Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ολοκληρώνει και η ΠΔΕ Αττικής τις Συνεντεύξεις των υποψηφίων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου

Δημοσίευση: 14/09/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ΠΔΕ Αττικής δημοσίευσε  σήμερα το Πρόγραμμα συνεντεύξεων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, οι οποίοι έχουν αιτηθεί αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της.

Οι τελευταίες αυτές συνεντεύξεις θα γίνουν τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου οπότε ολοκληρώνονται οι συνεντεύξεις των υποψηφίων ΣΕΕ και εντός λίγων ημερών αποστέλλονται οι τελικοί πίνακες μοριοδότησης στο ΥΠΠΕΘ.

Το ενδιαφέρον είναι πλέον σε πόσο χρόνο το ΥΠΠΕΘ θα αποφασίσει να δημοσιεύσει τους τελικούς πίνακες και να δρομολογήσει την τοποθέτηση των ΣΕΕ (πρόσκληση, αιτήσεις υποψηφίων που ανήκουν σε ΠΔΕ με περισσότερα του ενός ΠΕΚΕΣ, τοποθέτηση).

Η ανακοίνωση της ΠΔΕ Αττικής για τις τελευταίες συνεντεύξεις:

Καλούνται οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που περιλαμβάνονται στους Τελικούς Αναμορφωμένους Ενιαίους Αξιολογικούς Πίνακες, όπως αυτοί αναπροσαρμόστηκαν με την υπ’ αριθμ. 5/8,9,10-8-2018 Πράξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν αιτηθεί αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της συνέντευξης να προσέλθουν για συνέντευξη ενώπιον του Συμβουλίου Επιλογής, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα, στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, 1ος όροφος, Αμπελόκηποι, Αθήνα).

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, να προσέρχονται τριάντα λεπτά (30) λεπτά νωρίτερα, ενώ θα πρέπει να έχουν προηγουμένως μελετήσει προσεκτικά τις διατάξεις που διέπουν τη διαδικασία των συνεντεύξεων και ιδίως την παρ. 4 του άρθρου 24 του Ν. 4547/2018 (ΦΕΚ Α ́ 102) και την παρ. 2 του άρθρου 6 της αριθμ. Φ.351.1/5/102172/Ε3/20-6-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ Β ́, 2367).

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά ο χρονικός περιορισμός που τίθεται από την ανωτέρω Υ.Α. σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου προβληματισμού και δράσης, η οποία προσδιορίζεται στα πέντε λεπτά της ώρας.

 

Σχόλια (29)

 
Πανος
14 Σεπ 2018 21:25

Θα ακολουθήσει προκύρηξη για προισταμένους στα ΚΕΣΥ και μετά τοποθέτηση των ΣΕΕ (Αν προλάβουν...)

 
ΜΤ
15 Σεπ 2018 01:38

@Πάνος .Θα τα προλάβουν όλα.Αν δε τον Νοέμβριο καταφέρει ο Τσίπρας να πάρει παράταση για τις συντάξεις μπορεί και να παλέψει με πάνω από 20% στις εκλογές.Σαν προπαγανδιστές είναι πρώτοι και τα παιδάκια της ΝΔ είναι για αυτούς ορεκτικό .Και ο Μητσοτάκης επίσης.Αφού θέλει τον Τσίπρα και η Ευρώπη και οι ΗΠΑ επειδή κάνει ότι του ζητάν αμέσως,είτε με το σκοπιανό
και τους μουφτήδες τώρα,είτε με το αλβανικό ,τη Θράκη και το Αιγαίο αύριο.Δίνει πέντε νέες βάσεις στις ΗΠΑ συν και φημολογούμενη ανάπτυξη χερσαίων αμερικανικών δυνάμεων.Αν ήταν αντιπολίτευση και πήγαινε να τα δώσει η ΝΔ τώρα θα καίγονταν η χώρα.Άρα τους στηρίζουν στην εξουσία για να τα παίρνουν ήσυχα χωρίς αντιδράσεις.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να καταθέτει στεφάνι στην αμερικανική πρεσβεία και μετά να κάνει πορεία για το Πολυτεχνείο.

 
Στράτος
15 Σεπ 2018 09:37

Τα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής που συγκροτήθηκαν για την επιλογή Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου είναι τα ίδια που έχουν επίσης αρμοδιότητα την επιλογή Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Αναμένεται επομένως η προκήρυξη των θέσεων Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α και η διαδικασία επιλογής τους.
Το ερώτημα είναι εάν το Υπουργείο θα τοποθετήσει τους ΣΕΕ μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής τους ή αν θα περιμένει την ολοκλήρωση και των επιλογών των Προϊσταμένων Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α ώστε να τοποθετηθούν όλοι μαζί (ΣΕΕ, Προϊστάμενοι Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α ). Στη δεύτερη περίπτωση προφανώς αργοπορεί η τοποθέτηση των ΣΕΕ. Νομικά πάντως δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο τοποθέτησης των ΣΕΕ άμεσα και σε επόμενο χρόνο επιλογή και τοποθέτηση των Προϊσταμένων Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α .
Αναμένουμε την τελική επιλογή του Υπουργείου στην τοποθέτηση των στελεχών των νέων Δομών Εκπαίδευσης.

 
Νίκος
15 Σεπ 2018 10:36

Θυμίζω όμως και αυτά τα εδάφια: 1) Εντος πεντε (5) ημερων από την κατάρτισή τους οι τελικοί πινακες επιλογής Συντονιστων Εκπαιδευτικού Εργου υποβαλλονται από τον πρόεδρο του συμβουλίου στον Υπουργό Παιδειας, Ερευνας και Θρησκευμάτων για την κυρωσή τους, συμφωνα με την παρ. 4 του αρθρου 21 του ν. 4547/2018.
2) Οι ανωτέρω πίνακες, ύστερα από την κυρωση τους αναρτωνται αυθημερον στην ιστοσελίδα του Υπουργειου Παιδειας, Ερευνας και Θρησκευματων, καθως και της οικειας Περιφερειακης Διευθυνσης Εκπαιδευσης, για ενημερωση των υποψηφιων.
Με άλλα λόγια, έχουν ήδη καθυστερήσει να αναρτήσουν τα αποτελέσματα, παρανόμως.

 
Μανώλης
15 Σεπ 2018 11:00

Φυσικά και υπάρχει νομικό πρόβλημα Στράτο. Δεν είναι το υπουργείο αυτό που τοποθετεί τους συντονιστές, είναι ξεκάθαρο αυτό. Οι περιφερειακές το κανουν και μάλιστα σε συγκεκριμένες προθεσμίες ημερών, το λέει η υπουργική απόφαση. Απλά ο υπουργός κωλυσιεργεί γιατί δεν κυρώνει τους πίνακες. Μέχρι τώρα είχε μία κάποια δικαιολογία επειδή καθυστερούσε η Αθήνα, τώρα τι νομιμη δικαιολογία θα έχει;
Η λειτουργία των πεκες απαιτεί και τα υπόλοιπα, όμως η τοποθέτηση των συντονιστών σύμφωνα με το νόμο πρέπει να γίνει την επομένη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα

 
Πετρος
15 Σεπ 2018 11:04

@Στρατος
Το ερώτημα που θέτεις απλα δεν υφίσταται.ο υπουργός,φερόμενος πολύ έξυπνα,και μην ακούγοντας συμβουλές όπως αυτή που εικάζει,δηλαδή τοποθέτηση άμεσα των ΣΕΕ,υπέγραψε εξάμηνη παράταση με σαφή αιτιολογία ότι δεν είναι έτοιμες ΟΛΕΣ οι δομές.Τοσο απλα.Το αν λοιπον υπαρχει νομικό ζήτημα η όχι κακό είναι να το αφήσουμε σε ειδικούς και να μη σχολιάζουμε επι παντως επιστητού άνευ τεκμηρίωσης.Ο αντίλογος λέει πως υπαρχει νομικό ζήτημα.Τα υπόλοιπα περί άμεσης τοποθέτησης ΣΕΕ είναι ευσεβής πόθοι.Δεν θα κινδυνολογίας γράφοντας ότι δεν θα τοποθετηθούν ποτέ γιατί δεν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες,Θα τοποθετηθούν το πιθανότερο τέλη Φεβρουαρίου απ ότι συνάγεται.Ακομα επιμένεις εδώ και τόσο καιρό ότι οι ΣΕΕ θα τοποθετηθούν Οκτώβρη ενώ το σύνολο των σχολίων μιλούν για το αντίθετο και η υπουργική απόφαση δείχνει να το επιβεβαιώνει.

 
Νομικός
15 Σεπ 2018 12:12

Υπάρχει θέμα και νομικό.Οι νέες δομές,όπως αντιμετωπίζονται από το νόμο είναι ενιαίες και συνεργαζόμενες.Επομένως απαιτείται και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα ΚΕΣΥ ώστε να γίνει ενιαία έναρξη.Πέραν από αυτό δεν εξυπηρετεί σε τίποτα η τοποθέστηση ΣΕΕ αφού τότε δεν θα υφίσταται καθηκοντολόγιο.Αν ακολουθήσει άμεσα η προκύρηξη των ΚΕΣΥ μπορούν έως τέλος του έτους να τα προλάβουν.

 
Περικλής
15 Σεπ 2018 13:15

@Στράτο
Ό, τι και να επιλέξει το Υπουργείο, τοποθετήσεις είτε δε θα γίνουν ποτέ, είτε, αν γίνουν, δε θα μακροημερεύσουν..
Πιστεύω να γνωρίζεις ότι τα συμβούλια επιλογής εφάρμοσαν διαδικασίες και πήραν αποφάσεις κατά το δοκούν..
Δε μπορείς να φανταστείς σε τι περιπέτειες έχει μπλέξει το Υπουργείο, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες αγωγές για τη νομιμότητα των επιλογών. Μη ξεχνάς και το μεγαλύτερο "αγκάθι" που λέγεται προσφυγή ΠΕΣΣ στο ΣτΕ.......
Αν επιχειρήσει να πάει παρακάτω τις διαδικασίες, με αυτές τις συνθήκες, θα υποστεί μεγάλο πολιτικό πλήγμα..... Δεν υπολόγισε ότι τα έβαλε με τους γίγαντες....
Δε συμφέρει σε καμία περίπτωση......

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ
15 Σεπ 2018 13:46

@ΝΟΜΙΚΟΣ
Νομικέ μου πρέπει να γίνει επαναπροκήρυξη κενών θέσεων για ΣΕΕ οι οποίες είναι αρκετές ιδιαίτερα στη δυτική ελλάδα.

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ
15 Σεπ 2018 14:05

@Στράτος
Στράτο πέξαμε και χάσαμε. Οι ΣΣ ήλθαν για να μείνουν μέχρι τις επόμενες κρίσεις σχολικών συμβούλων από τη ΝΔ. Σου αφιερώνω τους πιο κάτω στοίχους του Σουρή.

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

 
Μάχιμος
15 Σεπ 2018 14:33

25 Σεπτεμβρίου ακούγεται θα γίνει η ανάληψη υπηρεσίας.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
15 Σεπ 2018 15:55

@Στράτος και λοιποί σχολιάζοντες.Έχει γραφεί συνεχώς ότι το 2019 είναι εκλογικό έτος και ως εκ τούτου δεν γίνονται επιλογές και υπηρεσιακές μεταβολές.Προσκρούει στο Σύνταγμα και την νομοθεσία.Του χρόνου έχουμε αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές τον Μάιο και δεν ξέρουμε πότε τις συνταγματικά λόγω τετραετίας βουλευτικές.Άρα για ποιές επιλογές και τοποθετήσεις μιλάτε από 1 ης Ιανουαρίου 2019 και μετά;Λέτε το Υπουργείο να μην ξέρει αυτό το απλό;Δεν υπάρχει κάποιος νομικός σχολιαστής να πει την άποψη του;Οι δικηγόροι της ΠΕΣΣ;

 
Μαρία Λελε
15 Σεπ 2018 16:35

Δεν υφίσταται προθεσμία για την κύρωση των πινάκων.
από τον Υπουργό.Εφόσον δεν είναι δρομολογημένες οι διαδικασίας για τα ΚΕΣΥ ο Υπουργός ΔΕΝ κυρώνει τους πίνακες των ΣΕΕ.Οι μεταβατικές διατάξεις που δίνουν περιθώρια αναβολής της τοποθέτησης των ΣΕΕ υπεριχύουν των άρθρων του νόμου για την εφαρμογή του την 1η φορά.

 
ΠΕ70 Θάνος
15 Σεπ 2018 17:15

@Mάχιμος έχεις δίκαιο. Όπως μου έλεγε φίλος συνδικαλιστής 25 Σεπτέμβρη μάλλον είναι η ημερομηνία που θα αναλάβουν υπηρεσία οι Συντονιστές

 
Urban Legend
15 Σεπ 2018 17:48

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύτηκε ο νόμος 4257/2014 «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» (ΦΕΚ 93Α) με τον οποίο ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, και θέματα που αφορούν σε προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές προσωπικού.

Ειδικότερα, το άρθρο 78 του ως άνω νόμου, το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 17 του ν. 3870/2010, προβλέπει ότι oι διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28΄) ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων. Κατά την πρώτη εφαρμογή του, οι περιορισμοί δεν ισχύουν για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς και τις προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών, προκειμένου για τις ειδικότητες των ναυαγοσωστών, των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς της πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας, των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) και των αμειβόμενων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ , των εργαζομένων στις παιδικές κατασκηνώσεις.

Σημειωτέον ότι το άρθρο αυτό ισχύει από την ψήφισή του, ήτοι 10-4-2014 και δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στον διορισμό ή την πρόσληψη, καθώς και στην οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ
15 Σεπ 2018 19:52

@Μάχιμος
Θα τους διορίσει για να κάθονται εφόσον δεν υπάρχει καθηκοντολόγιο;
Όταν με το καλό δημοσιευτεί το καθηκοντολόγιο, τότε μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία. Οι ΣΣ αποχωρούν όταν ο υπουργός με πράξη καταργήσει τις παλιές δομές εφόσον λειτουργούν πλήρως οι καινούριες δομές (ΣΕΕ,ΚΕΣΥ, ΠΛΗΝΕΤ)
Ίδωμεν.

 
Πετρος
15 Σεπ 2018 19:56

@Πε70 Θάνος
Αδελφέ πες στον φίλο σου τον συνδικαλιστή μέσα έπεσε για την ημερομηνία.Ελπιζω και τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά θέματα να τα χειρίζεται με την ίσια συνέπεια και υπευθυνότητα.Σε ευχαριστούμε για τη διασταυρωμένη πληροφορία.Παιρνω τηλέφωνο φίλο μου υποψήφιο να πάει να αναλαβει

 
Αλέξανδρος
15 Σεπ 2018 21:20

Συνάδελφοι είστε ανεδαφικοί όλοι όσοι νομίζετε ότι θα έχουμε ΣΕΕ μέσα σε μια εβδομάδα..
Να είστε βέβαιοι ότι ΣΕΕ δεν θα υπάρξουν ποτέ...
Η νέα κυβέρνηση θα κάνει νέες επιλογές ΣΣ και θα ανανεώσει τον θεσμό των ΣΣ.
Οι ΣΕΕ είναι ήδη παρελθόν και προκάλεσαν απλώς δικαστικές έριδες..Τίποτα παραπάνω από αυτό..

 
Στράτος
16 Σεπ 2018 18:55

Ο ένας σχολιαστής με εγκαλεί γιατί θεωρεί ότι θα υπάρξει τοποθέτηση ΣΕΕ άμεσα, ο άλλος επειδή θεωρεί ότι θα γίνει τέλος Φεβρουαρίου, ο τρίτος επειδή ποτέ δεν θα υπάρξουν ΣΕΕ.
Τέλος πάντων, εγώ έγραψα ότι το ΥΠΠΕΘ έχει δύο επιλογές:
1. Τοποθέτηση ΣΕΕ μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής τους (αρχές Οκτωβρίου).
2. Τοποθέτηση ΣΕΕ αργότερα μαζί με Προϊσταμένους ΚΕΣΥ και ΚΕΑ.

Είμαστε εδώ για να σχολιάσουμε την τελική απόφαση του ΥΠΠΕΘ.

 
ΕΡΜΗΝΕΙΑ
16 Σεπ 2018 23:14

Μπορεί κάποιος /α να μου εξηγήσει/ερμηνεύσει τι ακριβώς θέλει να πει ο «ποιητής» με απλά Ελληνικά;
«Το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης ή απόσπασης των Οργανωτικών Συντονιστών των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), των Προϊσταμένων των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής
Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ή των Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, αποφασίζουμε:
Παρατείνεται για έξι (6) μήνες από την 1-9-2018 η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 10 του άρθρου 20 του ν. 4547/2018 για την παύση λειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ίδιου νόμου, καθώς και για την έναρξη της πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

 
Πέτρος
16 Σεπ 2018 23:29

@Ερμηνεία
Το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπει ο 4547/18 επιβάλλει την παράταση 6 μηνών. Αυτή αίρεται άμα τη εκπληρώσει των προϋποθέσεων του νόμου, δηλ. (ΠΕΚΕΣ ΚΕΣΥ ΚΕΑ ΚΛΠ). Επειδή προβλέπονται άνω των 70 κενών θέσεων, επειδή το ΣτΕ ετοιμάζει καμπάνα, ο υπουργός προς τιμήν του αποφασίζει διά της μετάθεσης .

 
Νίκος
17 Σεπ 2018 07:39

και πώς θα επιλεγούν οι οργανωτικοί συντονιστές; Από τους επιλεγέντες ΣΕΕ ή από καινούργια προκήρυξη; Το λογικό δεν είναι από τους επιλεγέντες ΣΕΕ; Επομένως, πρέπει πρώτα να ανακοινώσει πίνακες με επιλεγέντες ΣΕΕ.

 
Στελιος
17 Σεπ 2018 15:07

@Στρατος
Συνάδελφε δεν σε εγκαλείεκτιμω κανένας εκ των σχολιαστών ούτε θεωρείται ότι τρολλαρεις,αλλά ισχυρίζεσαι και επιμένεις σθεναρά σε κάτι το οποίο ορίζεται σαφώς στο νόμο και συνάδελφος ΝΟΜΙΚΟΣ το εξηγείται.Τι είναι αυτό που σου είναι δυσνόητο; Πραγματικά μου κάνει εντύπωση.δε υπαρχει ένα και δυο.οταν όλες οι δομές είναι έτοιμες ενιαία θα τοποθετηθούν όλοι.Αν ποτέ αναρωτηθείς το ποτέ θα είναι έτοιμες όλες,διάβασε το νόμο και την προκήρυξη.για τους ΣΕΕ η Αττική έκανε τρεις μήνες για τους ΚΕΣΥ δες τις θέσεις και απάντησε αντικειμενικά.Τοσο απλα.Δεν θέλει ιδιαίτερη ανάλυση.Ο ίδιος ο υπουργός κατανόησε πως οι σχολικοί σύμβουλοι είναι τελικα χρήσιμοι αλλά τους αφαίρεσαν το οποίο κύρος διέθεταν και το αποτέλεσμα τελικα είναι ναχαμεναλεγαμε

 
ΜΑΝΤΕΙΟ
17 Σεπ 2018 16:08

Τι ακριβώς δεν καταλάβατε Στράτο και όσοι συμφωνούν μαζί σου;
Οι δομές θα λειτουργήσουν μόνον, όταν είναι όλες έτοιμες!
Τώρα, αν αλλάξει η κυβέρνηση, ξεχάστε και δομές και υποδομές...
Τι προβλέπω εγώ;
Νέες κρίσεις για ΣΣ από τη νέα κυβέρνηση...
Κι όλο αυτό το πανηγύρι με τους ΣΕΕ θα αφήσει απλώς δικαστικά κατάλοιπα...
Τον σκοπό του πάντως τον πέτυχε ο Υπουργός... Αποδυνάμωσε τελείως το κύρος των ΣΣ ...
Αντί να πηγαίνουμε μπροστά, ευτελίζουμε και όσα είχαμε ως σήμερα.. Αυτοί είμαστε δυστυχώς...

 
Αποδυτηριάκιας
17 Σεπ 2018 17:34

Το πρόβλημα του υπουργού με τους ΣΕΕ είναι ότι διαπιστώνει:
α. Αυτή τη στιγμή μετά τις συνεντεύξεις, 50 κενές θέσεις στην επικράτεια σε βασικές ειδικότητες
β. Θα έχει τουλάχιστον άλλες 50 μετά την πρόσκληση για τοποθέτηση, λόγω ασάφειας - ανυπαρξίας καθηκοντολογίου, αποστάσεων, πρόθεσης ΝΔ για κατάργηση των δομών αυτών
γ. Θα πρέπει να προχωρήσει σε προσκλήσεις για προϊσταμένους ΚΕΣΥ (40 ημέρες τουλάχιστον μέσα Νοεμβρίου)

Αν αποφασίσει να προχωρήσει σε πρόσκληση τοποθέτησης ΣΕΕ άμεσα (μέσα Οκτωβρίου):
α. Θα πρέπει οι περιφερειακοί να καλύψουν με νέα πρόσκληση από άλλες περιφέρειες τα κενά (15 ημέρες τέλος Οκτωβρίου)
β. Στη συνέχεια με νέα προκήρυξη τα εναπομείναντα κενά (50 ημέρες Χριστούγεννα)
γ. Θα πρέπει να συνυπάρχουν για μήνες παράλληλα οι θεσμοί ΣΣ και ΣΕΕ (με απίστευτα παρατράγουδα)
δ. Επειδή είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν πρόκειται να καλυφθούν όλες οι θέσεις, θα προχωρήσει σε πρόσκληση για οργανωτικούς συντονιστές το 2019 έχοντας στην πρώτη εφαρμογή κενά; Θα γίνει ρεζίλι. Η αντιπολίτευση θα τον χτυπήσει αλύπητα.
ε. Πώς θα τα καλύψει; (Αναπλήρωση δεν προβλέπει ο νόμος)
στ. Πώς θα στελεχώσει/εξοπλίσει μεσοχρονίς, στο καταχείμωνο, Φεβρουάριο μήνα δύο μήνες πριν τις εκλογές, 9 νέα ΚΕΔΔΥ-ΚΕΣΥ, 13 ΠΕΚΕΣ και καμιά 200σαριά ΕΔΕΑΥ ; Με ψείρες; Δεν βλέπεται τον ρυθμό των προσλήψεων στην ειδική;

Συμπέρασμα, φίλτατοι:
Σοφός ο υπουργός και παλιά καραβάνα στην πιάτσα, ειλικρινά του βγάζω το καπέλο, αποφάσισε να "παρακάμψει" τον γόρδιο δεσμό "στρίβοντας δια του αρραβώνος". Γιατί να έχει απέναντι 800 ΣΣ, τη ΝΔ, τους διαμαρτυρόμενους 1000 υποψηφίους που δεν θα γίνουν; Η καυτή πατάτα στον Μητσοτάκη. Θα πάει σε εκλογές έχοντας 1500 υποψήφιους σε σχέση εξάρτησης και ο Μητσοτάκης αν δεν τους τοποθετήσει, θα διαμαρτύρονται πολιτικά υποστηριζόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν τις απολυμένες καθαρίστριες. Η διαφορά ΣΕΕ με τις καθαρίστριες, θα είναι ότι οι ΣΕΕ δεν θα αναλάβουν υπηρεσία ποτέ. Τα συμπεράσματα δικά σας και περιμένω σοβαρά σχόλια, αφού μελετήσετε τον νόμο πρώτα.

 
ΑΝΝΑ
17 Σεπ 2018 18:47

Το κύρος των Σχολικών Συμβούλων θεωρώ ότι το έχουν εκτιμήσει εκπαιδευτικοί, γονείς και η κοινωνία γενικότερα. Είμαστε μέσα στα σχολεία και πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε μικρά και μεγάλα θέματα που προκύπτουν καθημερινά. Ο θεσμός πρέπει να αξιολογηθεί και να συνεχίσει να υπάρχει!!

 
Νίκος
17 Σεπ 2018 19:36

Τα πράγματα είναι πολύ απλά!
Ας ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι του esos τον ίδιο τον Υπουργό τι έχει σκοπό να κάνει με τις νέες δομές και ας μας απαλλάξουν επιτέλους από όλους τους αυτόκλητους μάντεις, ψευτο-νομικούς και ειδήμονες.
Φθάνει επιτέλους η ραδιο-αρβύλα!
Ας δώσει το esos μία απάντηση!

 
Κωνσταντίνος
17 Σεπ 2018 19:36

@Άννα

1)Ο θεσμός θα συνεχίσει να υπάρχει! Γιατί οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε την προσφορά του..
2)Η προσφορά των ΣΣ ήδη άρχισε να λείπει στους εκπαιδευτικούς..
3)Μετά από όλο αυτό το "ναυάγιο" των δομών, ο θεσμός των ΣΣ θα βγει δυνατότερος. Γιατί όλοι θα εκτιμήσουν την αξία του. Όταν χάνεις κάτι, το εκτιμάς καλύτερα.

@Αποδυτηριάκια

Το μόνο που έχει χρέος ο Υπουργός, είναι να βγει δημόσια και να παραδεχθεί ότι έχασε! Να ομολογήσει ότι τα έβαλε με τα 'θεριά' και να αποκαταστήσει το θεσμό των ΣΣ! Όλα τα άλλα περί ΣΕΕ και λοιπών δομών είναι ουτοπίες και ευσεβείς πόθοι..

 
Σ
18 Σεπ 2018 09:45

Αυτό που λέει ο Νίκος. Επιτέλους, ας υπάρξει μία επίσημη ενημέρωση και όχι ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Έχουμε οικογένεια και υποχρεώσεις και δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε καμία ενημέρωση και να μην ξέρουμε πού θα είμαστε αύριο. Παράκληση προς esos!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.