Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Συντονιστικό Μαθητών:Παραμύθια είναι τα περί “ελεύθερης πρόσβασης”

“Μαθητικός ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία”
Δημοσίευση: 11/09/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με το μήνυμα “Μαθητικός ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία”, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας ,με ανακοίνωσή της απαντά στις αλλαγές στο Λύκειο και στο νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Παραμύθια είναι  τα περί “ελεύθερης πρόσβασης”, που όπως λένε θα μας απαλλάξει από το άγχος, αφού θα συνεχίσει να γίνεται ό,τι και τώρα και μάλιστα με λιγότερες επιλογές για εμάς, με το μαχαίρι στο λαιμό, για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη.

Β. Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει πως όσα ετοιμάζει είναι για το καλό μας, τη στιγμή που με το νομοσχέδιο που φέρνει:

  •     θα μας βάζει να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία σαν τις πανελλαδικές, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.
  •     μας φορτώνει με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Η χαρά δηλαδή του φροντιστηριάρχη και η αγωνία των γονιών μας που θα πρέπει να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στο πορτοφόλι.
  •     μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πλέον στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Δεν ενδιαφέρονται να φτιάξουν ένα σχολείο που θα μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και θα αναδεικνύει ποια είναι η αξία όσων μαθαίνουμε σε αυτό. Αντιθέτως κάνουν ακόμα χειρότερο το σημερινό. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.

Γ. Η απάντησή μας στα σχέδια της κυβέρνησης είναι μία και θα ακουστεί δυνατά από όλα τα σχολεία, παντού: ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Σχόλια (9)

 
D.L
11 Σεπ 2018 08:25

Δηλαδή ο κος Τσίπρας που ξεκίνησε την καριέρα του από τις μαθητικές καταλήψεις, θα βρεθεί απέναντι από οργισμένους εφήβους 17ρηδες;
Μπααα! θα βρει τρόπο να αποφύγει τέτοιες κακοτοπιές και συγκρούσεις .....αν δεν είναι απλά θεατρική παράσταση.

 
Μια
11 Σεπ 2018 08:29

Γνωριζει κανεις τι ακριβως ειναι αυτο το "συντονιστικο μαθητων αθηνας"? Ειναι μαθητες τα μελη του? Σε ποες βαθμιδες? Σε ποια σχολεια? Ποιους εκπροσωπουν και πως? Εχουυν εκλεγει?
Καλα,αυτο το απειλητικο, και τοσο γερασμενο "θα μας βρουν απεναντι τους" εχει γινει τοσο βαρετο πια....

 
Δίκιο δεν έχουν;
11 Σεπ 2018 09:21

"....το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς."
Απορώ πως δεν έχουν βγει όλοι στους δρόμους όταν ο ίδιος ο υπουργός ορίζει ότι σκοπός πλέον της Γ Λυκείου είναι να αποτελέσει το φροντιστηριακό - προπαρασκευαστικό έτος του πανεπιστημίου

 
@Μια
11 Σεπ 2018 09:22

Χάρη στα συντονιστικά χτίστηκαν καριέρες.Ο ένας έγινε πρωθυπουργός,οι άλλοι υπουργοί ή στελέχη της κυβέρνησης.Επανερχόμαστε στο ίδιο ξύλινο παρελθόν.Ετοιμάζονται νέες καριέρες.Αν η χώρα θέλει να ζει στο παρελθόν του μπάχαλου χωρίς ελπίδα προόδου προόδου και ανάκαμψης ας ζήσει.Οι ίδιοι που τα έκαναν χθες σήμερα κυβερνάν και συνεχίζει η νέα γενιά των κλώνων τους.Η επιτροπεία όμως μέχρι το 2060 συνεχίζεται.Η περιουσία της χώρας μεταφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για 99 χρόνια με ξένη διοίκηση και έδρα στο Λουξεμβούργο.Όλα μεταφέρθηκαν σε αυτό πλην της Ακρόπολης.Από την περιοχή των Θερμοπυλών με τα λουτρά της εως όλες τις παρσλίες της Αττικής.Άξιος ο λαός για αυτή την τύχη αφού δεν αντιδρά.

 
Μάρκος
11 Σεπ 2018 09:49

ε, ναι, θα έχουμε εκλογές το '19 και πρέπει κάπως να κινηθούν μερικοί μερικοί

 
Στράτος
11 Σεπ 2018 12:39

Η Νίκη Κεραμέως, υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ. έκανε Retweet την είδηση αυτή του esos.gr στο twitter

Να υποθέσουμε ότι η Ν.Δ. συμφωνεί με το κύμα καταλήψεων που προετοιμάζει το Συντονιστικό Μαθητών;

 
Δύο
11 Σεπ 2018 15:41

Αγαπητή Μια το ότι θα υπάρχει μια μορφή επιτροπείας μέχρι να εξοφληθούν το 75% των δανείων ισχύει από το 2014. Η περιουσία της χώρας -αυτή που περιγράφετε- φυσικά και δεν μεταφέρθηκε πουθενά. Τουλάχιστον οι παραλίες. Αυτές παραδίδονται μόνο σε στρατό κατοχής.

Η Ελλάδα από το 1832 και μετά, τουλάχιστον μέχρι το 1860 και από ότι θυμάμαι από το 1898 μέχρι τα μέσα του 1910, καθώς από το 1923 και σχεδόν μέχρι το Β' ΠΠ ήταν υπό οικονομική επιτροπεία τουλάχιστον 3-4 χωρών. Από το 1945 έως την αμερικανική βοήθεια του '50 υπό αγγλική επιτήρηση, μετά των ΗΠΑ και τέλος της ΕΕ. Δεν εννοώ ότι τα 70 τελευταία χρόνια βρισκόμαστε συνεχώς κάτω από οικονομική επιτήρηση. Όμως γνωρίζω ποτέ δεν μας χαρίστηκε ένα δάνειο. Πάντα είμασταν υπό καθεστώς πίεσης ή και εξευτελισμού με διωγμούς, δικτατορίες και τραγωδιών όπως αυτό της Κύπρου.

Πρέπει να ξεσηκωθεί ο λάος; Ενάντια σε ποιόν; Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Ξέρω γω, πως θα αντιδράσει ο λαός αν παρκάρει ένα γαλλικό αεροπλανοφόρο στον Πειραιά και ζητάει πίσω τα δανεικά (αν και γραφικό είναι ανάλογο αυτό που είχε γίνει το 1890); Θα βγάζει σέλφι με φόντο τον εχθρικό στόλο; θα πάρει το δρόμο της "ξενητιάς"; Της "αυτο-εξορίας"; θα σκύψει το κεφάλι; Τι από όλα αυτά; Μη μου πείτε ότι θα πάρει τα όπλα.

 
Λευτέρης
11 Σεπ 2018 16:22

Ποιο συντονιστικό; Από ποιους μαθητές; Εκλεγμένοι ;

 
Mack77
11 Σεπ 2018 16:28

Ενώ τώρα σκοτώνονται στο διάβασμα ! Έχει ποιότητα η μελέτη των μαθητών και βάθος και φοβούνται μη την χάσουν με το νέο λύκειο τρομάρα τους !

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ