ΟΛΤΕΕ: Καταργείται το υφυπουργείο για την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση

28/08/2018

Ενημερώθηκε: 29/08/2018, 08:58

Άκουσε το άρθρο

Σήμερα 28-8-2018, την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2018, που έχουμε και 2.008 επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια και 4.184 επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑ.Λ.,  έχουμε και την κατάργηση του Υφυπουργείου που είχε στην αρμοδιότητα του την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Η ονοματοθεσία, η ιεράρχηση και η σύσταση των υπουργείων και υφυπουργείων, υποδεικνύουν τους κύριους τομείς δραστηριοτήτων της κάθε κυβέρνησης καθώς και την πολιτική άποψη που έχει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για τον τρόπο της λειτουργίας τους.

Η κατάργηση ενός υφυπουργείου υπονοεί την εγκατάλειψη της πολιτικής που εξυπηρετούσε η λειτουργία του. Είναι σαφέστατος υποβιβασμός που συνεπιφέρει τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων και των πολιτικών που εξυπηρετούσε.

Γνωρίζοντας πως ο χρόνος αργά η γρήγορα αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των ανθρώπων, θα αναμένουμε τις ακριβείς (και αναβαθμισμένες) αρμοδιότητες του Υφυπουργείου για την Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση. Τα επιχειρήματα, που επιτάσσουν όχι μόνο τη διατήρηση αλλά και την αναβάθμιση του υφυπουργείου για την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ανάλυση. Ακόμη και ένας αδαής  θα τα καταλάβαινε.

Περιμένουμε από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό να ορίσουν ημερομηνία συνάντησης με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να σας εκθέσουμε και δια ζώσης τα πλέον κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και τις προτάσεις μας για την επίλυσή τους. Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση θα είναι η συνέχεια ενός γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου με το Υπουργείο, σε μια κοινή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων της Τ.Ε.Ε..

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Σεκεριάδης
Ο Γενικός Γραμματέας Παλαιολόγος Δούρος 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ.

ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ( ΤΕΧΝΙΚΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ), ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΉ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΕ ΕΥΡΙΣΚΑΝ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΜΙΛΑΓΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ.

ΤΩΡΑ; ΤΙ;

ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΕ.

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ.

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ "ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ"
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.

Η ΟΛΤΕΕ ΕΙΧΕ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΛ.

ΕΤΣΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ( ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ) ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΤΕΕ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ, ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΛΙΤ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ.

ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

D.L
|

Όποιος σ΄αυτή τη χώρα, δουλεύει πολύ, υπηρετεί και επιτυγχάνει στόχους (ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε ή όχι πολιτικά μαζί του) τον τρώει το σκοτάδι.... Ο τρόπος σκέψης και ο τρόπος άσκησης πολιτικής δεν άλλαξε μετά από την περιπέτεια των τελευταίων χρόνων και αυτό γιατί στο βάθος δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το γενικό καλό για τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας αλλά κυριαρχεί το μικροπολιτικό, το προσωπικό, το κομματικό, το συντεχνιακό, το ταξικό, ..... συμφέρον. Λυπάμαι ....

Pacifist Anarchist
|

Πολύ αναβαθμίστηκαν τα παιδιά της εργατικής τάξης και κάποιους τους ενόχλησε. Περιμένουμε τις διαδικασίες της υποβάθμισης. Ίδωμεν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ