Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διάταξη: Μυστική η Επιτροπή για τις κατ' εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών

Δημοσίευση: 28/09/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι αποφάσεις ορισμού της Επιτροπής για τις κατ' εξαίρεση  μετεγγραφές φοιτητών δεν γνωστοποιούνται, ούτε επιδεικνύονται με οποιονδήποτε τρόπο.

Αυτό προβλέπει διάταξη του υπουργείου Παιδείας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στο Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η κατ' εξαίρεση μετεγγραφή είναι δυνατή μετά από απόφαση πενταμελούς Επιτροπής, η οποία αποτελείται από έναν εκπρόσωπο, ο οποίος υποδεικνύεται από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) και εκτελεί χρέη Προέδρου, έναν (1) εκπρόσωπο που υποδεικνύεται από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, έναν (1) εκπρόσωπο από τη Σύνοδο Προέδρων των Τ. Ε. Ι. έναν (1) εκπρόσωπο Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, με έργο την εξέταση αιτημάτων για κατ' εξαίρεση μετεγγραφή σε ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις φοιτητών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής. Η Επιτροπή είναι άμισθη και συγκροτείται κατ' έτος με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία ορίζεται και κάθε άλλη λεπτομέρεια της λειτουργίας της.

Σχόλια (10)

 
Κατερίνα
26 Δεκ 2018 01:22

Επιτέλους ποτέ θα μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα των κατ' εξαίρεση μεταγραφων....

 
Κατερίνα
17 Δεκ 2018 18:53

Μπορείτε να μας ενημερώσετε πότε θα βγουν οι κατ εξεύρεση μεταγραφές; τελειώνει το πρώτο εξάμηνο και τα παιδιά μας είναι στον αέρα

 
ΕΛΕΝΗ
14 Νοε 2018 10:51

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΕΓΡΑΦΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ Α. ΕΞΑΜΗΝΟ ..........

 
ΕΥΔΟΞΊΑ ΣΑΡΜΠΙΝΗ
04 Οκτ 2018 23:11

Δυστυχώς ψηφίστηκε σήμερα η τροπολογία ΓαΒρόγλου για τις μεταγραφές, όμως είναι ατελής αφού δεν προβλέπει την αύξηση της μοριοδότησης για τους φοιτητές που είναι μέλη πολύτεκνων οικογενειών.
Για την πολύτεκνη οικογένεια η οποία έχει χτυπηθεί από την κρίση πιο πολύ από όλους έπρεπε να υπάρχουν ελεύθερες μεταγραφές όπως γινόταν παλιότερα διότι δεν υπάρχει κάποιο κόστος για το κράτος.
Και να υπάρχει ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ... στην επιτροπή για τα θέματα της οικογενειακής κατάστασης των φοιτητών πρέπει να συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος της Α.Σ.Π.Ε
Επιτέλους ...κάντε παρακαλώ τα αυτονόητα....έστω και καθυστερημένα..

 
Διονύσης
03 Οκτ 2018 20:42

Κύριε Υπουργέ Παιδείας,
ξέρετε τι έχει πει ο Πρωθυπουργός για τους πολυτέκνους; ότι έχουν χτυπηθεί από την κρίση πιο πολύ απ΄όλους. Γιατί δεν βάζετε 6 μόρια για τα παιδιά των πολυτέκνων; Είχαν ελεύθερες μετεγγραφές παλιά. Τώρα, και με κρίση, δεν υπάρχουν. Κάντε κάτι και για μας!! ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ για το κράτος.
ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία. Όχι άλλα λόγια. ΕΡΓΑ !!!

 
Μανώλης
01 Οκτ 2018 19:37

Είναι απαραίτητο στην επιτροπή να συμμετέχει και εκπρόσωπος οικογενειακών οργανώσεων και ειδικότερα της ΑΣΠΕ. Επίσης να καθοριστεί με σαφήνεια ποιες είναι αυτές οι σοβαρές περιπτώσεις φοιτητών και στο τέλος του έργου της επιτροπής να δημοσιεύονται και να αναφέρονται οι περιπτώσεις αυτές οι σοβαρές των φοιτητών που ικανοποιηθηκαν... Διαφάνεια ζητείται και όχι κλειστές πόρτες για ικανοποιηση ημετερων!

 
Μακης
01 Οκτ 2018 15:11

Και εγω πιστευω οτι ενας εκπροσωπος της ΑΣΠΕ πρεπει να συμμετεχει

 
Αργύρης
29 Σεπ 2018 08:13

Κι ένας εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ στην επιτροπή για θέματα οικογενειακής κατάστασης των φοιτητών.

 
Αργύρης
29 Σεπ 2018 08:09

Μήπως θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη στις μετεγγραφές και η οικογενειακή κατάσταση του φοιτητή και σε ειδική κατηγορία όπως πολύτεκνους να δίνεται κατ'εξαίρεση; Να υπάρχει στην επιτροπή κι ένας εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ.

 
Αντώνης
28 Σεπ 2018 21:59

Μήπως η επιτροπή θα είναι το προκάλυμμα για να δίνει μετεγγραφή στα παιδιά των ημετέρων του συστήματος και να μην ελέγχεται από κανέναν; Έχουμε απολυταρχικά καθεστώτα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.