ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ενστάσεις επί των αποσπάσεων και προσλήψεις αναπληρωτών

Δημοσίευση: 31/08/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή

Σας ενημερώνουμε ότι οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών επί της Β΄ φάσης αποσπάσεων μπορούν να γίνουν μέχρι και την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Σας υπενθυμίζουμε ότι: Μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δύνανται να υποβάλουν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος και εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών ένσταση επί των αποτελεσμάτων αναφέροντας συνοπτικά και με σαφήνεια τους λόγους υποβολής της. Η ένσταση αφορά την αμφισβήτηση της μη έγκρισης της απόσπασης των εκπαιδευτικών κατά τη Β΄ φάση των  αποσπάσεων. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν μπορεί να κάνουν και αίτηση ανάκλησης της απόσπασης τους  όπου θα πρέπει να αναφέρονται συνοπτικά και με σαφήνεια οι λόγοι του αιτήματος ανάκλησης προκειμένου να εξεταστεί από το ΚΥΣΔΕ.  Για τις αιτήσεις επανεξέτασης δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για το πότε και αν θα ανοίξει το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση και επειδή υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί με πολύ σοβαρά προβλήματα που δεν ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις τους, ενώ υπάρχει και το θέμα των εκπαιδευτικών των κοινών ειδικοτήτων που δεν αποσπάστηκαν στα εναπομείναντα κενά της Α/θμιας θα επιδιώξουμε στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ να γίνει συζήτηση επί των θεμάτων αυτών.  

Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα 31 Αυγούστου και ώρα 15:00 μπορούν να δηλωθούν οι περιοχές προτίμησης για την πρόσληψη αναπληρωτών. Μέχρι τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου θα έχουν συγκεντρωθεί τα λειτουργικά κενά.  Οι προσλήψεις αναμένονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και θα αφορούν την Γενική/ Επαγγελματική εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή (ΣΜΕΑΕ, Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη). Είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρχουν προσλήψεις στην Α΄ φάση και στα Μουσικά Σχολεία. Η Α΄ φάση επιβάλλεται να είναι μεγάλη για να καλυφθούν τα υφιστάμενα κενά.  

Σχόλια (3)

 
GD
02 Σεπ 2018 18:00

Και στη β'βάθμια υφίστανται ακόμα κενά σε μεγάλες περιφέρειες κ πολύ φοβάμαι ότι θα τα πάρουν οι αναπληρωτές..κι εμείς εγκλωβισμένοι με ανήλικα παιδιά μακριά από τον τόπο μας.Να πιέσει κι η ΟΛΜΕ επιτέλους για άμεση γ΄φάση αποσπάσεων&με τα κενά της Α'βάθμιας φυσικά.Αρκετά έπαιξαν με τα νεύρα μας..

 
ΜΣ
02 Σεπ 2018 15:08

Άμεσα τα κενά της πρώτ/θμιας για γ´ φάση αποσπάσεων για τις κοινές ειδικότητες Α/θμιας και Β/θμιας .Επιτέλους ας τελειώνουμε με τα παιχνίδια και τις κοντόφθαλμες ρουσφετολογικές πολιτικές , ενας απο τους λόγους που ψηφίσαμε τη σημερινή κυβέρνηση και προσδοκούσαμε σε μέρες καλύτερες .

 
Κ.Π.Μ
01 Σεπ 2018 17:23

Να δωθουν τα κενά της πρώτ/θμιας κοινών ειδικοτήτων ,για αποσπάσεις όπως γινόταν μεχρι τώρα και μπορούσε σημαντικό ποσοστό εκπ/τικών να υπηρετεί κοντά στις οικογένειες τους .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.