Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Χείμαρρος ο υπ. Παιδείας για την έναρξη των μαθημάτων στις 9”: Έκανα τεστ στους δημοσιογράφους

Τρεις είναι οι μεγάλοι καυγάδες μέσα στις οικογένειες-Υπάρχουν πάρα πολλές σοβαρές επιστημονικές μελέτες για το πότε ξυπνάει ο οργανισμός ενός εφήβου.
Δημοσίευση: 12/09/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Χείμαρρος ήταν σήμερα  ο υπ. Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου για την έναρξη των μαθημάτων    στις 9 το πρωί στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ρ/σ "Real FM”, είπε ότι χθες αναφέρθηκε στο μέτρο να ξεκινούν τα μαθήματα στις 9 το πρωί θέλοντας να κάνει τεστ στους δημοσιογράφους για το πως θα χειριστούν την δήλωση , διατυπώνοντας παράλληλα το παράπονό του ότι οι εφημερίδες δεν έγραψαν λέξη από το περιεχόμενο της εγκυκλίου για τη βία στα σχολεία που στάλθηκε τη Δευτέρα στα σχολεία και στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε επίσης, με το δικό του τρόπο,γιατί αυτό το μέτρο να ξεκινούν τα μαθήματα στις 9 πρέπει να εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας είπε τα εξής:

 • Έκανα κι εγώ ένα τεστ με τους δημοσιογράφους.
 • Η πρόταση για έναρξη μαθημάτων στις 9 το πρωί, έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό.
 • Ωστόσο τη Δευτέρα κυκλοφόρησε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την αρχή της σχολικής χρονιάς, η οποία  ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στο θέμα της βίας στα σχολεία.
 • Δεν είναι περίεργο ότι όλες αυτές οι εφημερίδες, οι οποίες σκίζουν τα ιμάτιά τους, για τη βία για το ένα για το άλλο, δεν έχουν λέξη γι αυτό; Κι έχουν για κάτι το οποίο δεν συνιστά είδηση διότι ήδη το έχω πει;
 • Πρέπει όλοι να ελεγχόμαστε σ αυτή την κοινωνία.
 • Εγώ είμαι πρώτος που λέω να συζητήσουμε για τα λάθη της αριστεράς, τα λάθη τα δικά μας στο υπουργείο Παιδείας.
 • Λέω όμως  ότι ένα πράγμα , το οποίο είναι τόσο σοβαρό, το θέμα της βίας, δεν θα έπρεπε κι αυτό να είναι είδηση;
 • Για την έναρξη των μαθημάτων στις 9 υπάρχουν πάρα πολλές σοβαρές επιστημονικές μελέτες για το πότε ξυπνάει ο οργανισμός ενός εφήβου.
 •  Οταν λέμε ξυπνάει, εννοούμε πότε λειτουργικά. Το παθαίνουμε κι εμείς.
 • Εμείς έχουμε το άλλοθι φέρε μου έναν καφέ.
 •  Μπορεί να είμαστε και με τα μάτια λίγο κλειστά.
 • Οι έφηβοι πραγματικά απακτούν αυτά τα χαρακτηριστικά αργότερα στην ημέρα .
 • Αυτή την εβδομάδα συγκροτώ μια Επιτροπή με επιστήμονες τους οποίους είχα συμβουλευθεί πριν   κάνω σχετική ανακοίνωση. Είναι εξαιρετικά σοβαροί επιστήμονες διότι έχουν μελετήσει αυτό το πρόβλημα και το μελετάνε σε όλο τον κόσμο.
 • Το μέτρο έχει εφαρμογή σε πολλές χώρες. Να δούμε μαζί με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και τα τεχνικά στοιχεία και θα αποφασίσουμε
 • Οι μεγάλοι καυγάδες μέσα στις οικογένειες γίνονται για τρία πράγματα:

Πρώτη αιτία:  Άφησε το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία.

Δεύτερη αιτία: Κοιμήσου, κοιμήσου , αργείς, και

Τρίτη αιτία: Το πρωί ξύπνα, ξύπνα, ξύπνα.

 • Είναι οι βασικές εντάσεις σε μια οικογένεια
 • Εμείς δε λέμε όλα αυτά δια μαγείας θα σταματήσουν, αλλά δεν βοηθάει κι αυτό  με το πρωί σήκω, σήκω κλπ.
 • Θα συζητήσουμε το θέμα με πάρα πολλούς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
 • Δεν θα βιαστούμε να κάνουμε κάτι.
 • Ας δούμε τα υπέρ και τα κατά.

Σχόλια (19)

 
Απόφοιτος
12 Σεπ 2018 13:02

Μία είναι η αιτία που ο Γαβρογλου δεν ορίζει επαγγελματικα δικαιώματα και δεν αντισοιχεί τα πτυχία των αποφοίτων με αυτά του ΠαΔΑ

 
Φύσα καιγόμαστε
12 Σεπ 2018 13:09

Πρώτη αιτία: Άφησε το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία.
Λύση : Καταργούνται τα βιβλία

 
Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος
12 Σεπ 2018 13:13

Πρώτη αιτία: Άφησε το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία.
Λύση : Καταργούνται τα βιβλία ( οικονομία )

Δεύτερη αιτία: Κοιμήσου, κοιμήσου , αργείς,
Λύση : Αλλαγή της ώρας ( τυχαίο δεν νομίζω )

Τρίτη αιτία: Το πρωί ξύπνα, ξύπνα, ξύπνα.
Λύση : 'Εναρξη μαθημάτων το απόγευμα ( ας τους ξυπνούν τα φροντιστήρια )

 
Καρτέσιος
12 Σεπ 2018 13:48

Σοβαρά τώρα; Είναι αυτή δήλωση σοβαρού ανθρώπου; Έκανα τεστ στους δημοσιογράφους;
Και τι είναι το Υπουργείο Παιδείας; Συνοικιακό καφενεδάκι του Γαβρόγλου που κάνουμε πλακίτσες;

 
Νίκος Δημητριάδης
12 Σεπ 2018 14:40

Όσο πιο αργά ξεκινούν τα μαθήματα, τόσο πιο αργά θα κοιμούνται οι μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων. Άρα, το μόνο που θα αλλάξει θα είναι οι αιτίες για καυγάδες μέσα στην οικογένεια.

 
Γιώργος
12 Σεπ 2018 15:12

Πάω στοίχημα ότι τα παιδιά που μπαίνουν συστηματικά στην τάξη στις 8:25 θα μπαίνουν του χρόνου στις 9:10 ... !!!

 
Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος
12 Σεπ 2018 16:07

Δεν καταλάβατε .
Οι μαθητές θα ξεκινούν στις 9:00 . Οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις 8:15 στο σχολείο.
Πιο "αριστερη" αύξηση ωραρίου δεν θα έχετε ξαναδεί.

 
Κανείς σας δεν το κατάλαβε
12 Σεπ 2018 16:27

Είπε ότι όσοι γονείς έχουν πρόβλημα θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο ποιο πριν.Άρα αν πηγαίνουν τα παιδιά πχ από τις 7.45 τί θα κάνουν στην αυλή του σχολείου με ζέστη ή κρύο ή βροχή.Ποιοί θα τα απασχολούν και τι θα τα κάνουν;Εξ άλλου αφού δεν θα είναι κυβέρνηση του χρόνου γιατί ασχολούμαστε με κάτι που δεν θα γίνει;

 
Πρωϊνή Γυμναστική
12 Σεπ 2018 18:03

Μια ώρα επιπλέον γυμναστικής από 8:15 μέχρι 9. Θα οξυγονώνεται ο εγκέφαλος των παιδιών, και όσα είναι ζωηρά θα ηρεμούν για τη συνέχεια της ημέρας.

Να προωθήσουμε την καλή συνήθεια της καθημερινής άσκησης στην πράξη. Σε άσχημες καιρικές συνθήκες δημιουργική απασχόληση με βιβλία/χειροτεχνίες στην τάξη.

 
@πρωινη γυμναστικη
12 Σεπ 2018 20:10

Το καλύτερο σχόλιο που εχω διαβάσει. Μακραν. Αλλά ποιος θα τολμήσει να το εφαρμόσει; Η παχυσαρκία και η ραθυμία ειναι η νέα μόδα....

 
ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
12 Σεπ 2018 21:44

ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!!

 
Στράτος
12 Σεπ 2018 22:21

Μοιάζει περισσότερο με συζήτηση αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα τόσο της εκπαίδευσης όσο και τα γενικότερα της κοινωνίας.
Το πρόβλημά μας είναι η έναρξη των μαθημάτων στις 8.15; Υπάρχουν μελέτες... ε, και; Ξέρετε πόσες άλλες μελέτες υπάρχουν που αφορούν σε μείζονα θέματα της παιδείας και δεν απασχολούν την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας; Ο ύπνος που σχεδιάζει να χαρίσει το πρωΐ στους μαθητές ο Υπουργός, θα έρχεται να τους βρει στα θρανία ως μεσημεριανή ραστώνη των 2.30 μ.μ.
Βέβαια του χρόνου το Σεπτέμβριο πιθανότατα ο κ. Υπουργός θα μπορεί να ξυπνά (ο ίδιος) πολύ μετά τις 9 αφού πλέον δεν θα έχει τις τωρινές υποχρεώσεις του...

 
PE19
12 Σεπ 2018 23:53

Καλά το τι παραμύθι πέφτει δεν λέγεται !!!!!!!!!!
Το ζήτημα: θέλω να μειώσω τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς.
Δεν είμαι σαν τους κακούς απέναντι που αύξησαν το ωράριο τι κάνω ????
Μειώνω τις ώρες στα Γυμνάσια! 3 ώρες λιγότερες !!!!
3τάξεις x 3 ώρεςx 100.000 μαθητές/25 μαθητές ανά τμήμα/20 (ώρες/καθηγητή) = 1800 καθηγητές
Έχω και άλλες ανάγκες τι να κάνω να μειώσω την 3τη Λυκείου άλλες – 3 ώρες = 600 καθηγητές
Μμμμ θέλω και άλλους τι να κάνω ????
Ο οργανισμός του εφήβου αποδίδει καλύτερα μετά τις 9 και πριν τις 2 ααααα να κάνω το ωράριο του Λυκείου 9-2 δηλαδή 6 ώρες αντί 7 !!!! – 5 ώρες στη Β και -3 στην Α άλλοι 8*100000/25/20= 1600 καθηγητές
Σύνολο 4000 καθηγητές (4500 διορισμούς είπαμε στην ΔΕΘ) λες ?????
Είδες και τα παιδιά δεν αγχώνονται και οικονομία κάνω στο κράτος !!!!!

 
Katerina
13 Σεπ 2018 08:06

Σε μια χώρα του νότου που η μέρα ξημερώνει κατά κανόνα πολύ νωρίς είναι δυνατόν να ξεκινά το σχολικό και οικογενειακό επομένως πρόγραμμα στις 9.00; Και να παρατείνεται μέχρι αργά το απόγευμα; Τι πραγματικά εξυπηρετεί αυτό; Μάλλον την καλλιέργεια της ραθυμίας, την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση αυτού του λαού.

 
Επαρχία
13 Σεπ 2018 08:45

Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ στην επαρχία, που είναι αραιά γενικά και καθολου τακτικά, είναι προσανατολισμένα να εξυπηρετούν μαθητές με ωράριο στις 8.15. Το επόμενο λεωφορείο περνάει μετά τις 9.00. Άρα, πολλά παιδιά θα ξυπνάνε πάλι νωρίς και θα κάθονται να περιμένουν 1 ώρα στο προαύλιο του σχολείου μέσα στο κρύο. Εκτός, αν βάλει σχολικό λεωφορείο κ. Γαβρογλου που θα παραλαμβάνει τα παιδιά τη σωστή ωρα για να είναι 9.00 η ώρα στο σχολείο! Κι επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει, ας οργανώσει το Υπουργείο του πρώτα, αφού και τα 2 μου παιδιά σε γυμνάσιο και Λύκειο δεν έχουν όλους τους καθηγητές παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Ωραία τα ωραρια στις 9.00 αλλά λειτουργούν σε οργανωμένες χώρες με υποδομές και κοινωνική ευαισθησία.

 
Ήπειρος
13 Σεπ 2018 11:55

Αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα, κάνουν ότι τους κατέβει πίσω όμως έχει η αχλάδα την ουρά κάτσε να έρθουν οι εκλογές

 
Έλενα
13 Σεπ 2018 13:54

Όσο πιο αργά ξεκινά η μέρα των παιδιών τόσο πιό αργά θα τελειώνει και πιο κουρασμένα θα είναι. Στην Ελλάδα τα παιδιά έχουν και απογευματινές δραστηριότητες και φροντιστήρια κάτι που δεν ισχύει σε άλλες χώρες. Στην Σουηδία έχουν τραπεζαρία και τρώνε μέσα στο σχολείο. Στην Ελλάδα θα τρώνε μετά τις 3:30 που θα φτάνουν σπίτι και στις 5:00 θα έχουν στοίβο , ρυθμική η μπάσκετ;
Έπίσης σωστά ειπώθηκε ότι στην Ελλάδα ξημερώνει νωρίς και λόγω του Ήλιου το μεσημέρι είναι δύσκολο. Είναι σωστό για την υγεία των παιδιών να έχουν γυμναστική κάτω από τον Ήλιο στις 2 το μεσημέρι ;
Δεν συζητάμε βέβαια για τους γονείς που λόγω απόστασης και βάρους της τσάντας η ασφάλειας πρέπει να πάνε τα παιδιά σχολείο και από εκέι στην δουλειά τους. Πάλι στις 8 θα τα πηγαίνουν , γιατι δεν γίνεται αλλιώς , απλώς τα παιδιά θα "σκοτώνουν" την ώρα τους στην αυλή και τελικώς θα κουράζονται περισσότερο

 
Μαρία Λελε
13 Σεπ 2018 16:45

Θα αφήσει ιστορία ο Υπουργός.Υπουργός της αερολογίας!

 
Γυμναστική
13 Σεπ 2018 16:54

Το σχολικό πρόγραμμα ποτέ δεν τοποθετεί τη Γυμναστική μετά τις 12, άρα δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά λόγω ζέστης.

Είναι επίσης παράλογο να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ότι το σχολείο πρέπει να τελειώνει νωρίς γιατί το απόγευμα ξεκινά το ιδιωτικό πρόγραμμα μαθημάτων για τους μαθητές (φροντιστήρια, ωδεία, αθλήματα κτλ.)

Καλή ιδέα του υπουργείου αλλά στην παρούσα φάση μάλλον μικρό το όφελος. Προέχουν οι αλλαγές στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, η επέκταση της ενιαίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι αλλαγές στην ύλη και τα σχολικά βιβλία - εκεί είναι η ουσία της μεταρρύθμισης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean