“Πικρία” Ν. Παρασκευόπουλου για τα σχόλια επί του πορίσματος για τη βία στα ΑΕΙ

20/09/2018

Άκουσε το άρθρο

“Η ευκολία απαξίωσης και άσκησης αβάσιμης και κακόβουλης κριτικής που στερείται λογικών επιχειρημάτων, και στηρίζεται σε ανυπόστατα επιχειρήματα, «φανταστικά» σενάρια και εμπλουτίζεται με σωρεία ύβρεων και συκοφαντιών ούτε απασχόλησαν, ούτε θα απασχολήσουν το έργο της Επιτροπής”.

Αυτό τονίζει , με σημερινή δήλωση, ο πρώην υπουργός  Νίκο  Παρασκευόπουλος, με αφορμή την αρνητική κριτική και σχόλια που δέχεται  το πόρισμα για ακαδημαϊκή ελευθερία  και ειρήνη στα Πανεπιστήμια, το οποίο παραδόθηκε χθες  στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ενώ υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Το πόρισμα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας μιας δωδεκαμελούς επιτροπής εξειδικευμένων μελών (πανεπιστημιακών, εισαγγελικών λειτουργών, αστυνομικών κα) που εργάστηκαν συντονισμένα και μεθοδικά κατά τη διάρκεια των τακτικών ή διευρυμένων συσκέψεων της Επιτροπής.

Β. Στην Επιτροπή κλήθηκαν και συμμετείχαν διατυπώνοντας τις θέσεις τους και τα προβλήματα στους πανεπιστημιακούς χώρους όλοι οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου και εντοπίζεται το πρόβλημα, η Αστυνομία και η Εισαγγελία. Οι θέσεις τους διατυπώθηκαν εγγράφως και περιλαμβάνονται αναλυτικά και στο σύνολό τους στα πρακτικά του πορίσματος, τα οποία και δεν δίνονται στη δημοσιότητα.

Γ. Στο πόρισμα ενσωματώνονται εισηγήσεις των μελών της Επιτροπής (για θέματα όπως η εγκληματικότητα, οι καταλήψεις, τα ναρκωτικά), ενώ στο τέλος συνοπτικά διατυπώνονται προτάσεις της Επιτροπής. Η επιλεκτική και αποσπασματική προβολή κάποιων εκ των θέσεων των εισηγητών με τρόπο στρεβλό δεν απηχεί ούτε την πραγματικότητα των προτάσεων, ούτε σε καμία περίπτωση συνάδει με τις τελικές προτάσεις. Συνιστά απλά και μόνο προπαγανδιστική επικοινωνιακή πολιτική που αποσκοπεί στην στοχοποίηση κάθε προσπάθειας επίλυσης προβλημάτων στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Δ. Το πόρισμα που παραδόθηκε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, θα σταλεί στα Πανεπιστήμια και σε κάθε συναρμόδιο φορέα, προκειμένου να διασφαλίζεται η καθολικότητα της αποδοχής όλων των εμπλεκομένων. Οι όποιες προτάσεις τους ή και επισημάνσεις τους θα ληφθούν υπόψη στην τελική διατύπωση.

Σχόλια (2)

Zak Lakarier
|

Aγαπητέ Νίκο Παρασκευόπουλε, με αφορμή τη δήλωση σου:

"Η ευκολία απαξίωσης και άσκησης αβάσιμης και κακόβουλης κριτικής που στερείται λογικών επιχειρημάτων, και στηρίζεται σε ανυπόστατα επιχειρήματα, «φανταστικά» σενάρια και εμπλουτίζεται με σωρεία ύβρεων και συκοφαντιών ούτε απασχόλησαν, ούτε θα απασχολήσουν το έργο της Επιτροπής”.

το ίδιο ακριβώς συνέβη κι όταν το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε σε διαβούλευση τον νόμο για τον εκσυγχρονισμό των δομών εκπαίδευσης. Κομματικά εγκάθετοι εκτόξευσαν οχετό ύβρεων εναντίον των σχολικών συμβούλων, παρέχοντας στο τέλος το πράσινο φως στον "αξιότιμο" πολιτικό προϊστάμενο της εκπαίδευσης, να συκοφαντήσει κι αυτός με τη σειρά του, στην Κρήτη, τους σχολικούς συμβούλους και να διατυπώσει την αναγκαιότητα κατάργησης τους ! Οπότε μη παραπονιέσαι, όλες οι πλευρές εκδηλώνουν συμπεριφορές παράλληλες, συστατικά στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας !

το ρωμαλέο φοιτητικο κινημα
|

το ρωμαλέο φοιτητικο κινημα περιλαμβάνεται στο πόρισμα;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ