Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο: Η ΝΔ φτιάχνει «πελάτες» για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

“Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει «συμμορίες» στα ελληνικά Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως δηλώνει ότι θα ήταν «τρομοκρατημένη» ως μητέρα αν το παιδί της πήγαινε σε ελληνικό Πανεπιστήμιο”
Δημοσίευση: 21/09/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Γενεές δεκατέσσερις» περνάει τη Νέα Δημοκρατία , το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκη και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με το πόρισμα «Παρασκευόπουλου» για τη  βία στα ΑΕΙ.

Το υπουργείο κατηγορεί τη ΝΔ ότι με τη στάση της στοχεύει στην απαξίωση των δημοσίων Πανεπιστημίου για να  φτιάξει   «πελάτες» για τα ιδιωτικά,  και την καλεί να  παύσει   να πυροβολεί τα δημόσια Πανεπιστήμια αλλά και την δημόσια εκπαίδευση.

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας στο ανακοινωθέν- απάντηση στη ΝΔ τονίζει τα εξής:

Ορυμαγδός των δηλώσεων: Καμία απορία δεν προκαλεί σε κανέναν ο απολύτως προβλέψιμος ορυμαγδός των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη και των τομεαρχών Παιδείας και Άμυνας (;) εναντίον των ελληνικών Πανεπιστημίων, με αφορμή το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου.

Τρόμαξε,   η Ν.Δ. από  το πόρισμα: Η Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της Εισαγγελίας, της Αστυνομίας, της Συνόδου Πρυτάνεων, ειδικοί στην εγκληματολογία, στα ναρκωτικά κ.α. κατέληξε ομόφωνα σε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο πόρισμα, το οποίο τώρα θα αρχίσει να συζητείται στις Συγκλήτους και στις φοιτητές παρατάξεις ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις. Τρόμαξε, μάλλον, η Ν.Δ. επειδή το πόρισμα αναδεικνύει τη συνθετότητα της παραβατικότητας και δεν προτείνει παντού και για όλα αστυνομία και καταστολή.

Η κ. Κεραμέως δηλώνει ότι θα ήταν «τρομοκρατημένη» ως μητέρα: Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει «συμμορίες» στα ελληνικά Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως δηλώνει ότι θα ήταν «τρομοκρατημένη» ως μητέρα αν το παιδί της πήγαινε σε ελληνικό Πανεπιστήμιο, ενώ ο κ. Κικίλιας χαρακτηρίζει συλλήβδην τα πανεπιστήμια «άσυλο εγκληματιών». Και σαν το κερασάκι, άλλος ένας τομεάρχης, ο κ. Καράογλου, εξέφρασε ευθέως το δόγμα «νόμος και τάξη» και «άμεση επέμβαση» της αστυνομίας. Εύγε στους εκπροσώπους της ΝΔ για την τεράστια εμπιστοσύνη που δείχνουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια και για την εντυπωσιακή άγνοια της πραγματικότητας.

Επισήμανση προς την τρομαγμένη κ. Κεραμέως: Μία επισήμανση προς την τρομαγμένη κ. Κεραμέως. Ελπίζουμε να μην στείλει το παιδί της σε χώρες όπου διαβάζουμε τραγικά περιστατικά βίας σε σχολεία ή Πανεπιστήμια.

"Πελάτες": Η στόχευση είναι προφανής και γνωστή: να απαξιώσουν τα δημόσια Πανεπιστήμια για να φτιάξουν «πελάτες» για τα ιδιωτικά, υπηρετώντας την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους. Το είπε άλλωστε ευθέως η κ. Κεραμέως. «Τα δημόσια Πανεπιστήμια θα πασχίζουν να γίνουν καλύτερα, επειδή ακριβώς θα υπάρχουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια» (!).

Η ΝΔ κατασυκοφαντεί τα  ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια: Δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, η πραγματικότητα είναι διαφορετική όσους παραμορφωτικούς φακούς κι αν βάλουν, όσους τομεάρχες κι αν επιστρατεύσουν. Τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια, που συστηματικά η αξιωματική αντιπολίτευση κατασυκοφαντεί, είναι εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα υψηλού κύρους και εξαιρετικών επιδόσεων. Κι αυτό ακριβώς γιατί δεν εκτρέφουν… συμμορίες, αλλά λαμπρούς επιστήμονες. Γιατί δεν περιμένουν να ιδρυθούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, για να γίνουν καλύτερα και γιατί η περιστασιακή βία είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας της πανεπιστημιακής ζωής.

Κραυγές απελπισίας: Για να μιλήσουμε, λοιπόν, με βάση την πραγματικότητα, οι δηλώσεις των στελεχών της Ν.Δ. είναι κραυγές απελπισίας. Απελπισίας, αφού παρά τις τόσο συστηματικές και «φιλότιμες» προσπάθειες της, τα Πανεπιστήμια μας κρατήθηκαν όρθια και συνεχίζουν να διαπρέπουν. Στις μέρες μας η πανεπιστημιακή κοινότητα, μετά από πολλά χρόνια συζητάει για το μέλλον της, ενισχύεται η στελέχωση και χρηματοδότηση τους, και πολλοί νέοι επιστήμονες έχουν πολύπλευρες εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες στα Πανεπιστήμια.  

Ας παύσει επιτέλους η Ν.Δ. να πυροβολεί τα δημόσια Πανεπιστήμια αλλά και την δημόσια εκπαίδευση.

Σχόλια (6)

 
εκπαιδευτικός
21 Σεπ 2018 21:35

Ο υπουργός κάνει την αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση.Προφανώς προπονείται γιατί μέχρι τον Απρίλιο θα είναι αντιπολίτευση και θέλει να εξασκείται από τώρα στα νέα του καθήκοντα.Το υπουργείο άλλα σοβαρά προβλήματα δεν έχει και ασχολείται μόνο με το πως θα απαντά στην ΝΔ ή σε συνεχείς δηλώσεις που μένουνε δηλώσεις.Είναι ένα νέο είδος διακυβέρνησης.Είπαμε πρώτη φορά αριστερά(και τελευταία).

 
Διονύσης
22 Σεπ 2018 05:40

Γιατί, ψέματα λένε? Ας απαντήσει το Υπουργείο μόνο σε αυτό. Και πάλι, τι κόλλημα είναι αυτό με τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού? Σε όλα γίνονται επιθέσεις με όπλα? Είναι αυτά σοβαρά κείμενα από Υπουργείο?

 
Τζίμης
22 Σεπ 2018 08:02

"Το 2017, οι Έλληνες που σπούδαζαν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού άγγιξαν τους 37.484" … θα σε χάλαγε υπουργέ να σπούδαζαν πολλοί από αυτούς αλλά και αρκετοί ξένοι στην Ελλάδα; φτάνει πια η υποκρισία σας με τα "Ιδιωτικά Πανεπιστήμια" … τα κάθε λογής κολέγια έχουν καταλάβει την "περιοχή" … εσείς εκεί … με τις ιδεοληψίες σας …
Όσο για την "ανομία" λόγω "ασύλου" στα Δημόσια Πανεπιστήμια … κάνε μια βόλτα ...

 
Μαρία Λελε
23 Σεπ 2018 17:56

Καλά δες εσύ τι θα κάνεις μετά από Υπουργός και άφησε τα υπλολοιπα θα τα λύσουν άλλοι.Αρκετά ασχολήθηκες.

 
Καρτέσιος
24 Σεπ 2018 08:17

Γιατί υπουργέ μου φοβάσαι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;
Αν είναι χειρότερα απ' τα δημόσια τότε κανένα πρόβλημα, νικάς.
Αν είναι καλύτερα απ' τα δημόσια τότε βελτιώνεις τα δημόσια οπότε πάλι νικάς.
Δεν καταλαβαίνω τις ιδεοληψίες σου.

 
ΓΣ
24 Σεπ 2018 09:41

Καλά τι είναι αυτά που λένε; Οταν οι προτάσεις σου είναι ότι "αν γίνονται ληστείες στα ΑΤΜ, τότε να κλείσουμε τα ΑΤΜ", και "να κάνουν τα ΑΕΙ μαθήματα σχετικά με τα ναρκωτικά", είναι τεράστια γελοιότητα, και αν δεν μπορούν να την αντιληφθούν τότε δεν τους φταίει κανένας. Είναι τραγικό, είναι σα να ζουνε σε άλλο κόσμο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean