Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

27/08/2018

Ενημερώθηκε: 27/08/2019, 17:02

Άκουσε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Για να δείτε τις βάσεις πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2016

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2017

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2016

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΒΑΣΕΩΝ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017

 ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2016

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2017

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2016

Που θα δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων

Οι  ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https ://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια την Τρίτη 28-8-2018.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης σήμερα την ίδια ώρα (17:30) θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (οποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Επίσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (26)

Απόφοιτος
|

@kp

Συνάδελφε με το τμήμα κλωστουφαντουργών έχεις δίκιο.Δεν γινόταν αυτόνομο και αναγκαστικά όπως σωστά λες το έκαναν κατευθύνσεις.Όσον αφορά τους αυτοματιστές, όπως μας έλεγε πάντα και ο Καραίσκος- πιθανώς τον θυμάσαι,έκανε Δομή Μικρουπολογιστών και Αρχές Τηλεπικοινωνιών- οι αυτοματιστές είμαστε λίγο απ όλα μιας και η ειδικότητά μας απαιτεί γνώσεις απ όλους τους κλάδους, γ αυτό και είναι δύσκολο νας μας ενσωματώσεις κάπου.

Υ.Γ:Αλήθεια,αυτό με το βαθμό πτυχίου στο οποίο αναφέρθηκες το άκουσες απο κάποια επίσημα χείλη;Ενδιαφέρουσα πληροφορία...αλλά σκέφτομαι πως θα το εφαρμόσουν με βάση τον βαθμό...

kp
|

@Απόφοιτος

Και εγώ απο κει είμαι... Τότε να έμπαινε στους μηχ. πληροφορικής?
Ούτε κει κολλάει και τόσο. Αν δεις το προγ. σπουδών ηλεκτ-ηλεκτρονικών θα προσέξεις μεγάλες ομοιότητες. Απλώς ξέμεινε το τμήμα των Κλωστοϋφαντουργών,αυτόνομο δεν γινόταν, και αναγκαστικά τα έκαναν ως κατευθύνσεις.
Τέσπα, για τους απόφοιτους πάντως άκουσα ότι θα γίνει μάλλον με βαθμό πτυχίου... Τσέκαρε το από Σεπτέμβρη. Πολλά άτομα από μέσα επίλεξαν να πάρουν το πτυχίο του μηχ.αυτοματισμού από επιλογή...

Απόφοιτος
|

@kp
Έχετε εν μέρει δίκιο αλλά επιτρέψτε μου να σας πως ως απόφοιτος αυτοματισμού πως η συγκεκριμένη επιλογή του υπουργείου ήταν ορθή μιας και το τμήμα αυτοματισμού έχει και πάρα πολλά μαθήματα προγραμματισμού.

Με εκτίμηση.
Υ.Γ:Ως προς τους αποφοίτους όχι μόνο ήταν λάθος ο χειρισμός τους αλλα θα το βιώσουν καλύτερα στις εκλογές για το τι έπράξαν.

kp
|

Έπρεπε το τμήμα των μηχανικών αυτοματισμού να έμπαινε κατεύθυνση στους ηλεκτρολόγους. Μηχανικός βιομηχανικής σχεδίασης είναι και ένας μηχανολόγος άμα θέλει και μηχανικός παραγωγής με κατεύθυνση αυτοματισμού γίνεται και μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος άμα θέλει, εύκολα με ένα μεταπτυχιακό.
Πολύ λάθος χειρισμός....

Φωτογραφία
|

Περίεργη φωτογραφία επιλέχθηκε για την είδηση...

Σαν να τρέχει τρομοκρατημένος ένας μαθητής στο περιστύλιο, ενώ στο βάθος δύο συμμαθήτριες και δύο δασκάλες προχωρούν αμέριμνες.

Νέο Πανεπιστήμιο Αττικής
|

Οι φοιτητές και όσοι τους συμβουλεύουν κάθε χρόνο στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού (γονείς, καθηγητές) δε βλέπουν το κάθε τμήμα μεμονωμένα αλλά συνυπολογίζουν την προϊστορία και την ασφάλεια που προσφέρει το "αναγνωρισμένο" ίδρυμα.

Οι φοιτητές θα προτιμήσουν ένα τμήμα σε περιφερειακό πανεπιστήμιο αν κρίνουν ότι εκείνο τους παρέχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο σπουδών - δε θα δηλώσουν με τη σειρά κάθε τμήμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι να εξαντληθούν οι διαθέσιμες θέσεις.

π.χ. Το (τετραετές, μην ξεχνάμε) τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Αιγάλεω) ΔΕΝ είναι ακόμα στο ίδιο ακαδημαϊκό επίπεδο με τα πολυτεχνικά τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων (ΕΜΠ, ΑΠΘ, Παν. Πατρών, ΔΠΘ, Παν. Θεσσαλίας και Πολ. Κρήτης), ούτε σε καθηγητές ούτε σε μαθήματα και οι υποψήφιοι το γνωρίζουν.

Εξαιρετικά αφελείς όσοι πιστεύουν ότι η πραγματική αναβάθμιση και καταξίωση μιας σχολής, πέρα από την τυπική νομοθετική ρύθμιση, γίνεται περίπου αυτόματα.

Το μέλλον ενός πανεπιστημίου καθορίζεται άμεσα από το ακαδημαϊκό προσωπικό του, την έρευνα και προγράμματα σπουδών που αυτό διαμορφώνει.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι ακόμα στην αρχή του δρόμου και οι αποφάσεις στα πρώτα 10 χρόνια θα αποτελέσουν ορόσημο για την μετέπειτα πορεία του:

α) Πρέπει να δοθεί χρηματοδότηση για θέσεις μονίμων μελών ΔΕΠ και με αυστηρά κριτήρια να προσελκύσουν άριστους νέους ερευνητές με διδακτορικό από το εξωτερικό, ώστε να αποκτήσει δυναμική εξωστρέφειας σαν πανεπιστημιακό ίδρυμα πλέον.

β) Πρέπει να επιλυθούν επιμέρους ζητήματα (πχ. πενταετής Σχολή Μηχανικών, ΑΣΠΑΙΤΕ) και να προωθηθούν άμεσα οι αναγκαίες συνενώσεις τμημάτων που πλεονάζουν.

γ) Πρέπει να δρομολογηθεί μια λογική λύση για την ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων των ΤΕΙ της Αττικής.

Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΠΑΔΑ και ΤΕΙ ΑθηναςΠειραια
|

@so

Το τμήμα Πληροφορικής της Κρήτης είναι από τα πρώτα που έχουν ιδρυθεί και είναι καταξιωμένο στον τομέα του. Λογικό να συγκεντρώνει προτιμήσεις φοιτητών, παρ'όλο που είναι στο Ηράκλειο.

Ομοίως, τα πανεπιστημιακά τμήματα Πληροφορικής στην Αθήνα (ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ) λειτουργούν σχεδόν 30 χρόνια. Δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένει κάποιος ότι θα ανατραπεί η σειρά προτίμησής τους.

Το πιο νέο παρεμφερές τμήμα στην Αθήνα (τμήμα Χαροκοπείου) ιδρύθηκε το 2007 και δέχεται μόνο 96 εισακτέους.

Τα παραπάνω στοιχεία τεκμηριώνουν πως είναι άδικο τα τμήματα του ΠΑΔΑ να κριθούν αρνητικά -στην πρώτη χρονιά λειτουργίας τους ενταγμένα σε πανεπιστήμιο- επειδή έχουν χαμηλότερη βάση από άλλα πανεπιστήμια της Αθήνας.

Σε σύγκριση με άλλα τμήματα ΤΕΙ πχ. με το τμήμα Μηχ. Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το τμήμα Μηχ. Πληροφορικής του ΠΑΔΑ, αν και έχει περίπου 75 παραπάνω εισακτέους, έχει αρκετά υψηλότερη βάση (+1276 μόρια, το 2018).

Η βαθμολογική διαφορά με ομοειδή τμήματα ΤΕΙ της περιφέρειας φυσικά είναι ακόμη πιο έντονη.

Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο είναι η σύγκριση με τα δύο τμήματα προέλευσης:

α) 2017: Το παλιό τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής (ΤΕΙ Αθηνών), για 73 θέσεις εισακτέων, είχε βάση εισαγωγής 13130 μόρια.

β) 2017: Το παλιό τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων (ΤΕΙ Πειραιά), για 84 θέσεις εισακτέων, είχε βάση εισαγωγής 11948 μόρια.

γ) 2018: Το τμήμα Μηχ. Πληροφορικής και Υπολογιστών (Παν. Δυτικής Αττικής), διατήρησε τη βάση εισαγωγής στο πιο υψηλό επίπεδο εκ των δύο (13204 μόρια), προσφέροντας μάλιστα 43 παραπάνω θέσεις από το άθροισμα των παλιών τμημάτων (203 εισακτέοι).

Αυτή η εξέλιξη δείχνει μια υγιή προσαρμογή και είναι πολύ θετική για τη μελλοντική εξέλιξη του συγκεκριμένου τμήματος.

Επομένως, δεν συμμερίζομαι την ανησυχία άλλων σχολιαστών για τις "χαμηλές βάσεις" (όλων) των τμημάτων του ΠΑΔΑ: είναι θέμα σωστού πλαισίου σύγκρισης και ρεαλιστικών απαιτήσεων για κάθε νέο τμήμα, δεν ωφελεί ο πανικός και η μιζέρια.

Αδύνατον το ΠΑΔΑ να "εκτοξευτεί" στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των φοιτητών της Αθήνας, δεν είναι αυτός ο σκοπός της λειτουργίας του.

ΑΠ
|

@so φυσικά και είναι , αφού ο Κ.Γαβρογλου έφτιαξε καινούριο πανεπιστήμιο χωρίς πρώτα να εκδώσει ΕΔ.

so
|

@Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 2025

Άρα έχουμε την ίδια γνώμη. Αν συγκρίνουμε βάσεις τμημάτων 2ου και 4ου πεδίου, το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ είναι κάτω από όλα τα τμήματα υπόλοιπα τμήματα Πληροφορικής της Αθήνας με μεγάλη διαφορά (>900 μόρια). Είναι κάτω και από τμήματα Πληροφορικής της Επαρχίας (Παν. Κρήτης)!

Επικάλυψη γνωστικών αντικειμένων
|

Ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε τη διάκριση των τμημάτων κάθε σχολής, που σίγουρα παρουσιάζουν επικαλύψεις γνωστικών αντικειμένων.

Τα τρία τμήματα (Γραφιστικής, Βιομηχανικής Σχεδίασης, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής) θα μπορούσαν να προσφέρουν ενιαίο βασικό πρόγραμμα σπουδών, με ειδικεύσεις στα τελευταία εξάμηνα.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 2025
|

Οι βάσεις που αναφέρθηκαν είναι ενδεικτικές και για τις δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, τα 4ετή και τα 5ετή τμήματα, ώστε να φανεί η διαφορά που δημιουργούν οι αριθμοί των εισακτέων.

Το ΠΑΔΑ δεν έχει συγκροτήσει ακόμη Πολυτεχνική Σχολή, άρα τα τμήματά του δεν μπορούν να ενταχθούν στο 2ο πεδίο.

@ SO

Στο 4ο πεδίο περιλαμβάνονται όλα τα ΤΕΤΡΑΕΤΗ τμήματα Πληροφορικής, ανάμεσά τους το Επιστήμης Υπολογιστών (Παν. Κρήτης), Πληροφορικής και Τηλεματικής (Χαροκόπειος), Μηχανικών Πληροφορικής (TEI Θεσσαλονίκης), Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΕΚΠΑ) κτλ.

Αυτά τα τμήματα μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους αλλά και με το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ, καθώς το τελευταίο ΔΕΝ ανήκει σε αναγνωρισμένη Πολυτεχνική Σχολή.

Στο 2ο πεδίο περιλαμβάνονται όλα τα πενταετή τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής. Αυτά τα τελευταία χρόνια δέχονται πίεση από τα πενταετή τμήματα ΗΜΜΥ.

Ενδεικτικά, Παν. Πατρών, Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Παν. Ιωαννίνων, Παν. Αιγαίου - παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις στη βάση και τους αριθμούς εισακτέων, τόσο μεταξύ τους όσο και σε σχέση με τα νέα τμήματα ΗΜΜΥ στο Παν. Θεσσαλίας και το Πολυτεχνείο Κρήτης που ιδρύθηκαν ως πενταετή τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής.

@Απόστολος

Δεν αλλάζει το status των ΑΕΙ από τη μια χρονιά στην άλλη. Οι επιλογές στο μηχανογραφικό δελτίο τείνουν να ξεκινούν από τις πιο γνωστές και ασφαλείς επιλογές.

Είναι επομένως φυσικό οι μαθητές να προτιμήσουν πανεπιστήμια της περιφέρειας με περισσότερα χρόνια λειτουργίας και υψηλό γενικό επίπεδο (πχ. Παν. Κρήτης, Παν. Πατρών) σε σχέση με το διάδοχο ίδρυμα του ΤΕΙ Αθήνας-Πειραιά.

Επιπλέον, τα παραδοσιακά ιδρύματα των μεγάλων πόλεων (ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ) απορροφούν σχεδόν όλους τους αριστούχους εισακτέους.

Είναι σαφές πως όσοι έγραψαν 18000 μόρια θα προτιμήσουν να εισαχθούν στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ ή το τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ και θα τα τοποθετήσουν υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τμήμα του Παν. Δυτικής Αττικής, καθώς το επίπεδο σπουδών και οι καθηγητές στα τμήματα του ΟΠΑ και του ΕΚΠΑ είναι πιο γνωστά.

Το "όνομα" των πανεπιστημίων, ακόμα και ο "τίτλος" των σχολών στο ίδιο ίδρυμα, θα συνεχίσουν να είναι καθοριστικοί παράγοντες στις βάσεις εισαγωγής.

Απόδειξη: η μεγάλη διαφορά βάσεων εισαγωγής μεταξύ Μηχανικών Πληροφορικής και Η/Υ και ΗΜΤΥ στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

stauros
|

H πρόσβαση θα έπρεπε να γίνεται με ίσους ακαδημαϊκούς όρους για όλους και όχι να υπάρχουν βάσεις κατηγοριών ΕΠΑΛ- ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ κλπ. Όλοι το ιδιο πτυχίο θα πάρουν .

GMerakos
|

Ας δούμε και την κατάσταση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων:

1) ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΘΗΝΑ), ΟΠΑ, Πρώτος: 18.599 Τελευταίος: 15.460, Θέσεις: 221

2) ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ), ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΑ, Πρώτος: 16.683, Τελευταίος: 13.755, Θέσεις: 261

3) ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ), ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔ., Πρώτος: 18.653 , Τελευταίος: 13.040, Θέσεις: 221

4) ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ), ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, Πρώτος: 13.742, Τελευταίος: 11.645, Θέσεις: 280

5) ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΑΤΡΑ), ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ, Πρώτος: 17.880, Τελευταίος: 11.165, Θέσεις: 243

6) ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ), ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ, Πρώτος: 15.937, Τελευταίος: 10.005, Θέσεις: 288

Εάν από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κόψουμε 50 - 60 εισακτέους, τότε η βάση θα ανέβει ίσως στο 12.000. Μια χαρά. Όμως το πρόβλημα επί του παρόντος είναι οι βαθμοί των πρώτων. Ακόμα και στη Χίο ο πρώτος γράφει καλύτερα. Αυτό βλέπουμε και σε άλλα τμήματα του ΠΑΔΑ. Άρα το ΠΑΔΑ θα πρέπει σιγά σιγά να καταξιωθεί και στις συνειδήσεις των Πρώτων.

Απλά πράγματα
|

Τα πράγματα είναι απλά: δεν φταίει ούτε το ΠΔΑ, ούτε τα ΤΕΙ, ούτε οι επαρχιακές σχολές. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Πρόταση: Επιστροφή σε έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ περί τις 50.000 - 55.000, σταδιακά σε 3-4 χρόνια. Για να αποκτήσουν οι σπουδές νόημα και να ανακτήσουν τα Ιδρύματα το κύρος τους. Αλλιώς, τα μισά Τμήματα ΑΕΙ θα καταντήσουνε ΙΕΚ και απλά θα κοροϊδεύουν την κονωνία.

SO
|

@Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 2025

Μην συγκρίνεις βάσεις τμημάτων διαφορετικών πεδίων. Το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ δέχεται φοιτητές και από το 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο.

Όλα τα τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής Πολυτεχνείων (Ιωάννινα, Σάμος, Πάτρα, Κοζάνη) με πέντε χρόνια σπουδών δέχονται φοιτητές μόνο από το 2ο πεδίο. Οι βάσεις δεν πρέπει να συγκρίνονται γιατί αυτοί του 2ου εξετάσθηκαν σε Χημεία και Φυσική ενώ αυτοί του 4ου σε ΑΕΠΠ και ΑΟΘ.

Δυστυχώς, αν το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ δεχόταν φοιτητές μόνο από το 2ο πεδίο, η βάση του θα ήταν χαμηλότερη.

ΒΚ
|

μην σχολιάζετε τίποτα ... θα καταργηθει απο τον Μητσοτάκη το ΠΑΔΑ το ανακοίνωσε ... δεν περπατάει ρε παιδιά... δεν το βλέπετε και καλώς θα το κανει

Παπατρέχας
|

Το Πα.Δ.Α. έμεινε σταθερά...εκεί που ήταν τα αντίστοιχα ΤΕΙ. Καμία διαφορά. Και καλώς έγινε. Όσο οι απόφοιτοι των Ιδρυμάτων είναι στην απόξω και φωνάζουνε (και θα φωνάζουν πολλά χρόνια ακόμα), τόσο το ΠανεπιστημοΤΕΙ θα μένει εκεί στάσιμο. Δεν πά να κάνουνε τα έτη σπουδών 5, όπως στην ΑΣΠΑΙΤΕ, εκεί θα είναι. Συμβουλή προς τους ΔΕΠ του Πα.Δ.Α.: Φτιάξτε τμήματα εξομοίωσης και άρον άρον κάντε τους αποφοίτους σύμμαχους. Πάρτε τους με το μέρος σας και "θάψτε" απο κοινού με τους απόφοιτους το παρελθόν. Μόνο έτσι θα δείτε μέλλον και όχι συγχωνεύσεις/καταργήσεις τμημάτων απο τον Μητσοτάκη που σας έρχεται φορτσάτος...

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 2025
|

Ποιος περίμενε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής -από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του!- να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις σχολές καθιερωμένων ιδρυμάτων όπως είναι το ΕΜΠ ή το ΕΚΠΑ;

Οι βάσεις εισαγωγής των παρεμφερών τμημάτων (Μηχανικών) Πληροφορικής κινούνται σε μέτρια επίπεδα, αν συνυπολογιστούν οι αποκλίσεις στον ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ.

Για παράδειγμα:

Το τμήμα Μηχ. Πληροφορικής και Υπολογιστών (Παν. Δυτικής Αττικής) έχει *203 εισακτέους* και βάση εισαγωγής 13204 μόρια.

Το τμήμα Μηχ. Πληροφορικής (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) έχει *126 εισακτέους* και βάση εισαγωγής 11928 μόρια.

Ενδεικτικά, για το 2018, εισακτέοι και βάση εισαγωγής:

α) Επιστήμης Υπολογιστών (Παν. Κρήτης): *144* εισακτέοι - [14024] μόρια

β) Πληροφορικής και Τηλεματικής (Χαροκόπειος): *96* εισακτέοι - [14782] μόρια

γ) Μηχ. Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (Παν. Ιωαννίνων): *191* εισακτέοι - [13501] μόρια

δ) Μηχ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Παν. Δυτικής Μακεδονίας): *129* εισακτέοι - [11601] μόρια

ε) Μηχ. Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και Τηλεπικοινωνιών (Παν. Αιγαίου): *216* εισακτέοι - [9467] μόρια

Βλέπουμε πως το τετραετές τμήμα της Κρήτης έχει χαμηλότερη βάση από το τετραετές τμήμα της Χαροκοπείου, αυτό αποδεικνύει ότι υστερεί σε σχέση με αυτό;...

Η ιδρυματική πορεία του Παν. Δυτικής Αττικής θα αξιολογηθεί μετά από μια πενταετία ομαλής λειτουργίας, για τα προγράμματα σπουδών που παρέχει και το ερευνητικό έργο που παράγεται.

Σε καμία περίπτωση όμως οι βάσεις του 2018 δεν τεκμηριώνουν ότι τα τμήματα του ΠΑΔΑ υστερούν σε σχέση με αντίστοιχα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ή τα ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά.

Μπαρμπαδήμος
|

@THOMAS
Ευχαριστώ αδερφέ.

Παπαρούνας
|

@Απόστολος:
Τόλη είσαι άδικος. Το Πα.Δ.Α είναι από τα καλύτερα Ιδρύματα. Για παράδειγμα πάρε το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Μιλάμε για ένα κόσμημα, ένα διαμάντι με ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ πρόγραμμα σπουδών, μάστερ μπάη ρησέαρτς και πολλά μα πολλά μεταπτυχιακά για να διαλέξει ένας.

Αγαπητέ Τόλη: όπως λέει και μια διαφήμιση "το τζάμπα πέθανε".

THOMAS
|

@ Μπαρμπαδήμος
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) 11629 - 16167

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΞΑΝΘΗ) 11537 - 17929

Παπαρούνας
|

@Απόστολος:
Θεωρώ το σχόλιο σου απρεπή. Για παράδειγμα σου αναφέρω το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών που έχει 7 τομείς μαθημάτων, ένα φοβερό προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και πάρα πολλά μεταπτυχιακά.
Είναι ένα τμήμα που αξίζει να ποντάρεις πάνω του τα ακαδημαϊκά λεφτά σου.

Μπαρμπαδήμος
|

Δεν μπορώ να ανοίξω το αρχείο...
Σας παρακαλώ πείτε μου: Η ναυαρχίδα του Πα.Δ.Α, δηλαδή το τμήμα Ηλεκτρολίγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών πόσα μόρια έπιασε;

Απόστολος
|

Η αποτυχία του ΠΔΑ είναι χαρακτηριστική! Οι βάσεις των σχολών του κινούνται ακριβως στα επίπεδα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Ακόμα και ορισμένα Πανεπιστήμια της περιφέρειας όπως η Επιστήμη Υπολογιστών Κρήτης έχουν μεγαλύτερη βάση από την αντίστοιχη των Μηχανικών Πληροφορικής του ΠΔΑ. Ο κόσμος δεν μάσισε και ας άλλαξαν τα συγκεκριμένα ΤΕΙ όνομα, πάλι τελευταία επιλογή είναι. Αυτό προς απάντηση σε αυτούς που νόμιζαν ότι το ΠΔΑ θα έχει υψηλές βάσεις.

Άγγελος Γ. Αγγελίδης, Φυσικός m.Ed.
|

Το 27,2% των τμημάτων, 126 σε σύνολο 463 ανα την επικράτεια, σημείωσε αύξηση στη βάση εισαγωγής.
67,2%, 311 τμήματα παρουσίασαν πτώση, στις περισσότερες περιπτώσεις αισθητή, στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο.
Ενώ 26 τμήματα, ήτοι 5,6%, φέτος δεν έχουν αντιστοίχιση.

Dimitris Katsikas
|

Για μία ακόμη φορά τα δεδομένα των διακομιστών, αποδεικνύονται ισχυρότερα από τις προσεγγίσεις των αναλυτών των φροντιστηρίων. Ειδικότερα για το α΄ πεδίο και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο ποσοστό είχε επίδοση κάτω από την βάση(δυστυχώς), όπως επίσης και με το ότι τα παιδαγωγικά τμήματα προσλάμβαναν 'θέσεις', από όλα τα πεδία, είναι εύλογο και απορίας άξιο, από που προέκυπτε το συμπέρασμα ανόδου των βάσεων στο α' πεδίο.Συγκεκριμένα από το υπόλοιπο 67% ένα ποσοστό της τάξης του 8-9%
είχε βαθμολογίες άνω του 17, 17+. Επίσης, από το 10 έως το 14,8 όπου "ξεκινούσαν" οι βάσεις για τις λεγόμενες μεσαίες σχολές, το ποσοστό υπήρξε αρκετά μεγάλο, άρα και αφαιρούμενο. Οπότε, με ποια λογική θα ανέβαιναν οι βάσεις στις προαναφερθείσες σχολές?
Προφανώς και οφείλουν εξηγήσεις και ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά κανάλια των οποίων έτυχαν προσκεκλημένοι οι άνθρωποι των φροντιστηρίων.
Μήπως έχει έρθει η ώρα της κατάργησης ανάλογων αναρτήσεων?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ