Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Την Παρασκευή οι τοποθετήσεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου θα υπογράψει τη η Διαπιστωτική Πράξη έναρξης λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και απαλλαγής από τα καθήκοντα των Σχολικών Συμβούλων.
Δημοσίευση: 24/09/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν -εκτός απροόπτου, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του esos οι τοποθετήσεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου.

Ετσι από Δευτέρα οι Συντονιστές αναλαμβάνουν υπηρεσία, αρχίζοντας από τη συγκρότηση της υπηρεσίας τους με τη Γραμματειακή Υποστήριξη.

Στα  μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου θα υπογράψει τη    Διαπιστωτική Πράξη έναρξης λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και απαλλαγής από τα καθήκοντα των Σχολικών Συμβούλων. 

Έρχονται καθηκοντολογία για τις Δομές Εκπαίδευσης

Το  καθηκοντολόγιο  για τη λειτουργία των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου  ετοιμάζει το επιτελείο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του esos:

Α. Για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου το ωράριο καθορίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Δηλαδή θα εφαρμοστει το ωράριο του δημοσίου υπαλλήλου και δεν θα έχει σχέση με το καθεστώς του Σχολικού Συμβούλου.

Β. Το  καθηκοντολόγιο Θα περιγράφει  τις αρμοδιότητες , τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των Συντονιστών.

Γ. Το πλαίσιο της Γραμματειακής Υποστήριξης είναι επίσης ένα από τα θέματα  που θα αναφέρεται στο καθηκοντολόγιο.

Σχόλια (40)

 
teacher
24 Σεπ 2018 11:33

Τελικά προχωράνε οι διαδικασίες. Μπράβο.

 
Τζίμης
24 Σεπ 2018 13:47

γιατί χαίρετε ο κόσμος και χειροκροτεί πατέρα; …

 
Πανος
24 Σεπ 2018 13:57

Ωράριο:7:30_15:00 και καθημερινά παρακαλώ αργίες ,διακοπές και καλοκαίρι εκτός των άλλων υποχρεώσεων.Με το επίδομα των 350 ευρώ μικτών.Και όλα τα σχολεία καιμετακινήσεις που δε πληρώνονται ποτέ

 
K. G.
24 Σεπ 2018 14:21

Δεν ήταν υποχρεωτικό απ όσα γνωριζω. Άλλοι κάνουν εκατόν πενήντα χιλιόμετρα καθημερινώς γιατί πρέπει να είναι στα σχολεία.

 
Νομικός
24 Σεπ 2018 14:50

Δεν δικαιολογείται και ωράριο γραφείου και επιμορφώσεις και συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση και συμμετοχή σε ημερίδες και παιδαγωγική καθοδήγηση σχολείων κ.α.

 
Συντονιστής ΠΕΚΕΣ
24 Σεπ 2018 15:33

ΣΕΕ: Ωράριο, κάρτα, χιλιόμετρα, βενζίνες, καθηκοντολόγιο γραφειοκρατίας, ευθύνες χωρίς νομική κάλυψη. Σχολείο και ξερό ψωμί. Θα παρακαλάνε να γυρίσουν στην τάξη, αλλά θα απολέσουν διευθυντικές και οργανικές θέσεις.

 
######
24 Σεπ 2018 15:44

@K.G ΕΧΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΕΣΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

 
Τηλέμαχος
24 Σεπ 2018 15:46

@ teacher

Αγαπητέ μου οι διαδικασίες προχωράνε, αλλά πλησιάζει και η απόφαση του ΣτΕ και οι εκλογές επίσης....

 
K. G.
24 Σεπ 2018 16:05

Σιγά θα χυθεί το γάλα μεγαλοστελεχος. Απάντησα για το επίδομα, αν δεν σου φτάνουν τα 350 ευρώ πήγαινε στο σχολείο σου.

 
Λευτέρης
24 Σεπ 2018 16:05

@Συντονιστή ΠΕΚΕΣ

Τότε γιατί βάλανε υποψηφιότητα, αφού τα ξέρανε όλα αυτά; Δεν άκουγαν τι μέλλει γενέσθαι;
Θα σου πω εγώ γιατι........ Ψάξε τις οδηγίες της ΠΕΣΣ.Μέχρι να βγει η απόφαση του ΣτΕ και κατά πάσα πιθανότητα να δικαιωθούν, η ΠΕΣΣ προέτρεψε όλα τα μέλη της να θέσουνυποψηφιότητα για ΣΕΕ....γνωρίζοντας προφανώς ότι 1)δε θα είναι για πολύ και 2) είναι θέμα κύρους να διεκδικήσουν θέση στελέχους.

 
Μιχαήλ
24 Σεπ 2018 16:11

Πολύ μίσος διακρίνω από κάποιους! Γιατί βρε παιδιά; Τι σας έκαναν οι Συντονιστές; Αφήστε να δούμε το θεσμό κ μετά κρίνουμε. Έτσι δείχνετε προκατάληψη κ ιδιοτέλεια! Θελω να πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να πετύχει ο θεσμός για το καλό της Παιδείας...!

 
Αλέκος
24 Σεπ 2018 16:30

@Μιχαήλ

Σε ποιο "καλό" της Παιδείας αναφέρεσαι παρακαλώ;
1)Για το ότι καταργήθηκε ένας θεσμός, χωρίς να αποτιμηθεί, μόνο και μόνο για να γίνει μια κάποια αλλαγή;
2)Τι είδους όφελος θα έχει ένας εκπαιδευτικός από τον θεσμό του ΣΕΕ;Τίποτα απολύτως. Εκεί που θα είναι και αυτά που θα κάνει, απλά δεν του προσφέρουν τίποτα.
3)Για το καλό της Παιδείας έπρεπε να "παρθούν κεφάλια" με προκλητικές αδικίες και να μείνουν έξω αξιολογότατοι εκπαιδευτικοί;
4)Το νέο καθεστώς έχεις την εντύπωση ότι αρέσει στους επιλεγμένους ΣΕΕ; Όχι. Απλά ήταν θέμα τιμής και κύρους να διεκδικήσουν αυτή την θέση, εφόσον το Υπουργείο τους φέρθηκε τόσο άνανδρα. Να θυμάσαι ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι λυτρωτική για πολλούς εξ αυτών..

Με βάση αυτά όλα, όχι μόνο στο "καλό" της Παιδείας δε συμβάλλει ο νέος θεσμός, αλλά την οδηγεί δεκαετίες πίσω.

 
Νικος
24 Σεπ 2018 16:36

Οι πιο αδικημένοι θα είναι οι διευθυντές σχολείων όπου θα αφήσουν τα καλά τους για κάτι χειρότερο από όλες τις απόψεις και φυσικά μετέωρο!

 
Νικος
24 Σεπ 2018 16:58

Οι πιο αδικημένοι θα είναι οι διευθυντές σχολείων όπου θα αφήσουν τα καλά τους για κάτι χειρότερο από όλες τις απόψεις και φυσικά μετέωρο!

 
Μιχαήλ
24 Σεπ 2018 17:41

Προς Αλέκο. Συμφωνώ σε αρκετά, αν οχι σε ολα, απο αυτά που λες, αλλα δεν προτρέχω, ούτε εχω το αλάθητο. Θα δείξει...

 
Στράτος
24 Σεπ 2018 18:09

Για τελευταία φορά υπενθυμίζω ότι όταν κάποιοι επιμέναμε πως η ανάληψη καθηκόντων ΣΕΕ θα γινόταν τέλος Σεπτεμβρίου ή το αργότερο μέσα Οκτωβρίου, πολλοί σχολιαστές μας ειρωνεύονταν.
Τώρα έρχεται η επαλήθευση των εκτιμήσεών μας.
Όσο για τις προσφυγές στο ΣτΕ και τις εκλογές, κάθε πράγμα στον καιρό του. Για αλλαγή των ΣΕΕ λόγω μίας εκ των δύο παραπάνω αφορμών εκτιμώ ότι απαιτείται αρκετός χρόνος.

 
Ο Τοτός
24 Σεπ 2018 18:35

Πρώτα επιλέχτηκαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου και ακολουθεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού.
Δηλαδή πρώτα η ΟΡΓΑΝΩΣΗ (ως ανάθεση έργου σε πρόσωπα) και μετά η ΣΤΟΧΟΣΚΟΠΟΘΕΣΙΑ και τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
Καλά τότε πώς βάλατε τα κριτήρια αποτίμησης στις επιλογές, για θέσεις που δεν έχετε περιγράψει;;; Ποιοι διοικητικοί νόες της τρισαθλίου θεότητος του Απαιδευσίας συνέλαβαν το έκτρωμα;
Όταν η διοίκηση συναντά τη γελοιότητα ή το άλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρετε;

 
Γιάννης
24 Σεπ 2018 19:03

Συνάδελφοι ΣΕΕ προσοχή στη φάκα. Το τυράκι επίδομα δεν θα φτάνει ούτε για βενζίνη στην έδρα του ΠΕΚΕΣ. Απαξίωσαν τον ΣΣ που είχε κύρος και θα σάς καταντήσουν γραφιάδες .

 
Πωλίνα Μ.
24 Σεπ 2018 19:19

Είμαι διευθύντρια υποψήφια ΣΕΕ σε πόλη της ΠΔΕ ... που απέχει 70χμ από την έδρα ΠΕΚΕΣ.
22 εργάσιμες Χ 15€ την ημέρα οδοιπορικά κάνουν 330€. Το επίδομα καθαρό θα είναι 220€. Θα τρέχω σαν την παλαβή για να βάζω μέσα την οικογένειά μου _-200€ από αυτά που παίρνω τώρα μένοντας σπιτάκι μου;

 
Φάνης
24 Σεπ 2018 19:39

Δηλαδή μετατρέπονται οι ΣΣ σε σχολικές δραστηριότητες με τίτλο ΣΕΕ και ωράριο 7-3; Πλάκα μάς κάνουν;

 
Έλεος πια
24 Σεπ 2018 19:47

@Πωλίνα Μ.Έλεος πια κυρία.Παραπονείστε και ζητάτε οδοιπορικά σαν ΣΕΕ ενώ το ξέρατε από πριν ότι δεν προβλέπονται.Εγώ αυτό το υπολόγισα και δεν ήμουν υποψήφιος.Αν ήξερα ότι θα σας δώσουν και οδοιπορικά θα ήμουν και εγώ υποψήφιος.Αφού λέτε ότιδεν σας συμφέρει οικονομικά να παραιτηθείτε και όχι να κλαίγεστε.

 
Ντριμ-Ντριμ τραλαλό
24 Σεπ 2018 19:48

Όσοι ΣΕΕ θα έχουν τα νησιά θα κάνουν πολλά τάματα στην παναγιά για να ολοκληρώσουν την θητεία.Ωράριο, μετακινήσεις , βενζίνες και ταλαιπωρία+γραφείο ο μισθός που παιρνουν τώρα θα μειωθεί 25%!.Καλύτερα στην τάξη λοιπόν. Ήμουν υποψήφιος αλλά δεν έκανα δήλωση προτίμησης, να μας λείπει το βύσινο κ. Υπουργέ.

 
Πωλίνα Μ.
24 Σεπ 2018 19:53

Φίλτατε, όταν υπέβαλα υποψηφιότητα δεν τα γνωρίζαμε αυτά. Γιατί να τα βγάλουν τώρα; Τι άλλο μάς περιμένει; Κρύβουν κι άλλα; Θα πληρώνω εγώ για να πουλάνε άλλοι μούρη ΠΕΚΕΣ;

 
@teacher
24 Σεπ 2018 19:59

Ποιές διαδικασίες προχωράνε, αυτό που προχωράει είναι το απόλυτο χάος, ένα μπάχαλο. Χάος ακόμα και στο Υπουργείο που δέχονται χιλιάδες ερωτήματα από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θα κάνουν με τη ζωή τους, μετά από την ανακοίνωση της παράτασης: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι είναι σε αναμονή ...; Και δε συμμαζευόμαστε. Κι όλοι στραμμένοι με το μάτι στο ΣτΕ,
Καλά ξεμπερδέματα!

 
Δημήτρης
24 Σεπ 2018 20:05

@K. G.
Συνάδελφε,
γιατί συγχέετε το επίδομα θέσης με τη μετάβαση (χρόνος & απόσταση) στο σχολείο που υπηρετεί κάθε εκπαιδευτικός;
Το μεγαλοστέλεχος (sic) που λέτε παίρνει το επίδομα για να είναι στη θέση του 7.30΄-15.30΄, καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα κ.λπ.
Ο εκπαιδευτικός από την άλλη πληρώνεται για να είναι στη θέση του στις 8.00΄ ή όποτε αρχίζει το ωράριό του. Αν επιλέξει να ζει σε πόλη 150 χμ. εκτός έδρας ποιος του φταίει; Αν δεν του φτάνουν τα χρήματα ας μείνει στην έδρα του και να μην μετακινείται!
Όσο για το αν ίσχυε ωράριο είτε δεν θυμάστε είτε δεν γνωρίζετε. Πρωοεφαρμόστηκε το 1993 για όλους τους εκπαιδευτικούς (βλ. Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού) και ατόνησε. Επανήλε δε το 2007 όπου τα μεγαλοστελέχη (sic) έπρεπε να δηλώσουν ποιες μέρες θα είναι στα Σχολεία και ποιες στο γραφείο.

 
και θα κάαααθεσαι
24 Σεπ 2018 20:10

Καλά ε, καθυστέρησαν καθυστέρησαν καθυστέρησαν για το νέο θεσμό, αλλά η κότα έκανε ένα αυγό, μα ένα αυγό, έτοιμο για κούρεμα.
Πέρα απ όλα τα άλλα ο θεσμός των ΣΕΕ είναι ετοιμόρροπος πριν τη γέννησή του, αφού τα γεννοφάσκια του ακόμα δεν έγιναν.
Παγκόσμια ελληνική πατέντα ..... τοποθετούν στελέχη που αγνοείται το έργο τους. Κανένας Εισαγγελέας πήρε χαμπάρι; Το παράλογον του θέματος, δεν συνιστά από μόνο του λόγο ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ της διαδικασίας κύριοι και κυρίες;
Το ΝΣΚ του ΠΑΙΔΕΙΑΣ den βλέπει, den ακούει;

 
Μαρίνα
24 Σεπ 2018 20:21

Φυσικά πρέπει να υπάρχει ωράριο, καθηκοντολόγιο και άδειες για να μην υπάρχουν άνθρωποι με έδρα πχ τη Ρόδο που μένουν στην Αθήνα και είναι περαστικοί από τα νησιά και την έδρα τους!

 
Σπύρος
24 Σεπ 2018 20:38

Ρε παιδιά αν τοποθετηθώ ΣΕΕ, χάνω τη θέση μου ως ΔΝΤΗΣ αυτόματα ;

 
Άννα
24 Σεπ 2018 20:59

Αγαπητέ @Σπύρος, ακριβώς έτσι είναι. .δεν διαβάσατε τον 4547/2018;

 
Στην αναμονή
24 Σεπ 2018 21:20

Ωραίες οι παρατάσεις από το 2016 και οι προσοντούχοι συνάδελφοι που απέσυραν το 2012 να βιώνουν 2 κρίσεις διευθυντών και βέβαια να αξιολογούνται. Έχει πολλά θετικά ο θεσμός των ΣΕΕ και επιτέλους η επιστημονική καθοδήγηση θα πρέπει να ανήκει στους διευθυντές σχολικών μονάδων. Το σημαντικό είναι η παροχή επιμόρφωσης εμφανούς στις ανάγκες της πράξης ούτε τα ωρολόγια προγράμματα ούτε ο καθοδηγητικός ρόλος.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ