Οι τρεις “κόκκινες γραμμές” του νέου Πρύτανη του Παν. Θεσσαλίας για τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Θεσσαλίας

"Ελπίζω όμως ότι το υπουργείο Παιδείας θα καταθέσει νομοσχέδιο ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών που δεν θα αφήνει καθόλου περιθώρια για μικροπολιτική".

17/09/2018

Άκουσε το άρθρο

Για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας “κόκκινες γραμμές”  αποτελούν τα θεσμικά , πως δηλαδή:

Α.  Θα μετακινηθούν  οι καθηγητές του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο,

Β. Η  παραμονή της έδρας της Γεωπονικής Σχολής  στο Βόλο και

Γ. Η   ίδρυση της Σχολής  Οικονομικών Επιστημών, με έδρα το Βόλο.

Τα παραπάνω δήλωσε ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής    Ζήσης Μαμούρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την τελετή παράδοσης του απερχόμενου Πρύτανη  καθηγητή Γ. Πετράκου , στις νέες Πρυτανικές Αρχές.

Ο κ. Μαμούρης τόνισε επίσης:

  • Η θέση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι   στα χέρια του υπουργείου Παιδείας .
  • Πιστεύουμε  ότι το Σχέδιο Νόμου δεν θα απέχει πολύ από τις θέσεις μας.
  • Και τα δύο Ιδρύματα  έχουν καταθέσει  προτάσεις και περιμένουμε να δούμε .
  • Καλώς ή κακώς σε αυτή την υπόθεση  εμπλέκονται και άλλοι φορείς , πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί.
  • Ελπίζω όμως ότι το υπουργείο Παιδείας θα καταθέσει  νομοσχέδιο ακαδημαικών χαρακτηριστικών  που δεν θα αφήνει καθόλου περιθώρια  για μικροπολιτική.  

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Πρυτανείας του κτιρίου Παπαστράτου,   παρουσία του τέως και του νυν Πρύτανη και των μελών του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Ο απερχόμενος Πρύτανης, Καθηγητής Γεώργιος Πετράκος ευχήθηκε καλή επιτυχία, παρουσίασε συνοπτικά τον απολογισμό του έργου της τετραετίας 2014-2018 και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της νέας Πρυτανείας.

Ο νέος Πρύτανης, Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης ευχαρίστησε τον κ. Πετράκο για το έργο της προηγούμενης διοίκησης και αναφέρθηκε στα κεντρικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη νέα περίοδο.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον συνοπτικό απολογισμό  της τετραετίας 2014-2018

Σχόλια (7)

NEO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
|

Ας αρκεστεί επιτέλους η Λάρισα σε ένα τμήμα Γεωπονικής σχολής και ας συγχωνευτούν τα υπόλοιπα. Παρατηρείται έντονη κόντρα Βόλου-Λάρισας για
τις έδρες των σχολών που δεν εξυπηρετούν κανένα. Το ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει 2 τμήματα πολιτικών μηχανικών ΤΕ σε Λάρισα και Τρίκαλα, ας συγχωνευτούν με αυτό το Βόλου.

Στέλλα
|

Ένα μεγάλο ΤΕΙ δημιουργείται. Κοιτάξτε τους προτεινόμενους τίτλους των προγραμμάτων. Στόχος είναι να μείνουν πανεπιστήμια μόνο τα Πολυτεχνεία κι οι Πολυτεχνικές σχολές, εξ ου και μάστερ και επίπεδο 7 των προπτυχιακων τους κλπ κλπ

Κωνσταντίνος
|

Καλησπέρα σας.Πόση είναι η απόσταση Λάρισας-Βόλου;40,50 λεπτά της ώρας;
Αυτή η μικρή απόσταση μεταξύ τους,θα έπρεπε να είναι όχι αιτία φιλονικίας και διχασμού,αλλά απαρχή συνεργασίας γιά την απογείωση όλης της περιφέρειας Θεσσαλίας.Αλλά είπαμε,"αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα". Παρά τις δήθεν φωνασκίες γιά προοδευτισμό της νέας δήθεν γενιάς,στην πραγματικότητα βαδίζουν στα χνάρια στη θεωρία και την πράξη των προγόνων τους.Μήπως γνωρίζετε ότι και η Πελοπόννησος και η Θεσσαλία,ενώ ήταν από τις πιό παλιές περιφέρειες της χώρας,απόχτησαν Πανεπιστήμιο τελευταίες;Και η αιτία ήταν οι τοπικοί διχασμοί μεταξύ Λάρισας και Βόλου. Αν δεν αποφασιζόταν κεντρικά από την Αθήνα η ίδρυση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,ακόμα θα φιλονικούσαν και γιά την έδρα του και γιά τις έδρες των επιμέρους σχολών.Σήμερα οι τοπικές αντιθέσεις γιά ηγεμονία του Βόλου που δείχνει να είναι ισχυρότερος,βαφτίζονται ως "ακαδημαϊκά κριτήρια".

AA
|

Μοιάζει περισσότερο σαν κόντρα Λάρισας - Βόλου παρά σαν συνένωση ιδρυμάτων πάντως...

Τασος
|

Ο Βόλος είχε βουνό και θάλασσα , τώρα θα έχει και κάμπο!!! Η Λάρισα προς το παρόν δεν δείχνει να καταλαβαίνει τι θα χάσει για τα επόμενα 30 , 40 χρόνια. Τα Ιατρικά Εργαστήρια με 14500 βάση γιατι το καταργούν . Είναι τα ακαδημαϊκά κριτήρια? Καληνύχτα Λάρισα

yiannis
|

παράξενο ..τα πολλά χωράφια ειναι στην λαρισα , γιατί η γεωπονική πρέπει να ειναι στο βόλο?

Aυτοδιοικητικοί και άλλοι πολιτικοί
|

Μόνο κακά προηγούμενα έχει αφήσει η εμπλοκή τους στον ακαδημαϊκό χάρτη. Δεν ωφέλησαν σε τίποτα ούτε τις τοπικές κοινωνίες ούτε την εθνική εκπαίδευση με τις αξιώσεις τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ