Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πόρισμα “εξπρές” ετοιμάζεται για τη συγχώνευση της ΑΣΠΑΙΤΕ με το Παν. Πειραιά

Δεύτερη συνεδρίαση μέσα σε λίγες ημέρες
Δημοσίευση: 15/09/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε πόρισμα “εξπρές”, φαίνεται ότι  θα προχωρήσει η Επιτροπή “Γαβρόγλου”   για τη συγχώνευση της ΑΣΠΑΙΤΕ με το Παν. Πειραιά.

Το κλίμα της “παρθενικής” συνεδρίασης της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας το μετέφερε  ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθηγητής Γιάννης Σαριδάκης στη συνάντηση με τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής.

“Θα πάμε γρήγορα, εφόσον υπάρχει συμφωνία, για τη συνέργεια των δύο Ιδρυμάτων”, είπε ο κ. Σαριδάκης, επιβεβαιώνοντας έτσι εμμέσως  τις πληροφορίες ότι ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου θέλει να έχει στα χέρια του, το πόρισμα της Επιτροπής, μέσα στον Οκτώβρη.

Οπως είπε ο κ. Σαριδάκης το κλίμα συζήτησης στην Επιτροπή ήταν πολύ καλό.

Ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ δέχθηκε “βροχή” ερωτήσεων σχετικά με τη “τύχη” της Σχολής χωρίς ωστόσο να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο κ. Σαριδάκης απαντώντας στα μέλη ΔΕΠ είπε πως η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής  είχε διερευνητικό χαρακτήρα.

Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής η οποία θα  έχει ουσιαστικό ρόλο, για τα ακαδημαϊκά ζητήματα.

Η Επιτροπή

Η Επιτροπή αποτελείται από τους Καθηγητές:

1. Κότιο  Αγγελο  ,   Πρύτανη  του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

2. Κούτρα  Μάρκο, Αντιπρύτανη  Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

3. Παντελίδη  Παντελή  του Ισιδώρου,  Αντιπρύτανη  Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

4. Σαριδάκη Ιωάννη , Καθηγητή , Πρόεδρο  ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

5. Παγιατάκη  Γεράσιμο  , Καθηγητή , Πρόεδρο  Τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ.

6. Κουνενού Καλλιόπη του Εμμανουήλ,  Αν. Καθηγήτρια, Πρόεδρο  Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

7. Ερρίκο Χαϊμ Βεντούρα, Καθηγητή  Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σχόλια (19)

 
Theodoros Theodorou
22 Σεπ 2018 14:03

@"@Απόφοιτός Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.",

Οι "Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών" δεν είναι δύο αντικείμενα στην πενταετία ας πούμε;.

 
@Απόφοιτός Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
22 Σεπ 2018 11:42

Μα δεν ισχυρίστηκε κανένας παραπάνω ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ (που ανήκει στα ΤΕΙ) δεν έχει ενιαίο 5ετές πρόγραμμα σπουδών, αλλά δεν είναι στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο και δη στη μηχανική: είναι 4 έτη μηχανική και 1 παιδαγωγικό (ενώ τα πολυτεχνεία και πολυτεχνικά τμήματα ανήκουν στα Πανεπιστήμια με 5 έτη αποκλειστικά στη μηχανική). Άλλο το ένα λοιπόν, άλλο το άλλο.

Επίσης, αν θυμάμαι καλά, το αυτό συμβαίνει και σε ένα άλλο τμήμα των ΤΕΙ με ενιαίο 5ετές πρόγραμμα σπουδών και δη στο (πρώην) ΤΕΙ Καβάλας: συνδυασμός φυσικού αερίου & μηχανολογίας (δηλαδή δύο διαφορετικά αντικείμενα στην 5ετία).

 
Απόφοιτος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
22 Σεπ 2018 06:07

Επειδή βλέπω πολλές ασάφειες, θέλω να επισημάνω το εξής. Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. έχει ενιαίο πρόγραμμα σπουδών 5 χρόνια. 5 !! Από το 2013. Παλιά ήταν 4+1. Όχι πλέον. Ο ένας χρόνος που ήταν παλιά το παιδαγωγικό έχει απορροφηθεί ΚΑΙ στα 5 χρόνια σπουδών. Παρακαλώ μην μιλάτε αν δεν γνωρίζετε. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας . Τέλος η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ποτέ δε χρειάστηκε και δε χρειάζεται να συγχωνευθεί με καμία σχολή. Όλα αυτά είναι συμφέροντα και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά, αλλά πότε μας άκουσαν εμάς ότι και να λέγαμε....

 
@Τι μπάχαλο
18 Σεπ 2018 08:31

Τα είπες όλα : συγχωνεύσεις και καταργήσεις όσων είναι περιττοί . και τέλος ! πρέπει δηλ να παραμείνει η ΑΣΠΑΙΤΕ ; Το παιδαγωγικό κομμάτι ας διατηρηθεί ως φιλοσοφία και πρόγραμμα σε κάθε πανεπιστήμιο. Τι θα πει να παραμείνει ως έχει;

 
Τι μπάχαλο
18 Σεπ 2018 01:41

Λες και αναβιώνουμε σκηνές από το βιβλίο «Τα Ξύλινα Σπαθιά» ανάμεσα σε "παραδοσιακούς" και "ριζοσπάστες". Τριάντα και πλέον χρόνια δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα που να έχει αποσυντονίσει τόσο την Εκπαίδευσή της.

Θα επεκταθώ διότι προβλέπεται πως το σήριαλ θα συνεχιστεί, με κάθε κυβέρνηση.

Από το 2000, και φυσικά πιο πριν, οι υπουργοί Παιδείας αντιδικούσαν με τους πάντες, δασκάλους, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, αναπληρωτές, ερευνητές... Αντί να ξεκινήσει κάτι σοβαρό, έστω το 2010 ή το 2013 εξαιτίας της κρίσης, πυροδοτήθηκαν μόνο κόντρες μεταξύ κλάδων. Πέρασαν άλλα οκτώ χρόνια, αλλάξαμε 3 νόμους ενώ οι περικοπές προσωπικού κατέστρεψαν όλες τις δομές.

Σε κάθε αλλαγή αντιδρούν οι πάντες. Όχι για να επισημάνουν τα θετικά/αρνητικά αλλά για να διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους.

Μα είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με την ΑΣΠΑΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ή το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης;

Διαβάζουμε κάθε εβδομάδα απίθανα πράγματα για τη νέα αρχή στα ΕΠΑΛ και τους Σχολικούς Συμβουλους και νέα πρότυπα σχολεία σε κάθε περιφέρεια και νέα αξιολόγηση παντού...

Όλοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους γιατί μαζί με τα χρήματα καιρός να τελειώσουν και τα ψέματα:

Ούτε στον Πειραιά ούτε φυσικά στην Πελοπόννησο κολλάει η ΑΣΠΑΙΤΕ. Και ούτε υπήρχε ανάγκη για νέο πανεπιστήμιο στην Αττική, Δυτική ή Ανατολική. Η Ελλάδα δε χρειάζεται πάνω από 12 πανεπιστήμια.

 
Τελικα θα μας τρελανετε
17 Σεπ 2018 20:01

@ασχετος, (πραγματικά ομως)

Δεν γνωρίζεται αφού δηλώνετε άσχετος οτι το παιδαγωγικό ειναι ξεχωριστό τμήμα, προς ενημερωση σας λοιπόν το πτυχίο όπως διαμορφώθηκε το 2013 σε ενιαίο δεν έκανε κάτι αλλο από να υποχρεώσει σε 5ετη φοίτηση τους φοιτητές με 4ετη σπουδές μηχανικών και 1 έτος παιδαγωγικά μαθήματα.
Πάντως κύριε........ πενταετή τμήματα μηχανικών ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!!!! Πως να το κάνουμε!!!!!!!!!
Σταματώ την αντιπαράθεση εδώ. Γράψτε οτι θέλετε παρακάτω, αδιαφορώ.

Το παν. Πειραιά θα διαμορφώσει την πρόταση του μέσω της κοινής επιτροπής. Το παν. Πελοποννήσου έριξε μια ντουφέκια και όποιον πάρει ο χάρος. Άσε που σαν πρόταση δεν μπορεί να λειτουργήσει.

 
asxetos 2
17 Σεπ 2018 16:38

''ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ''......... ε ναι τελικά ΕΣΥ θα μας τρελάνεις.......Δηλαδή τι εννοείς όταν λές ότι των μηχανικών είναι τέσσερα; ;έτσι όπως το περιγράφεις ,αφήνεις να αιωρείται η άποψη ότι είναι δύο διαφορετικά τμήματα, μηχανικών και παιδαγωγικό.....δεν παίρνεις ΚΑΝΕΝΑ πτυχίο ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ στην ΑΣΠΑΙΤΕ μόνο με τέσσερα χρόνια ,είναι ενιαίο πενταετές πρόγραμμα σπουδών,με ενιαίο πτυχίο δύο σε ένα...δεν μπορείς να το απλουστεύεις και να το παρουσιάζεις όπως σου αρέσει....
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ.
ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΚΟΜΑ......
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ....

 
Γρήγορα σε συγχώνευση!
17 Σεπ 2018 15:42

Γρήγορα σε συγχώνευση!

Η τύχη των φοιτητών-αποφοίτων της ΑΣΠΑΙΤΕ έχει επισκιαστεί εδώ και χρόνια από τα δικαιώματα των αποφοίτων της ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕΜ, διαφόρων κατηγοριών που μπήκαν σφήνα και τον εκατοντάδων χιλιάδων αποφοίτων που του ΕΠΠΑΙΚ. Κανένας απόφοιτος ΑΣΠΑΙΤΕ δεν δεν έχει πουθενά εκπροσώπηση , σε καμία επαγγελματική ένωση. ΑΣΕΠ έχει να γίνει αιώνες, αλλά και να γινόταν δεν θα έβγαζε θέσεις για τις ειδικότητες της ΑΣΠΑΙΤΕ (Όσοι έγιναν δάσκαλοι από ΣΕΛΕΤΕ και πρόλαβαν μόνο θεωρείται ότι έχουν πτυχίο με αξία). Επίσης με το πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ μπορεί με κλήρωση όποιος θέλει να πάρει την επάρκεια. Από αρχές 2000 έχουμε ένα κουφάρι σχολής που βγάζει ανέργους ΤΕ που νομίζουν ότι κάποτε θα διδάξουν σε τελειωμένες ειδικότητες τύπου "Τσαγκάρης" . Γρήγορα σε συγχώνευση γιατί χειρότερα δεν γίνεται ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!

 
Πυθία
17 Σεπ 2018 08:06

..... και ο χορός της συγχώνευσης καλά κρατεί. Να σώσουμε τους δικούς μας είναι το θέμα, με την καραμέλα των ακαδημαϊκών κριτηρίων σε πρώτο πλάνο, να μοιράσουμε την πίτα και άσε τους φοιτητές και αποφοίτους να κουρεύουνται...

 
ΕΕΕ, μην τρελαθούμε κιόλας!!!!
17 Σεπ 2018 00:47

@asxetos
Κύριε αν διαβάσετε το γραπτό μου θα δείτε ότι γράφω ότι δεν έχει ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ!!!!
Τα πέντε χρόνια είναι μαζί με το παιδαγωγικό αλλιώς τα έτη σπουδών στην ειδικότητα είναι τέσσερα(4) Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Α._
ΕΛΕΟΣ!!! θα μας τρελάνετε!!!!!

 
asxetos
16 Σεπ 2018 16:53

Ο κύριος ''Μην τρελαθούμε κιόλας'',......από που έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν έχει πενταετή φοίτηση;;;;

Δηλαδή θέλει να τον πιστέψουμε και τελικά να τρελαθούμε;;;

 
Απόφοιτος
16 Σεπ 2018 15:12

Πόρισμα εξπρές για την καρατόμηση της καινούργιας ομάδας αποφοίτων...

 
ΑΣΠΑΙΤΕ, ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Αθήνας
16 Σεπ 2018 11:44

Γιατί οι συγχωνεύσεις δεν προχωρούν με βάση ακαδημαϊκή συνάφεια; Είναι πιο εύκολη η ομαδοποίηση ομοειδών σχολών σε ένα ίδρυμα.

Για παράδειγμα, το ΠΑΠΕΙ θα έπρεπε να ενωθεί με το ΟΠΑ και τη Πάντειο και τη Χαροκόπειο σε ένα ενιαίο Παν. Οικονομικών και Κοινωνικών Σπουδών Αττικής.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ πολύ εύκολα θα είχε απορροφηθεί από το ΕΜΠ, αν υπήρχε καλή θέληση από όλους.

Τέλος, τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά τα τμήματά τους θα μπορούσαν να απορροφηθούν από πανεπιστημιακές σχολές (πχ. τμήμα Μαιευτικής στη Σχολή Υγείας του ΕΚΠΑ) και το δυναμικό τους να ενισχύσει αυτά τα τμήματα.

Έτσι η μετάβαση θα ήταν ομαλή χωρίς περίεργα "συσσωματώματα" σχολών και θα είχε επιτευχθεί αναβάθμιση σπουδών για τους φοιτητές χωρίς πληθωρισμό ιδρυμάτων στην Αττική.

 
Big Duncan
16 Σεπ 2018 09:45

Εδω γελανε, βαλε κανα τριμηνο για να εισαι μεσα, στο τει κρητης ειπε για πορισμα το Σεπτεμβριο ο ιδιος ο υπουργος κι ακομη δεν εχει ορισει επιτροπη! Η επομενη κυβερνησει θα βγαλει τα καστανα απο τη φωτια.

 
πόρισμα εξπρες
16 Σεπ 2018 08:13

ενω τα αλλα πορισματα ηταν προιον διαβουλευσης. Για τον Γαβρογλου μιλαμε

 
Παπαίτσος Σ.
16 Σεπ 2018 08:02

Η μοναδικη παιδαγωγικη σχολη εκπαιδευτικων επαγγελματικης εκπαιδευσης κ ειναι στην ταλαιπωρια τα τελευταια χρονια. Πεντε αξιολογα κ εξαιρετικα μεταπτυχιακα διεκοπησαν απο την αδιαφορια της πολιτικης ηγεσιας. Η συγχωνευση της καθυστερει προκλητικα. Ο κ. Μουστακας πτυχιουχος της σχολης κ διευθυντης επαγγελματικης εκπαιδευσης κ μελος του ΔΣ της σχολης επρεπε να αναλαβει πρωτοβουλιες τα χρονια αυτα για τη βελτιωση των παρεχομενων υπηρεσιων.

 
Μην τρελαθούμε κιόλας
16 Σεπ 2018 01:34

Ούτε πενταετές τμήματα μηχανικών εχει η σχολή και ούτε χρειάζεται ιδιαίτερη κουβέντα για την πορεία των συζητήσεων. Αρκεί να τελειώσει στην ώρα της και να προχωρήσει.
Εξάλλου την λογική του εγχειρήματος δεν θα την βρούμε στο σήμερα ούτε στο αύριο. Ίσως να μην ειναι κυρίαρχος παράγοντας αφού στην ουσία ειναι ένα ακόμα «μάζεμα» πριν την συγκέντρωση όλων των μικρών σε ένα μεγάλο. Το όριο ειναι της τάξης των 30.000 φοιτητών ανα ίδρυμα.

 
πρόσκοπος
15 Σεπ 2018 21:46

Συγκέντρωσε τα Μέλη ΔΕΠ για ενημέρωση και δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ. Δημοκρατικές διαδικασίες ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!

 
Πόρισμα εξπρες
15 Σεπ 2018 21:13

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα προσαρτήσει πενταετή τμήματα Μηχανικών; Με ποια ακαδημαϊκή λογική;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.