Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ο Λ. Βρυζίδης για τον τετραετή και πενταετή κύκλο σπουδών στη Σχολή Μηχανικών του Παν. Δυτ. Αττικής

Καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τόσο μεγάλο βάρος και τόσο μεγάλη ευθύνη, να απαξιώσει χιλιάδες πτυχία.
Δημοσίευση: 18/09/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Λάζαρου Βρυζίδη, πρώην Πρύτανη του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

Προφανώς ο Κοσμήτορας και οι πρόεδροι της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ δεν διάβασαν και δεν κατάλαβαν την πρότασή μου.

Η πρόταση μου είναι διττή, και τετραετής και πενταετής κύκλος σπουδών , αλλά στον  τετραετή κύκλο θα υπάρχει πτυχίο Μηχανικού.

Λυπάμαι που ταυτίζονται με τον “σκληρό” πυρήνα του ΤΕΕ, και άθελά τους  αφανίζουν χιλιάδες αποφοίτους που έχουν εκπαιδεύσει οι ίδιοι.

Θεωρείτε πραγματικά ότι οι απόφοιτοι που έχετε βγάλει μέχρι τώρα , που είναι πάνω από 200.000 και προέρχονται από λαϊκές οικογένειες  θα πρέπει να αφανιστούν;

Σε τι θα υστερούν  τα τμήματα του ΠΑΔΑ από τα υπόλοιπα Πολυτεχνεία, όταν μετά  τον τετραετή κύκλο θα μπορούν οι φοιτητές να συνεχίσουν , εάν το επιθυμούν, τις σπουδές τους για ένα ακόμη χρόνο , για να γίνουν διπλωματούχοι Μηχανικοί;

Η κατάργηση των πτυχίων τετραετούς φοιτήσεως χωρίς την επίλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τόσο μεγάλο βάρος και τόσο μεγάλη ευθύνη, να απαξιώσει χιλιάδες πτυχία.

Δεν διάβασα τίποτα για την πρότασή μου να καταργηθεί η διάκριση ΠΕ και ΤΕ.

Επιπλέον θέλω να τονίσω,  τι ενοχλεί τον Κοσμήτορα και τους προέδρους των τμημάτων    να έχει το ΠΑΔΑ το προνόμιο να δίνει δυο πτυχία, και Μηχανικού και Διπλωματούχου Μηχανικού, με ένα επιπλέον έτος;

Ο ίδιος ο φοιτητής θα κάνει την επιλογή.

Εξάλλου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών αυτή η πρακτική εφαρμόζεται σε αρκετές περιπτώσεις.

Σχόλια (7)

 
Απόφοιτος
18 Σεπ 2018 16:08

Μάλιστα!Γίνεται κυριολεκτικά χαμός τις 2 τελευταίες μέρες και ο Υπουργός είναι μη μου τους κύκλους τάραττε!Κατάλαβες υπουργέ.Μόλις γίνεται αυτό που λέγαμε όλοι οι απόφοιτοι πριν 6 μήνες,Η χύτρα έσκασε!Πήρες στρεβλές αποφάσεις γιατί κάποτε όπως είπες κάποιοι σε είχαν πείσει.Τώρα να σας δω όλους...

 
αποφοιτος μηχανικος ΤΕ
18 Σεπ 2018 16:51

Τα εχετε κανει μπαχαλο

 
Απόφοιτος
18 Σεπ 2018 17:53

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να βάλει απέναντι το 2% του Ελληνικού Πληθυσμού (200.000 απόφοιτοι ).

 
Απόφοιτος ΤΕΙ 2010
18 Σεπ 2018 18:12

Τόσα χρόνια δεν καταφέρατε να δώσετε επαγγελματικά δικαιώματα στους μηχανικούς των ΤΕΙ. Τι μας λέτε τώρα; Δηλαδή, αν συνεχίσουν να υπάρχουν μηχανικοί 4ετούς εκπαίδευσης θα μας δώσουν δικαιώματα; Σας παρακαλώ.... δεν είμαστε τόσο ανόητοι. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί δεν θέλετε να γίνει Πολυτεχνική Σχολή.

 
Απόφοιτοι και όχι μόνο....
18 Σεπ 2018 18:18

Μαλώνουμε αυτή την στιγμή που ολοι απόφοιτοι περιμένουν μια κοινή βάση από όλους.

Πότε θα αλλάξει αυτή η χώρα!!

Πιέστε ΤΩΡΑ (χθές) για νομοθετική ρύθμιση ουσίας όχι διαχωρισμό ΠΕ με ΤΕ!!!

 
Απόφοιτος
18 Σεπ 2018 21:52

Η εκλογές είναι κοντά!!! Τελικά ο ΒΡΥΖΙΔΗΣ είναι μεγάλη απώλεια για το ΠΑ.Δ.Α

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean