ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών γερμανικής γλώσσας στην Εύβοια

Δημοσίευση: 07/09/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ενώ όσον αφορά τον κλάδο μας προσλήφθηκαν πανελλαδικά 162 εκπαιδευτικοί ΠΕ07 μειωμένου ωραρίου και 17 πλήρους ωραρίου, με έκπληξη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαπιστώσαμε ότι στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ευβοίας δεν προσλήφθηκε ούτε ένας εκπαιδευτικός ΠΕ07 κατά την Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Πριν από τις εν λόγω προσλήψεις υπήρξε από τα αρμόδια όργανα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας η ενημέρωση ότι οι ανάγκες εκπαιδευτικών ΠΕ07 στην περιοχή της Εύβοιας είναι ιδιαίτερα αυξημένες και ότι ζητήθηκαν 13 αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου (ΑΜΩ) για να καλύψουν τα υφιστάμενα κενά. Μετά το σημερινό «φιάσκο» μηδενικών προσλήψεων στην περιοχή μας, ξεκινήσαμε μία σειρά επαφές με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας, με την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας καθώς και με το τμήμα Τμήμα Α΄ Διορισμών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και εξήχθησαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Μολονότι από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας ζητήθηκαν οι 13 ΑΜΩ ΠΕ07, ο νομός αποκλείστηκε από τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων διότι εμφανίσθηκε πλεόνασμα ωρών για τους καθηγητές Γερμανικής γλώσσας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας και έτσι δεν κατέστη δυνατόν η πρόσληψη αναπληρωτών στην περιοχή. Η ΔΔΕ Ευβοίας ωστόσο διαπίστωσε μόλις χθες 4-9-2018 ότι δεν δύναται να διαθέσει εκπαιδευτικούς ΠΕ07 στην ΔΠΕ Ευβοίας καθώς υφίστανται κενά Γερμανικής στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μία διαδικασία την οποία οι υπόλοιπες διευθύνσεις της χώρας έχουν ολοκληρώσει εδώ και μέρες και έτσι προχώρησε κανονικά σε αυτές η πρόσληψη αναπληρωτών.

Την ίδια παράλογη διαδικασία ζήσαμε κατ΄ επανάληψη και το περασμένο σχολικό έτος 2017-2018 όπου πάλι και για τον ίδιο λόγο στην Πρωτοβάθμια Ευβοίας κατά την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών στις 6-9-2017 δεν προσλήφθηκε ξανά κανείς εκπαιδευτικός ΠΕ07 στην περιοχή μέχρι την τελική «τακτοποίηση» του προσωπικού της δευτεροβάθμιας οπότε κατάφεραν να προσληφθούν μόλις 1,5 μήνα αργότερα  στις 20-10-2017 οι πρώτοι αναπληρωτές οι οποία κάλυψαν κατά το ήμισυ τις ανάγκες του νομού.  

Γεννούνται λοιπόν τα ακόλουθα ερωτήματα στα οποία ζητάμε την άμεση απάντηση των αρμοδίων:

1.    Γιατί δεν συντονίστηκαν εγκαίρως το ΠΥΣΠΕ και το ΠΥΣΔΕ Ευβοίας όπως έπραξαν όλοι οι υπόλοιποι νομοί ώστε να λυθεί το ζήτημα των πλεοναζόντων ωρών και να έχουν σήμερα προσληφθεί οι 13 συνάδελφοι ΠΕ07 που χρειάζονται για την κάλυψη των κενών της περιοχής;

2.    Θα υπάρξει άμεσα πρόσληψη αναπληρωτών Γερμανικής γλώσσας στον νομό Ευβοίας; Ή θα επαναληφθεί η ίδια, προφανώς στοχευμένη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ΠΕ07 με τελικό στόχο να εξοστρακιστούν τα γερμανικά από τα σχολεία του νομού;

3.    Γιατί παρά τις αυξημένες ανάγκες ΠΕ07 της Πρωτοβάθμιας Ευβοίας δημιουργήθηκαν μόνο τρεις (3) οργανικές θέσεις στα δημοτικά σχολεία της περιοχής; Ερώτημα το οποίο έχει τεθεί από τις 2-8-2018 στο ΠΥΣΠΕ Ευβοίας και ακόμα δεν έχει απαντηθεί.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ07 στα δημοτικά σχολεία της Ευβοίας και την δημιουργία περισσότερων οργανικών θέσεων ΠΕ07 στην Χαλκίδα για να αποκατασταθεί η αδικία της συναδέλφου η οποία τοποθετήθηκε εκτός του τόπου διαμονής της χωρίς καμία λογική μιας και στην πρωτεύουσα του νομού οι ανάγκες εκπαιδευτικών Γερμανικής είναι αυξημένες.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.  

Με εκτίμηση
Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
Τοπική Επιτροπή Ευβοίας

Σχόλια (1)

 
Νίκος
07 Σεπ 2018 18:43

Τι έχει να πει ο κ. Κυριτσόπουλος (Δ/ντής Δ.Ε. Εύβοιας) για αυτά;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.