Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μελέτη επιπτώσεων για τις συγχωνεύσεις των τριών ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο ζήτησε ο υπουργός Παιδείας

Πρώτη προτεραιότητας για τον Κ. Γαβρόγλου η νομοθέτηση του νέου σχήματος των τεσσάρων ΑΕΙ
Δημοσίευση: 13/09/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μελέτη οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων για την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος  από την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που θα προκύψει από τη συγχώνευση με τα τρία όμορα ΤΕΙ ζήτησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας , Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Ιδρυμάτων συνεδρίασαν ήδη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Αντιπρόεδρος  της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Ομότιμος καθηγητής Γιώργος Στάμος που ανέλαβε να οριστικοποιήσει την τελική μελέτη ενσωματώνοντας και τα κείμενα των τριών ΤΕΙ, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να καταθέσει στον υπουργό Παιδείας το τελικό κείμενο της μελέτης.

Αφού ο κ. Γαβρόγλου παραλάβει τη μελέτη στη συνέχεια θα θέσει το Σχέδιο Νόμου σε δημόσια διαβούλευση κι εκτιμάται ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη  θα "οδεύσει", προς ψήφιση, στη Βουλή.

Οσον αφορά το πόρισμα της διευρυμένης Επιτροπής για τη συγχώνευση των τεσσάρων ΑΕΙ  ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος  κατέθεσε πρόσφατα και επίσημα στον υπουργό το τελικό  πόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό πόρισμα  (Πατήστε εδώ για να το δείτε) , στο οποίο δεν περιλαμβάνονταν το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έχει δεχθεί μικρές τροποποιήσεις, όπως  στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ιδρύεται και τρίτη Σχολή  για να ενταχθεί τα τμήματα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής  και  Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ιδρύονται πέντε Σχολές.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνάντηση, παρουσία του υπουργού Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου και με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών των τεσσάρων ΑΕΙ, υπήρξε απόλυτη   συμφωνία  να ενταχθεί το  ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης  στο νέο έτοιμο σχήμα συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τα ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Η νομοθέτηση του νέου σχήματος των τεσσάρων ΑΕΙ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ιόνιο Πανεπιστήμιο,
αποτελεί , για τον υπουργό Παιδείας, πρώτη προτεραιότητα  η νομοθέτηση του νέου σχήματος των τεσσάρων ΑΕΙ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Επιδίωξή του Κ. Γαβρόγλου, είναι το Σχέδιο Νόμου να ψηφιστεί στη Βουλή το Φθινόπωρο.

Οι Σχολές και τα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου που θα φέρει την ονομασία “ Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος” θα ενταχθούν στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το έτος 2019.

Σχόλια (5)

 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
13 Σεπ 2018 20:58

Με τις συγχωνεύσεις συστεγαζόμενων σχολείων τι πρόκειται να γίνει κ. Υπουργέ; Είναι δίκαιο. Θα γίνει επιτέλους και πράξη; Ως πότε θα πληρώνει ο ελληνικός λαός τις σπατάλες του Υπουργείου; Δύο διευθυντές, δύο-τρεις υποδιευθυντές, διπλές και τριπλές τηλεφωνικές γραμμές, ασυμφωνίες και έριδες μεταξύ των διοικούντων και των διοικούμενων κ.ά. πολλά.

 
ΕΚ
13 Σεπ 2018 22:05

@Γιάννης Παπαδόπουλος.Είναι ψήφοι κε Παπαδόπουλε και δεν χάνονται.Όσο για τις δαπάνες ας είναι καλά οι δανειστές που θα μας δανείζουν ,για να τα εξοφλήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.Περιμένεις συμμάζεμα και πατριψτισμό από όλο το πολιτικό σύστημα για να κοιτάξει το μέλλον των επόμενων γενεών;

 
Παλαιοί απόφοιτη και φοιτητές σε πτυχίο Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ
13 Σεπ 2018 22:27

Καλησπέρα σας!
Θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους και το Υπουργείο Παιδείας αλλά και τα Τμήματα του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ τι θα γίνει με τη μετεξέλιξη από ΑΤΕΙ σε ΑΕΙ;;;
Τι θα συμβεί με την ΤΥΧΗ των παλαιών φοιτητών αλλά και αυτών που είναι ήδη επί πτυχίο (που λογικά δεν θα προλάβουν τη συγχώνευση)

Θα πρέπει να υπάρξει "ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ" για μια δίκαιη και συνταγματική αντιμετώπιση όλων των φοιτητών παλαιών, επί πτυχίο και νέων.
Είναι σημαντικό για να προληφθούν οι αντιδράσεις.

 
Solwn
14 Σεπ 2018 08:50

Σωστά, είναι πολύ σημαντικό να προβλεφθεί ισοτίμηση πτυχίων απ'το παλιό ΑΕΙ τεχνολογικού Τομέα στο νέο ΑΕΙ πανεπιστημιακού Τομέα. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπάρχει Σχολή που υπάρχει και στο Αλεξάνδρειο
ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο νέο πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών πρόσθεσε μονάχα 4-5 μαθήματα. Είναι δυνατόν ένας απόφοιτος 2017 να έχει τεχνολογικό και όχι πανεπιστημιακό πτυχίο απ'το ίδιο τμήμα?

 
Dimitris
14 Σεπ 2018 19:44

Οι πτυχιούχοι των Α.Τ.Ε.Ι., απαιτούμε εξομοίωση των πτυχίων μας, και αντικατάστασή τους, αμέσως, με τα νέα πτυχία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean