Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

“Σφοδρή” επίθεση υπουργού κατά του Συντονιστικού Μαθητών Αθήνας- Συσχέτισε την ανακοίνωση με το ΚΚΕ

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού είναι ανάμεσα στο ψέμα και του λάθους
Δημοσίευση: 12/09/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Σφοδρή” επίθεση κατά της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Συσχέτισε την ανακοίνωση που εξέδωσε το “Συντονιστικό” με το ΚΚΕ  και σχολιάζοντας το περιεχόμενό της είπε πως βρίσκεται ανάμεσα στο λάθος και το ψέμα.

Μάλιστα ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε: “Πως τώρα κατάφεραν μία μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων  να φτιάξουν Συντονιστικό, να συνεδριάσουν και να βγάλουν  αυτή την ανακοίνωση;”

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Παιδείας:

"Το Συντονιστικό των μαθητών . Διάβασα την ανακοίνωσή της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. Κάθε πρόταση (της ανακοίνωσης) είναι λανθασμένη. Είναι ανάμεσα στο λάθος και το ψέμα..
Πως τώρα κατάφεραν μία μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων  να φτιάξουν Συντονιστικό, να συνεδριάσουν και να βγάλουν  αυτή την ανακοίνωση; Εμένα μου κάνει εντύπωση . Βεβαίως όπως ξέρετε το ΚΚΕ έχει πάρα πολλές ικανότητες. Μι από αυτές είναι και τέτοιες. Νομίζω δεν το αμφισβητεί κανείς  αυτό".

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ  ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Συντονιστικό Μαθητών:Παραμύθια είναι τα περί “ελεύθερης πρόσβασης”

Με το μήνυμα “Μαθητικός ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία”, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας ,με ανακοίνωσή της απαντά στις αλλαγές στο Λύκειο και στο νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Παραμύθια είναι  τα περί “ελεύθερης πρόσβασης”, που όπως λένε θα μας απαλλάξει από το άγχος, αφού θα συνεχίσει να γίνεται ό,τι και τώρα και μάλιστα με λιγότερες επιλογές για εμάς, με το μαχαίρι στο λαιμό, για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη.

Β. Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει πως όσα ετοιμάζει είναι για το καλό μας, τη στιγμή που με το νομοσχέδιο που φέρνει:

  •     θα μας βάζει να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία σαν τις πανελλαδικές, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.
  •     μας φορτώνει με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Η χαρά δηλαδή του φροντιστηριάρχη και η αγωνία των γονιών μας που θα πρέπει να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στο πορτοφόλι.
  •     μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πλέον στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Δεν ενδιαφέρονται να φτιάξουν ένα σχολείο που θα μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και θα αναδεικνύει ποια είναι η αξία όσων μαθαίνουμε σε αυτό. Αντιθέτως κάνουν ακόμα χειρότερο το σημερινό. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.

Γ. Η απάντησή μας στα σχέδια της κυβέρνησης είναι μία και θα ακουστεί δυνατά από όλα τα σχολεία, παντού: ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

 

Σχόλια (3)

 
Χρίστος Δάλκος
12 Σεπ 2018 12:58

Ἀφιερωμένο ἐξαιρετικά τόσο στόν ὑπουργό παιδείας, ὅσο καί στό "συντονιστικό μαθητών":

Ἰ. Κακριδής: [Ἀγάπη καὶ αὐστηρότητα]

«Τὸ χρέος μας βαρύ, ὅπως βλέπετε, μὰ δὲ θὰ ζητήσουμε νὰ τὸ ξεφύγουμε· στὸ χρέος αὐτὸ θὰ δουλέψουμε καὶ σεῖς καὶ μεῖς ἐδῶ μέσα μὲ ἀνυπόκριτη ἀφοσίωση, μέσα σὲ κλίμα ἀγάπης – καὶ ἀπόλυτης αὐστηρότητας. Ἀγάπη καὶ ἀπόλυτη αὐστηρότητα: τὰ πράγματα αὐτὰ δὲν εἶναι τόσο ἀσυμβίβαστα, ὅσο φαίνονται. Χρειάζεστε τὴν ἀγάπη μας, καὶ θὰ τὴν ἔχετε· χρειαζόμαστε καὶ μεῖς τὴν ἀγάπη σας, καὶ θὰ τὴν ἔχουμε, γιατὶ χωρὶς ἀμοιβαία ἀγάπη δὲ θὰ κατορθώσουμε τίποτε ἐδῶ μέσα. Καὶ ἡ ἀπόλυτη αὐστηρότητα;
Κανένας δάσκαλος, φτάνει μόνο νὰ τὸ ἀξίζει τὸ ὄνομα αὐτό, δὲν εἶναι αὐστηρὸς ἀπὸ κακία. Δὲν ὑπάρχει μεγαλύτερη χαρὰ γιὰ τὸ δάσκαλο, πιστέψτε με, ἀπὸ τὸ νὰ βλέπει γύρω του τοὺς νέους νὰ προκόβουν σὲ γνώση καὶ ἀρετή. Ἂν δείχνεται αὐστηρός, τὸ κάνει ἀπὸ τὴν ἐπίγνωση πὼς μὲ τὸν τρόπο αὐτὸ καὶ σᾶς τοὺς ἴδιους ὠφελεῖ καὶ τὴν κοινὴ πατρίδα, ποὺ ἔχει βαθιὰ ἀνάγκη νὰ ἀποχτήσει ἄξιους ἐπιστήμονες. Γι᾿ αὐτὸ μὴ σᾶς φανεῖ παράξενο ἂν σᾶς πῶ πὼς θέλουμε καὶ τὴ δική σας συμπαράσταση στὴν αὐστηρότητά μας. Νὰ εἶστε καὶ σεῖς ποὺ θὰ μᾶς ζητᾶτε νὰ μὴ σᾶς δείχνουμε ἀσυχώρετη ἐπιείκεια. Μὴν τὸ καταδεχτεῖτε νὰ διεκδικήσετε τίτλους καὶ βαθμοὺς ποὺ δὲν τοὺς ἀξίζετε.»
(Ἰ. Κακριδῆ, Χαιρετισμὸς στοὺς νέους φοιτητές, λόγος ποὺ ἐκφωνήθηκε στὶς 20-11-57 στὴ μεγάλη αἴθουσα τελετῶν τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

 
Απόφοιτος
12 Σεπ 2018 13:05

Η ικανότητα αυτού του Υπουργού να συγχωνεύει δύο ανώτατα ιδρύματα αλλά να μην αναγνωρίζει τα πτυχία των αποφοίτων τους με τα πτυχία του ενιαίου ιδρύματος που προέκυψε αποτελεί παγκόμια πρωτοτυπία!Τέτοιες ικανότητες μόνο αυτός ο Υπουργός έχει.Νομίζω δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό.

 
Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ
13 Σεπ 2018 11:53

Για τα δικά σας συντονιστικά που ταλαιπώρησαν την χώρα υπουργέ θα πείτε κάτι;Χάρη στα συντονιστκά σας γίνατε κυβέρνηση.Ο Τσίπρας από αυτά ξεκίνησε και από τις καταλήψεις.Δικό σας εφεύρημα είναι.Αφού λοιπόν ο πρόεδρος του 15μελούς ,του συντονιστικου και των καταλήψεων Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός και εσείς υπουργός γιατί ζορίζεσθε;Οι νέοι παραδειγματίστηκαν από σας τους παλιότερους.Εξ άλλου τους προετοιμάζετε να είναι έτοιμοι για την νέα κυβέρνηση σε λίγους μήνες της ΝΔ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ