Placeholder

ΙΕΚ

Αδιαφάνεια στις προσλήψεις Εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ.

Δημοσίευση: 10/09/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την Πέμπτη 05/09/2018 δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί Πίνακες κατάταξης των Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. τα οποία ανήκουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Για πρώτη φορά οι πίνακες αυτοί δεν περιελάμβαναν ονόματα, αλλά αριθμούς πρωτοκόλλου των αιτούντων. Γνωρίζοντας ο καθένας λοιπόν τον αριθμό πρωτοκόλλου του, μπορεί να βλέπει τη θέση του στον πίνακα καθώς και τα μόριά του μετά τη διοικητική επαλήθευση.

Η αναγραφή αριθμών αντί ονομάτων σε μια τέτοια διαγωνιστική διαδικασία αποτελεί πράξη πλήρους αδιαφάνειας που πληγώνει βάναυσα την αξιοκρατία και μας επαναφέρει δεκαετίες πίσω, όπου ο Διευθυντής του κάθε Δ.Ι.Ε.Κ. προσελάμβανε όποιον ήθελε.

Πλήττεται η αρχή της διαφάνειας της κρατικής δράσης, που εδώ εξειδικεύεται στη διαφάνεια της διαδικασίας επιλογής και παρεμποδίζεται η ικανοποίηση του υπέρτερου έννομου συμφέροντος των μη επιτυχόντων υποψηφίων ή των υποψηφίων που θεωρούν ότι αδικήθηκαν.

Μας στερεί το δικαίωμα της άσκησης αιτιολογημένης ένστασης ως έχοντες έννομο συμφέρον, αφού μας αποκρύπτει τις στοιχειώδεις πληροφορίες των συναγωνιζόμενων στη διαδικασία Συναδέλφων, που είναι το όνομά τους και τα μόριά τους. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι για λίγες ώρες αφότου ξεκίνησαν οι ενστάσεις, όποιος έψαξε, θα ανακάλυψε ότι στην ηλεκτρονική φόρμα της ένστασης εισήγαγε αριθμό πρωτοκόλλου και του εμφάνιζε το όνομα στο οποίο αντιστοιχεί. Με αυτό τον τρόπο μπορούσε να βρει τα ονόματα όλου του πίνακα στον οποίο βρίσκεται! Επομένως, είτε αυτοί που δεν δημοσίευσαν πίνακες με ονόματα, υποτίθεται λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων, απέτυχαν να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα, είτε απλά δεν ξέρουν τι κάνουν! Μόλις το επισημάναμε, φρόντισαν να καλύψουν και σε αυτή τη διαδικασία τα ονόματα!

Γιατί είναι απαραίτητο να εμφανίζονται ονόματα στους πίνακες αξιολόγησης:

Όσοι επί σειρά ετών διδάσκουν στα Δ.Ι.Ε.Κ. μπορούν να αναγνωρίσουν «περίεργες» αλλαγές στη σειρά αξιολόγησης, εφόσον βλέπουν ονόματα.

Είναι ακόμα νωπή η ανακάλυψη προ δύο ετών, 120 περίπου «Συναδέλφων» οι οποίοι είχαν ενταχθεί στους πίνακες των Πιστοποιημένων ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν. Δυστυχώς τέτοια γεγονότα δείχνουν πλημμελή έλεγχο από τις επιτροπές και η ανακάλυψη έγινε από Συναδέλφους που ερεύνησαν επί ώρες τους πίνακες κάνοντας διασταυρώσεις με το μητρώο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Εάν δεν αναφέρονται ονόματα στους πίνακες αξιολόγησης, δεν μπορεί να γίνει αυτός ο έλεγχος. Ήδη έχουμε καταγγελίες ότι και φέτος υπάρχουν τέτοια κρούσματα.

Επίσης στη διαδικασία των αναθέσεων, ο καθένας μας προσπαθεί να διαφυλάξει την αξιολογική σειρά, ελέγχοντας εάν έγιναν αναθέσεις σε Συναδέλφους κάτω από αυτόν, χωρίς ο ίδιος να έχει κληθεί για ανάθεση. Πώς θα γίνει τώρα έλεγχος, εάν δεν γνωρίζει τα ονόματα κάτω από αυτόν στον αξιολογικό πίνακα;

Αγαπητοί κύριοι του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αντιλαμβανόμαστε ότι θα γλιτώσετε ώρες εργασίες που θα έπρεπε να ασχοληθείτε με ενστάσεις και καταγγελίες αλλά αντί να πλήττετε την διαφάνεια είναι ορθότερο να εντείνετε τον έλεγχο και κάποτε να αρχίσουν να τιμωρούνται όσοι ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους…

Σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, επισημαίνουμε ότι στους πίνακες αναφέρονται μόνο ονοματεπώνυμα, εάν κάποιος είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων ή όχι και εάν είναι Δημόσιος Υπάλληλος/Συνταξιούχος ή όχι. Στοιχεία που ούτως ή άλλως οι συνυποψήφιοί τους έχουν έννομο συμφέρον να γνωρίζουν. Επαναλαμβάνουμε οι πίνακες είναι προσβάσιμοι μόνο στους υποψηφίους που έχουν λάβει τον απαραίτητο κωδικό ώστε να εισέρχονται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Σε ανάλογες διαδικασίες, όπως στους πίνακες Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους πίνακες στις Ε.Π.Α.Σ του Ο.Α.Ε.Δ, δημοσιεύτηκαν κανονικά ονόματα.

Καλούμε το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:

➢    Να αναρτήσει εκ νέου τους πίνακες αξιολόγησης, με ονόματα αυτή τη φορά και να δοθεί νέα προθεσμία για ενστάσεις.
➢    Να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για μεγαλύτερη διαφάνεια στις αναθέσεις (έχουν κατατεθεί από 12/03/2018), όπως είναι:
•    Να δημοσιεύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα σε όλες τις ιστοσελίδες των Ι.Ε.Κ. με τα ονόματα των Εκπαιδευτών που τους έχουν γίνει Αναθέσεις.
•    Να γίνεται online ενημέρωση σε real time για τυχόν μεταβολές επί αυτού.
 
Και επιτέλους να σταματήσει αυτή η διαδικασία της αποστολής e-mail για τις αναθέσεις στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουμε εντός τριών ωρών αλλιώς θα χάσουμε τη θέση μας στον αξιολογικό πίνακα και θα ανατεθεί το μάθημα στον επόμενο υποψήφιο. Δεν προβλέπεται αυτό στην προκήρυξη και δεν είναι δυνατόν να είμαστε νυχθημερόν στο e-mail μας και να παρακολουθούμε για να απαντάμε εντός τριών ωρών.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης αυθαιρεσιών με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα και επιβολής αδιαφανών διαδικασιών μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα ασκήσουμε κάθε μέσο προς το έννομο συμφέρον μας.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Η  Πρόεδρος                                                           Ο   Γενικός  Γραμματέας                                                                                                                                              
Αικ. Βασιλείου                                                              Αθαν. Σπυριδάκης

Ετικέτες: 
ΙΕΚ

Σχόλια (4)

 
ευανθία
10 Σεπ 2018 15:55

τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου

θυμαμαι που επι χρονια ενω εβγαινα ψηλα στην λιστα δεν μου εδιναν ωρες , μαλιστα μια φορα ο τοτε Διευθυντης μου ειπε οτι συμφωνα με το αρθρο 22 του τοτε κανονισμου ειχε το δικαιωμα να κρινει ακομα και ποσο υψις ειχα και να παρει συναδελφο με αλλο μποϊ !!!!

ευτυχως μετα το 2011 αρχισαν να βγαινουν οι πινακες καταταξης Η2 δημοσια και ηλεκτρονικα, γιατι μεχρι πριν δε τους εδιναν οι διευθυντες και δεν μπορουσες να κανεις ενσταση. Απο τοτε παντα ειμαι στην πρωτη 10αδα

 
ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
10 Σεπ 2018 18:52

Μπορεί κάποιος να ζητήσει με αίτησή του στο ΙΕΚ να του δοθούν στοιχεία προσλήψεων για κάθε μάθημα που δικαιούται και μετά να κάνει αναφορά στο συνήγορο του πολίτη. O ΣτΠ θα αναγκάσει τον κάθε διευθυντή να εφαρμόσει τη σειρά αξιολόγησης και με ποινική ρήτρα. Προσωπικά μου έχει τύχει να προσλαμβάνεται κάποιος με λιγότερα μόρια από εμένα για να διδάξει θεωρητικό μάθημα που είναι εντελώς παράνομο (παράβαση καθήκοντος). Αν ο διευθυντής έχει διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος απολύεται από το εκπαιδευτικό σώμα και μπορεί να γίνει με μια εισαγγελική παρέμβαση που μπορεί να ζητήσει κάποιος με παράβολο των 3 ευρώ. Το σώμα ΕΕΔΔ ξεχάστε το. Nothing effect.

 
ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ
10 Σεπ 2018 19:15

Μπορεί κάποιος να ζητήσει με αίτησή του κάθε ΙΕΚ που έχει δηλώσει να του δοθούν τα ονόματα των προσληφθέντων για τα μαθήματα που δικαιούται να διδάξει και να κάνει αναφορά στο συνήγορο του πολίτη. Αυτός ξέρει. Αν δεν πάρει απάντηση σε 50 ημέρες έχει διαπραχτεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

 
KARAXALIOS ANASTASIOS
25 Σεπ 2018 10:31

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 2017.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ.
ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.