Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πως προέκυψε η συζήτηση συγχώνευσης του Παν. Πειραιά με την ΑΣΠΑΙΤΕ

Η πρόταση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δεν έχει απορριφθεί ούτε από την πλευρά της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά και ούτε από το υπουργείο Παιδείας.
Δημοσίευση: 24/08/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 

Αρχικά, λίγο πριν τον 15αύγουστο ο υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου κάλεσε στο γραφείο του τον  Πρύτανη  του Πανεπιστημίου Πειραιά Αγγελο Κότιο, στον οποίο ανακοίνωσε τη σκέψη του.

Η συνάντηση ήταν “καρποφόρα” καθώς ο Πρύτανης ήταν θετικός να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.

Στη συνέχεια ο Κ. Γαβρόγλου κάλεσε στο γραφείο του τον πρόεδρο της Διοικούσας της ΑΣΠΑΙΤΕ, καθηγητή Γιάννη Σαριδάκη.

Ο κ. υπουργός αφού έλαβε το “πράσινο φως” από τις διοικήσεις των δύο ΑΕΙ, προχώρησε στη συγκρότηση της Επιτροπής.

Μάλιστα συζητήθηκε και το χρονοδιάγραμμα. Τέθηκε ως αρχικός στόχος η Επιτροπή να καταλήξει  σε πόρισμα πριν τα Χριστούγεννα.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά αρχές Σεπτεμβρίου.

Η πορεία των συζητήσεων θα “δρομολογήσει” τις όποιες αποφάσεις.

Για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την ΑΣΠΑΙΤΕ, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου συγκρότησε   Επιτροπή, αποτελούμενη από τους :

1. Κότιο  Αγγελο  ,   Πρύτανη  του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

2. Κούτρα  Μάρκο, Αντιπρύτανη  Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

3. Παντελίδη  Παντελή  του Ισιδώρου,  Αντιπρύτανη  Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

4. Σαριδάκη Ιωάννη , Καθηγητή , Πρόεδρο  ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

5. Παγιατάκη  Γεράσιμο  , Καθηγητή , Πρόεδρο  Τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ.

6. Κουνενού Καλλιόπη του Εμμανουήλ,  Αν. Καθηγήτρια, Πρόεδρο  Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

7. Ερρίκο Χαϊμ Βεντούρα, Καθηγητή  Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
 
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Η πρόταση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου   δεν έχει απορριφθεί ούτε από την πλευρά της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά και ούτε από το υπουργείο Παιδείας.

Η πρόταση του Παν. Πελοποννήσου για τη συγχώνευση με την ΑΣΠΑΙΤΕ

Γραπτή πρόταση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, απέστειλε  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Αθ. Κατσής , τον περασμένο Μαίοι στον πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθ. Γιάννη Σαριδάκη, πάνω στην οποία θα τεθούν τα “θεμέλια”  για την έναρξη των συζητήσεων για τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, η  εισήγηση του Πρύτανη του Παν. Πελοποννήσου, την οποία παρουσιάζει κατ αποκλειστικότητα το esos, περιλαμβάνει τους εξής πέντε άξονες:

1. Οργανική και όχι χωροταξική ενοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ. Η έδρα της Σχολής παραμένει η ίδια.

2. Η ΑΣΠΑΙΤΕ εντάσσεται ακαδημαϊκά ως νέα, αυτόνομη Σχολή με το ίδιο όνομα στο Οργανόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

3. Η υλοποίηση της Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Επάρκειας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου γίνεται μέσω των Τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ.

4. Τα υπάρχοντα Τμήματα της Σχολής παραμένουν στη σημερινή τους μορφή και θα δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής μετακίνησης μελών ΔΕΠ.

5. Εξετάζεται ο εμπλουτισμός των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων της ΑΣΠΑΙΤΕ όπως η δημιουργία νέων Τμημάτων, ερευνητικών κέντρων και εργαστηρίων σε συνέργεια και με άλλες ακαδημαϊκές μονάδες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι παραπάνω προτάσεις, τονίζει ο Πρύτανης του Παν. Πελοποννήσου, αποτελούν ένα ουσιαστικό πλαίσιο ανοιχτού και γόνιμου διαλόγου για την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στην κατεύθυνση της συμπόρευσης των δύο Ιδρυμάτων.

Η περαιτέρω εξειδίκευση τους, σημειώνει ο κ. Κατσής,  μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων των δύο Ιδρυμάτων.

“Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω τόσο το προσωπικό μου ενδιαφέρον όσο και του Πρυτανικού Συμβουλίου για την οργανική ενοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου” τονίζει στην εισαγωγή της πρότασής του ο Πρύτανης του Παν. Πελοποννήσου, και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου καλύπτει πολλά γνωστικά αντικείμενα των οποίων η εκπαιδευτική διάσταση παρουσιάζει άμεση επιστημονική συσχέτιση με τις ακαδημαϊκές δράσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ επίσης μέσω του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναπτύσσεται δυναμικά στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή δημόσιων πολιτικών στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Β.  Είναι σαφείς, λοιπόν, οι ουσιαστικοί επιστημονικοί δεσμοί μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων αλλά και η μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που προδιαγράφεται μέσω της προτεινόμενης ενοποίησης.

Σχόλια (5)

 
Μάκης
27 Αυγ 2018 16:22

@dimitropoulou, ΟΧΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ.

 
dimitropoulou
27 Αυγ 2018 01:58

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΔΙΟΥ

 
που φτάσαμε;
25 Αυγ 2018 11:09

αφού χρειάζεται επεξήγηση στην ιδέα αυτή και τελικά δεν απορρίψαμε τις υπόλοιπες προτάσεις οπότε απλά τι να έχεις 3 υποψήφιους τι 4, θα κάνω κι εγώ μια πρόταση.

Ενωση με ΕΜΠ.

Οχι άλλες υπεκφυγές και κοκορέματα, οι μηχανικοί όλοι μαζί. Τόσοι βγάζουν το πολυτεχνείο γιατί όχι και οι φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ; Είναι όλοι έξυπνοι νέοι και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

 
Πρυτάνεις ΤΕΙ Αττικής
24 Αυγ 2018 14:17

Oι πρυτανικές αρχές των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά γιατί δε συνεργάστηκαν με τα μέλης της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ, όλα αυτά τα χρόνια;

Ομοίως, η Διοικούσας Επιτροπή του Παν. Δυτικής Αττικής γιατί δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες;

Τόσος καιρός σπαταλήθηκε σε άκαρπες διαβουλεύσεις εδώ κι εκεί ενώ οι φοιτητές και οι απόφοιτοι ανησυχούν για τις σπουδές και τα πτυχία τους.

<<Την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πειραιά με την ΑΣΠΑΙΤΕ την είχε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε αντίθεση με τα αλλά δύο Πανεπιστήμια του Γεωπονικού και του Πελοποννήσου, που την είχαν οι Πρυτάνεις>>

 
πρώτοι στην καταστροφή
24 Αυγ 2018 14:13

Η ΑΣΠΑΙΤΕ αποτελεί πολύ σπουδαίο κομμάτι της τριτοβάθμιας με συγκεκριμένη αποστολή και πολύ καλή απόδοση. Πρέπει να την καταστρέψετε και αυτή;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.