ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ-ΚΞΓ

Με αγωγή προειδοποιεί η “αλυσίδα” Φροντιστηρίων “Πουκαμισάς” την ΟΙΕΛΕ

ΟΙΕΛΕ: Η ιδιοκτησία των Φροντιστηρίων “Πουκαμισάς” ανερυθρίαστα παρουσιάζει σε διαφημιστικό φυλλάδιο τα 56 «εκπαιδευτήρια» που λειτουργούν ως φροντιστήρια μαθητών δημοτικού
Δημοσίευση: 06/09/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με κατάθεση αγωγής για   “ηθική και οικονομική βλάβη” προειδοποιεί  η  αλυσίδα Φροντιστηρίων “Πουκαμισάς” την ΟΙΕΛΕ, η οποία χθες με ανακοινωθέν κατήγγειλε ότι  “Στο διαφημιστικό  φυλλάδιο η ιδιοκτησία των  Φροντιστηρίων “Πουκαμισάς” ανερυθρίαστα παρουσιάζει τα 56 «εκπαιδευτήρια» που λειτουργούν ως φροντιστήρια μαθητών δημοτικού, κατά σαφή παραβίαση του Ν. 682/77”.

Δυστυχώς,τονίζει η ΟΙΕΛΕ,  παρά το γεγονός ότι η διαφημιστική αυτή εκστρατεία είναι ευρύτατη, οι εποπτικές αρχές της πολιτείας αδιαφορούν πλήρως.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ, με ένα ψευδές, αδικαιολόγητο και ανεδαφικό Δελτίο Τύπου, ενδεδυμένη με τον μανδύα του «ενδιαφέροντος» για τα παιδιά, κατασυκοφαντεί και επιχειρεί να στιγματίσει και να σπιλώσει τον Όμιλό μας. Το Δελτίο Τύπου της ΟΙΕΛΕ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ως προς τα ακόλουθα:

  • Εμφανίζει ότι δήθεν αυθαίρετα και «πειρατικά» λειτουργούμε κέντρα μελέτης Δημοτικού μόνο εμείς ως Όμιλος Φροντιστηρίων, ενώ αποσιωπά σκοπίμως και τεχνηέντως ότι στη χώρα λειτουργούν χιλιάδες κέντρα μελέτης Δημοτικού από μεμονωμένες επιχειρήσεις, δίκτυα φροντιστηρίων και κέντρα ξένων γλωσσών. Γιατί όμως η ΟΙΕΛΕ στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε κωφεύει επιδεικτικά για την έκταση του φαινομένου και καταφέρεται δυσμενώς μόνο κατά του Ομίλου μας;
  • Είναι χρήσιμο να επισημάνουμε στους εγχώριους πολέμιους της ιδιωτικής παιδείας ότι τα κέντρα μελέτης παιδιών του Δημοτικού σχολείου είναι ένα σύγχρονο παγκόσμιο φαινόμενο συμπληρωματικής απογευματινής εκπαίδευσης, η οποία έχει ήδη αναγνωριστεί και από την επίσημη κρατική εκπαιδευτική πολιτική με τη θεσμική λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.
  • Τα κέντρα μελέτης μαθημάτων Δημοτικού προφανώς και δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση του άρθρου 56 του Ν. 682/1977, ο αναχρονισμός και η αντισυνταγματικότητα του οποίου είναι προφανώς πρόδηλοι.
  • Τα κέντρα μελέτης των μαθημάτων Δημοτικού, τα οποία λειτουργούν στις εγκαταστάσεις των Φροντιστηρίων μας, είναι μία δραστηριότητα απόλυτα νόμιμη και επιτρεπτή της οποίας άλλωστε επίκειται και η νομοθετική ρύθμιση.
  • Στα κέντρα μελέτης, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο των αδειοδοτημένων Φροντιστηρίων του δικτύου μας, εργάζονται Δάσκαλοι, απόφοιτοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αμείβονται και ασφαλίζονται στο ακέραιο, σύμφωνα με τις επιταγές των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας. Ταυτόχρονα, το δίκτυο των Φροντιστηρίων μας εκδίδει στο ακέραιο το σύνολο των παραστατικών και των αποδείξεων, σε έναν κλάδο στον οποίο όλοι γνωρίζουν την έκταση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Είναι πραγματικά απορίας άξιο γιατί η ΟΙΕΛΕ στο Δελτίο Τύπου επιλέγει την ονομαστική αναφορά του Ομίλου των Φροντιστηρίων μας, ενώ γνωρίζει ότι υπηρετούμε τη νομιμότητα με παιδαγωγικές αρχές και αξίες.
  • Οι χαρακτηρισμοί του Δελτίου Τύπου της ΟΙΕΛΕ περί «αδίστακτων» και «εκμεταλλευτών», καθώς και το ανυπόστατο ευφυολόγημα περί του «τέρατος της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης», ουδόλως μας αφορούν και είναι προφανές ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας για την ηθική και οικονομική βλάβη που επιχειρεί το Δελτίο Τύπου της ΟΙΕΛΕ σε ένα απολύτως νόμιμο δίκτυο 64 Φροντιστηρίων που απασχολεί 800 Καθηγητές και Δασκάλους και το οποίο εμπιστεύονται 7.500 χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους κάθε χρόνο.

Από το Δ.Σ. του Ομίλου
των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΧΘΕΣΙΝΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΕΙΛΕ

Άρθρο 56, Ν. 682/77 (βρίσκεται ακόμη, τυπικά τουλάχιστον, σε ισχύ)

Κατάργησις φροντιστηρίων Δημοτικής Εκπαιδεύσεως

Από της ενάρξεως ισχύος του παρόντος καταργούνται τα φροντιστήρια Δημοτικής Εκπαιδεύσεως, αιρουμένων αυτοδικαίως των χορηγηθεισών αδειών ιδρύσεως και λειτουργίας αυτών.

Ε, και; Ποιος νοιάζεται; Ούτε η πολιτεία, ούτε οι εποπτεύοντες φορείς, ουδείς ασχολείται με την εφαρμογή του νόμου και την περιφρούρηση, όχι μόνο του δημόσιου συμφέροντος, αλλά κυρίως των δικαιωμάτων των μικρών μαθητών για υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη, παιχνίδι και οικογενειακή ζωή. Πλέον, ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης έχει τεθεί κάτω από τον αμείλικτο νόμο της αγοράς με θύματα κυρίως χιλιάδες παιδιά. Αδίστακτοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται τις ανάγκες της κοινωνίας για φύλαξη των παιδιών των εργαζόμενων και στήνουν παράνομα φροντιστήρια για μαθητές δημοτικού, τα οποία διαφημίζουν άφοβα, διότι γνωρίζουν πως κανείς δεν θα τους αγγίξει.

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα flyerενός εκ των μεγαλύτερων αλυσίδων φροντιστηρίων στη χώρα, των Φροντιστηρίων Πουκαμισά. Στο διαφημιστικό αυτό φυλλάδιο η ιδιοκτησία ανερυθρίαστα παρουσιάζει τα 56 «εκπαιδευτήρια» που λειτουργούν ως φροντιστήρια μαθητών δημοτικού, κατά σαφή παραβίαση του Ν. 682/77. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι η διαφημιστική αυτή εκστρατεία είναι ευρύτατη, οι εποπτικές αρχές της πολιτείας αδιαφορούν πλήρως. Αποτέλεσμα αυτής της εκτεταμένης κατάστασης με χιλιάδες μονάδες να λειτουργούν εκτός νόμου, σε ανέλεγκτα κτήρια, με μεταφορές μαθητών με ανέλεγκτα οχήματα και οδηγούς, συχνά μέχρι τις 10 το βράδυ ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Οι μαθητές μπαίνουν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ιδρυματοποίησης σε τάξη από το πρωί μέχρι το βράδυ, με τις συνέπειες να είναι ολέθριες σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.

Η ΟΙΕΛΕ ήταν ο πρώτος κοινωνικός φορέας που κατήγγειλε το θέμα αυτό στον ΕΟΠΠΕΠ, καθώς μέχρι και το καλοκαίρι του 2017 οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών ήταν υποχρεωμένοι να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν τέτοια παράνομη δομή για να λάβουν άδεια λειτουργίας. Για κάποιο δυσερμήνευτο λόγο (για τον οποίο η ΟΙΕΛΕ έχει ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση) η ηγεσία του ΕΟΠΠΕΠ ζήτησε την απόσυρση της υπεύθυνης δήλωσης, με αποτέλεσμα σε ελάχιστες εβδομάδες να ξεφυτρώσουν σε κάθε γωνία της χώρας Κέντρα Μελέτης και φροντιστήρια δημοτικού.

Η Ομοσπονδία μας έχει αποστείλει συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει δεσμευτεί το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε διάλογο και νομοθέτηση. Οποιαδήποτε δομή απογευματινή για μαθητές ηλικίας 6-12 ετών θα πρέπει να παρέχει αποκλειστικά και μόνο υπηρεσίας δημιουργικής απασχόλησης, με στόχο την ψυχαγωγία και την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Είναι ο μόνος τρόπος το τέρας της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης και η ακόρεστη δίψα για κέρδος ορισμένων να μην προκαλέσει βαθύτατες βλάβες στο πλέον ευαίσθητο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

 

Σχόλια (2)

 
Μαρία Σ.
24 Φεβ 2019 22:40

Σαφώς η ψυχαγωγία των παιδιών είναι πολύ σημαντική αλλά όταν οι γονείς δουλεύουν και δεν έχουν επιστρέψει το έργο των φροντιστηρίων δυστυχώς γίνεται απαραίτητο .....ας μη το καταδικάσουμε με τόσο σοβαρές κατηγορίες

 
Πρότυπα και εκμετάλλευση
06 Σεπ 2018 19:12

Όταν η πολιτεία βάζει εξετάσεις στα πρότυπα και ταυτόχρονα μειώνει τον αριθμό τους είναι λογικό κάποιοι να εκμεταλλευονται την αγωνία των γονιών να δώσουν μια καλύτερη εκπαίδευση στα παιδιά τους και να τα προετοιμάσουν για τα ελάχιστα πρότυπα με την βοήθεια φροντιστηριου

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ