλειου (με 12 επιμέρους κολλέγια-πανεπιστήμια που απονέμουν ξεχωριστά πτυχία);

Μια λογική αναδιάρθρωση χωρίς παλινωδίες χρειάζεται η τριτοβάθμια, όχι ημίμετρα.

 
@ΠΟΛΙΤΗΣ
23 Αυγ 2018 11:04

Όλες οι συγχωνεύσεις έτσι έγιναν, γιατί αυτή να είναι διαφορετική;

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
23 Αυγ 2018 09:44

Εχω εντυπωσιαστει απο τα ακαδημαϊκα κριτηρια αυτης της συγχωνευσης. Εχουμε ενα ιδρυμα το οποιο το περιφερουμε ανα την Ελλαδα και λεμε "ποιος το θελει ρε παιδια"; Πάρτε το κάποιος ρε παιδιά. Τσάμπα είναι. Θα πάρετε και καμιά θεσούλα παραπάνω. Εντυπωσιακα κριτηρια, αντιστοιχα του επιπεδου του ελληνικου εκπαιδευτικου συστηματος.

 
Μενια
23 Αυγ 2018 01:58

Μα καλα, εκαναν Πανεπιστημια τα 2 μεγαλυτερα ΤΕΙ της Αθηνας και αφησαν στο περιθωριο για τιμωρια την ΑΣΠΑΙΤΕ , ως μοναδικο ΤΕΙ πλεον στην Αττικη...... Ο,τι να ναι....! Δε μπορουσαν να βαλουν και την ΑΣΠΑΙΤΕ στο Παν/μιο Δυτ. Αττικης??

 
Με το ζόρι λεμε
23 Αυγ 2018 00:39

Βρε δε πάτε να ψηφίζεται καθηγητές-φοιτητές-παρατάξεις-διοικητικοί οτι θέλετε ένωση με το ΠΔΑ; Εμείς θα βρούμε κάποιο αλλο ίδρυμα να σας κολλήσουμε.
ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΛΕΜΕ!!

 
Περίεργο
23 Αυγ 2018 00:05

Άλλο πάλι αυτό.

Το υπ. Παιδείας φαίνεται αποφασισμένο να δοκιμάσει όλα τα δυνατά permutations για την ΑΣΠΑΙΤΕ εκτός από το προφανές: ενοποίηση με ΤΕΙ Πειραιώς και Αθήνας στο νέο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ