Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εγγραφή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση διακριθέντων σε επιστημονικές Ολυμπιάδες

Δημοσίευση: 13/09/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από το υπουργείο Παιδείας  υπενθυμίζεται ότι έως και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή στα Πανεπιστημιακά Τμήματα, μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά, οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, οι οποίοι διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας ή Ρομποτικής, ή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για νέους επιστήμονες και τους έχει απονεμηθεί, πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο).  

Για τη συγκεκριμένη ειδική κατηγορία ΔΕΝ εφαρμόζεται η ηλεκτρονική εγγραφή.

Σχόλια (13)

 
Arduino
13 Σεπ 2018 12:04

Τωρα που η πληροφορικη δεν ειναι στη θετικη, πως θα εισαγονται οι διακριθεντες σε αυτη στους ημμυ;

 
εντος
13 Σεπ 2018 12:30

το μαθημα της πληροφορικης δεν θαπρεπε να εξεταζεται πανελλαδικα για να πληρωνουν οι γονεις γιατι σε ολες τις σχολες παρεχεται δωρεαν

 
Πληροφορική
13 Σεπ 2018 12:46

Η Πληροφορική δεν είναι θετική Επιστήμη από το 2015, θα εισάγονται στο software και στα οικονομικά στην Δ δέσμη.
Θα είναι ισοσκελισμένα τα πεδία με συγκρίσιμο πλήθος σχολών...

 
ευανθία
13 Σεπ 2018 16:27

@εντος

η χρηση πληροφορικης (δεξιοτητα οπως η οδηγηση αυτοκινητου) διδασκεται δωρεαν σε ολες τις σχολες ..... και οχι η πληροφορικη (επιστημη οπως η μηχανολογια)

αλλο οδηγηση αυτοκινητου αλλο μηχανολογος μηχανικος

αλλο χρηση υπολογιστη αλλο πληροφορικος

 
εντος
13 Σεπ 2018 17:42

δηλαδη η πληροφορικη που διδασκεται στις σχολες ειναι δεξιοτητα? ευανθια ευχαριστω για την πληροφορια δεν το ξερα

 
Skolem
13 Σεπ 2018 19:42

O Dijkstra θεωρεί ότι η Πληροφορική, που θα πει ο Προγραμματισμός, είναι "ο πιο δύσκολος κλάδος των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών". Η απόδειξη των Θεωρημάτων Μη-Πληρότητας του Gödel θεμελιώνεται πάνω στα προγράμματα (μ-Αναδρομικές συναρτήσεις τα έλεγαν τότε). Ο Κωσταντίνος Δασκαλάκης, Πληροφορικός ο ίδιος, πήρε ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία Μαθηματικών, το Nevanlinna Prize, το οποίο αφορά Μαθηματικά σχετικά με τον Προγραμματισμό (Computational Complexity Theory). Ένα από τα σπουδαιότερα ανοιχτά προβλήματα των Μαθηματικών σήμερα, αν όχι το σπουδαιότερο, και ένα από τα millennium problems, είναι ένα πρόβλημα σε σχέση με τον Προγραμματισμό, το περίφημο P versus NP. Η Ευανθία πιστεύει ότι ο Προγραμματισμός είναι δεξιότητα όπως η οδήγηση αυτοκινήτου. Ειλικρινά, τέτοια ογκώδης άγνοια μόνο θλίψη προκαλεί, εκτός κι αν υπάρχουν άλλα κίνητρα.

 
εκτος
13 Σεπ 2018 20:10

@εντος

είστε εκτος, όχι εντός τόπου και χρόνου. Με την ίδια λογική και τα Μαθηματικά διδάσκονται (βλέπε πολλά μαθήματα ανά τμήμα) κτλ κτλ.

Εκτός και αν μπερδεύεται τη δεξιότητα με την επιστήμη...

Απορώ εν έτει 2018 ποιοι δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν πόσο βασική, αλλά και δύσκολη είναι η επιστήμη της Πληροφορικής.

Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας.

 
@ εντός
13 Σεπ 2018 20:52

Σίγουρα δε νοείται απόφοιτος Λυκείου που να μην μπορεί να χειριστεί έναν Η/Υ και βασικές εφαρμογές γραφείου (κειμενογράφος, λογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις), ασχέτως αν κατέχει πιστοποίηση.

Επιπλέον κάθε σχολή περιλαμβάνει μαθήματα Πληροφορικής, ειδικά οι σχολές επιστημών (Μαθηματικών, Φυσικής, Βιολογίας, Χημεία, Γεωπονίας), οι σχολές Μηχανικών και οι οικονομικές σχολές. Συνήθως αυτά περιλαμβάνουν κάποια βασική γλώσσα προγραμματισμού και ορισμένα στοχευμένα μαθήματα - επίσης οι φοιτητές μπορούν να κατοχυρώσουν μαθήματα από το τμήμα Πληροφορικής ως Ελεύθερα Επιλογής, αν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στη σχολή ή το ίδρυμα.

Όποιοι θέλουν να σπουδάσουν Πληροφορική σε πανεπιστημιακό επίπεδο (4 ή 5 χρόνια σπουδών, 40-50 μαθήματα) πρέπει να επιλέξουν ένα από τα πολλά εξειδικευμένα τμήματα που λειτουργούν: Επιστήμης Υπολογιστών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μηχανικών Πληροφορικής και Η/Υ, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Πληροφορικής κ.α.

 
εντος
13 Σεπ 2018 21:35

αυτο λεω αφου ειναι δωρεαν στις σχολες γιατι να πληρωνουν οι γονεις ενα εξεταζομενο μαθημα που δεν ειναι καν προγραμματισμος?

 
εντος
13 Σεπ 2018 21:45

προς εκτος,αληθεια θεωρειτε οτι 6 ωρες μαθηματικα δεν εφοδιαζουν αρκετα τον μαθητη να αντεπεξελθει στο επιπεδο ενος τμηματος πληροφορικης?και δεν υα πρεπε ο μαθητης να εχει εφοδια και σε αλλα γνωστικα αντικειμενα ωστε να τα θεραπευσει αργοτερα με τις γνωσεις που θα αποκτησει απο ενα εξειδικευμενο τμημα πληροφορικης?

 
Skolem
13 Σεπ 2018 22:33

@ εντός. Και τα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ' (Εισαγωγή στην Ανάλυση) διδάσκονται επίσης δωρεάν στο Α' εξάμηνο των σχολών, άρα να τα καταργήσουμε και αυτά. Ποιο εξεταζόμενο μάθημα της Πληροφορικής δεν είναι Προγραμματισμός; Και η ΑΕΠΠ τι είναι;

Έχεις ιδέα τι είναι ο Προγραμματισμός; H Turing-Πληρότητα; Η Αριθμητική Peano; Αντιλαμβάνεσαι ότι ο Προγραμματισμός είναι θεμέλιο των Μαθηματικών; Γνωρίζεις ότι φυσικά φαινόμενα όπως η Διάχυση, η ροή αερίων/υγρών κλπ μοντελοποιούνται με αμιγείς προγραμματιστικές μεθόδους (πχ Κυψελικά Αυτόματα) χωρίς Ανάλυση και Διαφορικές - για να μην αναφέρω άλλα φαινόμενα, πχ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμα και με την χρήση των παραδοσιακών εργαλείων της Ανάλυσης, όμως, χωρίς Προγραμματισμό πως θα κατασκευαστεί ένα μοντέλο; Αν δεν έχεις το απαιτούμενο υπόβαθρο, μπορείς και να μην ασχολείσαι μ' αυτά τα θέματα.

 
εκτος
14 Σεπ 2018 02:54

@εντος
εξειδικευμενο? Με συγχωρειτε αλλα δεν εχετε ιδεα τι ειναι η Πληροφορικη τοτε. Η Πληροφορικη ανοιγει τουλαχιστον 8 πεδια τεραστια που ακομα και σε μεταπτυχιακο επιπεδο δεν εχουν ολοκληρωτικη εξειδικευση, καθως συνεχως εξελισσονται.

Και οχι, τα μαθηματικα μονο δεν τους καλυπτουν. ΠΡΕΠΕΙ να εχουν γνωση και περι αλγοριθμικης και προγραμματισμου, ωστε να κουμπωσει με μαθηματα 1ου ετους. Διαφορετικα, εαν δεν τα διδαχθουν, ελοχεύει ο κίνδυνος του να εγκαταλείψουν την σχολή γιατί κάποιοι κύριοι τους έλεγαν: "Δεν χρειάζεσαι να εξετασθείς στην Πληροφορική".

 
Κ. Δασκαλάκης Χρ. Παπαδημητρίου
14 Σεπ 2018 21:17

O Χρ. Παπαδημητρίου και Κ. Δασκαλάκης και τόσοι άλλοι επιστήμονες της Θεωρητικής Πληροφορικής έδωσαν εξετάσεις σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Έκθεση για να εισαχθούν στο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο.

Δεν στάθηκε εμπόδιο ότι διδάχθηκαν προγραμματισμό και αλγορίθμους μετά τα 18 τους...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean